בעיקרון אין לי הרבה להוסיף מעבר למה שנכתב פה עשרות פעמים מלבד זה שאני לא מסכים עם המשפט שצריך לעבוד קשה בשביל להוציא קפה טוב מהסילביה. יותר נכון להגיד שצריך להקפיד לעבוד בשיטה סבלנית ומוקפדת אבל ממש לא באופן מוגזם.
אני אפילו מוצא את תהליך ההכנה די מהנה, המראה של פולי הקפה נטחנים, הריח, החמימות וכו...
אני לא מוצא צורך להשתמש במשקל, קיסם או שיטות דחיסה ופיזור מתוחכמות.
אז איך זה עובד בשבילי?
ניסיתי חמישה סוגי קפה: "קפה עולה", "קפה טזורו זהב", "קפה רות (שתי התערובות) |והקפה האיטלקי "מאורו".
קפה "מאורו" היה האחרון שניסיתי ואיתו הגעתי לתוצאות הטבות ביותר, יכול להיות שזה גם בגלל הניסיון שצברתי אבל ללא ספק הוא הקפה העשיר והאייכותי מבין השלושה, כנראה שבכל זאת הניסיון העצום של האיטלקים עושה את זה.
תהליך ההכנה:
1. אני מודד בכל פעם 2 כפות מדידה גדושות של הסילביה ומוסיף לכמות הזאת שלושה, ארבעה פולי קפה ושופך למטחנה. אני לא משאיר פולי קפה בתוך המטחנה.
2. לאחר שהסילביה דלוקה כמספר דקות, אני מתחיל בתהליך גלישת הטמפרטורה וחימום הכוס במקביל, פולסים קצרים של שתיים, שלוש שניות, שמזרימים מים חמים העוברים דרך הסלסלה ומשם לכוס עד שהנורה הכתומה דולקת.
(אם הסילביה דלקה כ- 15 דקות לפני, אין צורך להזרים מים דרך הסלסלה ואפשר להתחיל לטחון במקביל לגלישת הטמפרטורה).
3. מוציא את ידית החליטה, מנגב ומתחיל לטחון ,באמצע אני מפסיק לטחון, משקשק את הידית כדי לגרום להר הקפה לשקוע וממשיך לטחון עד הסוף, שוב משקשק את הידית ועם האצבע מחזיר את שאריות האבקה שהצטברו בצדדים לתוך הסלסלה.
4. דוחס ונותן חצי סיבוב במקביל, אני לא דוחס בשיא העוצמה אבל מקפיד שזווית הדחיסה תהיה ישרה, מכה עם הטמפר מהצד, דוחס ומסובב שוב, מכה עם הטמפר פעם שנייה בצד השני ודוחס ומסובב שוב.
5. מוציא פולס של מים מהראש עד שכמות האדים היוצאים מהראש קטנה באופן משמעותי ורעש הגעישה נעלם.
6. מרכיב את ידית החליטה ומתחיל מיד לחלוט עד שהבלונדיני מגיע או עד שכמות המים שנחלטו מגיעה ל-60 מיליליטר (אפשר לעשות סימן על הכוס או למלא 60 מיליליטר מים בכוס מאותו סוג בדיוק ולחלוט לאותו הגובה בכוס השניה, לא צריך להיות סופר מדוייקים בעניין).
אם רמת הטחינה נכונה, זרימת הקפה אורכת באמת 25 שניות +/- שנייה, שתיים מרגע הפעלת המשאבה\ ,לא יקרה כלום אם הבלונדיני יגיע שנייה, שתיים לפני שהגעתם ל-60 מילילטר אבל חשוב לעצור את החליטה ברגע שהבלונדיני מגיע ולא להתעקש על 60 מילילטר.
7. הקצפה- קניתי ב -15 ש"ח כד הקצפה קטן שמאפשר לי להקציף בדיוק את כמות החלב שאני רוצה ולא לבכות על חלב שנשפך.
יוצא קפה נהדר, חזק אמנם, אבל כך בדיוק אני אוהב.
לא יודע, אומרים שהסילביה מתסכלת.. מה שבאמת מתסכל זה לשתות קפה בבית קפה מצוי כאשר ישל לך סילביה ומטחנה טובה בבית.
שיהיה בהצלחה לכולם