אחרי שלושה חודשים עם סילביה...

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
detailer פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #1 

זה לקח לי זמן רב יחסית אבל אני חושב שסוף סוף מצאתי את הנוסחא להפקת קפה מצויין בסילביה שעובדת בשבילי פעם אחר פעם.
בעיקרון אין לי הרבה להוסיף מעבר למה שנכתב פה עשרות פעמים מלבד זה שאני לא מסכים עם המשפט שצריך לעבוד קשה בשביל להוציא קפה טוב מהסילביה. יותר נכון להגיד שצריך להקפיד לעבוד בשיטה סבלנית ומוקפדת אבל ממש לא באופן מוגזם.
אני אפילו מוצא את תהליך ההכנה די מהנה, המראה של פולי הקפה נטחנים, הריח, החמימות וכו...
אני לא מוצא צורך להשתמש במשקל, קיסם או שיטות דחיסה ופיזור מתוחכמות.

אז איך זה עובד בשבילי?
ניסיתי חמישה סוגי קפה: "קפה עולה", "קפה טזורו זהב", "קפה רות (שתי התערובות) |והקפה האיטלקי "מאורו".
קפה "מאורו" היה האחרון שניסיתי ואיתו הגעתי לתוצאות הטבות ביותר, יכול להיות שזה גם בגלל הניסיון שצברתי אבל ללא ספק הוא הקפה העשיר והאייכותי מבין השלושה, כנראה שבכל זאת הניסיון העצום של האיטלקים עושה את זה.

תהליך ההכנה:
1. אני מודד בכל פעם 2 כפות מדידה גדושות של הסילביה ומוסיף לכמות הזאת שלושה, ארבעה פולי קפה ושופך למטחנה. אני לא משאיר פולי קפה בתוך המטחנה.
2. לאחר שהסילביה דלוקה כמספר דקות, אני מתחיל בתהליך גלישת הטמפרטורה וחימום הכוס במקביל, פולסים קצרים של שתיים, שלוש שניות, שמזרימים מים חמים העוברים דרך הסלסלה ומשם לכוס עד שהנורה הכתומה דולקת.
(אם הסילביה דלקה כ- 15 דקות לפני, אין צורך להזרים מים דרך הסלסלה ואפשר להתחיל לטחון במקביל לגלישת הטמפרטורה).
3. מוציא את ידית החליטה, מנגב ומתחיל לטחון ,באמצע אני מפסיק לטחון, משקשק את הידית כדי לגרום להר הקפה לשקוע וממשיך לטחון עד הסוף, שוב משקשק את הידית ועם האצבע מחזיר את שאריות האבקה שהצטברו בצדדים לתוך הסלסלה.
4. דוחס ונותן חצי סיבוב במקביל, אני לא דוחס בשיא העוצמה אבל מקפיד שזווית הדחיסה תהיה ישרה, מכה עם הטמפר מהצד, דוחס ומסובב שוב, מכה עם הטמפר פעם שנייה בצד השני ודוחס ומסובב שוב.
5. מוציא פולס של מים מהראש עד שכמות האדים היוצאים מהראש קטנה באופן משמעותי ורעש הגעישה נעלם.
6. מרכיב את ידית החליטה ומתחיל מיד לחלוט עד שהבלונדיני מגיע או עד שכמות המים שנחלטו מגיעה ל-60 מיליליטר (אפשר לעשות סימן על הכוס או למלא 60 מיליליטר מים בכוס מאותו סוג בדיוק ולחלוט לאותו הגובה בכוס השניה, לא צריך להיות סופר מדוייקים בעניין).
אם רמת הטחינה נכונה, זרימת הקפה אורכת באמת 25 שניות +/- שנייה, שתיים מרגע הפעלת המשאבה\ ,לא יקרה כלום אם הבלונדיני יגיע שנייה, שתיים לפני שהגעתם ל-60 מילילטר אבל חשוב לעצור את החליטה ברגע שהבלונדיני מגיע ולא להתעקש על 60 מילילטר.
7. הקצפה- קניתי ב -15 ש"ח כד הקצפה קטן שמאפשר לי להקציף בדיוק את כמות החלב שאני רוצה ולא לבכות על חלב שנשפך.

יוצא קפה נהדר, חזק אמנם, אבל כך בדיוק אני אוהב.

לא יודע, אומרים שהסילביה מתסכלת.. מה שבאמת מתסכל זה לשתות קפה בבית קפה מצוי כאשר ישל לך סילביה ומטחנה טובה בבית.

שיהיה בהצלחה לכולם :wink:
נערך לאחרונה על ידי detailer ב 02/08/2010 10:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

יפה מאוד!
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #3 

כל הכבוד (Y) ממש כיף לשמוע שאתה נהנה מהתהליך ...

אני מסכים עם הגישה שלך לגמרי שלא צריך להיות מרובעים בטקס הכנת הקפה וצריך לעבוד מסודר ומוקפד וזהו, כל מה שנותר הוא להינות מהקפה ומהתהליך ולעצור 20 דק' מהחיים המשוגעים ופשוט להירגע ולהינות.

codudi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

יפה מאוד, היכן קנית כד הקצפה ב- 15 שקלים. היכן אתה רוכש קפה מאורו?

detailer פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

כד הקצפה קטנטן קניתי בחנות של "דומו" בקניון רמת אביב, זה לא כד עבה ואייכותי אבל אפשר להגיע להקצפה סבירה אם כי לא מושלמת.
קפה מאורו קניתי ב"פרס קפה" בתל אביב, עולה 126 ש"ח לקילו לרוכשי הסילביה או חברי מועדון של נני.
נערך לאחרונה על ידי detailer ב 02/08/2010 11:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #6 

שלא צריך להיות מרובעים בטקס הכנת הקפה
...
:(

על גישה דומה לזו ננזפתי עד התפתחות ריב בטונים גבוהים....

לעצם הנושא - יישר כוח ! כבעלים ותיק של המיס, אני עומד מאחורי רוב דבריך והתהליך שאתה מבצע. אני לא מוצא סיבה שלא להחזיק כמות מינימלית (של יום צריכה אחד) של פולים בכוס המטחנה, אלא אם הכוס אינה אטומה דיה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

codudi כתב:יפה מאוד, היכן קנית כד הקצפה ב- 15 שקלים. היכן אתה רוכש קפה מאורו?
...
אני ממליץ על הכד שרכשתי ב"שף דיפו" בתל אביב שהוא איכותי ברמה של ה MOTTA וברבע מחיר (פחות מ 40 שקל), ראה פה:

http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 28#1093128

detailer פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

כפיר_ש כתב:
codudi כתב:יפה מאוד, היכן קנית כד הקצפה ב- 15 שקלים. היכן אתה רוכש קפה מאורו?
...
אני ממליץ על הכד שרכשתי ב"שף דיפו" בתל אביב שהוא איכותי ברמה של ה MOTTA וברבע מחיר (פחות מ 40 שקל), ראה פה:

http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 28#1093128
...
גם אני קניתי את הכד הזה אבל נוכחתי לדעת שבשביל להקציף איתו כמו שצריך אני צריך להשתמש ב-20% יותר חלב ממה שאני צריך.
הכד שקניתי ב"דומו" ממש "פצפון" לעומתו.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

למה ? אתה יכול למלא ממש רבע כד (כ 100 מ"ל) ולהקציף נהדר ... אני מודה שזה טיפה יותר קשה מאשר עם כמות של 200 מ"ל אבל בהחלט אפשרי.

בכל מקרה אם הסתדרת עם כד קטן אחר סבבה, עשה מה שנוח לך. אני מעדיף את הכד שלי בגלל המבנה הרחב בתחתית שעוזר לסירקולציה של החלב בעת ההקצפה.

detailer פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

כפיר_ש כתב:למה ? אתה יכול למלא ממש רבע כד (כ 100 מ"ל) ולהקציף נהדר ... אני מודה שזה טיפה יותר קשה מאשר עם כמות של 200 מ"ל אבל בהחלט אפשרי.

בכל מקרה אם הסתדרת עם כד קטן אחר סבבה, עשה מה שנוח לך. אני מעדיף את הכד שלי בגלל המבנה הרחב בתחתית שעוזר לסירקולציה של החלב בעת ההקצפה.
...
אני אנסה להקציף איתו שוב, יכול להיות שהניסיון שצברתי יעזור לי להקציף טוב יותר עם כמות קטנה יותר של חלב.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #11 

כל הכבוד (Y)
צריך לסמן את ההודעה הזו, כמדריך נבוכים לסילביה!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”