pass through לא עובד בערוצי HD
-
טלHD
- גורו

- תגובות: 14363
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
יש לי רסיבר יאמהה 567 ומחובר אליו ממיר YESMAX HD ב HDMI.
הפעלתי את פונקציית ה pass through ברסיבר וכאשר הוא כבוי (בסטנד-ביי) הסאונד עובר לטלויזיה.
הבעיה היא, שבערוצי HD שמשודרים עם סאונד דולבי דיגיטל הסאונד לא עובר לטלויזיה שהרסיבר כבוי. (רק בערוצים שמשדרים PCM).
מישהו מכיר את פותרים את הבעיה?
הפעלתי את פונקציית ה pass through ברסיבר וכאשר הוא כבוי (בסטנד-ביי) הסאונד עובר לטלויזיה.
הבעיה היא, שבערוצי HD שמשודרים עם סאונד דולבי דיגיטל הסאונד לא עובר לטלויזיה שהרסיבר כבוי. (רק בערוצים שמשדרים PCM).
מישהו מכיר את פותרים את הבעיה?
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
סליחה לא הבנתי כראוי את מה שאמרת.
אבל נראה לי שלא הבנת את אפשרות PASS THROUGH, כשהרסיבר במצב STAND BY (כלומר שהחשמל לא מנותק ממנו והמכשיר טכנית עדיין עובד לפי הבנתי) והוא קולט אות של DD אז הוא ישמיע את זה במצב DD, אם הוא קולט של PCM מהממיר הוא יעביר את זה ישירות למסך בשביל שיעשה את העבודה.
אבל נראה לי שלא הבנת את אפשרות PASS THROUGH, כשהרסיבר במצב STAND BY (כלומר שהחשמל לא מנותק ממנו והמכשיר טכנית עדיין עובד לפי הבנתי) והוא קולט אות של DD אז הוא ישמיע את זה במצב DD, אם הוא קולט של PCM מהממיר הוא יעביר את זה ישירות למסך בשביל שיעשה את העבודה.
-
טלHD
- גורו

ידוע לי שבמידה ומשנים בממיר את הגדרות השמע ל PCM במקום ל DD אז יש סאונד בטלויזיה בכל מצב שהרסיבר כבוי. אבל אני לא רוצה לשנות את ההגדרות ל PCM מכוון שאני רוצה לקבל DD בערוצי HD שהרסיבר דולק...
לפני כן עבדתי עם כבל אופטי (SPDIF) לרסיבר ו HDMI לטלויזיה, ההגדרות היו DD בממיר ובכל זאת היה סאונד בטלויזיה בערוצי HD.
ברגע שהייתי מדליק את הרסיבר הייתי מקבל DD.
זה המצב שאני רוצה להגיע אליו גם עכשיו (רק ללא החיבור באופטי).
גם הייתי משוכנע שיש הגדרה כל שהיא לפיענוח מX ל Y ברסיבר גם במצב PASS THROUGH. מסתבר שלא.
לפני כן עבדתי עם כבל אופטי (SPDIF) לרסיבר ו HDMI לטלויזיה, ההגדרות היו DD בממיר ובכל זאת היה סאונד בטלויזיה בערוצי HD.
ברגע שהייתי מדליק את הרסיבר הייתי מקבל DD.
זה המצב שאני רוצה להגיע אליו גם עכשיו (רק ללא החיבור באופטי).
גם הייתי משוכנע שיש הגדרה כל שהיא לפיענוח מX ל Y ברסיבר גם במצב PASS THROUGH. מסתבר שלא.
-
טלHD
- גורו

בעיקרון לא. אבל עובדה שהיה סאונד בחיבור HDMI לפני כן (שהרסיבר היה מחובר באופטי לממיר והטלויזיה בHDMI ישירות לממיר).ashk כתב:הטלויזיה אמורה לפענח DD?...
יכול להיות שברגע שמגדירים בממיר שהסאונד יהיה דרך SPDIF הHDMI מקבל אוטומטית PCM ? (גם שהסאונד שמשודר במקביל דרך האופטי הוא DD)
הכול יכול להיותטלHD כתב:בעיקרון לא. אבל עובדה שהיה סאונד בחיבור HDMI לפני כן (שהרסיבר היה מחובר באופטי לממיר והטלויזיה בHDMI ישירות לממיר).ashk כתב:הטלויזיה אמורה לפענח DD?...
יכול להיות שברגע שמגדירים בממיר שהסאונד יהיה דרך SPDIF הHDMI מקבל אוטומטית PCM ? (גם שהסאונד שמשודר במקביל דרך האופטי הוא DD)...
-
טלHD
- גורו

כן, יש לי A650. היא אמורה לתת סאונד שמשודר אליה DOLBY DIGITAL דרך HDMI?
עריכה: בדקתי וכנראה ש A650 לא יודעת לעשות downmix מ DTS או DD ל סטריאו/PCM.
(דרך אגב, סידרה C כן יודעת לעשות את זה)
זה כבר השיא, אני עונה לעצמי...ממש חבר פורום מועיל ביותר
עריכה: בדקתי וכנראה ש A650 לא יודעת לעשות downmix מ DTS או DD ל סטריאו/PCM.
(דרך אגב, סידרה C כן יודעת לעשות את זה)
זה כבר השיא, אני עונה לעצמי...ממש חבר פורום מועיל ביותר
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 04/08/2010 2:06, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
טל - למה שלא תעשה ניסוי? תגדיר את הYES על אודיו דרך הSPDIF - אבל תשאיר את הרסיבר דרך הHDMI - אז תדע אם הממיר משנמך לPCM.
-
טלHD
- גורו

איתי,Itay_Pollak כתב:טל - למה שלא תעשה ניסוי? תגדיר את הYES על אודיו דרך הSPDIF - אבל תשאיר את הרסיבר דרך הHDMI - אז תדע אם הממיר משנמך לPCM....
אם אגדיר בממיר אודיו SPDIF אז לא יעבור בכלל סאונד לרסיבר כי הוא מחובר לממיר ב HDMI בלבד...
תעשה ניסוי עם מקור אחר.
לדוגמה:
dvico 6600 שלך מחובר בHDMI?
- מה קורה כשהוא מנגן DD (אני מקווה שהוא שולח אותו כRAW) ורסיבר ב-standby?
- מה קורה כשמחברים אותו (מוציא DD כמו שהוא) ישירות לTV? יש סאונד?
ייתכן שבעיה היא ספציפית לממיר של YES. אם כך, תצטרך לחפש פיתרון אחר (SPDIF, וכו)
לדוגמה:
dvico 6600 שלך מחובר בHDMI?
- מה קורה כשהוא מנגן DD (אני מקווה שהוא שולח אותו כRAW) ורסיבר ב-standby?
- מה קורה כשמחברים אותו (מוציא DD כמו שהוא) ישירות לTV? יש סאונד?
ייתכן שבעיה היא ספציפית לממיר של YES. אם כך, תצטרך לחפש פיתרון אחר (SPDIF, וכו)
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

טל - מקודם אמרת שכאשר העברת לSPDIF המשכת לקבל אודיו בHDMI אבל בPCM
-
טלHD
- גורו

שהיתי מחובר ב HDMI לטלויזיה ו SPDIF למגבר לא היתה בעיה. לכן אני מסיק שברגע שמגדירים בממיר SPDIF ו HDMI גם מחובר, הוא משנמך את הHDMI ל PCM (לטלויזיה) ומוציא DD מהאופטי (לרסיבר).Itay_Pollak כתב:טל - מקודם אמרת שכאשר העברת לSPDIF המשכת לקבל אודיו בHDMI אבל בPCM...
שאין חיבור ביציאת SPDIF בממיר והיציאה הפעילה היא רק בHDMI יש אפשרות לבחור שהסאונד יהיה או PCM ( במקרה כזה עובר סאונד לטלויזיה דרך הרסיבר במצב PASS THROUGH) או DD שלא מעביר סאונד דרך הרסיבר במצב PASS THROUGH.
אני די בטוח שאת כל הבאלגאן עושה הממיר של YESHD עם ההגדרות שלו.
אני אנסה לדבר עם מישהו טכני מYES לנסות להבין איך ההגדרות שלהם עובדות.
יש כאן בפורום מישהו מ YES?
-
טלHD
- גורו

הסאונד שהתקבל לא היה קשור להעברה ל SPDIF . היה קשור להעברה בבחירה בין DD ל PCM.Itay_Pollak כתב:טל - מקודם אמרת שכאשר העברת לSPDIF המשכת לקבל אודיו בHDMI אבל בPCM...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

זה מה שכתבת.טלHD כתב: יכול להיות שברגע שמגדירים בממיר שהסאונד יהיה דרך SPDIF הHDMI מקבל אוטומטית PCM ? (גם שהסאונד שמשודר במקביל דרך האופטי הוא DD)...
לא קריטי - העיקר הסתדרת?
-
טלHD
- גורו

איתי, שים לב שיש סימן שאלה בסוף....זו היתה תהייה/שאלה.
עדיין לא הסתדרתי, אני אדבר בערב עם YES להבין איך הגדרות השמע עובדות בממיר MAXHD שלהם וננסה להבין איך פותרים את זה.
עדיין לא הסתדרתי, אני אדבר בערב עם YES להבין איך הגדרות השמע עובדות בממיר MAXHD שלהם וננסה להבין איך פותרים את זה.