ערוצים בארה"ב לפי איזורים?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
UserName פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1236
שם מלא: JonathanK
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

תמיד מתוך סקרנות איכשהו אני מגיע לאתרים של חברת הלווין directTV (רק מתוך עניין כן?).
שמתי לב לרשימת ערוצי ה-HD שלהם:
http://www.directv.com/DTVAPP/content/h ... navtype=-1

שמתי לב שיש למשל ערוצים המצורף להם גם את אזורם - EAST או WEST, על פי ההיגיון שלי, מדובר בערוץ אחד הניקלט במערב וערוץ אחד הנקלט במזרח, השאלה היא האם זה אותם תכנים או שזה ערוצים אחרים שפשוט מכילים מידע שונה המותאם לאזור שלהם כי אני לא רואה שערוצים אחרים מקבלים צירוף של איזור.
את המסקנה הזאת אני מביא מכיוון שיש ערוץ SHOWTIME אחד ללא צירוף איזור וערוץ SHOWTIME אחר המצורף לו שהוא נקלט במערב וייתכן שיש לו תכנים מיוחדים לאיזור שם.
בקיצר הסתחרר לי קצת הראש מזה, מישהו יכול לסדר לי את ההיגיון כאן?

omrig
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

מכיוון שבארה"ב יש 4 אזורי זמן שונים (ביבשת הראשית) אז נוצר מצב שתוכנית שמשודרת בניו יורק ב21:00 למעשה משודרת ב18:00 בלוס אנג'לס.
אז מה שקורה יש כל לוח משדרים משודר פעמיים ככה שאותה תוכנית משודרת ב21:00 שעון ניו יורק ואז אחרי 3 שעות ב21:00 שעון לוס אנג'לס.
מבחינת 2 האזורים הפנימיים יוצא שהאזור זמן שצמוד לחוף המזרחי (Cental) צופה בתוכניות שעה מוקדם יותר (אותו שידור עם ניו יורק) והאזור שצמוד לחוף המערבי (MT) צופה בתוכניות שעה מאוחר יותר (אותו שידור עם LA).

UserName פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

omrig כתב:מכיוון שבארה"ב יש 4 אזורי זמן שונים (ביבשת הראשית) אז נוצר מצב שתוכנית שמשודרת בניו יורק ב21:00 למעשה משודרת ב18:00 בלוס אנג'לס.
אז מה שקורה יש כל לוח משדרים משודר פעמיים ככה שאותה תוכנית משודרת ב21:00 שעון ניו יורק ואז אחרי 3 שעות ב21:00 שעון לוס אנג'לס.
מבחינת 2 האזורים הפנימיים יוצא שהאזור זמן שצמוד לחוף המזרחי (Cental) צופה בתוכניות שעה מוקדם יותר (אותו שידור עם ניו יורק) והאזור שצמוד לחוף המערבי (MT) צופה בתוכניות שעה מאוחר יותר (אותו שידור עם LA).
...
האמת שחשבתי באמת על זה, אבל לא ממש יצא לי להתעמק בזה כמו שאתה עשית.
תודה על התשובה.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #4 

ובנוסף, יש גם תכנים מקומיים כמו חדשות, מזג אוויר, מגזינים וכמובן פרסומות.
לוח השידורים בנוי כך שבהפסקות משולבים תכנים מקומיים.

חזרתי לפני יומיים מארצות הברית ( חוף מערבי ). לא שמתי לב שתוכניות משודרות פעמיים. ( למשל תוכניות הפריים טיים של החוף מזרחי בהחלט לא שודרו בשעה שש בערב בחוף המערבי אבל אולי זה מקרי או פספוס שלי )

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #5 

דבר נוסף שאתה צריך לזכור זה שבארה"ב ה-networks( שהן CBS,NBC,ABC,FOX) לא משדרות ישירות אלא דרך affiliates
אלה כמו זכיינים של התחנות האלה בשוק מקומי, כלומר מדובר בתחנות נפרדות שמקבלות את רוב התוכן שלהן מהרשת אבל מפיקות בעצמן חדשות ויש גם חלונות שבהן הן צריכות לשדר תוכן בעצמן. זכיינים כאלה קיימים לכל איזור או עיר גדולה, לא רק לכל מדינה.
בנוסף יש נושא של blackouts , באיזורים מסוימים אין זכויות שידור לתחרויות ספורט מסוימות.

זה רק מסביר לך כמה מסובך להיות ספק טלויזיה רב-ערוצי דרך לווין בארה"ב, הוא צריך לשדר את מאות הוריאציות של כל תחנה ולפתוח את הערוץ לפי האיזור שבה הממיר מוגדר ובנוסף להחשיך מסך לפי דרישות חוקיות.

UserName פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

דבר שלא הבנתי רק האם באיזור המערב אתה תקבל את הערוץ של המערב בלבד לא כולל הערוץ השני, מכיוון שיש כבר שני ערוצים על אותו אפיק (אצל direcTV אותו ערוץ פועל ב-HD ובשידור הסטנדרטי באותו אפיק), איך זה הולך?

omrig
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

Lior_M כתב:ובנוסף, יש גם תכנים מקומיים כמו חדשות, מזג אוויר, מגזינים וכמובן פרסומות.
לוח השידורים בנוי כך שבהפסקות משולבים תכנים מקומיים.

חזרתי לפני יומיים מארצות הברית ( חוף מערבי ). לא שמתי לב שתוכניות משודרות פעמיים. ( למשל תוכניות הפריים טיים של החוף מזרחי בהחלט לא שודרו בשעה שש בערב בחוף המערבי אבל אולי זה מקרי או פספוס שלי )

ליאור
...
התוכנית לא משודר פעמים אלא במערב זה אותו לוח שידורים שמשודר במזרח רק בהבדל של 3 שעות. כלומר אם התוכנית של ג'יי לנו משודר בניו יורק בשעה 11 בלילה אז בלוס אנג'לס היא תשודר רק 3 שעות אחר כך (שיהיה 11 בלילה בLA).

לגבי המשדרים המקומים, זה אפילו יותר מסובך כי החדשות וכו' הם לפי עיר ולא לפי חוף אז הלוח משדרים של נגיד לוס אנג'לס וסאן פרנסיסקו הם מאוד דומים אבל יש הבדלים בתכנים המקומים.
שרואים בסרטים שאומרים על איזה תוכנית מקומית או שדרן מקומי "we are going national" אז הכוונה שהם יהיו משודרים ברמה הארצית ולא רק המקומית...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78904
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #8 

אז נתחיל מזה שיש באמת ערוצים שמשודרים במקביל בהפרש של שלוש שעות.

בנוסף לפי חוק DIRECTV חייבת לספק לכל לקוח את הערוצים המקומיים שלו. נניח שיש לערוץ 33 האיזורי שטח כיסוי של עיר וחצי. אותה עיר וחצי חייבים לקבל את השידור הזהה גם מ-DIRECTV. כך יוצא שיש מאות ערוצים מקומיים ש-DIRECTV בעצם מספקת ללקוחות באיזורים שונים (ורק להם, מה שלעיתים קרובות גורם לבעיה אם מישהו למשל נוסע לעיר אחרת ורוצה לראות את משחק הפוטבול של האוניברסיטה המקומית שלו ולא יכול לקלוט אותו למרות שהוא טכנית משתמש באותו לויין שהצלחת שלו בבית מכוונת אליו). הערוצים הללו, מן הסתם מאוד מכווצים ובאיכות גרועה למדי מכיוון שזה נעשה בעיקר בכדי לצאת לכדי חובה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”