שלום,
רכשתי etrayz ויש לי שאלה בנוגע לדיסקים הקשיחים שניתן לשים בפנים.
יש לי 2 דיסקים של טרה, האחד ריק מתוכן והאחד מלא לחלוטין.
התקנתי את התכנה של האיטרייז כהלכה על הדיסק הריק שלי ועושה רושם שהדברים עובדים. אני חושש לעומת זאת להכניס את הדיסק השני כי אני לא בטוח אם האיטרייז מבצע מחיקה ושבירה של מחיצות כשהוא מקבל דיסק חדש.
אני מעלה את זה כי בהפעלה הראשונה בעת הגדרת הדיסקים ניתן לבחור אם להשתמש ב-MIRROR או בחיבור קווי, והוא מעלה הודעה שאומרת שהמחיצות ימחקו...
מה יקרה כשאחבר את הדיסק השני (עם התוכן)? האם הוא יבצע מחיקה אוטומטית? האם יבקש למחוק? האם פשוט יעבוד כמו קסם?
תודה!
נ.ב.
חשבתי פשוט להעתיק את כל מה שיש לי עכשיו בדיסק המלא לדיסק הקיים באיטרייז (יש לי מתאם סטה), אבל גם פה עולה השאלה: האם בחיבור של דיסק נוסף כאשר האיטרייז רוצה לחבר ביניהם (באופן ליניארי) כל המידע על הדיסק נמחק?
אני ידע שאולי חלק מהשאלות שלי לא סבירות אבל אני לא רוצה לקחת צ'אנסים עם כל המידע שיש לי כעת...
eTRAYz - הכנסת דיסק קשיח נוסף עם תוכן
-
Heisenberg
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 33
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
-
Heisenberg
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 33
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
תודה.
לפי מה שבדקתי אם אתה מוסיף דיסק קשיח (לפי השלבים שהם מתארים שם) אבל לא מנסה ליצור RAID אז הדיסק הקיים לא יאבד מידע.
לא רשום כלום בנוגע לכך שהדיסק שאתה מכניס צריך להיות ריק...
אבל כמובן לא אקח צ'אנסים, אני פשוט מעתיק את כל מה שיש עליו לתוך זה שכבר מותקן ואקווה לטוב.
לפי מה שבדקתי אם אתה מוסיף דיסק קשיח (לפי השלבים שהם מתארים שם) אבל לא מנסה ליצור RAID אז הדיסק הקיים לא יאבד מידע.
לא רשום כלום בנוגע לכך שהדיסק שאתה מכניס צריך להיות ריק...
אבל כמובן לא אקח צ'אנסים, אני פשוט מעתיק את כל מה שיש עליו לתוך זה שכבר מותקן ואקווה לטוב.
אם תכניס את הדיסק המלא כנראה ימחק
למיטב הבנתי ה etrayz מפרמט דיסק חדש שמוכנס אליו (הוא מפרמט למערכת קבצים שלו)
למיטב זכרוני הוא אפילו מזהיר שהוא מוחק את המידע.
לעומת זאת, אם יש בתוכו דיסק עם מידע ואתה מוסיף דיסק נוסף ואם לא תשנה ל RAID
לדעתי הוא לא מוחק את המידע הקיים.
(אם הוא כן מוחק אזי זהו תכנון טפשי שכן המשמעות שצריך מראש לשים 2 דיסקים)
* לא לוקח אחריות
*
למיטב זכרוני הוא אפילו מזהיר שהוא מוחק את המידע.
לעומת זאת, אם יש בתוכו דיסק עם מידע ואתה מוסיף דיסק נוסף ואם לא תשנה ל RAID
לדעתי הוא לא מוחק את המידע הקיים.
(אם הוא כן מוחק אזי זהו תכנון טפשי שכן המשמעות שצריך מראש לשים 2 דיסקים)
* לא לוקח אחריות