Inception - שאלה לגבי הסוף

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73363
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

שלום אנשים.

הדיון נועד למי שכבר צפה בסרט, מי שלא עדיף שלא ימשיך עקב ספויילרם כבדים.

לגבי הסוף של הסרט, הרי מראים את הסביבון מסתובב על השולחן אבל אז הסרט מסתיים בלי להציג האם הסביבון ממשיך להסתובב בלי לפול (ואז אשתו צדקה ו"המציאות" בה היא התאבדה היא כן חלום) או שהוא נופל (מה שאומר שהוא אכן חזר למציאות "האמיתית" ואשתו התאבדה לשווא). אם ככה יש לנו בעצם סוף פתוח הנתון לשיקול דעתנו למיטב הבנתי, לא?

אם הבנתי נכון - אני מעוצבן. אני שונא סרטים פסיכולוגיים שמשאירים אותך באוויר :|

Anton
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 466
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #2 

לפי דעתי התחושה הייתה שהסביבון עומד ליפול, גם אני כמוך לא אוהב סוף פתוח בדרך כלל.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #3 

הסוף לא פתוח. הסביבון הוא red herring
הסביבון זה הטוטם של אשתו, לא שלו. לקוב יש סימן אחר במהלך הסרט שמראה לנו מתי הוא חולם ומתי הוא לא, זה פשוט לא נאמר לצופה במפורש.
פעם הבאה שאתם רואים את הסרט, תסתכלו על היד שלו ותראו מתי יש טבעת נישואין על היד שלו ומתי אין.
לקוב אין טבעת נישואין על היד בסוף הסרט, כלומר הוא לא חולם. גם אם תשימו לב - הילדים מבוגרים יותר (שחקנים אחרים).

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

אני אצפה בסרט שוב עם הרעיון הזה בראש ברגע שהוא יהיה זמין בבלוריי.

AldoRaine
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

לדעתי בסוף הסרט קוב חוזר ל"מציאות" שבה הכל התחיל (כשסייטו שכר אותם לעשות את העבודה). הראיה לזה היא טבעת הנישואים שלו. כל פעם כשהוא בחלום יש לו טבעת אבל כל פעם שהוא ב"מציאות" אז אין לו טבעת. אבל, בסצנה האחרונה אנחנו מבינים שה"מציאות" שלו היא לא אמיתית, כי הילדים לא השתנו מאז הזכרונות שלו (הם בדיוק באותו הגיל - למרות שכנראה שקוב נעדר זמן מה - והם לבושים באותם הבגדים בדיוק כמו שהם היו בזכרונות שלו). כשהוא רואה את הפנים שלהם הוא בעצם מקבל את החלום הזה כמציאות (בניגוד לפעם בלימבו שמאל ניסתה להראות לו את הפנים של הילדים אבל הוא סירב להסתכל). שימו לב שהוא עוזב את הסביבון בלי לבדוק מתי הוא ייפול - כי בשלב הזה כבר לא אכפת לו.

עוד משהו שתומך בתאוריה הזאת שלי היא זה שבאחד החלומות מאל אומרת לו שהמציאות שלו היא בעצם חלום כי קוראים בה דברים לא סבירים (כמו חברת הנדסה שמנסה להרוג אותו כי הוא נכשל במשימה). עוד דברים שתומכים בזה הם דברים כמו זה שאבא שלו - המרצה מפריס - בדיוק מופיע לפגוש אותו בארה"ב (אפשרי אבל לא ממש סביר), שסייטו הוא באמת בעל השפעה מספקת בשביל לזכות מישהו מהאשמות רצח בעזרת טלפון אחד, שסייטו מספיק עשיר בשביל לקנות חברת תעופה בהתראה של יום (למרות שבתחילת הסרט הוא נוסע ברכבת ציבורית, בקרון עם אנשים זרים), שסייטו פתאום מופיעה בזמן להציל את קוב, ובכלל ששכירי החרב שרודפים אחרי קוב סתם עוקבים אחריו כשהוא לא מודע אבל כשהוא מנסה לברוח הם מנסים להרוג אותו. לכל הדברים האלו יכולים להיות הסברים קלושים (ודברים מהסוג הזה קורים בקולנוע כל הזמן) אבל בגדול, אלו הם דברים לא סבירים שיותר הגיוני שהם קרו בחלום.

כנראה שכשמאל וקוב הגיעו ללימבו אז הם היו כל כך עמוק שמוות אחד לא הספיק להם בשביל לחזור למציאות. אולי מאל הבינה שהמציאות שלהם היא עדיין חלום (אולי זה לא היה קשור לרעיון שקוב שטל בה) ואולי בכלל אי אפשר לצאת מהלימבו וה"מציאות" של קוב היא עדיין בלימבו (פשוט ברובד אחר).

עוד דבר הוא הסביבון. קודם כל, הוא לא של קוב אלא של מאל במקור. אם ה"מציאות" של קוב זה בעצם חלום ומאל התאבדה בחלום שלו, אז קוב לא באמת יודע איך הסביבון מרגיש בעולם האמיתי (לאף אחד חוץ ממאל אסור היה לדעת איך הסביבון מרגיש - קוב נגע פעם ראשונה בסיבון כשמאל התאבדה). לכן האם הסביבון נופל בסוף או לא אין משמעות. וגם, האם באמת הייתה סצנה שהסביבון מסתובב ואז נופל? היו רק סצנות שהוא מתחיל לרעוד אבל הוא אף פעם לא נפל.

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #6 

מוזר מאוד שכולם דווקא נצמדים לסביבון, ברשותכם אשמח להחזיר אתכם, כמה רגעים לפני הסצינה הסופית.
מיד אחרי שהטנדר מתנגש במים, הבחור הצעיר, שואל את הארכיטקטית הצעירה, האם ליאו הספיק לצאת, היא עונה שלא, הוא מיד מגיב לה ואומר, שאם ככה אין סיכוי שיצליח לצאת מהלימבו.
באותה שניה, רואים את ליאו מתעורר ולא מבין איפה הוא נמצא, מזכיר לכם שבתחילת הסרט הוא מסביר לבחור שפורצים לו לתודעה,שאם הוא התעורר והוא לא זוכר איך הוא הגיע לאותו מקום, זה סימן ברור שהוא בתוך חלום, מפה הסרט ממשיך בסצינה הסופית של המטוס>הבית>סביבון>ילדים.
אולם לעניות דעתי, הוא פשוט המשיך את הלימבו (קרי הוא עדיין בתוך החלום) ולמעשה כול הסרט סובב בכמה רבדים של לימבו אחד ענקי :wink:
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

בקיצור - אין תשובה חד משמעית, הא? :lol:

AldoRaine
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

crusader כתב: מיד אחרי שהטנדר מתנגש במים, הבחור הצעיר, שואל את הארכיטקטית הצעירה, האם ליאו הספיק לצאת, היא עונה שלא, הוא מיד מגיב לה ואומר, שאם ככה אין סיכוי שיצליח לצאת מהלימבו.
באותה שניה, רואים את ליאו מתעורר ולא מבין איפה הוא נמצא, מזכיר לכם שבתחילת הסרט הוא מסביר לבחור שפורצים לו לתודעה,שאם הוא התעורר והוא לא זוכר איך הוא הגיע לאותו מקום, זה סימן ברור שהוא בתוך חלום
...
אבל הוא כן זוכר איך הוא הגיע למטוס. הוא רואה את סייטו מרים טלפון עם מבט של הבנה.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #9 

crusader אתה רוצה להגיד לי שאף פעם לא ישנת כל כך עמוק שכשהתעוררת היה לך מבט של "מה אני עושה פה?"?
מצחיק, לי זה קורה לפחות פעם בשבוע בתקופת הלימודים, בימי ראשון שצריך ללכת לאוניברסיטה :lol:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #11 

מן הסתם הסוף פתוח ואין תשובה חד משמעית לעניין, וכל ניסיון להאחז ברמזים כלשהם מזכיר את הניסיונות לעשות זאת עם הסוף של אבודים, ואין לדעת אם היוצרים אכן התכוונו לרמזים האלו, או שזה משהו שאנחנו מנסים לאנוס על הסיפור....

דבר שאני שמתי לב אליו, הוא הביטוי "take a leap of faith" שהופיע פעמיים במה שאמורה להיות המציאות, ולכן אולי זה רמז לכך שבעצם זה חלום. פעם אחת זה נאמר ע"י אשתו לפני שהיא קפצה וקודם לכן נאמר ע"י היפני.

לגבי גיל הילדים, זה די הגיוני שהוא לא השתנה בהרבה בין אם זו המציאות ובין אם זה חלום. הוא הרי היה תקוע כ"כ עמוק בחלומות שכמה ימים אצלם זה עשרות שנים אצלו.

SamiSosa
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

הנה התשובה

שליחה #12 

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

http://www.moviemistakes.com/film8472

[left]Inception (2010) - 12 mistakes[/left][/b]

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #14 

http://screenrant.com/inception-spoiler ... i-68330/3/
כאן יש לא מעט תיאוריות ותגובות.

בסופו של דבר לא משנה כמה רמזים נחפש במהלך הסרט כדי להוכיח שהכל היה לימבו וחלום אחד גדול, ראינו שלכל אורך הסרט קוב מסובב את הטופ כדי לוודא היכן הוא נמצא. באף אחד מהקטעים האלה ,במיוחד שהוא בחלום לא היה מצב שהסיבוב מתחיל לזייף.
רק בסוף הסרט רואים את התופעה הזאת, מה שאומר שהוא נמצא בעולם האמיתי או לפחות הוא השלים עם הידיעה שככה אמור להיראות העולם האמיתי.
מצד שני הסצנה הזאת עם הילדים בסוף הסרט זהה בדיוק לאיך שהוא דימיין אותה. זה מעלה תהיות.

לסיום אני רוצה להגיד שראיתי את הסרט בגלל שהיו לי כרטיסים חינם בגלובוסמקס חיפה.
היה פשוט זוועה. בשעה הראשונה של הסרט היו פסים ירוקים לאורך כל המסך (מוכרת הכרטיסים הזהירה שיש שריטות על המסך רק בתחילת הסרט...אכן מנחם). איכות הסאונד הזכירה לי את הימים העליזים של הסטריאו ברמקולי מדבקה של מחשב שולחני . בקושי שמעו את הפיצוצים והאפקטים.

פשוט מדהים כמה חובבנות יש בתחום, קולנוע שאמור להיות השני בגודלו בישראל , לא שם קצוץ על האיכות.
הרגשה של לראות סרט בגירסת TELESYNC , אפילו R5 יותר איכותי.
פעם אחרונה שרגלי דורכת בקולנוע הזה. אין גבולות. הרגשה כאילו חבורת קבצנים מפעילה את הרשת הזאת בכוח, רק כדי לסיים לשלם על המשכנתא ולסגור את העסק ואיכשהו להישאר עם התחתונים.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”