תגובות לביקורת על מערכת SONOS
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- shay1972
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 251
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
לא מסכים עם המסקנה הסופית.
אצלך ההתקנה היתה קשה, ודרשה התעסקות, כי בעצם התקנת מודולי תוכנה על מחשבים שדימו עצמם לעוד נגני SB.
אם במקום זאת, היית רוכש כמה SB 'אמיתיים', גם אצלך ההתקנה היתה קלילה ביותר.
לי יש שני SB, ולא נדרשתי לכלום, חוץ מלחבר אותם לחשמל ולרסיבר. את השאר ה SB עשה לבד.
MY 2 CENT
אצלך ההתקנה היתה קשה, ודרשה התעסקות, כי בעצם התקנת מודולי תוכנה על מחשבים שדימו עצמם לעוד נגני SB.
אם במקום זאת, היית רוכש כמה SB 'אמיתיים', גם אצלך ההתקנה היתה קלילה ביותר.
לי יש שני SB, ולא נדרשתי לכלום, חוץ מלחבר אותם לחשמל ולרסיבר. את השאר ה SB עשה לבד.
MY 2 CENT
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 909
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
ייתכן. יש אצלי היום sb נוסף, וההתקנה שלו גם היא לא היתה חלקה- מאותן סיבות, כנראה. כמו כן, היחידה שעשתה לי הכי הרבה בעיות היתה דוקא הduet receiver שאיבד חיבור רשת מידי פעם. לקרוביי ומכרי לא בטוח שיש את המזל שיש לך.
אבל לא זו הנקודה העיקרית: למי שמדגדג בקצות האצבעות לשחק עם כל פיצ'ר אפשרי, כמוני, בסונוס פשוט אין במה לשחק- אתה מהר מאד נשאר עם האפשרות להנות מהמוסיקה נטו...
אבל לא זו הנקודה העיקרית: למי שמדגדג בקצות האצבעות לשחק עם כל פיצ'ר אפשרי, כמוני, בסונוס פשוט אין במה לשחק- אתה מהר מאד נשאר עם האפשרות להנות מהמוסיקה נטו...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תודה רבה על הביקורת.
אני חייב לציין שאכן השליטה מאוד פשוטה במערכת הזאת. יצא לי לשחק בה באחת החנויות המתמחות ובאמת קלות השימוש היא מדהימה.
גם איכות הקול שמוציא המכשיר המוגבר טובה למדיי עד כמה שהתרשמתי.
אני חייב לציין שאכן השליטה מאוד פשוטה במערכת הזאת. יצא לי לשחק בה באחת החנויות המתמחות ובאמת קלות השימוש היא מדהימה.
גם איכות הקול שמוציא המכשיר המוגבר טובה למדיי עד כמה שהתרשמתי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- דור-Future
- עוסק בתחום

- תגובות: 123
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
SONOS
סקירה מעולה!
אני חייב לציין שהמערכת מדהימה!!! גם אצלנו בחנות וגם אצל לקוחות.... נוחה לשימוש, מגיבה מדהים..
פתרון פשוט מבריק... בהחלט סוג של פריצת דרך בתחום ה multi room.....
אני חייב לציין שהמערכת מדהימה!!! גם אצלנו בחנות וגם אצל לקוחות.... נוחה לשימוש, מגיבה מדהים..
פתרון פשוט מבריק... בהחלט סוג של פריצת דרך בתחום ה multi room.....
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

אם תשים יחידה בכל חדר, תוכל לשמוע מוסיקה שונה בו זמנית מכל יחידה.
תוכל לבחור בין יחידה נטולת הגברה (zp90-רק להוסיף מגבר ורמקולים), יחידה עם הגברה (zp120- רק להוסיף רמקולים) או יחידה עם מגבר ורמקולים (zp-S5 - רק להוסיף חשמל).
תוכל לבחור בין יחידה נטולת הגברה (zp90-רק להוסיף מגבר ורמקולים), יחידה עם הגברה (zp120- רק להוסיף רמקולים) או יחידה עם מגבר ורמקולים (zp-S5 - רק להוסיף חשמל).
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

למעשה גם קל להעביר את היחידות בין החדרים. העיקר זה חיבור הרשת (או אם שמת חיבור אלחוטי אז זה גם אפשרות)
ד"א - משהו שנזכרתי בו - יש אפשרות גם למשוך אודיו אנלוגי מחלק מהמכשירים לא? כלומר נניח לשים את היס על MTV ולשמוע בחדר אחר את היס. או לנגן CD ולשמוע אותו גם בחדר אחר.
ד"א - משהו שנזכרתי בו - יש אפשרות גם למשוך אודיו אנלוגי מחלק מהמכשירים לא? כלומר נניח לשים את היס על MTV ולשמוע בחדר אחר את היס. או לנגן CD ולשמוע אותו גם בחדר אחר.
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

נכון. לגבי האלחוטי- יחידה אחת חייבת להיות מחוברת לרשת קווית, וכל השאר יכולות להיות מחוברות אליה - אם הן בטווח קליטה אלחוטית. למעשה, נאמר שיחידה א מחוברת לרשת קווית, יחידה ב קולטת את א, יחידה ג יכולה להיות רק בטווח קליטה מ-ב וכן הלאה.
יחידות סונוס אינן מתחברות לרשת אלחוטית רגילה. אם תשים נקודת גישה אלחוטית רגילה היא לא תעזור, ויש סיכוי שאפילו תפריע.
יחידות סונוס אינן מתחברות לרשת אלחוטית רגילה. אם תשים נקודת גישה אלחוטית רגילה היא לא תעזור, ויש סיכוי שאפילו תפריע.
נחמד, לא זול
אני עדיין לא רואה יתרון עבור המשתמש הממוצע על ה SB.
בסופו של יום אנחנו שומעים מוזיקה ולא מתעסקים עם גאג'טים כל הזמן.
חסרון נוסף זהו הצג, לדעתי מאוד מפריע שאין צג ליחידה!
ב SB3 (הקלאסי) שם השיר מוצג בצורה ברורה על הצג בתוספת אינפורמציה על הזמן, לחלופין, מד VU ספקטרום אנליזר וכו'. נוח ומאוד פרקטי.
בנוסף אני חייב לציין את השלט הנוח והאינטואיטיבי של ה SB3 וממשק המשתמש המעולה.
גם סנכרון בין נגנים עובד לא רע ב SB3, אם כי מנסיוני, עדיף שלפחות נגן אחד יהיה מחובר ברשת קוית.
מעבר לכך, יש את נושא המחיר כמובן שהנו למעלה מכפול ולדעתי רחוק מלהצדיק את עצמו.
אם אתם מוכנים להשקיע קצת אפשר לארגן מערכת מוגברת במחיר הרבה יותר זול. במקרה שלי, עבור הנגן שנמצא במטבח, ארגנתי זוג רמקולים של מערכת מיני ישנה, מגבר לרכב שבמקרה היה לי ועוד ספק 12V שהסתובב בבית...די והותר עבור האזנה למוזיקה בזמן הבישולים,עובד מצויין ולקח לי בערך שעה לארגן...
בסופו של יום אנחנו שומעים מוזיקה ולא מתעסקים עם גאג'טים כל הזמן.
חסרון נוסף זהו הצג, לדעתי מאוד מפריע שאין צג ליחידה!
ב SB3 (הקלאסי) שם השיר מוצג בצורה ברורה על הצג בתוספת אינפורמציה על הזמן, לחלופין, מד VU ספקטרום אנליזר וכו'. נוח ומאוד פרקטי.
בנוסף אני חייב לציין את השלט הנוח והאינטואיטיבי של ה SB3 וממשק המשתמש המעולה.
גם סנכרון בין נגנים עובד לא רע ב SB3, אם כי מנסיוני, עדיף שלפחות נגן אחד יהיה מחובר ברשת קוית.
מעבר לכך, יש את נושא המחיר כמובן שהנו למעלה מכפול ולדעתי רחוק מלהצדיק את עצמו.
אם אתם מוכנים להשקיע קצת אפשר לארגן מערכת מוגברת במחיר הרבה יותר זול. במקרה שלי, עבור הנגן שנמצא במטבח, ארגנתי זוג רמקולים של מערכת מיני ישנה, מגבר לרכב שבמקרה היה לי ועוד ספק 12V שהסתובב בבית...די והותר עבור האזנה למוזיקה בזמן הבישולים,עובד מצויין ולקח לי בערך שעה לארגן...
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

אין לי שום ויכוח איתך- וראה מה יש לי בבית (כולל במטבח).
אבל:
1) היום לקנות SB3 גם לא הגיוני וגם לא זמין (למעט בebay וכד').
2) מערכת הSB Duet אותה קניתי היא בעייתית במיוחד, כפי הנראה בכל הליין של לוגיטק
3) מהדגמים העדכניים של SB, אולי הדומה ביותר לSB3 מבחינת תצורה, הוא ה-TOUCH
4) מה שאני מאד אוהב בDuet וגם בSonos זה שגם התצוגה ולא רק השליטה נמצאים אצלי ביד. זה כמובן אפשרי גם בSB עם iPeng ודומיו, אבל זה לא מה שתארת לעיל.
5) סונוס מצהירים כמעט בפה מלא, שהם מייעדים את המערכות שלהם ל"עשירים ומפונקים", ומשאירים את השוק ה"נמוך" יותר לאחרים. זה בא לידי ביטוי גם במחיר, באיכות וגם בערוצי ההפצה. (כמו שלא תמצא מרידיאן או "מותגי-על" אחרים בסופר או ברשתות החשמל הרגילות, כך גם אל תצפה למצוא שם סונוס).
בסופו של יום, זה עיניין של טעם - כמו שבמכוניות א' קונ ה לקסוס או מרצדס, ב' מרגיש שהשיג את המירב מהכסף שלו בזה שהוא נוסע במאזדה 3 מליסינג, וג' בונה לעצמו dune-buggy במוסך. סונוס קרוב בתפיסה לא', וSB לב' ואפילו לג' (במקרה שלך ושלי במיוחד).
עכשיו תאר לך מצב שבן-דוד שלך רואה את הdune buggy שבנית, ואפילו נסע איתך פעם-פעמיים להשתולל בחולות, ושואל אותך איזה מכונית לקנות: מה תמליץ לו? לבנות בעצמו? מאזדה? או מרצדס?
אבל:
1) היום לקנות SB3 גם לא הגיוני וגם לא זמין (למעט בebay וכד').
2) מערכת הSB Duet אותה קניתי היא בעייתית במיוחד, כפי הנראה בכל הליין של לוגיטק
3) מהדגמים העדכניים של SB, אולי הדומה ביותר לSB3 מבחינת תצורה, הוא ה-TOUCH
4) מה שאני מאד אוהב בDuet וגם בSonos זה שגם התצוגה ולא רק השליטה נמצאים אצלי ביד. זה כמובן אפשרי גם בSB עם iPeng ודומיו, אבל זה לא מה שתארת לעיל.
5) סונוס מצהירים כמעט בפה מלא, שהם מייעדים את המערכות שלהם ל"עשירים ומפונקים", ומשאירים את השוק ה"נמוך" יותר לאחרים. זה בא לידי ביטוי גם במחיר, באיכות וגם בערוצי ההפצה. (כמו שלא תמצא מרידיאן או "מותגי-על" אחרים בסופר או ברשתות החשמל הרגילות, כך גם אל תצפה למצוא שם סונוס).
בסופו של יום, זה עיניין של טעם - כמו שבמכוניות א' קונ ה לקסוס או מרצדס, ב' מרגיש שהשיג את המירב מהכסף שלו בזה שהוא נוסע במאזדה 3 מליסינג, וג' בונה לעצמו dune-buggy במוסך. סונוס קרוב בתפיסה לא', וSB לב' ואפילו לג' (במקרה שלך ושלי במיוחד).
עכשיו תאר לך מצב שבן-דוד שלך רואה את הdune buggy שבנית, ואפילו נסע איתך פעם-פעמיים להשתולל בחולות, ושואל אותך איזה מכונית לקנות: מה תמליץ לו? לבנות בעצמו? מאזדה? או מרצדס?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46391
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
זוהי ביקורת הבכורה של מערכת ה Sonos בארץ וביקורת בכורה של אורי סבוראי (urisavor). כל הכבוד על התוצאה הטובה 
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

החיבור הוא או אנלוגי או דיגיטלי.
אין שליטה דרך הסונוס במגבר.
אז או משאירים את המגבר דולק, או מדליקים אותו רק כשרוצים לשמוע.
אפשר למשל להשאיר ZONE 2 דולק קבוע ואליו לחבר הסונוס.
- כאשר בעיקרון כאשר המגבר דולק ולא מוציא אות הוא לא צורך כמעט חשמל.
אין שליטה דרך הסונוס במגבר.
אז או משאירים את המגבר דולק, או מדליקים אותו רק כשרוצים לשמוע.
אפשר למשל להשאיר ZONE 2 דולק קבוע ואליו לחבר הסונוס.
- כאשר בעיקרון כאשר המגבר דולק ולא מוציא אות הוא לא צורך כמעט חשמל.