שאלות בנושא רשת ביתית עקב מעבר דירה
שלום
עקב מעבר דירה יש לי מספר שאלות, אשמח אם תוכלו לעזור לי.
1. חדר העבודה בבית החדש מתוכנן להיות הממ"ד. שמעתי דעות לכאן ולכאן בנושא הצבת הראוטר בממ"ד. האם אפשרי ונכון יהיה להציב את הראוטר בממ"ד? האם הסיגנל של הרשת האלחוטית בבית יהיה לא טוב? העובדה הזו חשובה מאחר ויש לי HTPC גם בסלון וגם התכנון הוא לקנות סטרימר לחדר השינה, ובכלל לא מעט פעמים יוצא לי לעבוד עם המחשב הנייד מחדרים אחרים בבית.
2. הבית הוא יד שניה, והוא לא מרושת קווית. האם אפשרי לעשות נקודות של רשת בסלון ובחדר שינה בשביל המחשב והסטרימר בבית שלא תוכנן כך? כמה זה עולה? דרך איזה תעלות עוברים הכבלים? מי יכול לבצע את העבודה הזו?
יכול להיות שבכלל שווה לי לשים את הראוטר בסלון ליד הHTPC, ואז לעשות נקודת רשת בממ"ד? ככה אני מרוויח נקודה בסלון בלי לעשות אותה ממש וגם מרוויח את הסיגנל הטוב בכל הבית?
עקב מעבר דירה יש לי מספר שאלות, אשמח אם תוכלו לעזור לי.
1. חדר העבודה בבית החדש מתוכנן להיות הממ"ד. שמעתי דעות לכאן ולכאן בנושא הצבת הראוטר בממ"ד. האם אפשרי ונכון יהיה להציב את הראוטר בממ"ד? האם הסיגנל של הרשת האלחוטית בבית יהיה לא טוב? העובדה הזו חשובה מאחר ויש לי HTPC גם בסלון וגם התכנון הוא לקנות סטרימר לחדר השינה, ובכלל לא מעט פעמים יוצא לי לעבוד עם המחשב הנייד מחדרים אחרים בבית.
2. הבית הוא יד שניה, והוא לא מרושת קווית. האם אפשרי לעשות נקודות של רשת בסלון ובחדר שינה בשביל המחשב והסטרימר בבית שלא תוכנן כך? כמה זה עולה? דרך איזה תעלות עוברים הכבלים? מי יכול לבצע את העבודה הזו?
יכול להיות שבכלל שווה לי לשים את הראוטר בסלון ליד הHTPC, ואז לעשות נקודת רשת בממ"ד? ככה אני מרוויח נקודה בסלון בלי לעשות אותה ממש וגם מרוויח את הסיגנל הטוב בכל הבית?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
עד כמה הבית ישן? אם מדובר בבניין חדש יחסית (משהו כמו עד 15 שנה), אפשר בד"כ די בקלות להשחיל כבלי רשת קווית בצינורות של נקודות הטלפון בדירה. אני, למשל, הייתי באותו מצב (בניין בן 6 שנים) והקמתי רשת קווית ללא חציבות בקיר. הייתי ממליץ בחום לשקול את זה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
מכיוון ש100% יש לך נקודת טלפון בממד תשחיל בה כבל CAT5E אל הריכוז ומשם אל הראוטר.
תחסוך לך המון המון צרות וכאב ראש.
תחסוך לך המון המון צרות וכאב ראש.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
סמית', רק בשביל להבין עד הסוף את מה שאתה אומר, מה זאת אומרת "אל הריכוז"?
לרשת את כל החדרים עם נקודות רשת כשCAT5E עובר דרך תעלות הטלפון, זה רעיון מצוין.
השאלה היא איפה אני שם את הראוטר. כי למעשה זה אומר שכל הכבלים יצטרכו להגיע אל הראוטר, ואם אני לדוגמא שם אותו בסלון, זה אומר שכל הכבלים מכל החדרים צריכים להגיע לנקודה של הסלון. נראה לי בלתי אפשרי להעביר בתעלה כ"כ הרבה.
אני טועה?
לרשת את כל החדרים עם נקודות רשת כשCAT5E עובר דרך תעלות הטלפון, זה רעיון מצוין.
השאלה היא איפה אני שם את הראוטר. כי למעשה זה אומר שכל הכבלים יצטרכו להגיע אל הראוטר, ואם אני לדוגמא שם אותו בסלון, זה אומר שכל הכבלים מכל החדרים צריכים להגיע לנקודה של הסלון. נראה לי בלתי אפשרי להעביר בתעלה כ"כ הרבה.
אני טועה?
- agent__smith
- חבר מכור קשה

רישות מלא זה הכי טוב.
אבל אצלך ספציפית דברתי על הממד.
היום בכל בית יש ריכוז של בזק/הוט/יס שכל הנקודות הולכות אליו.
במצב תקין שם ייש הראוטר ואליו יתחברו בעזרת רכזת כל החדרים.
זה סיפור אחד.
אצלך הראוטר בסלון אז מה שאתה צריך זה להעביר מהממד אל הריכוז ומהריכוז אל הסלון,
כבל אחד ארוך ותחסוך את כל בלגאן האלחוט.
אבל אצלך ספציפית דברתי על הממד.
היום בכל בית יש ריכוז של בזק/הוט/יס שכל הנקודות הולכות אליו.
במצב תקין שם ייש הראוטר ואליו יתחברו בעזרת רכזת כל החדרים.
זה סיפור אחד.
אצלך הראוטר בסלון אז מה שאתה צריך זה להעביר מהממד אל הריכוז ומהריכוז אל הסלון,
כבל אחד ארוך ותחסוך את כל בלגאן האלחוט.
אני מציע חכה שתעבור לדירה ואז אם מדובר על קומה אחת ,אפילו שהנתב יהיה בממ"ד , יכול להיות שהאות יהיה מספיק טוב בכל הבית. אם לא ,אז תרכוש נתב נוסף שישמש כנקודת גישה אלחוטית, מה שיבטיח אות חזק בכל הבית .
כמובן שהדבר הכי טוב זה לרשת את הבית ,אבל זאת האופציה השניה לפי דעתי.
כמובן שהדבר הכי טוב זה לרשת את הבית ,אבל זאת האופציה השניה לפי דעתי.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

לדעתי זו השיטה אמנם הקלה יותר אבל..... תחשוב כמה קרינה תהיה אצלך בבית.............