יש המלצה למודינג טוב עבור ה-A200 ?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
נדב פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

כי נראה לי שאני הולך עליו והדבר היחיד שמפריע לי זה המארז הפלסטיק שלו :) .

אני יושב על הגדר כבר המון זמן והגיע הזמן לרדת ממנו .
הסיבה שלא רכשתי סטרימר עד עכשיו היא שפשוט לא הייתי מרוצה מההיצע בשוק, הפיצ'רים, היכולות והמחירים שהוצמדו להם. (בגדול אני רוצה סטרימר עם יכולות HTPC כמו דפדפן אינטרנט, הקלטה..)

אז החלטתי להצטייד בסטרימר שישמש אותי לבינתיים, הסטרימר הכי זול והכי משתלם שאני יכול לחשוב עליו זה רק ה-A200, ה-XT והפרו נפסלו כי היה להם מעט זיכרון לעומת הפופ (128 או 256 לעומת 512 של פופ) ואני מאמין שהבדל זה יתבטא ב-MJB החדש המבוסס על FLASH שצריך להגיע ל-A200\C200, כמו כן העדכון הבא אמור להשתוות מבחינת הפיצ'רים והתכונות שיש ל-XT בעיקר בנושא העברית.
הבנתי שיש לפופ לא מעט תוכנות שאפשר להתקין בו כולל תוכנת דפדפן WEB שנמצאת כיום בפיתוח, התכונה הזאת מאוד חשובה לי ולפחות יש תוכנה בשלבי פיתוח שניתן להתקין עכשיו ולהתרשם מביצועייה לעומת הבטחה של XT כמו שאנחנו מכירים.

אז ה-XT אמנם זול יותר ומכיל גם פתרון קירור לעומת A200 שקצת יקר יותר ואין לו פתרון קירור אך אני מוכן להשקיע עוד מעט תמורת מארז חילופי או לקוות שלא יהיה לי צורך ב-HDD פנימי מאיזושהיא סיבה (המחשב קרוב).

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #2 

אתה תמיד יכול להחליף למארז כזה:

http://www.mediasmartserver.net/2010/05 ... arty-case/

בסגנון C200 מוקטן.

נדב פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

המארז נראה טוב אך להביא אותו לארץ זה עניין של 75 דולר + מכס, נראה לי שעדיף כבר C200 .

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46427
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #4 

נדב,
יש אינספור מארזים חלופים ברשת וגם בתקציב זול יותר. בזמנו היה שרשור ענק בפורומים של networkedmediatank בשל יציאת ה B-110 אשר הצריך מארז.
אם תרשה לי קצת לבקר על השיקולים שלך בבחירת מזרימדיה, לא בוחרים כזה על בסיס תכונות עתידיות שהבטיח היצרן וגם לא על בסיס פוטנציאל שימוש עתידי בחומרה (כמות הזכרון שהזכרת). שני המזרימי מדיה שהזכרת משתמשים במעבדים שונים לגמרי ולכן גם הדרישות שלהם מהזכרון שונות.
זכרון גבוה יותר לא מבטיח שום דבר.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אני חושב שקודם כל כדאי לך לרכוש את המכשיר ורק לאחר תקופת התרשמות, תחליט אם אתה רוצה להחליף מארז.

לי יש מספר חברים שמשתמשים במכשיר עם כונן פנימי, ולאחר שהחלו לבצע כיבוי מלא (במקום להשאיר במצב סטנד-ביי) אין להם שום בעיות התחממות.

במידה ויש לך כוונות עתידיות לרכוש כונן בלו-ריי, ואתה רוצה ליהנות משלט RF וכו', אולי כדאי לך לרכוש את ה-C200.

נדב פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

Irus,
אני לא מאלה שקונים ורק אחר כך מתרשמים אלא בדיוק ההיפך והעניין הוא שהמארז פחות מפריע לי מבחינת ההתחממות ויותר מבחינה חיצונית, אני לא מבין את השיקולים שגרמו למתכנניו להגיע לדבר כזה, למה הם לא עשו את מה ש-dvico עשו? למה הם לא המשיכו באותו קו שהתחיל ה-A110? :roll:
אגב אין לי בכלל כוונה לרכוש בלו-ריי לא עכשיו ולא נראה לי שבחיים, מדיה אופטית דיי מתה מבחינתי .
אין לי צורך בשלטים מיוחדים, יש לי הרמוני.

זיו,
תבקר חופשי זאת המטרה (Y) , אני רוצה לבחון את כל השיקולים ורק אז להחליט.
לאחר מה שאמרת בחנתי קצת סטרימרים ישנים יותר וגיליתי שאפילו ה-A100 המיושן הכיל 256 מגה זיכרון ככה שנשמע לי הגיוני מאוד מה שאמרת.

אז מה נשאר בעצם? אילו סטרימרים הם בעלי מארז נורמלי?
PlayOn HD נראה קטלני אך לא מכיל MJB ועדכוני התוכנה שלו מגיעים לעיתים רחוקות מידי, ה-Sidewinder נראה בסדר אך עם אפשרות ל-HDD בגודל 2.5' בלבד (יקר פי 2 מ-3.5'), האם זה אומר שנשאר לי רק ה-PRO?

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

בסך הכל התכוונתי שברגע שהמכשיר יהיה אצלך בשימוש, אז תוכל להגיע להחלטה הטובה ביותר לגבי הצורך במארז אחר. על היכולות של המכשיר לא דיברתי וברור שאתה מכיר את המפרט שלו...

זיו התייחס לדרך ההחלטה שלך, הוא לא טען שהבחירה שלך לא טובה, במחיר של ה-A200 לא תמצא מכשיר עם יכולות גבוהות יותר, גם לפני השדרוגים העתידיים...

ברגע שאתה טוען שמדיה אופטית מתה מבחינתך, היתרונות של הפופקורן על ה-X ודומיו בכל הנוגע ליכולות הבלו-ריי, התפריטים וההזרמה, רק מתחדדים.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46427
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #8 

נדב,
האמת שעדיין לא הבנתי איזה תכונות אתה מחפש במזרימדיה.

נדב פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Irus,
אני יודע למה התכוונת פשוט ראיתי את המכשיר מכל הכיוונים ולא השתכנעתי שאני "אתרגל" אליו, כפי שציינתי משנה לי יותר המראה החיצוני.
אני יודע שזיו לא פסל את המכשיר, מבחינת השימושים שלי אין הבדל בין ביצועי XT ל-פופ, מבחינת המראה החיצוני ה-PRO לוקח.

אני ממשיך לחפש מארז שיכול לשמש כתחליף למארז ה-A200, המארז שהבאת הוא הכי מתאים והכי FIX אך אין מצב שאני מוציא עליו 350 ש"ח נוספים. בינתיים לא הצלחתי למצוא את השרשור הזה שזיו מדבר עליו.

זיו,
מעניין אותי עיצוב חיצוני\איכות בנייה טוב ו-MJB טוב, תמיכה טובה בעברית (הכי חשוב בתכנים לא בתפריטים, לא איכפת לי שזה הפוך בשמות קבצים), תמיכה טובה בקבצי MKV וכל פורמט אחר שמגיע עד 720P מהסיבה שהסטרימר יחובר לפלזמה 42 פנסוניק מסוג HD Ready .
אין תכניות בעתיד הקרוב להחליף מסך ל-FULL HD ולכן יכולות בלוריי ואודיו HD לא מעניינות אותי כרגע, לפחות לא אלה שמגיעים ל-1080P .

BENNY66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 890
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

אני גם כמוך

שליחה #10 

נתקלתי במודינג הזה
מעניין אבל עדין נראה הלי שהסטרימר יצטרך לשבת על מאוורים שידחפו אוויר מלמטה למעלה
השאלה מה קורה מבחינת אחריות

BENNY66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

עוד אחד

שליחה #11 

נראה לי יותר ביטחוני אם יש לך ילדודס בבית

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #12 

לגבי המארז החלופי של חברת Moovika - אני לא מבין גדול ביבוא לארץ אבל אני לא בטוח שלוקחים בחשבון דמי משלוח בחישוב מכס. במידה ולא מכניסים דמי משלוח לחשבון זה אומר שלא תשלם מכס כי לא תגיע ל50$. מדובר בסה"כ בכמה לוחות אלומיניום קטנים בחבילת קרטון.
נכון לרגע זה מחיר המארז ללא מכס הוא כ-290 ש"ח. אם תחליט לקנות את הA-200 בחנות שמוכרת אותו ב795 ש"ח הסכום הכולל יהיה 1085 ש"ח, עדיין נמוך ב405 ש"ח מהC-200 שהם לא מעט ביחס לסכום הכולל.
עוד דבר שחשוב להדגיש - לפי תנאיי האחריות מותר לך לשנות את המארז כל עוד אתה לא משנה שום דבר בלוח והחלפה של המאוורר בצלע קירור נחשבת "שינוי".
בגלל העובדה שהמארז עשוי מאלומיניום והרבה יותר מאוורר מהמארז המקורי אתה יכול לנסות לנתק את הכבל של המאוורר ולראות אם הלוח לא מתחמם מדי ואז בעצם נפתרת מגורם הרעש העיקרי.

BENNY66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

"החלפה של המאוורר בצלע קירור נחשבת "שינוי""
במידה והמכשיר נדפק אי אפשר להחזיר את הקירור הקודם?
המוקיבה מתומר גבוהה מדי במיוחד שזה כמה פלטות והיטסינק

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

Roi232,

מיסים חלים גם על משלוח, בוודאות.

ברגע שהמחיר של המוצר והמשלוח עוברים את ה-50$ יחולו מיסים בהתאם.

אבל, מניסיון של רכישת מאות מוצרים ברשת, במקרים מסוימים, לא מחייבים במס גם מוצרים שעוברים את הסכום הנ"ל. העניין הוא שלא ניתן להסתמך על זה.

כשקונים באי.ביי, מוכרים רבים מודעים לחוקי המכס במדינות השונות, ולפעמים הם מציינים על החבילה מחיר נמוך משמעותית מהמחיר ששולם, וכך הקונה לא נדרש לשלם מחיר נוסף.

בתכל'ס, במידה ויש איזה חבר או בן משפחה בחו"ל, הכי טוב שהם יביאו את המארז וכך מחיר התוספת למכשיר יהפוך לשולי.

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

BENNY66

אני לא יודע אם הוא מתומחר גבוה מדי אבל הוא המארז הכי טוב לA-200 שאפשר להשיג כרגע בלי להכין אחד בעצמך. לא לכל אחד יש גישה למכונה או יד לחיתוך פלסטיק.
אם ההנחיה של הטכנאי שיקבל את המכשיר התקול(ועל אחת כמה וכמה אם זה טכנאי של ה"חנות ההיא") היא לבדוק את הלוח בצורה יסודית סביר להניח שהוא ימצא כל מיני סימנים של התעסקות(משחה תרמית וכו').
ציטוט של Damian מהמאמר שבקישור שIrus נתן:
Before proceeding I should mention that replacing the case WILL NOT invalidate the warranty on the PCH A-200. However, removing the fan WILL invalidate the warranty. The Moovika case comes with a heat sink that can be used to replace the fan. Since I did not want to mess around with the warranty I decided to stick with the fan (the warranty is for 1 year so after the year is up I may remove the fan
...
אני מאמין שהוא לקח בחשבון אפשרות של לפרק ולהחזיר במקרה של תקלה והגיע למסקנה שלא כדאי.

BENNY66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

המכסה העליון של הפופקורן הוא בהדבקה זה פשוט למשוך את החלק כלפי מטה
הבעיה היחידה זה להשיג גריל כזה כמו בתמונה ששמתי
ברגע שיש לך דבק חם או דבק אפוקסי יפתור את הבעייה
לא צריך להחליף את המאורר שקיים בפנים
אני לא מאמין שהקייס של מוקיבה נותן פיתרון קירור יותר טוב לחום אפילו שהוא מאלומניום
הפתחי איורור שלו מאוד קטנים {חום עולה למעלה}
תוסיף 2 מאוורים שמכניסים אוויר מלמטה ושהפופקורן ישב עליהם זה יקרר המון
בסגנון הקירור שיש לניידים

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

המארז של מוביקה בנוי ככה שיהיה ניתן למקם אותו על/בין מכשירים אחרים, יש לו רגליים יותר ארוכות מאלה של המקורי כדי שפתחי האוורור התחתונים יהיו יותר אפקטיביים והוא גם פותר את הבעיה האסתטית(זה בעיקר מה שמפריע לפותח השרשור) ובצורה חלקית את הבעיה ה"אקוסטית" שפופקורן הפילה עלינו בדגם הזה.
אני חייב להגיד... ביום שקבלתי את הפופקורן דחפתי לתוכו דיסק קשיח 1TB מ2008(ממש לא ירוק) שהוא מקור המדיה העיקרי שלי. פשוט שמתי שני מלבנים קטנים מפלסטיק בגובה 1.5 ס"מ מתחת לחלק האטום בשני צידי המכשיר ועד עכשיו לא חוויתי התחממות קיצונית או בעיות בתפקוד.
אישית לא הייתי מתחיל להוסיף עוד אביזרים שמצריכים חשמל חיצוני כלומר עוד חוטים בנוסף ללבנה והכבל העבה בצורה לא-פרופורציונלית של הA-200.

נדב פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אני בודק אפשרויות ל-DIY, אני חושב שאפשר להכין משהו ממש יפה, אולי אפילו יפה יותר ממוביקה :D.
בינתיים ה-A200 בדרך 8) .

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”