קלין קאר

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
sunny_jim פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

לאחרונה התחדשתי ברכב(הונדה סיוויק 2007) והחלטתי שאני רוצה להשקיע בו. לכן הדבר הראשון שרציתי לעשות הוא לטפל בצבע שלו.

שמעתי על כל מיני דברים בסגנון של ואקס ופוליש, אבל אף פעם לא באמת התעמקתי בזה ולא ידעתי למה צריך את זה ומתי.

אז אחרי חפירות קצת ב- carsforum ולמידה מסויימת, מצאתי הרבה המלצות ל"מוסך שטיפה" קלין קאר, שעושה, את מה שקוראים לו בשפה המקצועית, "דיטיילינג".

הצבע שלי ברכב היה בסך הכל במצב טוב, כאשר היה לו ברק, וכמעט ולא היו שריטות. מה שכן, על הגג היו 2 כתמים של איזה סוג של מלט או משהו בסגנון, שלא הצלחתי להוריד(בלי שאצטרך לפגוע בצבע).

מה שרציתי לעשות זאת בסך הכל איזושהו אקט מונע, ככה שהצבע ישמר.

אז בהתחלה גיליתי על ההבדל בין ווקס לפוליש, כאשר פוליש מוריד שכבה של צבע ומעלים שריטות, ווקס הוא זה שמוסיף את הברק לצבע ומגן מפני פגעי מזג האוויר. אחרי זה גיליתי על כל מיני דברים כמו פלסטלינה וגלייז, וכבר נהיה לי כאב ראש.

פוליש הבנתי שאין סיכוי שניתן לעשות בעצמך בצורה טובה(בעיקר כשאין לך נסיון, ולא רציתי שהרכב החדש שלי יהיה שפן נסיונות) וגם ווקס יש המון סוגים שונים. אז בסך הכל הגעתי למסקנה שאני מוכן לשלם בשביל שיעשו את זה בשבילי, רק שיעשו את זה טוב.

המחיר היה מאד מרתיע(מאות שקלים למשהו שהוא בסך הכל סוג של שטיפה) אבל לדעתי התמורה לכסף הייתה מדהימה.

אחרי שעתיים של עבודה של האנשים הטובים שם על הרכב, (שבמהלכה קודם הם עשו שטיפה יסודית(ידנית כמובן), לאחר מכן פוליש ולבסוף טיפול פלסטלינה וגלייז-ווקס, אשר אוטמים את הצבע ומגינים לשנה הקרובה מפגעי מזג האוויר למיניהם) הצבע הפך להיות בוהק בצורה מדהימה, וכמו סוג של קריסטל למגע.

המקרה שלי הוא עוד יחסית לא מקרה מובהק של "לפני ואחרי" כי הצבע שלי כבר היה במצב טוב יחסית בהתחלה(ואין ספק שעדיין השיפור משמעותי וכעת אני גם בראש שקט של שמירה על הברק באמצעות האיטום). מה שמדהים זה, שהם מגיעים לתוצאות זהות גם עם רכבים ישנים שהצבע שלהם כבר במצב על הפנים.

מי שמעוניין תוך שעתיים להפוך את הרכב לחדש מהחנות, אני ממליץ בחום על המקום.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”