כמה גרם קפה אתם שמים בסלסלה הכפולה שלכם ?
-
פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 540
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
ואיך זה *מתקזז* עם כמות המילי-גרמים הקבועה שנושרת לצידי הידית תמיד במהלך פעולת ההידוק? האם זה "כלול" בחשבון?
ועוד שאלה על-הדרך:
יש פה מישהו שנוהג דרך קבע להשתמש בידית העיוורת (דגש על "דרך קבע")? ואם כן- האם לטריפל, לבודדת או לכפולה?
ועוד שאלה על-הדרך:
יש פה מישהו שנוהג דרך קבע להשתמש בידית העיוורת (דגש על "דרך קבע")? ואם כן- האם לטריפל, לבודדת או לכפולה?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני לא שוקל קפה.
פעם שקלתי לשקול, אבל היו שיקולים כבדים נגד, אז אני לא שוקל.
משתמש המון בנייקד. רק בכפולה - כי אני חולט כמעט תמיד רק בכפולה.
בטריפל השתמשתי רק פעם אחת בחיים (כשהכנתי ליקר קפה והייתי צריך לחלוט חצי ליטר אספרסו), ובסינגל אני לא אוהב להשתמש כי יוצא לי קפה דלוח.
פעם שקלתי לשקול, אבל היו שיקולים כבדים נגד, אז אני לא שוקל.
משתמש המון בנייקד. רק בכפולה - כי אני חולט כמעט תמיד רק בכפולה.
בטריפל השתמשתי רק פעם אחת בחיים (כשהכנתי ליקר קפה והייתי צריך לחלוט חצי ליטר אספרסו), ובסינגל אני לא אוהב להשתמש כי יוצא לי קפה דלוח.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
גם אני מנוע מלשקול, זה יותר מידי מרובע בשבילי ...
משתמש בסלסלה כפולה של לה מרצוקו שמכילה קרוב ל 20 גרם (כאשר אני מכין לי ולאישה) ובסלסלה בודדת של לה מרצוקו שמכילה כ 13 גרם כשאני מכין לעצמי.
ידית הנייקד יוצאת לעיתים רחוקות מהארון וכשהיא בחוץ אני משתמש בה עם סלסילה כפולה.
אגב מוטי אני כן מצליח להשתמש בסלסילת הסינגל המקורית של האניטה, היא בעייתית אבל לאחר אימון אפשר להוציא ממנה קפה ראוי (אבל קצר).
משתמש בסלסלה כפולה של לה מרצוקו שמכילה קרוב ל 20 גרם (כאשר אני מכין לי ולאישה) ובסלסלה בודדת של לה מרצוקו שמכילה כ 13 גרם כשאני מכין לעצמי.
ידית הנייקד יוצאת לעיתים רחוקות מהארון וכשהיא בחוץ אני משתמש בה עם סלסילה כפולה.
אגב מוטי אני כן מצליח להשתמש בסלסילת הסינגל המקורית של האניטה, היא בעייתית אבל לאחר אימון אפשר להוציא ממנה קפה ראוי (אבל קצר).
-
פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

חן-חן לכולם, תודה על התשובות.
לגבי הנייקד, למה בעצם לא להשתמש בה בקביעות? למה להעדיף "לפספס" את הקרמה, שנשארת בתעלת המשפך של הידית הרגילה? זה לא חבל?
כיוון שקיבלתי בשבוע שעבר סוף-סוף את המשקל הדיגיטאלי שהזמנתי (בזכותכם) ב-DealExtreme, אני מנסה לעשות ניסיונות של שקילה ולחלוט במדוייק לפי משקל. בינתיים, התחלתי מסלסלה כפולה, תערובת הבית של "קפה ג'ו", 17 גרם. כל פעם קופץ ב-0.5 גרם תוך שאני מקפיד על כל שאר הפרמטרים (עובי טחינה / דחיסה) זהים תמיד. הגעתי ל-20 גרם כשאני מנסה לא לבזבז אף מילי-גרם של אבקה שעלולה לנשור מצידי הסלסלה או להישאר תקועה בפתח היציאה של המטחנה.
20 גרם זה ללא ספק המקסימום שאפשר להכניס (נטו!!!) בתוך הסלסלה הכפולה שברשותי עד הקו העליון.
אני משתמש בידית הנייקד בשביל לעקוב אחר השתלשלות הנוזל בתוך העוגיה. בנוסף (שכחתי לומר), מבצע WDT לאחר כל טחינה.
עדיין התוצאה היא שאני מקבל בלונד מהיר יחסית. אבל הריסטרטו יוצא טעים באופן שקשה לי לתאר!
לדעתי, עניין של דחיסה נכונה - יוביל למיצוי יותר ארוך של הקפה.
לגבי הנייקד, למה בעצם לא להשתמש בה בקביעות? למה להעדיף "לפספס" את הקרמה, שנשארת בתעלת המשפך של הידית הרגילה? זה לא חבל?
כיוון שקיבלתי בשבוע שעבר סוף-סוף את המשקל הדיגיטאלי שהזמנתי (בזכותכם) ב-DealExtreme, אני מנסה לעשות ניסיונות של שקילה ולחלוט במדוייק לפי משקל. בינתיים, התחלתי מסלסלה כפולה, תערובת הבית של "קפה ג'ו", 17 גרם. כל פעם קופץ ב-0.5 גרם תוך שאני מקפיד על כל שאר הפרמטרים (עובי טחינה / דחיסה) זהים תמיד. הגעתי ל-20 גרם כשאני מנסה לא לבזבז אף מילי-גרם של אבקה שעלולה לנשור מצידי הסלסלה או להישאר תקועה בפתח היציאה של המטחנה.
20 גרם זה ללא ספק המקסימום שאפשר להכניס (נטו!!!) בתוך הסלסלה הכפולה שברשותי עד הקו העליון.
אני משתמש בידית הנייקד בשביל לעקוב אחר השתלשלות הנוזל בתוך העוגיה. בנוסף (שכחתי לומר), מבצע WDT לאחר כל טחינה.
עדיין התוצאה היא שאני מקבל בלונד מהיר יחסית. אבל הריסטרטו יוצא טעים באופן שקשה לי לתאר!
לדעתי, עניין של דחיסה נכונה - יוביל למיצוי יותר ארוך של הקפה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

האמת שגם אני די סובל מבלונד בזמן האחרון.
לפעמים זה כ"כ מוגזם, שאני לא מצליח בכלל לקבל "טייגר סקין" בכוס.
ניסיתי כל מני משחקי-טחינה, אבל לא מצליח להתגבר על הבעיה הזו
ניסיתי כל מני משחקי-טחינה, אבל לא מצליח להתגבר על הבעיה הזו
יכול להיות שזה בגלל מזג האוויר שמשפיע על זמן הקלייה ומאריך משמעותית את זמן הקירור.moti_r כתב:האמת שגם אני די סובל מבלונד בזמן האחרון.
ניסיתי כל מני משחקי-טחינה, אבל לא מצליח להתגבר על הבעיה הזו...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

פלנש, ניסיתי את כל משחקי המשקל, כמות, עובי טחינה ודחיסה.
אני יותר חושב בכיוון של קרמריקה. גם לי נראה שהאשמה היא בקליה. בזמן האחרון אני באמת מקבל קליות מאוד מאוד כהות. התחלתי לעצור בדקה 14:30.
חשבתי להביא שקית של פולים קלויים, לנסות קפה מקצועי ולראות.
חיפשתי את האשמה גם במכונה עצמה - אולי היא לא מתחממת מספיק (אבנית?) אבל מדדתי עם מד-חום את המים אחרי קולינג-פלאש והגעתי ל85 מעלות. נראה לי שבהתחשב בסטיה הגיונית (זה מדחום של חלב, לוקח לו זמן להגיע לטמפ') המים חמים מספיק.
אני יותר חושב בכיוון של קרמריקה. גם לי נראה שהאשמה היא בקליה. בזמן האחרון אני באמת מקבל קליות מאוד מאוד כהות. התחלתי לעצור בדקה 14:30.
חשבתי להביא שקית של פולים קלויים, לנסות קפה מקצועי ולראות.
חיפשתי את האשמה גם במכונה עצמה - אולי היא לא מתחממת מספיק (אבנית?) אבל מדדתי עם מד-חום את המים אחרי קולינג-פלאש והגעתי ל85 מעלות. נראה לי שבהתחשב בסטיה הגיונית (זה מדחום של חלב, לוקח לו זמן להגיע לטמפ') המים חמים מספיק.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
קניתי ביום שישי קפה מסי קפה - אחלה קפה.
הוציאו לי שם אספרסו יותר טעים ממה שהוצאתי עד עכשיו בבית (לא נעים אבל נכון - בסוף אני אמצא איך להוציא מהקפה הזה את המכסימום)
הוציאו לי שם אספרסו יותר טעים ממה שהוצאתי עד עכשיו בבית (לא נעים אבל נכון - בסוף אני אמצא איך להוציא מהקפה הזה את המכסימום)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

מוטי,
הכיוון של קרמיקה בהחלט הגיוני. לא חשבתי על זה, אבל גם אצלי המצב דומה!
הקליות שלי עד עכשיו היו מאד כהות, ולכן משך המיצוי של הקפה בחליטה היה כמעט אפסי עד להגעת הבלונד, לעומת תערובות קלויות מקצועיות. לאחרונה קליתי זנים קליות בהירות בכוונה (לפני כ-3 ימים), והתוצאה הייתה הרבה יותר משופרת. נראה שלסיסמה "מוטי המפחם" יש מחיר...
הכיוון של קרמיקה בהחלט הגיוני. לא חשבתי על זה, אבל גם אצלי המצב דומה!
הקליות שלי עד עכשיו היו מאד כהות, ולכן משך המיצוי של הקפה בחליטה היה כמעט אפסי עד להגעת הבלונד, לעומת תערובות קלויות מקצועיות. לאחרונה קליתי זנים קליות בהירות בכוונה (לפני כ-3 ימים), והתוצאה הייתה הרבה יותר משופרת. נראה שלסיסמה "מוטי המפחם" יש מחיר...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

זה נכון
היום קליתי תערובת לדרגה בהירה יותר. אמנם עצרתי בתחילת פיצוץ שני, אבל קיבלתי לדעתי משהו בין City+ ל-Full City.
אני מפחד שזה בהיר מדי עבורי, אבל נראה מה יצא...
היום קליתי תערובת לדרגה בהירה יותר. אמנם עצרתי בתחילת פיצוץ שני, אבל קיבלתי לדעתי משהו בין City+ ל-Full City.
אני מפחד שזה בהיר מדי עבורי, אבל נראה מה יצא...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

קרמריקה כתב:יכול להיות שזה בגלל מזג האוויר שמשפיע על זמן הקלייה ומאריך משמעותית את זמן הקירור....
עברתי עכשיו בבית, לשתות אספרסו של אחרי ארוחת צהריים, וטעמתי את הפולים שקליתי בתחילת השבוע.
הקליה אכן בהירה קצת מדי, אבל סופסוף קיבלתי טייגר סקין וקרמה סמיכה ושמנה, כמו שצריך!
זו הפעם הראשונה בשבועות האחרונים שאני מצליח לקבל כזה קפה.
חד משמעית - הסיבה היא החום שגרם לי כנראה לשרוף יותר מדי את הפולים.
הולך לקלות אח"כ סיבוב של סנטו דומינגו פרימיום, שהפכה להיות תערובת הדגל אצלי בבית. הפעם אעצור ממש בתחילת פיצוץ שני.