התייעצות רכישה
היי
אני קצת תקוע אחורה עם PS2 והגיע הזמן לשדרג.
קראתי קצת ואני עוקב אחרי הטכנולוגיות ונראה לי ש PS3 עם בקרי התנועה יהיה הרכישה הבאה שלי.
אני בעוד חודשיים בארה''ב, כדאי לרכוש את הקונסולה שם?
אם אני ארכוש בסופו של דבר את הקונסולה בארץ סט של בקרי MOVE מארה''ב יתאים לי?
ראיתי שיש שני סוגים של בקרים מה ההבדל בניהם?
צריך גם לקנות מטענים?
תודה מראש.
אני קצת תקוע אחורה עם PS2 והגיע הזמן לשדרג.
קראתי קצת ואני עוקב אחרי הטכנולוגיות ונראה לי ש PS3 עם בקרי התנועה יהיה הרכישה הבאה שלי.
אני בעוד חודשיים בארה''ב, כדאי לרכוש את הקונסולה שם?
אם אני ארכוש בסופו של דבר את הקונסולה בארץ סט של בקרי MOVE מארה''ב יתאים לי?
ראיתי שיש שני סוגים של בקרים מה ההבדל בניהם?
צריך גם לקנות מטענים?
תודה מראש.
א. כדאי לקנות קונסולה שם אם אתה מבריח אותה במכס ולא מצהיר עליה.
אחרת לא כדאי.
ב. כן - הPS3 לא כולל הגבלה איזורית על שלטים , משחקים או משחקי רשת. רק על סרטי וידאו - DVD ובלו ריי.
ג. הבקרים - אחד עם הכדור - הוא הבקר הראשי - השני הוא NAVIGATOR והוא תוספת ולא נחוץ לרוב המשחקים. שלט רגיל יכול לשמש במקומו את אותו תפקיד.
ד. מטענים - לא - לפי מה שראינו - הסוללה מובנית כמו שלטים רגילים ונטענת בUSB.
ליביו
אחרת לא כדאי.
ב. כן - הPS3 לא כולל הגבלה איזורית על שלטים , משחקים או משחקי רשת. רק על סרטי וידאו - DVD ובלו ריי.
ג. הבקרים - אחד עם הכדור - הוא הבקר הראשי - השני הוא NAVIGATOR והוא תוספת ולא נחוץ לרוב המשחקים. שלט רגיל יכול לשמש במקומו את אותו תפקיד.
ד. מטענים - לא - לפי מה שראינו - הסוללה מובנית כמו שלטים רגילים ונטענת בUSB.
ליביו
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
המחיר אמור להיות אחיד בכל החנויות. (לפחות אצל המשווקים הרשמיים) אולי תראה הבדל של כמה דולרים..
אל תשכח להזדכות על המס שתשלם על המכשיר ביציאה מארה"ב.
אל תשכח להזדכות על המס שתשלם על המכשיר ביציאה מארה"ב.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
חנוכה,
אם מעניין אותך מחיר בארץ, אז חבר קנה השבוע מכשיר PAL , של ישפאר, 120 ג'יגה, שני בקרים ומשחק uncharted ב2170 ש"ח.
להביא מחול יהיה שווה רק אם אתה באמת לא משלם מכס.
שים לב, קיימות מספר גרסאות של גדלים בכוננים שמשפיעות על המחיר.
לגבי אחריות - לדעתי לא קריטי במכשיר זה.
אם מעניין אותך מחיר בארץ, אז חבר קנה השבוע מכשיר PAL , של ישפאר, 120 ג'יגה, שני בקרים ומשחק uncharted ב2170 ש"ח.
להביא מחול יהיה שווה רק אם אתה באמת לא משלם מכס.
שים לב, קיימות מספר גרסאות של גדלים בכוננים שמשפיעות על המחיר.
לגבי אחריות - לדעתי לא קריטי במכשיר זה.
שחר
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
בחיי שאני לא מבין אתכם. לקנות בארה"ב שווה רק אם לא משלמים מכס?
2170 זה המחיר של קונסולה 120 גיגה עם שלט נוסף ומשחק ישן. בעוד חודשיים אפשר יהיה לקנות את הבאנדל של Move ב400 דולר, והוא כנראה יגיע עם קונסולה עם דיסק של 320 גיגה. הוא כולל משחק שעולה יותר מאנצ'רטד, מצלמה ושלט Move. בהנחה שדולר שווה 4 שקלים ושמשלמים 30% מס, כל החבילה הזאת עולה 2080 ש"ח, אז איך בדיוק זה משתלם רק אם מבריחים במכס, כשאפילו עם תשלום מסים מלאים והגזמה בשער הדולר מקבלים יותר תמורה בפחות כסף?
2170 זה המחיר של קונסולה 120 גיגה עם שלט נוסף ומשחק ישן. בעוד חודשיים אפשר יהיה לקנות את הבאנדל של Move ב400 דולר, והוא כנראה יגיע עם קונסולה עם דיסק של 320 גיגה. הוא כולל משחק שעולה יותר מאנצ'רטד, מצלמה ושלט Move. בהנחה שדולר שווה 4 שקלים ושמשלמים 30% מס, כל החבילה הזאת עולה 2080 ש"ח, אז איך בדיוק זה משתלם רק אם מבריחים במכס, כשאפילו עם תשלום מסים מלאים והגזמה בשער הדולר מקבלים יותר תמורה בפחות כסף?
מקבלים גם אחריות בהצעה שלך? או שההנחה שלך שמי שמייבא לארץ עובד בחינם... (וכן היבואנים פה לא צדיקים אבל בסופו של דבר להבריח לפה מכשירים מארה"ב מבלי להצהיר במכס זה לא חוקי ולא הייתי נלהב יותר מידי מהתמורה הגבוהה כשכרוכים בזה כמה וכמה סיכונים).Malcontent כתב:בחיי שאני לא מבין אתכם. לקנות בארה"ב שווה רק אם לא משלמים מכס?
2170 זה המחיר של קונסולה 120 גיגה עם שלט נוסף ומשחק ישן. בעוד חודשיים אפשר יהיה לקנות את הבאנדל של Move ב400 דולר, והוא כנראה יגיע עם קונסולה עם דיסק של 320 גיגה. הוא כולל משחק שעולה יותר מאנצ'רטד, מצלמה ושלט Move. בהנחה שדולר שווה 4 שקלים ושמשלמים 30% מס, כל החבילה הזאת עולה 2080 ש"ח, אז איך בדיוק זה משתלם רק אם מבריחים במכס, כשאפילו עם תשלום מסים מלאים והגזמה בשער הדולר מקבלים יותר תמורה בפחות כסף?...
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

קודם כל, מה שכתבתי הוא המחיר אם מביאים את הקונסולה בצורה חוקית לגמרי, בלי להבריח אותה במכס. אם מבריחים, זה יעלה קצת מ1600 ש"ח, לא קצת יותר מ2000.
זה לא כולל אחריות, אבל בינתיים עוד לא יצא לי להיתקל במישהו שהאחריות עזרה לו במשהו. כשמדובר בפלייסטיישן 3, אם צריך לבחור בין חבילה מגוונת לאחריות, אני אבחר בחבילה המגוונת בלי להסס.
זה לא כולל אחריות, אבל בינתיים עוד לא יצא לי להיתקל במישהו שהאחריות עזרה לו במשהו. כשמדובר בפלייסטיישן 3, אם צריך לבחור בין חבילה מגוונת לאחריות, אני אבחר בחבילה המגוונת בלי להסס.
מקובל.
אבל שים לב שבסופו של דבר זה לירות לעצמנו ברגל, אחת הסיבות שחברות ענק בוחרות שלא לאפשר ייבוא מסודר היא בגלל שבישראל יש המון ייבוא מקביל/אישי ולא רשמי. אני חושב שגם לספקים יש אחריות בכך והם שותפים לחגיגה הזו, אבל בסיפור הזה אף אחד לא צדיק. עובדה שלאף אחת מהקונסולות אין יבואן רשמי וחבל מאוד, אולי זה רק בגלל שאנחנו שוק קטן, אני מאמין שזה גם בגלל שכל מוצר מגיע לפה בהמוניו באופן עצמאי ובצורה לא מוסדרת והחברות נרתעות מלהכניס רגל לשוק כזה שבו הכל מבוסס על צריבות וצ'יפים (ואני מודע שיש כאן סיפור של ביצה ותרנגול) אבל למה שמישהו ירצה להקים מעבדה, להביא חלקים או אפילו לטרוח לארוז משהו כשגם ככה כולם מחפשים את הפתרון הכי זול וביד מתוך ההנחה שהמחיר בחו"ל==המחיר בישראל וכי לגודל השוק האמריקאי לעומת הישראלי אין משמעות בכלל בתמחור.
אבל שים לב שבסופו של דבר זה לירות לעצמנו ברגל, אחת הסיבות שחברות ענק בוחרות שלא לאפשר ייבוא מסודר היא בגלל שבישראל יש המון ייבוא מקביל/אישי ולא רשמי. אני חושב שגם לספקים יש אחריות בכך והם שותפים לחגיגה הזו, אבל בסיפור הזה אף אחד לא צדיק. עובדה שלאף אחת מהקונסולות אין יבואן רשמי וחבל מאוד, אולי זה רק בגלל שאנחנו שוק קטן, אני מאמין שזה גם בגלל שכל מוצר מגיע לפה בהמוניו באופן עצמאי ובצורה לא מוסדרת והחברות נרתעות מלהכניס רגל לשוק כזה שבו הכל מבוסס על צריבות וצ'יפים (ואני מודע שיש כאן סיפור של ביצה ותרנגול) אבל למה שמישהו ירצה להקים מעבדה, להביא חלקים או אפילו לטרוח לארוז משהו כשגם ככה כולם מחפשים את הפתרון הכי זול וביד מתוך ההנחה שהמחיר בחו"ל==המחיר בישראל וכי לגודל השוק האמריקאי לעומת הישראלי אין משמעות בכלל בתמחור.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

דווקא פלייסטיישן 3 כן מיובאת באופן רשמי. אני מודע לזה שכאן זה שוק אירופאי ודברים עולים יותר מבארה"ב, אבל למה קונסולה שעולה באירופה שווה ערך ל1350-1400 ש"ח צריכה לעלות בארץ בסביבות ה1800?
השיקול של לקנות בארץ הוא יותר נוחיות מאשר כלכלי למרות שגם כלכלית זה יצא לי יותר טוב.
שילמתי על קונסולה חדשה 1300 ש''ח למישהו שזכה בה בתוכנית המנויים והוא דתי בלי טלוויזיה בבית לכן לא הפעיל אותה בכלל.
כמובן שיש אחריות של סוני.
להביא מארה''ב היה עולה לי 300$ + מס (זה מס ולא מעמ לכן אי אפשר להזדכות עליו) כלומר 330$ בקירוב כפול 3.9 יוצא 1287 ש''ח
אם אני מצהיר עליה בכניסה לארץ תוספת של מע''מ עוד 200 ש''ח, אם אני לא מצהיר ותופסים אותי אז פי שתיים.
כמובן לא דיברנו על המשקל והנפח שלה ה PS3 במזוודה, היום חברות התעופה בארה''ב מקפידות מאד בנושא וזה יכל לעלות לי בכסף נוסף.
יש בלוחות יד 2 עוד הזדמנויות כאלו סביב מחיר של 1500 ש''ח, לדעתי עדיין משתלם לרכוש בארץ.
את הסט של ה MOVE אני בוודאות אביא מחו''ל.
שילמתי על קונסולה חדשה 1300 ש''ח למישהו שזכה בה בתוכנית המנויים והוא דתי בלי טלוויזיה בבית לכן לא הפעיל אותה בכלל.
כמובן שיש אחריות של סוני.
להביא מארה''ב היה עולה לי 300$ + מס (זה מס ולא מעמ לכן אי אפשר להזדכות עליו) כלומר 330$ בקירוב כפול 3.9 יוצא 1287 ש''ח
אם אני מצהיר עליה בכניסה לארץ תוספת של מע''מ עוד 200 ש''ח, אם אני לא מצהיר ותופסים אותי אז פי שתיים.
כמובן לא דיברנו על המשקל והנפח שלה ה PS3 במזוודה, היום חברות התעופה בארה''ב מקפידות מאד בנושא וזה יכל לעלות לי בכסף נוסף.
יש בלוחות יד 2 עוד הזדמנויות כאלו סביב מחיר של 1500 ש''ח, לדעתי עדיין משתלם לרכוש בארץ.
את הסט של ה MOVE אני בוודאות אביא מחו''ל.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
חכם חנוכה, לפי דעתי עשית דיל מעולה. אחלה מחיר.
גם אני בזמנו הייתי באותה סירה ושברתי את הראש מאיפה ואיזה מכשיר לקנות.
אז קניתי מכשיר מיד שניה. מכשיר NTSC-J (מיפן) שעבד בסה"כ בסדר גמור אבל אחרי תקופה מסויימת
גיליתי שיש לי אפשרות למכור אותו בערך באותו מחיר שקניתי אותו (קניתי אותו במחיר ממש טוב לזמנו)
אז מכרתי אותו וקניתי מכשיר אירופאי חדש מישפאר. אחת הסיבות המרכזיות היתה האפשרות להפעיל בלו-ריי
שמתאימים לאזור שלנו (למרות שבפעול זה לא חסום לרוב וגם אני לא צופה בבלו-ריי - אבל שיהיה JUST IN CASE)
הסיבה השניה היתה מעבר ל SKU עדכני יותר עם מעבדים קטנים יותר (ל- 65nm) וכתוצאה מכך המכשיר צרך פחות אנרגיה,
פלט פחות חום ואמינות המכשיר אמורה להיות טובה יותר בכללי.
מאד רציתי להביא מארה"ב בזמנו כי היה הפרש של 1000 ש"ח, אך לא היה לי בתקופה ההיא אף אחד שטס לשם,
לפחות לא משהו קרוב מספיק שאפשר להפיל עליו תיק כזה..
אם היה לי לא הייתי מתלבט בכלל.
יבואנים שרוצים להתחיל למכור בארץ צריכים כבר להפנים שהעולם הולך וקטן עם השנים. זה לא מה שהיה פעם.
היום כל אחד יודע כבר להכנס ל EBAY ולחנויות מקוונות מחו"ל ויודע להזמין בעצמו ולחסוך המון כסף.
נמאס מהמחירים התמהים שיש לכל דבר בארץ ואיפה שרק אפשר לחסוך מביאים מחו"ל.
אני מייחל ליום בו אכנס לחנות (במקרה הרלוונטי לפורום - זה חנות למשחקים ואלקטרוניקה) בארץ ואראה מחירים
הגיוניים שמתיישבים בערך עם מחירים שנהוגים בחו"ל. כמובן שהגיוני שיעלה קצת יותר כי יש פה בדרך כלל יותר מיסים
וקצת יותר מסובך לייבא לכאן מוצרים + הכמויות שיבואנים מייבאים לארץ הן קטנות ולכן גם לא ממש סופרים אותם בהנחות מהיצרן..
כל התוספות האלו לגיטימיות ואני מוכן בכיף לשלם יותר, אבל לא מחירי עושק. לא מחירים שכל כך שקוף שהם נטו גזל.
למה שאני אשלם כפול או פי שלוש ויותר על מוצר !?
טוב האמת שכאן אני עוצר את עצמי. קצת נסחפתי מהדיון, אבל כנראה שאני שהייתי חייב לשחרר קצת קיטור בכתב..
האמת היא שאני מאד אוהב להתלונן על מחירים בארץ. זה אחד הנושאים שאני נהנה להתעצבן עליהם..
המשך יום טוב לכולם..
ושוב, חכם חנוכה, עשית דיל מעולה. תהנה מהמכשיר !
גם אני בזמנו הייתי באותה סירה ושברתי את הראש מאיפה ואיזה מכשיר לקנות.
אז קניתי מכשיר מיד שניה. מכשיר NTSC-J (מיפן) שעבד בסה"כ בסדר גמור אבל אחרי תקופה מסויימת
גיליתי שיש לי אפשרות למכור אותו בערך באותו מחיר שקניתי אותו (קניתי אותו במחיר ממש טוב לזמנו)
אז מכרתי אותו וקניתי מכשיר אירופאי חדש מישפאר. אחת הסיבות המרכזיות היתה האפשרות להפעיל בלו-ריי
שמתאימים לאזור שלנו (למרות שבפעול זה לא חסום לרוב וגם אני לא צופה בבלו-ריי - אבל שיהיה JUST IN CASE)
הסיבה השניה היתה מעבר ל SKU עדכני יותר עם מעבדים קטנים יותר (ל- 65nm) וכתוצאה מכך המכשיר צרך פחות אנרגיה,
פלט פחות חום ואמינות המכשיר אמורה להיות טובה יותר בכללי.
מאד רציתי להביא מארה"ב בזמנו כי היה הפרש של 1000 ש"ח, אך לא היה לי בתקופה ההיא אף אחד שטס לשם,
לפחות לא משהו קרוב מספיק שאפשר להפיל עליו תיק כזה..
אם היה לי לא הייתי מתלבט בכלל.
יבואנים שרוצים להתחיל למכור בארץ צריכים כבר להפנים שהעולם הולך וקטן עם השנים. זה לא מה שהיה פעם.
היום כל אחד יודע כבר להכנס ל EBAY ולחנויות מקוונות מחו"ל ויודע להזמין בעצמו ולחסוך המון כסף.
נמאס מהמחירים התמהים שיש לכל דבר בארץ ואיפה שרק אפשר לחסוך מביאים מחו"ל.
אני מייחל ליום בו אכנס לחנות (במקרה הרלוונטי לפורום - זה חנות למשחקים ואלקטרוניקה) בארץ ואראה מחירים
הגיוניים שמתיישבים בערך עם מחירים שנהוגים בחו"ל. כמובן שהגיוני שיעלה קצת יותר כי יש פה בדרך כלל יותר מיסים
וקצת יותר מסובך לייבא לכאן מוצרים + הכמויות שיבואנים מייבאים לארץ הן קטנות ולכן גם לא ממש סופרים אותם בהנחות מהיצרן..
כל התוספות האלו לגיטימיות ואני מוכן בכיף לשלם יותר, אבל לא מחירי עושק. לא מחירים שכל כך שקוף שהם נטו גזל.
למה שאני אשלם כפול או פי שלוש ויותר על מוצר !?
טוב האמת שכאן אני עוצר את עצמי. קצת נסחפתי מהדיון, אבל כנראה שאני שהייתי חייב לשחרר קצת קיטור בכתב..
האמת היא שאני מאד אוהב להתלונן על מחירים בארץ. זה אחד הנושאים שאני נהנה להתעצבן עליהם..
המשך יום טוב לכולם..
ושוב, חכם חנוכה, עשית דיל מעולה. תהנה מהמכשיר !
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 04/08/2010 18:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
מכס על משחקי וידאו הוא בהחלט לא רק מע"מ אלא 31 אחוז.
ומשלוח אם אתה לא טס בעצמך - הוא גם לא בחינם.
וכנאמר כל זה ללא אחריות.
לבחור שקנה ב2170 120 גיגה עם משחק - תנחומי - אפשר להוריד מהמחיר הזה , למכשיר של ישפאר ועוד עם 250 גיגה.
לגבי המשחק שמגיע עם הMOVE - הוא יעלה אולי 40 דולר.
אולי ...
ליביו
ומשלוח אם אתה לא טס בעצמך - הוא גם לא בחינם.
וכנאמר כל זה ללא אחריות.
לבחור שקנה ב2170 120 גיגה עם משחק - תנחומי - אפשר להוריד מהמחיר הזה , למכשיר של ישפאר ועוד עם 250 גיגה.
לגבי המשחק שמגיע עם הMOVE - הוא יעלה אולי 40 דולר.
אולי ...
ליביו