חיבור מערכת קולנוע ביתית לטלוויזיה

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
eyalp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי
קניתי מערכת קולנוע ביתי 5.1 של LG, וחיברתי אותה באמצעות כבל HDMI לטלוויזיה, אבל אז אני שומע מהמערכת רק כאשר אני מסתכל בHDMI הספציפי שחיברתי אליו (מובן מאליו)
רציתי לדעת איך אני יכול לשמוע מהמערכת גם כאשר אני צופה בערוצים מהממיר HD של הוט שברשותי, שהוא מחובר בחיבור HDMI אחר.
מה אני צריך לעשות? לקנות מפצל HDMI אם יש כזה דבר? לקנות רסיבר? איך זה יעזור בדיוק? אני לא ממש מבין בזה...
שאלה נוספת - מה אני אמור לעשות כדי לשמוע מהמערכת אם אני מחבר את המחשב בחיבור HDMI לטלוויזיה?
תודה רבה לעוזר!

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

ברמת העיקרון אם יש לך יציאת שמע מהטלויזיה שתואמת לכניסה שיש לך במערכת אתה יכול לחבר את כל המכשירים למסך וממנו להוציא כבל מיציאת LINE OUT לכניסת AUX או LINE IN של המערכת.

במצב הנתון לפי מה שאני מבין אין שום מכשיר שמחובר לכניסת השמע של המערכת ולכן אתה לא שומע כלום.
בשביל לשמוע מהמערכת אתה צריך קודם כל לבדוק איזה כניסה יש לך שהיא אמורה לתפקד בכניסת שמע חיצוני (חיבור RCA אדום\ךבן - אנלוגי? חיבור RCA בודד כתום - דיגיטאלי? חיבור אופטי - דיגיטאלי? או כלום?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

eyalp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

JEXY כתב:ברמת העיקרון אם יש לך יציאת שמע מהטלויזיה שתואמת לכניסה שיש לך במערכת אתה יכול לחבר את כל המכשירים למסך וממנו להוציא כבל מיציאת LINE OUT לכניסת AUX או LINE IN של המערכת.

במצב הנתון לפי מה שאני מבין אין שום מכשיר שמחובר לכניסת השמע של המערכת ולכן אתה לא שומע כלום.
בשביל לשמוע מהמערכת אתה צריך קודם כל לבדוק איזה כניסה יש לך שהיא אמורה לתפקד בכניסת שמע חיצוני (חיבור RCA אדום\ךבן - אנלוגי? חיבור RCA בודד כתום - דיגיטאלי? חיבור אופטי - דיגיטאלי? או כלום?
...
תשמע אני לא כל כך מבין בתחום ככה שרוב העברית שלך הייתה לי כמו סינית :P
בסה"כ אני יכול להגיד לך שאת החיבור האנלוגי יש לי בDVD - אדום לבן וצהוב, יש לי גם COMPONENT וגם HDMI.
כרגע אני יכול לעדכן שמצאתי כבל של אוזניות שמתפצל לאדום ולבן. את האדום ולבן חיברתי בממיר של הוט ואת החיבור אוזניות חיברתי בכניסה כזו שמתחת לסטופ ולפליי שבDVD. בעקרון עכשיו יש קול כשאני רואה ערוצים, אבל רק 2.1 ולא 5.1...חוץ מזה, זה לא פתר את כל הבעיה, איך אני אשמע כשאני אחבר את המחשב?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

נראה לי שהתחברת לכניסת המיקרופון של הDVD.

יש דרך לצלם בברור את החלק האחורי של כל רכיבי המערכת שלך? (חלק אחורי שרואים את החיבורים) ואני אשרטט לך במדויק כיצד לחבר.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”