שאלה לגבי רסיבר 1906 ובכלל
אני חדש בתחום ורכשתי את המגבר הנ"ל.
בנוסף:
רמקולים - 5.1 (satellites)
הממיר מחובר לרסיבר ב-RCA סטריאו.
השאלה היא - כאשר אני צופה בטלוויזיה ורוצה שמיעה הקפית, איך הכי כדאי לכוון את המגבר ?
אני יודע שהשאלה נשמעת מאוד כללית אבל יש שם המון תוכניות ומצבים.
הבנתי שאם רואים סרט שהותאם ל-DPL אז הכי טוב לכוון לשיטה הזו, אבל אם אני רוצה לשמוע סתם משחק כדורסל של ערוץ 1?
תודה מראש למשיבים.
בנוסף:
רמקולים - 5.1 (satellites)
הממיר מחובר לרסיבר ב-RCA סטריאו.
השאלה היא - כאשר אני צופה בטלוויזיה ורוצה שמיעה הקפית, איך הכי כדאי לכוון את המגבר ?
אני יודע שהשאלה נשמעת מאוד כללית אבל יש שם המון תוכניות ומצבים.
הבנתי שאם רואים סרט שהותאם ל-DPL אז הכי טוב לכוון לשיטה הזו, אבל אם אני רוצה לשמוע סתם משחק כדורסל של ערוץ 1?
תודה מראש למשיבים.
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מהטלוויזיה לא תקבל שום דבר מעבר לאות סטריאו. אז אם אתה רוצה שמיעה היקפית, DPL הוא הפורמט הרצוי.
זה לא ממש משנה אם זה משחק או סרט, פורמט הפרולוג'יק לוקח אות סטריאו והופך אותו להיקפי בכל מקרה. יש מצב שבסרט זה ישמע יותר טוב. פשוט שחק עם זה וגלה מה נשמע לך יותר. אישית, אני לא כ"כ מתלהב מהפרולוג'יק, וסרטים בסטריאו וכדומה אני רואה בסטריאו.
כמו כן, סרטים כיום הם בד"כ ב DD (או DTS לפעמים), לא ב DPL, והרסיבר, את זה, יזהה לבד, אם האות מגיע דיגיטלית מה- DVD (או כל מקור אחר, כמו מחשב).
זה לא ממש משנה אם זה משחק או סרט, פורמט הפרולוג'יק לוקח אות סטריאו והופך אותו להיקפי בכל מקרה. יש מצב שבסרט זה ישמע יותר טוב. פשוט שחק עם זה וגלה מה נשמע לך יותר. אישית, אני לא כ"כ מתלהב מהפרולוג'יק, וסרטים בסטריאו וכדומה אני רואה בסטריאו.
כמו כן, סרטים כיום הם בד"כ ב DD (או DTS לפעמים), לא ב DPL, והרסיבר, את זה, יזהה לבד, אם האות מגיע דיגיטלית מה- DVD (או כל מקור אחר, כמו מחשב).
- logankungfu
- חבר ותיק

לא, הם לא, אחרת הממיר היה מכיל יציאה אופטית או קואקסיאלית. הם משדרים (אלא אם השתנה משהו שאני לא יודע) רק בסטריאו.
NEO 6 ופרולוג'יק זה בערך אותו הדבר. NEO 6 מגיע מחברת DTS ופרולוג'יק מדולבי.
פשוט תנסה..
פשוט תנסה..
- OmriAtiya
- חבר ותיק

- תגובות: 2955
- קיבל תודות: 1 פעם
logankungfu כתב:לא, הם לא, אחרת הממיר היה מכיל יציאה אופטית או קואקסיאלית. הם משדרים (אלא אם השתנה משהו שאני לא יודע) רק בסטריאו.
פשוט תנסה.....
הממירים החדשים של יס מגיעים אם יציאה קואקסיאלית ואופטית.
זה אומר שיש להם דולבי דיגיטל או DTS?
- logankungfu
- חבר ותיק

לא בטוח. אני בספק רב אם השידור תומך בזה. כנראה פשוט שהממיר שיס קנו ומעבירים ללקוחות מכיל את האפשרות, אבל היא לא נתמכת בשידור.
- logankungfu
- חבר ותיק

אם זה המצב אז אין סיבה להחליף ממיר.
שאל את יס לגבי מה משודר בדיוק. אני לא מאמין שהם משדרים סאונד דיגיטלי, או לפחות מעולם לא שמעתי על כך.
שאל את יס לגבי מה משודר בדיוק. אני לא מאמין שהם משדרים סאונד דיגיטלי, או לפחות מעולם לא שמעתי על כך.
ל - nirgen:
איך אתה מכוון את המגבר?
האם אתה משתמש בתוכניות המובנות של דנון או שיש דרך לשמוע את כל תחום התדרים בכל הרמקולים עם הפרדה לימין ושמאל?
כמו שאני מבין, ה-PLG וה-NEO6 "יודעים" ליצור 5 או 7 ערוצים ע"י חלוקת התדרים שמתקבלים מ-2 ערוצים.
איך אתה מכוון את המגבר?
האם אתה משתמש בתוכניות המובנות של דנון או שיש דרך לשמוע את כל תחום התדרים בכל הרמקולים עם הפרדה לימין ושמאל?
כמו שאני מבין, ה-PLG וה-NEO6 "יודעים" ליצור 5 או 7 ערוצים ע"י חלוקת התדרים שמתקבלים מ-2 ערוצים.
- logankungfu
- חבר ותיק

כל פורמטי הפרולוג'יק לדורותיו וכן פורמטי הניאו למיניהם עושים את אותו הדבר, שהוא פיצול סאונד משני ערוצים ליותר.
התוצאה תמיד נחותה משמעותית מלשמוע משהו שקודד באופן רב ערוצי מלכתחילה, משום שלא ניתן ליצור יש מאין. יש שם פשוט פחות אינפורמציה. אני אישית משתמש בזה רק בסרטים (DIVX למיניהם) שמקודדים בצורה לא הכי מוצלחת ולכן הדיבורים לא כ"כ ברורים. אז אני מעביר ל DPL והדיאלוגים בוקעים מהסנטר, אותו אני מגביר בהשוואה לקידמיים. אחרת, אני צופה בסטריאו.
פשוט נסו את מה שנשמע הכי טוב בסרט הספציפי.
התוצאה תמיד נחותה משמעותית מלשמוע משהו שקודד באופן רב ערוצי מלכתחילה, משום שלא ניתן ליצור יש מאין. יש שם פשוט פחות אינפורמציה. אני אישית משתמש בזה רק בסרטים (DIVX למיניהם) שמקודדים בצורה לא הכי מוצלחת ולכן הדיבורים לא כ"כ ברורים. אז אני מעביר ל DPL והדיאלוגים בוקעים מהסנטר, אותו אני מגביר בהשוואה לקידמיים. אחרת, אני צופה בסטריאו.
פשוט נסו את מה שנשמע הכי טוב בסרט הספציפי.
אני לא כ"כ מבין את השאלה שלךeladh כתב:ל - nirgen:
איך אתה מכוון את המגבר?
כמו שאני מבין, ה-PLG וה-NEO6 "יודעים" ליצור 5 או 7 ערוצים ע"י חלוקת התדרים שמתקבלים מ-2 ערוצים....
אפשרות 5 ערוצי סטראו הינה אחד המצבים הקיימים (כפתור כחול ימני תחתון בשלט )
7 ערוצים רלוונטי במידה ויש לך את כל הרמקולים הנדרשים לכך
PLG ו NEO6 יוצרים 5\7 ערוצים נפרדים לקול , סאונד ואפקטים , בסטראו
שומעים את הכל בצורה זהה מכל הרמקולים
אני אישית כאמור מעדיף סטריאו
לממיר 3100 של יס יש יציאה דיגיטלית (אופטית וקואקס) פעילה אך יס כאמור משדרת רק בסטריאו בינתיים, אז אין ליציאה יתרון גדול על היציאה האנאלוגית. קראתי פה בפורום שהפעם יס שדרו סרטים ב-DVDBOX בDD . מישהו פה בטוח יוכל לאשר אם אכן או לא.
אכן לעיתים יש שידורים ב DD אבל רק לסרטים בתשלום וזה די נדיר
דן
דן
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.