המפלצות הקרויות בלשון חיבה "ילדי ישראל"

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #1 

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/756705.html

נתחיל מזה שצריך לתת לדעתי פרס ישראל לכל אחד מהמורים בארצנו, הטובים והרעים כאחד, על כך שהם מוכנים לשהות בחדר אחד במשך כמה שעות ביום עם כארבעים מפלצות קטנות מהזן הקרוי בלשון חיבה "ילדי ישראל". אני סבור שכמו בתאונות הדרכים להבדיל, שמאשימים בהן את איכות הכבישים ואת התמרורים והרמזורים ואת מזג האוויר ולא מעזים לומר שהגורם מספר אחד לתאונות הוא האגרסיוויות של הנהג הישראלי - כך עם החינוך בישראל; לא מעזים לומר שהגורם מספר אחד לכך שבתי הספר של החינוך הממלכתי נהפכו לריכוזים של טמטום קולקטיווי הוא שהתלמיד הישראלי המבקר בהם הוא יצור אגרסיווי, מפונק, אידיוטי לעתים, החושב - כי כך לימדו אותו בבית - שהוא מרכז העולם ושהכל מגיע לו בלי שום מאמץ מצדו.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

הוא קיצוני, אבל יש לא מעט במה שהוא כותב.
אני חושב שהמועצה לשלום הילד (או מי שזה לא יהיה) גורמים נזק לילדים בראש ובראשונה עם הדבר המכונה זכויות התלמיד. קודם צריך להיות חובות התלמיד, אח"כ מדברים על זכויות. במצב שנוצר היום התלמיד חזק מהמורה, והתוצאות ניכרות.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #3 

צודק, הוא קיצוני אבל מדבר על דברים נכונים. היום הבעייה מתחלקת לכמה נושאים:

1. שכר המורים ומעמדם - כבר שנים שהתגמול למורה הולך ויורד, משכורות רעב שמושכות אנשים לא מוכשרים וגורמות לשחיקה גם באלו שיש בהם את היכולת. במקביל מקצצים להם את הכנפיים. כיום למורה אין שום יכולת אפקטיבית לחנך את תלמידיו מבלי שתיפול עליו תביעה כלשהי. ואני כבר לא מדבר על היחס המחפיר לו הם זוכים מצד התלמידים בעידוד ההורים והמערכת.

2. החינוך בבית - יש לי חברים עם ילדים קטנים ואני פשוט מזדעזע מרמת המתירנות המתאפשרת לילדים הללו. היום הורים חושבם שלהעניש ילד זה משהו שלילי ושמותר לתת לילד לפרוק עול בלי תוצאות.

המצב בארץ הולך ומדרדר בכל תחום אפשרי, לדעתי האישית חלק גדול מזה מתחיל בחינוך ההולך ומדרדר מילדות. ילד שחונך שלא כראוי יהפוך למבוגר ללא תרבות והתחשבות בזולת. האגוצנטריות, החוצפה, החוסר כבוד הדדי, ה"אני מספר אחד וכל השאר הן אבן נגף" הפכו לחלק מרכזי ב"תרבות" הישראלית ולדעתי הכל נובע מחינוך לקוי.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #4 

מאמר טוב, חבל שהוא דחף פוליטיקה לקראת הסוף, אבל חוץ מזה, הוא צודק בהרבה דברים.
ד"א,
זה לא אומר שהמורים חפים מכל אשמה (לא כל המורים, כמובן), יש במערכת החינוך לא מעט מורים לא מוכשרים ולא מתאימים לתפקידם.
זה נובע כמובן מהעובדה שהמורים לא מתוגמלים היום כמו שצריך ואנשים מוכשרים לא חושבים בכלל על הוראה.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #5 

מורה לא צריך להיות בן אדם מוכשר. כמה מאיתנו נתקלו באוניברסיטה במרצים נוראיים עם התואר דוקטור לפני השם? יש יותר מרצים גרועים מטובים, אפילו שרובם מאוד חכמים.
בן אדם מוכשר לא בהכרח יהיה מורה טוב. מורה טוב לא בהכרח יהיה בן אדם מוכשר. לא שאני לא מקבל את מה שאתה אומר, אבל אני רק רציתי להוסיף את זה בנוסף לשאר הדברים עליהם אני מסכים.
והקטע עם הפוליטיקה - טוב.. תסתכל בבלוג שלו :lol: כל כתבה היא רק הכנה לפסקה וחצי אחרונות של פוליטיקה.
אני חושב שמשהו מאוד מעניין שצריך להסתכל עליו זה מערכת החינוך במדינות כמו פינלנד, דרום קוריאה ויפן (שלושתן בתי חרושת לציונים גבוהים במבחני הOECD) ולראות שהן לא כל כך שונות מכאן. גם שם יש אלימות (אפילו יותר מפה... איכשהו), 40 ילדים בכיתה ויותר זכויות לתלמיד מאשר למורה (ביפן למשל אסור להוציא תלמיד מהכיתה, כי זו הזכות שלו להיות בכיתה). בדרום קוריאה, אגב, עדיין מותר להרביץ לתלמידים.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #6 

מאמר נכון עד הרגע של השמאלניות הנאיבית ויפת הנפש.

יהיה בסדר!!! (לא במובן החפיפי ...במובן האופטימי!)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #7 

uris כתב:מאמר נכון עד הרגע של השמאלניות הנאיבית ויפת הנפש.

יהיה בסדר!!! (לא במובן החפיפי ...במובן האופטימי!)
...
(Y) מסכים עם החלק הראשון של תגובתך

(n) לא מסכים עם החלק השני . כול עוד אנשים לא יקלטו שמה שהם לא יעשו לא כול האנשים נולדו שווים , ולא כול האנשים מוכנים לשלם את המחיר , ולכן דמוקרטיה אינה דברקביל בנושא החינוך , כמו כן לא פינוק . שום דבר לא ישתנה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”