האם מגברים נשמעים אותו הדבר ?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #81 

danlior כתב:
istarmini כתב:
danlior כתב:istarmini

ממש לא, לצערי המערכת שלי רחוקה מאוד מקצה יכולת ההבחנה שלי. אם היא משקפת משהו זה לצערי רק את עומק כיסי
...
תקשיב

הויכוח שלי איתך זה לא למי יש מערכת טובה יותר /יקרה יותר. כל אחד ירכוש את מה שטוב בעיניו ומתאים ליכולותיו הכלכליות. אני מעולם גם לא ניסיתי לזלזל בציוד שברשותך למרות, שתתפלא, אין לי הערכה גדולה לפחות לאחד מהרכיבים העיקריים, שרשומים ברשימת המכולת שלך, אבל מה זה אומר? כלום.

כל שטענתי הוא, שמנסיוני האישי ומנסיון לא מבוטל של בדיקות שבצעתי, בעזרת חברים שלחלקם יש ציוד שאתה ואני באמת רק יכולים לחלום עליו לא מצאתי אחד, שהצליח להבחין בין מגברים במבחן עיוור. הם פשוט נפלו כולם כמו זבובים ברגעי האמת למרות שהיו מוכנים להשבע ולהתערב לפני הבדיקה.

אני לא צריך להחזיק ציוד כזה או אחר על מנת לקבל הכשר להביע את דעתי . אפילו והייתי מאזין למוזיקה בעזרת טרנזיסטור הייתי טוען את אותה הטענה, שכנראה קשה לך להתמודד איתה אחרי הכסף שהשקעת על הציוד שברשותך וזה לגיטימי.

לשאלתך מדוע אני רוכש ציוד , מעבר לממוצע, במידה ואני לא מבחין בהבדלים? התשובה שלי מאוד פשוטה: ככה מתחשק לי ,כי זה עושה לי טוב ולא בגלל שמגבר כזה או אחר נשמע לי אחרת.

מקווה שהבהרתי את הנקודה ובאמת אין לי ענין להתנצח איתך למי יש יותר גדול ויקר, כמו שרמזת באחת ההודעות האחרונות שלך.

בדוק את עצמך בדיקה עיוורת אמיתית מול הגברה דומה ותגיע למסקנות לבד. במידה וגם לאחר בדיקה כזו תבוא ותגיד שאתה מבחין בהבדלים אני הראשון שיוריד בפניך את הכובע אבל עד אז תרשה לי , לאור נסיוני , להיות קצת סקפטי.

בהצלחה
...
יקירי,

הסיבה שלא אתה ולא חבריך עברו מבחנים עוורים למיניהם יכולה רק להיות טמונה בחוסר יכולת ההבחנה שלכם. לו היתה לכם יכולת הבחנה, לא היית מעלה כאילו טיעונים מוזרים ובטח לא היית מנסה לשמוע מוסיקה במערכת ק"ב מבוססת הגברה של ברייסטון.

והנסיון שלך לכאורה "להחזיר לי" רק מעלה גיחוך. לא צריך אותך על מנת שהגברה של בלאדליוס וה-DAC של MSB יהיו מוערכים בכל העולם. ושוב, להבדיל ממך, הסיבה היחידה שאין לי ציוד אפילו יותר טוב טמונה במגבלות תקציביות ולא של חוסר הבחנה. אני הראשון שיעיד שלו היה לי תקציב גדול יותר, הציוד שברשותי היה נשמע הרבה יותר טוב. מה שאני כן טוען שמה שברשותי נשמע הכי טוב לטעמי במסגרת התקציב הנתון.
לשאלתך מדוע אני רוכש ציוד , מעבר לממוצע
...
מתי שאלתי את זה בדיוק? לא רק שאני סבור שהציוד שלך הוא לא מעל הממוצע, אני טוען שהוא הרבה מתחתיו. ציוד ק"ב בסיסי, קר ולא מוסיקלי.
...
תשמע אתה פשוט מסכן (לא מצאתי מילה אחרת לתאר את הזלזול שאני רוכש לך) שהאגו שלו פגוע ולכן אני נוטה לסלוח לך.

עכשיו תשמע עוד משהו ההגברה שלך נמצאת בסביון ,אצל חבר טוב שלי שרכש אותו בחו"ל לפני שיגאל בכלל ידע שהם קימים, אבל לא בחדר המוזיקה,ששם יש ציוד שלא נראה לי שאי פעם יגיע אליך, אלא בשרותים (אני רציני וממש לא צוחק בענין זה) מה זה אומר אין לי מושג אבל רק לצורך פרופורציה חשבתי שכדאי שתדע.

אני בכלל לא התכוונתי ל DAC שלך ולהגברה . התכוונתי בכלל לקופסאות הרמקולים שלך. בחייאת רבאק תן כבוד לחבורת האודיופילים ,שאתה משתייך אליה ותחליף אותם (לפני שאתה מחליף מגברים ו DAC למיניהם)ויפה שעה אחת קודם .אצל יגאל יש מבחר מכובד שיעזור לך להחשיב את עצמך לאחד שיש לו ציוד אודיופילי.

יאללה נמאס לי ממך אח שלו לך תתרכז במציאת הבדלים. :lol: :lol: ותחזור כשתהיה מוכן להתחיל לשמוע עם האוזניים ולא בעזרת העיניים ,הכיס והביקורות בירחונים השונים. :P

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #82 

istarmini

אתה הרי צחקת על כולם. עליך אף אחד לא יכול לעבוד! תמשיך לחיות בבנוניות ולחשוב שכל האחרים פראירים ו"נדמה להם".

דרך אגב, יגאל בעצמו טוען שהרמקולים שלי הם בין הטובים שאפשר להשיג למחירם ושלי הם מתאימים יותר מכל מה שהוא מוכר. אבל מה הוא מבין באודיו, בטח לא כמוך.

הרי הכי טוב זה טאנוי ישנים סוג ז' שנמכרים היום יש שניה בארה"ב ב-$800. אם ההגברה שלך היתה לפחות שווה התיחסות, מהרמקולים והרסיבר שלך בכלל התעלמתי. ממש חבל לי שאתה לא יכול להבחין כמה הם בינוניים.

ועוד דבר,
חבר טוב שלי שרכש אותו בחו"ל לפני שיגאל בכלל ידע שהם קימים,
...
לידיעתך, יגאל מכיר את מייקל בלאדליוס שנים לפני שהוא פתח חברה שלו וחיכה ליום שהוא יעשה זאת. אז זהירות עם ההצהרות. ודרך אגב, סחתיין לחבר שלך - בית בסביון ובלאדליוס בשירותים - הלוואי עליי!
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #83 

אתה הרי צחקת על כולם. עליך אף אחד לא יכול לעבוד! תמשיך לחיות בבנוניות ולחשוב שכל האחרים פראירים ו"נדמה להם".

דרך אגב, יגאל בעצמו טוען שהרמקולים שלי הם בין הטובים שאפשר להשיג למחירם ושלי הם מתאימים יותר מכל מה שהוא מוכר. אבל מה הוא מבין באודיו, בטח לא כמוך.

הרי הכי טוב זה טאנוי ישנים סוג ז' שנמכרים היום יש שניה בארה"ב ב-$800. אם ההגברה שלך היתה לפחות שווה התיחסות, על הרמקולים והרסיבר שלך בכלל התעלמתי. ממש חבל לי שאתה לא יכול להבחין בכך.
...
יגאל טוען ?וואו וואו ועוד פעם וואו. כמה רעש אתה עושה מפאקינג 3500 יורו ,כאילו רכשת איזו הגברה במליון יורו :lol: גם אני הייתי טוען את זה במקומו ,במידה והייתי מרגיש שאתה חרמן על האינטגרייטד הזה ועלול לזרוק את התקציב שלך, במקום על ההגברה על איזה רמקול אצל יבואן אחר. מדובר על א , ב באומנות המכירה.

אבל מה זה חשוב? הבדלים בין המגברים אתה לא שומע אז חבל על הקשקשת בנושא.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #84 

istarmini כתב:

הרי הכי טוב זה טאנוי ישנים סוג ז' שנמכרים היום יש שניה בארה"ב ב-$800. אם ההגברה שלך היתה לפחות שווה התיחסות, על הרמקולים והרסיבר שלך בכלל התעלמתי. ממש חבל לי שאתה לא יכול להבחין בכך.
...
יגאל טוען ?וואו וואו ועוד פעם וואו. כמה רעש אתה עושה מפאקינג 3500 יורו ,כאילו רכשת איזו הגברה במליון יורו :lol: גם אני הייתי טוען את זה במקומו ,במידה והייתי מרגיש שאתה חרמן על האינטגרייטד הזה ועלול לזרוק את התקציב שלך, במקום על ההגברה על איזה רמקול אצל יבואן אחר. מדובר על א , ב באומנות המכירה.

...
קודם כל, אתה כנראה לא מעריך מספיק את המיקצועיות של יגאל. לא כולם כמו אילו שדחפו לך את הג'אנק שיש לך. יגאל בכלל טען זאת אחרי שרכשתי את המגבר בדיוק שהתיעצתי איתו לגבי שידרוג הרמקולים ושוב, פעם שלישית (לפחות) - אני בכלל לא עושה רעש, אני הראשון שיטען שישנן הגברות טובות הרבה מהמגבר שלי, רמקולים טובים הרבה יותר מהרמקולים שלי ו-DACים איכותיים הרבה יותר מה-DAC שלי ושנשמעים הרבה יותר טוב מהם במידה והם ביכולתך להשיג. אתה הוא זה שטוען שהכל נשמע אותו הדבר :lol:

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #85 

danlior כתב:
istarmini כתב:

...

...
קודם כל, יגאל טען זאת אחרי שרכשתי את המגבר בדיוק שהתיעצתי איתו לגבי שידרוג הרמקולים ושוב, פעם שלישית (לפחות) - אני בכלל לא עושה רעש, אני הראשון שיטען שישנן הגברות טובות הרבה מהמגבר שלי ושנשמעות הרבה יותר טוב ממנו במידה והן ביכולתך להשיג. אתה הוא זה שטוען שהכל נשמע אותו הדבר :lol:
...
זה אתה כתבת או שאני טועה?

"אהבתי מאוד את כל הציוד שלו אך עקב מחירו הגבוה של המגבר (3,400 יורו) לא שקלתי לנסות אותו והמשכתי בחיפושיי. לאחר ביקור שני אצל יונתן ביחד עם ידיד נוסף שוכנעתי שעליי לנסותו אצלי רק על מנת שאדע היכן אני עומד לעומת מוצרים אחרים. התקשרתי ליבואן, יגאל סבו, ושאלתי אותו על מוצרים יד שניה שיש ברשותו ואמרתי לו שאני מאוד סקרן לבחון את הבלאדילוס אצלי בבית אך בכל מקרה יקח הרבה זמן עד שאוכל לרכוש אותו. יגאל הודה לי על כנותי ואמר שהוא ישמח להדגים לי אותו בכל מקרה. ""

אז טעיתי ב 100 יורו.

אני מבין ש 4500 נשמע לך טוב יותר מ 3500 :lol: :lol: אבל במידה ותקח מחשבון ותבדוק תגלה שההפרשים זניחים בש"ח לכן למה אתה נתפס לקטנות.

בכל מקרה ברור לך שכבעלים של אינטגרייטד במחיר כזה אתה לא ממש נחשב אודיופיל. אולי צדיופיל זוטר.

שוב אני אומר לך שבמבחן עיוור אתה לא תצליח להבדיל בין אינטגרייטד :lol: החלומות שלך לבין הגברה אחרת פחות או יותר בעלת אותם הנתונים.

תבדוק ותחזור לספר על התוצאות. אמרתי לך כבר אני הראשון שיוריד את הכובע בפניך. אין לי בעיה עם זה, נהפוך הוא.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #86 

danlior
הטאנוי D700 בינוניים? 8O
ואגב איפה ראית אותם ב800$?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #87 

הלו, מה נהיה פה ? 8O

דם, אש ותמרות עשן.... :רובה: :מכונת יריה:

שתו משהו קר, תפתחו מזגן ותהנו מהמוזיקה, כל אחד איך שהוא אוהב... :beer:

ארז

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #88 

ofir-harlev כתב:danlior
הטאנוי D700 בינוניים? 8O
...
לדעתו הם בינוניים וזו זכותו לחשוב כך אני ישן טוב בלילה עם זה. :lol:

לך תסביר לו שבזמנו רק הסנטר עלה כמו אינטגרייטד החלומות שלו.

אבל אצלו כנראה מחלת השדרגת תופסת מקום נכבד בחיים ולכן ציוד "ישן" צריך להחליף אחרת מה יגידו החברים האודיופילים.?

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #89 

istarmini

אני לא מבין היכן הציטוט שלי סותר את דבריי. אחרי שיגאל הדגים לי את המגבר ובחרתתי לרכוש אותו, פניתי אליו שוב אחרי כמה חודשים לגבי רמקול והוא אמר מה שהוא אמר.

לגבי מחיר המגבר, מה בדיוק אתה רוצה ממני? אתה מתחיל להתעייף ולכתוב שטויות.
בכל מקרה ברור לך שכבעלים של אינטגרייטד במחיר כזה אתה לא ממש נחשב אודיופיל. אולי צדיופיל זוטר.
...
נמאס לי לכתוב שוב ושוב אז פשוט אצטט מדבריי:

אני הראשון שיטען שישנן הגברות טובות הרבה מהמגבר שלי ושנשמעות הרבה יותר טוב ממנו במידה והן ביכולתך להשיג.
...

לגבי מיבחן העיוור אצלי בבית, רק תגיד מתי וכמה אתה שם על השולחן. אני מוכן לשים 100,00 ש"ח מול הסכם חתום עם עורך דין. מתי אתה בא?

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #90 

ofir-harlev כתב:danlior
הטאנוי D700 בינוניים? 8O
...
הנה, סליחה, $850

http://www.audioreview.com/cat/speakers ... 94crx.aspx

ברור שהם בינוניים, מקסימום בשביל לשמוע מדונה
אבל אצלו כנראה מחלת השדרגת תופסת מקום נכבד בחיים ולכן ציוד "ישן" צריך להחליף אחרת מה יגידו החברים האודיופילים.?
...
על קידמה טכנולוגית שמעת? לא בכדי הם נימכרים היום יד שניה ב-15% ממחירם המקורי

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #91 

אני לא מבין היכן הציטוט שלי סותר את דבריי. אחרי שיגאל הדגים לי את המגבר ובחרתתי לרכוש אותו, פניתי אליו שוב אחרי כמה חודשים לגבי רמקול והוא אמר מה שהוא אמר.

לגבי מחיר המגבר, מה בדיוק אתה רוצה ממני? אתה מתחיל להתעייף ולכתוב שטויות.
...
נמאס לי לכתוב שוב ושוב אז פשוט אצטט מדבריי:

אני הראשון שיטען שישנן הגברות טובות הרבה מהמגבר שלי ושנשמעות הרבה יותר טוב ממנו במידה והן ביכולתך להשיג.
...

לגבי מיבחן העיוור אצלי בבית, רק תגיד מתי וכמה אתה שם על השולחן. אני מוכן לשים 100,00 ש"ח מול הסכם חתום עם עורך דין. מתי אתה בא?
...
הציטוט הובא בגלל המחיר שאמרת 4500 $ ולא 3500 יורו אבל אפילו אתה בטח מבין שזה אותו הדבר חוץ מהפרש קל וזניח, נכון?

100000 ש"ח ? אני לא יוצא מהבית בשביל זה (כן כן אני צפונבון עשיר). 1,000,000 ש"ח אולי אתחיל לחשוב בכיוון. :lol:

אני כבר עייפתי מלבוא לצורך ביצוע מבחנים. למה אתה צריך אותי ?תפוס איזה חבר אודיופיל ותבדוק . תחזור לפה ותדווח אני מבטיח להאמין לכל מילה.מה יכול להיות? או שתצא ענק או תכניס את האינגרייטד ללוחות :lol:

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #92 

istarmini
100000 ש"ח ? אני לא יוצא מהבית בשביל זה (כן כן אני צפונבון עשיר). 1,000,000 ש"ח אולי אתחיל לחשוב בכיוון.

אני כבר עייפתי מלבוא לצורך ביצוע מבחנים. למה אתה צריך אותי ?תפוס איזה חבר אודיופיל ותבדוק . תחזור לפה ותדווח אני מבטיח להאמין לכל מילה.מה יכול להיות? או שתצא ענק או תכניס את האינגרייטד ללוחות
...
ההצעה שלי היתה 100% רצינית במיוחד החלק של כתיבת חוזה אצל עורך דין (ההוצאות עליי)

איך אומרים?

Until you're ready to put your money where your mouth is תמשיך לשבת בבית עם מערכת בינונית ויבשה ותמשיך להאמין ש"הכל נשמע אותו הדבר" אבל לפחות שב בשקט ואל תפריע

אני בזאת סיימתי, המילה האחרונה שלך......

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #93 

חברים יקרים, עכשיו זה רשמי. ההתנצחות בינכם הפסיקה לתרום לדיון. :P
מעבר לעובדה שאתם גולשים לפסים אישיים ולא רלוונטים (כיאה לדיון בתחום האודיו), אתם מפגינים חוסר כבוד האחד כלפי השני וחבל.
כולם כבר יודעים שאודיופילים מאוד רגישים לציוד שלהם וזה טבעי. אנשים שהשקיעו את מיטב כספם ע"מ להנות מהתחביב שלהם לא מעוניינים לשמוע שהם היו יכולים לקנות מגבר של שרווד ולשמוע בדיוק אותו הדבר. אז למה להמשיך לעקוץ? מהצד השני של המתרס, אותם אודיופילים מתעלמים מעובדות קיימות וממשיכים לטעון בתוקף כי המשתתפים עיוורים/פיסחים/חרשים.
איך שאני רואה את הדברים המצב הוא די פשוט. כדי לפתור את הסוגייה צריך לערוך מבחן עיוור ... ככל שיהיו יותר אנשים שיענו להצעה, יתרמו מזמנם ויארגנו מבחן שכזה נוכל לדעת כולנו מה תוצאותיו ומהי אותה אמת נשגבת שכולנו שואפים לגלות.
אז, מה אתם.......הייתם עושים?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #94 

בזמנו כמעט בוצע מבחן עיוור אלא שהצדדים לא הצליחו להגיע להבנה על פורמט הבדיקה.
ראה שרשור ארוך ומעניין אבל חבל שלא מומש...

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=30

ארז

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #95 

תודה לכולם על ההשתתפות. כשהניצים ילמדו לדון באופן תרבותי נוכל לנהל דיונים כאלה.

נעול

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”