רעיון למפגש: אקוסטיקה ביתית
-
unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
כידוע חיינו הם אוסף פשרות, גם כאשר מדובר בקולנוע ביתי או סטראו להאזנה; בחירת מרכיבי המערכת בהנתן תקציב מסוים, שימוש בסלון בתור מיקום המערכת (ולא בחדר הקרנה יעודי) הם חלק מהמגבלות הגוזרות את הפשרות שרובנו נאלצים לעשות.
אחת מהמגבלות הגדולות, לדעתי, הוא הסלון: לרב, את ממדיו לא ניתן לשנות; אפשרויות המשחק בתצורה שלו מועטות; קיימים בו רהיטים ועצמים שאינם קשורים ישירות למערכת השמע; ובנוסף חלה עליו מגבלה של עיצוב ואסטתיקה.
לכן חשבתי, האם ניתן לערוך מפגש בנושא אקוסטיקה ביתית? מפגש כזה יציג את התאוריות וכן הדגמות שלהן הלכה למעשה, כיצג ניגשים לבעיות האקוסטיקה בסלון ואיך משפרים את השמע, תוך דגש על פתרונות "חכמים" בהתאם למגבלות (ספוגים אקוסטיים על גבי כל הקירות והתקרה לא נחשב פתרון "חכם" כי האישה תתן לי לוח דירות כדי שאתחיל לחפש לי דירה בשכירות).
הרעיון שלי היה, אם אפשר, לערוך מפגש כזה בסלון של מישהו, בעל מערכת שמע ורמקולים ממוצעים.
אל האחראים/מנהלים: כיצד זה נשמע? האם לדעתכם זה נושא מעניין, או שרב המשתמשים פה מכירים היטב את הנושא (ואני ה newbie היחיד בתחום)?
אשמח לקבל ביקורת על רעיון זה, וכן שיפורים ורעיונות נוספים.
אחת מהמגבלות הגדולות, לדעתי, הוא הסלון: לרב, את ממדיו לא ניתן לשנות; אפשרויות המשחק בתצורה שלו מועטות; קיימים בו רהיטים ועצמים שאינם קשורים ישירות למערכת השמע; ובנוסף חלה עליו מגבלה של עיצוב ואסטתיקה.
לכן חשבתי, האם ניתן לערוך מפגש בנושא אקוסטיקה ביתית? מפגש כזה יציג את התאוריות וכן הדגמות שלהן הלכה למעשה, כיצג ניגשים לבעיות האקוסטיקה בסלון ואיך משפרים את השמע, תוך דגש על פתרונות "חכמים" בהתאם למגבלות (ספוגים אקוסטיים על גבי כל הקירות והתקרה לא נחשב פתרון "חכם" כי האישה תתן לי לוח דירות כדי שאתחיל לחפש לי דירה בשכירות).
הרעיון שלי היה, אם אפשר, לערוך מפגש כזה בסלון של מישהו, בעל מערכת שמע ורמקולים ממוצעים.
אל האחראים/מנהלים: כיצד זה נשמע? האם לדעתכם זה נושא מעניין, או שרב המשתמשים פה מכירים היטב את הנושא (ואני ה newbie היחיד בתחום)?
אשמח לקבל ביקורת על רעיון זה, וכן שיפורים ורעיונות נוספים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
התפרצת לדלת פתוחה.
הנושא הזה לא יכול להיפתר במפגש אחד או הרצאה אחת (בכל זאת זה מקצוע שלומדים שנים כדי להתמחות בו ועוד הרבה יותר כדי לקבל ניסיון בו).
אי לכך מתוכננות כמה פעילויות בנושא, בשיתוף עידוא ורם - יועצי אקוסטיקה.
1. הרצאה של עידוא כבר במפגש הקרוב (זו היתה אמורה להיות הפתעה, אבל אם כבר שאלת.....).
2. לקחתי את הסלון שלי כפרוייקט עבור האתר בו אני אציג מה היה "לפני" ומה "אחרי" טיפול אקוסטי ובשאיפה גם עם מדידות.
צריך לזכור ולהבין שבערב כזה, מעבר להעשרה בנושא שהיא מבורכת, היכולת ל"הדגים" פתרון שהוא גם פרקטי וגם אסתטי הוא פשוט לא מעשי.
פתרונות כאלה לוקחים לרוב זמן לא מבוטל בתכנון, ניסויים וכמובן ייצור של דברים שיהיו גם אסטתיים.
הרעיון בכללי משובח ומבורך וכמו שאתה רואה, אני אישית מקדם אותו מאוד.
הנושא הזה לא יכול להיפתר במפגש אחד או הרצאה אחת (בכל זאת זה מקצוע שלומדים שנים כדי להתמחות בו ועוד הרבה יותר כדי לקבל ניסיון בו).
אי לכך מתוכננות כמה פעילויות בנושא, בשיתוף עידוא ורם - יועצי אקוסטיקה.
1. הרצאה של עידוא כבר במפגש הקרוב (זו היתה אמורה להיות הפתעה, אבל אם כבר שאלת.....).
2. לקחתי את הסלון שלי כפרוייקט עבור האתר בו אני אציג מה היה "לפני" ומה "אחרי" טיפול אקוסטי ובשאיפה גם עם מדידות.
צריך לזכור ולהבין שבערב כזה, מעבר להעשרה בנושא שהיא מבורכת, היכולת ל"הדגים" פתרון שהוא גם פרקטי וגם אסתטי הוא פשוט לא מעשי.
פתרונות כאלה לוקחים לרוב זמן לא מבוטל בתכנון, ניסויים וכמובן ייצור של דברים שיהיו גם אסטתיים.
הרעיון בכללי משובח ומבורך וכמו שאתה רואה, אני אישית מקדם אותו מאוד.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
אני מתכנן עוד מפגש בביתי השני בראש העין שם אוכל לארח עד 120 חברים ...
מתוכננת מצגת והדגמה לביטול גלים עומדים פתרונות לאקוסטיקה עשה זאת בעצמך ... יחד עם עידו ורם יועצי האקוסטיקה..
בחודש הבא כבר נריץ פירסום וטופס הרשמה מסודר.. ונידאג שהוא יערך באמצע השבוע ולא מוצאי שבת ..
בנוסף כמובן כיבוד והרבה מצב רוח..
רעיונות למפגש לעוד חודשיים יתקבלו בברכה.
מתוכננת מצגת והדגמה לביטול גלים עומדים פתרונות לאקוסטיקה עשה זאת בעצמך ... יחד עם עידו ורם יועצי האקוסטיקה..
בחודש הבא כבר נריץ פירסום וטופס הרשמה מסודר.. ונידאג שהוא יערך באמצע השבוע ולא מוצאי שבת ..
בנוסף כמובן כיבוד והרבה מצב רוח..
רעיונות למפגש לעוד חודשיים יתקבלו בברכה.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 15 פעמים
סחטיין על היוזמה נמר...
אני דווקא מעדיף מפגש בסופ"ש - אבל זה לא כזה משנה אם זה יצא באמצע השבוע
טוב בכל מקרה עוד מוקדם לדבר על המפגש בעוד חודש...
יש לנו לפני כן את המפגש הקרוב בבית של משפחת לוי
+שריפת הרמקולים בחצר... 
אני דווקא מעדיף מפגש בסופ"ש - אבל זה לא כזה משנה אם זה יצא באמצע השבוע
טוב בכל מקרה עוד מוקדם לדבר על המפגש בעוד חודש...
יש לנו לפני כן את המפגש הקרוב בבית של משפחת לוי
-golan-
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: