אינטל מפתחת חיבור אופטי במהירות של 50Gb/s
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
http://www.bit-tech.net/news/bits/2010/ ... ilestone/1
אינטל הכריזה על ממשק פוטוני בין מחשבים המבוסס על חיבור אופטי המסוגל להעביר מידע במהירות של עד 50Gb/s. לשם השוואה, זוהי המקבילה של העברת סרט HD מלא בשנייה אחת.
למרות שחיבור בהמירויות גבוהות אינו חדש, אינטל הצליחה ליצור חיבורים אלו בממשק סיליקון "זול" לעומת החיבורים הנוכחיים המבוססים על לייזר מבוסס דיודות ובכך מאפשרת מבחינת עלות לשלב את החיבורים הללו גם במחשבי קצה ולא רק בציוד תקשורת חיצוני יקר.
כגרגע הטכנולוגיה בשלב ראשונה ואין תאריך מדוייק לשיחרור מוצרים לשוק.
אינטל הכריזה על ממשק פוטוני בין מחשבים המבוסס על חיבור אופטי המסוגל להעביר מידע במהירות של עד 50Gb/s. לשם השוואה, זוהי המקבילה של העברת סרט HD מלא בשנייה אחת.
למרות שחיבור בהמירויות גבוהות אינו חדש, אינטל הצליחה ליצור חיבורים אלו בממשק סיליקון "זול" לעומת החיבורים הנוכחיים המבוססים על לייזר מבוסס דיודות ובכך מאפשרת מבחינת עלות לשלב את החיבורים הללו גם במחשבי קצה ולא רק בציוד תקשורת חיצוני יקר.
כגרגע הטכנולוגיה בשלב ראשונה ואין תאריך מדוייק לשיחרור מוצרים לשוק.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 29/07/2010 12:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
בלוריי מלא ייקח פי 8! 8 שניות... איזה מדליק.
לא שאני מעביר תכנים היום. אבל זה ממש אחלה לגיבויים ביתיים.
רק שתקנו אותי אם אני טועה - צריך בשביל זה HDD /SSD במהירות גבוהה מאוד לא?
רק שתקנו אותי אם אני טועה - צריך בשביל זה HDD /SSD במהירות גבוהה מאוד לא?
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
בהתחלה שום דבר לא מיועד לשוק ביתי.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
הבנת הנקרא.אינטל הצליחה ליצור חיבורים אלו בממשק סיליקון "זול" לעומת החיבורים הנוכחיים המבוססים על לייזר מבוסס דיודות ובכך מאפשרת מבחינת עלות לשלב את החיבורים הללו גם במחשבי קצה ולא רק בציוד תקשורת חיצוני יקר....
אף אחד לא אמר שלא היה. כל מודיעין ככה ומודיעין בת כבר 15 שנה.
וקצבים שאפשר להעביר בסיב הם הרבה הרבה יותר מ50GB/S. (כל פעם שוברים מחדש והשיא הוא נדמה לי 14TB/S)
אבל ההבדל הוא שעם מה שאינטל ייצרו תוכל ללכת לחנות ולקנות כרטיס/רכזת במחיר לכל אדם. לא מאות ואלפי שקלים כמו היום לציוד אופטי ומיתוג אופטי.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
-
Huber
- חבר במועדון HT

גם כרטיסי רשת 10/100/1000 לא היו מיועדים לשוק הביתי בעבר הלא רחוק - היום כל מחשב כמעט יוצא עם כרטיס רשת שכזה.pup26 כתב:זה לא מיועד לשוק הביתי...
-
Huber
- חבר במועדון HT

מצטער, אבל אני לא מבין מה אתה רוצה. מה זה "כל מודיעין ככה"? לכל בעל מחשב במודיעין היום יש כרטיס רשת 50GB/S? אני אניח שלאagent__smith כתב:הבנת הנקרא.אינטל הצליחה ליצור חיבורים אלו בממשק סיליקון "זול" לעומת החיבורים הנוכחיים המבוססים על לייזר מבוסס דיודות ובכך מאפשרת מבחינת עלות לשלב את החיבורים הללו גם במחשבי קצה ולא רק בציוד תקשורת חיצוני יקר....
אף אחד לא אמר שלא היה. כל מודיעין ככה ומודיעין בת כבר 15 שנה.
וקצבים שאפשר להעביר בסיב הם הרבה הרבה יותר מ50GB/S. (כל פעם שוברים מחדש והשיא הוא נדמה לי 14TB/S)
אבל ההבדל הוא שעם מה שאינטל ייצרו תוכל ללכת לחנות ולקנות כרטיס/רכזת במחיר לכל אדם. לא מאות ואלפי שקלים כמו היום לציוד אופטי ומיתוג אופטי....
ציינתי שעד היום היו חיבורים במהירויות כאלו אבל רק בציוד תקשורת חיצוני ויקר. הטכנולוגיה החדשה שאינטל מפתחת תאפשר קצבי תקשורת שכאלו בכרטיסים מבוססי סיליקון שעולים משעותית יותר זול ובסופו של דבר יאפשרו שילוב של כרטיסי רשת במהירויות הללו גם במחשבים רגילים. אפא בדיוק פיספסתי משהו בהבנת הנקרא?
אמרת בדיוק מה שאמרתי רק במילים אחרות
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 29/07/2010 10:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Huber
- חבר במועדון HT

בלוריי מלא זה 50 גיגה, לכן בלוריי מלא תיאורטית יקח שניה ולא 8 שניותItay_Pollak כתב:בלוריי מלא ייקח פי 8! 8 שניות... איזה מדליק.
רק שתקנו אותי אם אני טועה - צריך בשביל זה HDD /SSD במהירות גבוהה מאוד לא?...
אבל היי - גם עם 8 שניות אני יכול לחיות
אין שום דיסק קשיח היום שמסוגל להגיע לקצבים הללו. זה זמן רב מאוד שצוואר הבקבוק בכל מחשב סטנדרטי הם הדיסקים הקשיחים. SSD שיפרו את המצב בצורה מורגשת אבל הם יקרים מאוד ועדיין לא מתקרבים לקצבים הללו. SSD ממש טוב מגיע לכ 140MB/s:
http://www.crucial.com/pdf/Datasheets-A ... online.pdf
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

בלוריי מלא זה 50GB וזה עובד במהירות 50Gb - מה שאומר שזה צריך 8 שניות.
-
Huber
- חבר במועדון HT

איתי, איתך הסליחה, לא שמתי לב שזה גיגהביט ולא גיגהבייט 
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

כרטיסי רשת במהירות 10G כבר קיימים בשוק, הם מ-א-ו-ד יקרים וממש לא מיועדים לשוק הבייתי. תנסו לבדוק כמה עולה סווי'ץ 10G. לא רק שזהב לא מיועד לבית, אין בבית שום צורך בזה, לשום אפליקציה. אולי בעוד מספר שנים (רבות).
לי יוצא ממש מימים אלה לעבוד מול אמצעי איחסון שאני מצליח לעבוד מולו במהירות של 5G (בערך 600 מגה בייט לשניה), באמצעות כרטסי רשת 10G, ומדובר על אמצעי אחסון די LOW END - מבחינת השוק המסחרי כמובן. אני בטוח שאם היה לי RAID קצת יותר עצבני הייתי יכול למצות את כל המהירות של הרשת.
לי יוצא ממש מימים אלה לעבוד מול אמצעי איחסון שאני מצליח לעבוד מולו במהירות של 5G (בערך 600 מגה בייט לשניה), באמצעות כרטסי רשת 10G, ומדובר על אמצעי אחסון די LOW END - מבחינת השוק המסחרי כמובן. אני בטוח שאם היה לי RAID קצת יותר עצבני הייתי יכול למצות את כל המהירות של הרשת.
-
Huber
- חבר במועדון HT

איתי, המידע בהודעה הראשונה זה תרגום של הצהרת היצרן:
[left]
Intel claims that its latest prototype device is capable of shifting data at a quite incredible 50Gb/s - "the equivalent of an entire HD movie being transmitted every second."[/left]
nir11 - אם SSD מגיע רק ל 140MB כתיבה אופטימלי וכיום אלו הכוננים הכי מהירים בשוק, איך מגיעים ל5Gb כתיבה אפילו עם רייד? באיזה מערך איחסון/תצורה? נשמע לי קצת הזוי.
[left]
Intel claims that its latest prototype device is capable of shifting data at a quite incredible 50Gb/s - "the equivalent of an entire HD movie being transmitted every second."[/left]
nir11 - אם SSD מגיע רק ל 140MB כתיבה אופטימלי וכיום אלו הכוננים הכי מהירים בשוק, איך מגיעים ל5Gb כתיבה אפילו עם רייד? באיזה מערך איחסון/תצורה? נשמע לי קצת הזוי.
קודם כל, יש שם טעות הקו של אינטל מעביר 50 גיגה ביט לשניה, וסרט BD הוע בערך 50 גיגה בייט . אין על זה מחלוקת.Huber כתב:איתי, המידע בהודעה הראשונה זה תרגום של הצהרת היצרן:
[left]
nir11 - אם SSD מגיע רק ל 140MB כתיבה אופטימלי וכיום אלו הכוננים הכי מהירים בשוק, איך מגיעים ל5Gb כתיבה אפילו עם רייד? באיזה מערך איחסון/תצורה? נשמע לי קצת הזוי....
לגבי המערך שלי, מדובר על שרת XEON (לא הכי מהיר שיש)בעל על שני מערכי RAID0, כל אחד 5 דיסקים סטנדרטיים SATA 7200RPM, שמנהל אותם בקר SAS.
המחשב שכותב לכל הדבר הזה - מחובר אליו ב 10G. אני משוכנע שאם היו לי דיסקים יותר מהירים יותר כמו 10K RPM, או בכלל SAS, וגם מחשב מהיר יותר (זה שעושה את הRAID), הייתי יכול לנצל את כל הקו בקלות.
אגב, באותו שרת יש גם דיסק SSD אחד, שלא הכנסתי אותו לתוך ה RAID, הביצועים שלו די עלובים. אל תיבנו על הדברים האלה יותר מדי, על הנייר הם נשמעים מצויין, אבל בפועל הם עוד רחוקים ממימוש הפוטנציאל שלהם.
נערך לאחרונה על ידי nir11 ב 29/07/2010 12:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

-
Huber
- חבר במועדון HT

nir11 - לגבי 50GB/50b, כבר דיברנו על זה הודעה אחת מעל (תגובות 12-14 בדיון הנוכחי). במודעה הראשית אין שום טעות, רשום 50Gb.
לגבי מערכי רייד, עדיין לא הבנתי איך אתה מגיע ל 5Gb. דיסק קשיח 7200RPM מגיע למהירות כתיבה של נניח 100MB (ואני מאוד מאוד מאוד נדיב, זה יותר נכון בערך חצי מזה). ברייד 0 יש לך 2 כאלו שכותבים בו זמנית אז נניח 200MB? איך מזה מגיעים ל 600MB? ואיך אתה חושב שתנצל 50Gb?
לגבי מערכי רייד, עדיין לא הבנתי איך אתה מגיע ל 5Gb. דיסק קשיח 7200RPM מגיע למהירות כתיבה של נניח 100MB (ואני מאוד מאוד מאוד נדיב, זה יותר נכון בערך חצי מזה). ברייד 0 יש לך 2 כאלו שכותבים בו זמנית אז נניח 200MB? איך מזה מגיעים ל 600MB? ואיך אתה חושב שתנצל 50Gb?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

Nir11 - עכשיו אצלך יש טעות - בלוריי זה 50GB לדיסק לא לשנייה
Huber - הטעות היא שרשמת שם בעברית - שאפשר להעביר סרט בלוריי מלא בשנייה.
Huber - הטעות היא שרשמת שם בעברית - שאפשר להעביר סרט בלוריי מלא בשנייה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

הבנתי, הטעות היא המילה בלוריי. שיניתי בהתאם, תודה