60 dBuv

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
חגי7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

רוב היום מה שאני רואה זה ריבועים וקפיצות אחרי כמה דקות מהתחלת הצפייה, לפעמים אפילו ישר עם ההתחלה.

סוף סוף הגיע מד האות שהזמנתי, ומדדתי בכמה מקומות בבית - מגדל העמק.

תמונה

עם האנטנה הפסיבית שבאה עם הדונגל - ברוב המקרים אף נורית לא נדלקת. לעתים רחוקות, במקומות מסויימים וגם שם לא תמיד - נדלקת נורית ה-50dBuv.

תמונה

עם האנטנה האקטיבית, כשהיא מוגברת עד הסוף - ברוב המקומות יש לפחות 50dBuv, בחלק מהמקומות ולכיוונים מסויימים (בעיקר לכיוון חיפה) יש 60dBuv.
מחוץ לחלון יש 70dBuv אבל בקושי רב, וזה מאוד לא יציב - כנראה שצריך לכוון במדוייק למשדר מסויים.
הקיטוב הוא כנראה אנכי (כשהלולאה הכפולה במצב אנכי הקליטה טובה בהרבה מאשר כשהיא במצב אופקי).

תמונה

מה אתם אומרים?
60dBuv זו לא קליטה טובה, נכון? צריך לפחות 70 או משהו.

הדונגל, אגב, ממשיך לטעון שהקליטה מצויינת (100% לפי BlazeHDTV בזמן סריקת התדרים).

חגי7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

פניתי לעידן+ וחזרו אלי היום.

הם אומרים שכנראה שהאנטנה לא מספיק חזקה ועדיף להשתמש באנטנה פסיבית high gain.
שאלתי אם הכוונה לאנטנה חיצונית / על הגג, אמרו לי בפירוש שלא - אנטנה פנימית.

למישהו יש מושג למה הכוונה?

נ.ב. הם אמרו גם שבאנטנה אקטיבית ההגברה צריכה להיות לפחות 30db, שזו דרישת המינימום של עידן+.
לא היה לי נעים להגיד לה שזה בערך המקסימום של מה שמוכרים היום.

חגי7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

טוף, בהתאם להנחיות הלכתי להום סנטר וקניתי את האנטנה הזאת:
תמונה
(תיכף dvb-acavish יצחק עלי שקניתי צעצוע, ובצדק :) )

בכל אופן, כתוב עליה high gain ועל האחרות לא.

עם מד האות שלי היא נותנת בסביבות 50dBuv באופן קבוע, אבל הקליטה סבירה.
עדיין יש ריבועים וקפיצות, אבל הרבה פחות מכרגיל. אולי זו סתם השעה ביום, ננסה שוב בערב.

ניסיתי להשתמש באנטנה המוגברת שלי בשביל להגביר את האנטנה החדשה (יש איזה חיבור כניסה של אנטנה), אבל לא נראה לי שזה עובד.

דבר אחר - יש משהו מאוד מוזר באנטנה המוגברת - כשהיא כבויה היא נותנת אות חזק יותר מאשר כשהיא דלוקה וההגברה לא עד הסוף.
נראה לי שבמקום אנטנה מגבירה קניתי אנטנה מנחיתה.

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #4 

המלצתי לקנות מגבר ולהשתמש באנטנה הפשוטה שמביאים עם הממיר עצמו.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #5 

איכות הקליטה מוגדרת בהתאם לשני פרמטרים: עוצמת האות ואיכות האות.
עוצמת האות הינה עוצמת המתח של האות (הגולמי ללא פיענוח) כפי שנמדד בכניסת הממיר (או מכשיר המדידה שלך) וכולל את עוצמת האות שרוצים לפענח בתוספת של רעשים שמתווספים לאות.
איכות האות היא מדד של המידע הדיגיטלי שמופק מהאות הנקלט הנקבע על-פי מספר השגיאות הקיימות במידע זה.

כיוון שמהכשיר שלך מודד רק את עוצמת האות ולא את האיכות שלו, אתה אמור לקבל ערכים גבוהים יותר לאחר הגברה אקטיבית.
אכן זה קצת מוזר שאתה מקבל ערכים נמוכים יותר בהגברה נמוכה כשהאנטנה דלוקה... המקרה היחיד בו צריך לבצע הנחתה הוא של אות כניסה גבוה מדי, כדי למנוע מהמקלט להכנס לרוויה, ולמעשה לא לקלוט כלום, אבל אין סיבה שהאנטנה תתוכנן כך ואני בספק שכך הדבר.

בכל אופן הגברה אקטיבית מגבירה גם רעשים שמתווספים לאות, ולכן האיכות של האות לאו דווקא יושפע לטובה מכך.

הכי טוב שתסתכל מנקודת הראות של המקלט שלך - מה הוא "מרגיש" מבחינת האות המתקבל בכניסתו, וכך תוכל לכוון את האנטנה על-סמך החיווי שלו של עוצמת האות ואיכותו. השתמש בתוכנת ScanChannelsBDA על-מנת לבצע זאת.

חגי7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

ScanChannelsBDA נותן תמיד איכות קליטה 100 (לעתים רחוקות נופל רגעית ל-80), ועוצמת קליטה הוא מדווח על 40000-, שלא אומר לי שום דבר.
BlazeHDTV שהגיע עם המכשיר מדווח על 80-100 גם באיכות קליטה וגם בעוצמה, תמיד, גם כשהקליטה גרועה במיוחד.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

כנראה שהתוכנה לא תואמת את הממיר שלך, ולכן אתה מקבל עוצמת קליטה מופרכת שכזאת, אצלי עם המקלט WinTV MiniStick של Hauppauge, המספרים הרבה יותר הגיוניים. איזה ממיר יש לך?

בכל אופן הוא מדווח לך שאיכות הקליטה היא 100, ולעיתים רחוקות 80, מה שאמור לספק לך קליטה חלקה ללא ריבועים. ייתכן שהמחשב עצמו גורם לרעש אלקטרו-מגנטי שמפריע לקליטה כפי שתיארתי כאן. הפעל את התוכנה במקביל לצפיה ב-BlazeHDTV ואז תסתכל על ה-Quality.
אם אתה רואה ריבועים, למרות Quality של 100%, אז אולי זו התוכנה, נסה לראות איך אתה רואה ב-VLC למשל (גם תוך כדי בדיקת האיכות במקביל).

חגי7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

יש לי את זה: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8325

Blaze אמורה לתאום את הממיר, היא הגיעה איתו.
אגב, Splash כותבת 0 על עוצמה ו-100 על קליטה.
כנראה שהמכשיר פשוט לא מדווח נכון את העוצמה.

עשיתי את מה שהצעת, ואני רואה שכשהקליטה מתקלקלת אז יש ירידה רגעית באיכות (ב-80-85 כבר רואים ריבועים, לעתים רחוקות מאוד נופל לאיזור ה-50).

נראה ש-windows media center (שבו אני משתמש) לא ממש יודע להתאושש מזה - גם כשהקליטה חוזרת להיות מושלמת הריבועים נשארים, ואילו VLC ו-spalsh מתאוששים יותר טוב אבל לא מושלם.
יכול להיות שמדובר בשילוב בעיה בכרטיס המסך. אני אנסה להחליף ולראות מה קורה.

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #9 

חגי7 כתב:טוף, בהתאם להנחיות הלכתי להום סנטר וקניתי את האנטנה הזאת:
תמונה
(תיכף dvb-acavish יצחק עלי שקניתי צעצוע, ובצדק :) )
...............................................
נראה לי שבמקום אנטנה מגבירה קניתי אנטנה מנחיתה.
...

גדול אתה. :lol:
קלטת את הראש שלי :D (Y)
תאמין לי, אני בדקתי את כל האנטנות, אמנם בלי מכשירי מדידות , אבל אין על האנטנה ההיא שאני ממליץ.
והיא זו :
תמונה

ואמרתי לכם לא להסתכל על הנתונים שכתובים באנטנות האחרות, כי כל מה שכתוב תחת הנתון DB זה... במילים עדינות... לא מדוייק!

חגי7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

:P

אז מאיפה אני יכול להשיג את האנטנה ההיא שאתה מהלל אותה?
בארץ ראיתי רק אנטנות גדולות (כאלה לגג) ובאיביי יקר מדי (או שלא הצלחתי למצוא...).

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

האם ערכי העוצמה שקיבלת עם תוכנת ה-ScanChannelsBDA היו תמיד ‎-40000 או שראית שינויים בתצורות החיבור השונות שניסית?
אפשר לבקש ממך לנסות שוב כאשר אהמקלט מחובר לאנטנה מוגברת מחוץ לחלון?

חגי7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

זה 40000- קבוע, גם כשהאנטנה מחוץ לחלון (גם כאשר מד האות מורה 70dBuv).

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

טוב, כנראה שבמקרה של המקלט שלך, ההצעה שלי לבדוק מנקודת מבטו של המקלט, לא הייתה בין המועילות :)

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”