סוני כבר מתחילים לעצבן אותי...

פורום נגני DVD ובלוריי - כאן נדבר על נגנים שמקבלים דיסקים פיזיים...
שלח תגובה
ivanhoe888 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

מחפשים יורש לבלוריי...מסכן, פורמט זקן כזה...

http://gear.ign.com/articles/110/1108505p1.html

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #2 

אל תדאג, זה לא אומר כלום.
האב-טיפוס הראשון של בלו-ריי הוצג כבר בשנת 2000 והמעבר מDVD עד עכשיו לא הושלם, פה מדובר רק על הכרזה...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #3 

אני מבין שאתה מתנגד כעיקרון להתקדמות בטכנולוגיה. כלומר, אם יגמר לנו הדלק בעוד 10 שנים, עדיף לחכות 9 שנים לפני שמתחילים במחקר לתחליפים...

מחקרים כאלה ופורמטים לוקחים שנים למימוש. קח את בלוריי, כמה זמן עד שהפורמט התייצב מיום ההכרזה? כשלוש שנים. לפני זה עוד היו מחקרים. כלומר הסבב כולו לקח כ-7 שנים.

אם הם עכשיו רק עושים את המחקר על הלייזר, סביר להניח שזה עבור פורמט שהוא בערך 7-10 שנים ממימוש.

לא לשכוח שבלוריי עדיין לא מוצה - יש אפשרות להוסיף עוד שכבות (אנחנו כרגע פורמלית רק בפורמט עם שתי שכבות, כאשר כבר הראו הוכחות שגם 7 שכבות עובדות). אני מעריך שפורמט BD יגיע ל-100GB פחות או יותר, קשה לי להאמין שנראה יותר מ-4 שכבות במוצרים מסחריים.

ivanhoe888 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אני ממש, ממש לא ממתנגדי ההתקדמות בטכנולוגיה...ההיפך הוא הנכון.
אני פשוט חושב שהריצה הזו לנפחים יותר אסטרונומיים כבר נהית מגוחכת. ואיכשהוא ינסו למצוא סיבה לדחוף את זה לקהל הרחב.
חוץ מזה אני חושב שבקצב הזה, זה לא ייקח 7 שנים, אולי 3-4. תקנו אותי אם אני טועה..

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #5 

oferlaor כתב:לא לשכוח שבלוריי עדיין לא מוצה - יש אפשרות להוסיף עוד שכבות (אנחנו כרגע פורמלית רק בפורמט עם שתי שכבות, כאשר כבר הראו הוכחות שגם 7 שכבות עובדות). אני מעריך שפורמט BD יגיע ל-100GB פחות או יותר, קשה לי להאמין שנראה יותר מ-4 שכבות במוצרים מסחריים.
...
128GB כבר יוצא לדרך תוך חודשים ספורים ....( a single quad layer disc).
בתחילה, כמו שאמרת, לצרכיים מקצועיים בלבד.

http://gear.ign.com/articles/108/1082175p1.html

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #6 

אני חושב שמה שצריך לשאול זה לא מה השלב הבא במרוץ הנפח, אלא למה צריך כזה נפח.
מה הולך לחכות לנו בעתיד? (קצב פריימים גדול יותר? רזולוציה גדולה יותר? תלת מימד עם כזה זויות צפיה?)
תקנו אותי אם אני טועה, אבל בשלב הזה הכפלת קצב הפריימים כנראה תתרום יותר לחדות מאשר קפיצה ברזולוציה, לא?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #7 

flsh כתב:אני חושב שמה שצריך לשאול זה לא מה השלב הבא במרוץ הנפח, אלא למה צריך כזה נפח.
מה הולך לחכות לנו בעתיד? (קצב פריימים גדול יותר? רזולוציה גדולה יותר? תלת מימד עם כזה זויות צפיה?)
תקנו אותי אם אני טועה, אבל בשלב הזה הכפלת קצב הפריימים כנראה תתרום יותר לחדות מאשר קפיצה ברזולוציה, לא?
...
בלינק שצרפתי כתוב בדיוק למה צריך נפח מוגדל.
לצרכים מקצועיים, אחסון ארכיב בעל נפחים גבוהים וכד'
לצרכים מסחריים, סרטי 3D משולבים עם גירסה 2D על אותו דיסק.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #8 

טלHD כתב:
flsh כתב:אני חושב שמה שצריך לשאול זה לא מה השלב הבא במרוץ הנפח, אלא למה צריך כזה נפח.
...
בלינק שצרפתי כתוב בדיוק למה צריך נפח מוגדל.
לצרכים מקצועיים, אחסון ארכיב בעל נפחים גבוהים וכד'
לצרכים מסחריים, סרטי 3D משולבים עם גירסה 2D על אותו דיסק.
...
אני לא מדבר על הלינק שלך אלא על הלינק שבפתיחת השרשור, בו מצויין שסוני מפתחת דיסק עם קיבולת של טרה בייט. גם שם אין כלום חוץ משגיאות דקדוק וספקולציות (IGN אחרי הכל) ונאמר שסוני לא הכריזה על מטרה לדיסק.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #9 

ivanhoe888 כתב:מחפשים יורש לבלוריי...מסכן, פורמט זקן כזה...

...
ivanhoe888

חברת סוני .. מביאה רק ברכה לעולם האלקטרוניקה הבידורית ......... כן ירבו עוד חברות כמותה (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #10 

fish, מן הסתם אני מאמין שימצאו שימושים לזה, אני חושב שהנוחות של לקחת 1TB איתך בצורת דיסק הרבה יותר נוחה מאשר לקחת אותו ע"ג HDD. שימושים נוכל למצוא בעשרות, לאו דווקא לשימושי ק"ב, יכול להיות לעוד הרבה. לדעתי זו יוזמה ברוכה ומבוקשת.
Vocare Ad Regnum

ivanhoe888 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

9000es כתב:
ivanhoe888 כתב:מחפשים יורש לבלוריי...מסכן, פורמט זקן כזה...

...
ivanhoe888

חברת סוני .. מביאה רק ברכה לעולם האלקטרוניקה הבידורית ......... כן ירבו עוד חברות כמותה (Y)
...
אכן, רק שילמדו מהשגיאות שעשו עם ה-PS3...

חוץ מזה, הבנתי שרוצים להשתמש בעוד נפח בשביל עוד פורמטים של אודיו ול"שפר" עוד את איכות הוידיאו...כמה אפשר? לראות את השערות באף של הדינוזאור...?

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

ivanhoe888, אני עובד עם ווידאו קונפרנס, זה התחום שלי. למה פתחתי את ההודעה שלי עם ההערה הזו ? כי זה רלבנטי.
הייתה לי שיחה בווידאו עם הנציג של החברה אותה אנחנו משווקים לפני כמה חודשים ושאלתי אותו שאלה דומה:
למה ממשיכים לפתח הלאה איכויות ווידאו ? הלא אין לרוב האנשים את רוחב הפס, ולאן כבר תגיעו ? יש עכשיו 1080p ועוד כל מיני.
התשובה שלו הייתה כזו:
כשיצא פורמט SD, זה היה טוב מספיק, אבל כשיצא HD כולם רצו אליו, כשיוצא 1080p גם אליו רצים. אם כל הזמן תגיד זה הכי טוב שיש ולא זה הכי טוב שיש עכשיו, בוא נעבוד על הדבר הבא - אתה תמצא את עצמך בנקודה בה אתה לא מתקדם בכלל, אלא הולך אחורנית.
כשיצאו נפחי האחסון בגודל 2 מגה, HDD עלה הון תועפות. צורבי CD במהירות כפול 4 עלו 3000 שקלים. במבט לאחור אנחנו מלגלגים על הטכנולוגיה ואומרים - מה הדבר הזה ? זה מיושן. אבל באותה נקודת זמן אותו דיסק אחסון של 600 מגה, היה נראה כמו ה1TB שמדברים עליו כאן. חייבים להמשיך לפתח הלאה, זו דרכו של עולם. אני עצמי בבית עם HDD של 80GB במחשב שמשמש את אשתי, למה ? כי זה מספיק טוב לה. אבל אם סביבת הפיתוח עליה היא עובדת תצריך נפח אחסון גדול יותר - יש לה לאן ללכת.
האפליקציות נהיות תובעניות יותר, הסאונד נהיה עשיר יותר ומכאן צורך יותר נפח מקום. רזולוציות ? מה עם 4K ? אני רק יכול לשער שהוא יתפוס נפח לא מבוטל. אולי יוציאו סרטים עם augmented reality וזה יתפוס כמות עצומה של מקום. לא יודע. אני רק יודע שבנקודה מסויימת, זה מועיל לנו.
Vocare Ad Regnum

ivanhoe888 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

TANDBERG, אתה צודק ב-100%, אני פשוט לא רואה את התועלת הצרכנית בדברים כאלה, זה נראה לי קצת "קיצוני" למשתמש הביתי.
אני גם לא רואה את עצמי מתקדם למסך 3D, אני חושב שזו רק דרך נוספת לחברות להכניס כסף. (שלא לדבר על ההשלכות הלא ברורות מבחינה בריאותית). גם מבחינת המחשב שלי, כבר הפסקתי להחליף חלקים (כרטיסי מסך וכו'). יש גבול עד כמה סוג מסויים של טכנולוגיה יכול להועיל לנו, לא?
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #14 

ivanhoe888 כתב:TANDBERG, אתה צודק ב-100%, אני פשוט לא רואה את התועלת הצרכנית בדברים כאלה, זה נראה לי קצת "קיצוני" למשתמש הביתי.
אני גם לא רואה את עצמי מתקדם למסך 3D, אני חושב שזו רק דרך נוספת לחברות להכניס כסף. (שלא לדבר על ההשלכות הלא ברורות מבחינה בריאותית). גם מבחינת המחשב שלי, כבר הפסקתי להחליף חלקים (כרטיסי מסך וכו'). יש גבול עד כמה סוג מסויים של טכנולוגיה יכול להועיל לנו, לא?
...
כל קידמה בטכנולוגיה יכולה להועיל לנו.
יש חלק מהאנשים שינצלו ויהנו מזה וחלק שלא...

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

טלHD, מסכים איתך לחלוטין. ניצול יכולת של טכנולוגיה הוא אינדיבידואלי לחלוטין, כל אחד עושה עם טכנולוגיה מה שהוא רואה לנכון. יש שמאמצים בחום ומנצלים הכל, יש שמנצלים חלקית ויש שדוחים אותה לחלוטין. כולנו לוקחים תפקיד במה שתיארתי בנקודות זמן ובמצבים שונים בחיים.
Vocare Ad Regnum

שלח תגובה

חזור אל “נגני DVD/בלוריי”