סוני כבר מתחילים לעצבן אותי...
-
ivanhoe888
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1209
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
אני מבין שאתה מתנגד כעיקרון להתקדמות בטכנולוגיה. כלומר, אם יגמר לנו הדלק בעוד 10 שנים, עדיף לחכות 9 שנים לפני שמתחילים במחקר לתחליפים...
מחקרים כאלה ופורמטים לוקחים שנים למימוש. קח את בלוריי, כמה זמן עד שהפורמט התייצב מיום ההכרזה? כשלוש שנים. לפני זה עוד היו מחקרים. כלומר הסבב כולו לקח כ-7 שנים.
אם הם עכשיו רק עושים את המחקר על הלייזר, סביר להניח שזה עבור פורמט שהוא בערך 7-10 שנים ממימוש.
לא לשכוח שבלוריי עדיין לא מוצה - יש אפשרות להוסיף עוד שכבות (אנחנו כרגע פורמלית רק בפורמט עם שתי שכבות, כאשר כבר הראו הוכחות שגם 7 שכבות עובדות). אני מעריך שפורמט BD יגיע ל-100GB פחות או יותר, קשה לי להאמין שנראה יותר מ-4 שכבות במוצרים מסחריים.
מחקרים כאלה ופורמטים לוקחים שנים למימוש. קח את בלוריי, כמה זמן עד שהפורמט התייצב מיום ההכרזה? כשלוש שנים. לפני זה עוד היו מחקרים. כלומר הסבב כולו לקח כ-7 שנים.
אם הם עכשיו רק עושים את המחקר על הלייזר, סביר להניח שזה עבור פורמט שהוא בערך 7-10 שנים ממימוש.
לא לשכוח שבלוריי עדיין לא מוצה - יש אפשרות להוסיף עוד שכבות (אנחנו כרגע פורמלית רק בפורמט עם שתי שכבות, כאשר כבר הראו הוכחות שגם 7 שכבות עובדות). אני מעריך שפורמט BD יגיע ל-100GB פחות או יותר, קשה לי להאמין שנראה יותר מ-4 שכבות במוצרים מסחריים.
-
ivanhoe888
-
- חבר ותיק

אני ממש, ממש לא ממתנגדי ההתקדמות בטכנולוגיה...ההיפך הוא הנכון.
אני פשוט חושב שהריצה הזו לנפחים יותר אסטרונומיים כבר נהית מגוחכת. ואיכשהוא ינסו למצוא סיבה לדחוף את זה לקהל הרחב.
חוץ מזה אני חושב שבקצב הזה, זה לא ייקח 7 שנים, אולי 3-4. תקנו אותי אם אני טועה..
אני פשוט חושב שהריצה הזו לנפחים יותר אסטרונומיים כבר נהית מגוחכת. ואיכשהוא ינסו למצוא סיבה לדחוף את זה לקהל הרחב.
חוץ מזה אני חושב שבקצב הזה, זה לא ייקח 7 שנים, אולי 3-4. תקנו אותי אם אני טועה..
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14357
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
128GB כבר יוצא לדרך תוך חודשים ספורים ....( a single quad layer disc).oferlaor כתב:לא לשכוח שבלוריי עדיין לא מוצה - יש אפשרות להוסיף עוד שכבות (אנחנו כרגע פורמלית רק בפורמט עם שתי שכבות, כאשר כבר הראו הוכחות שגם 7 שכבות עובדות). אני מעריך שפורמט BD יגיע ל-100GB פחות או יותר, קשה לי להאמין שנראה יותר מ-4 שכבות במוצרים מסחריים....
בתחילה, כמו שאמרת, לצרכיים מקצועיים בלבד.
http://gear.ign.com/articles/108/1082175p1.html
אני חושב שמה שצריך לשאול זה לא מה השלב הבא במרוץ הנפח, אלא למה צריך כזה נפח.
מה הולך לחכות לנו בעתיד? (קצב פריימים גדול יותר? רזולוציה גדולה יותר? תלת מימד עם כזה זויות צפיה?)
תקנו אותי אם אני טועה, אבל בשלב הזה הכפלת קצב הפריימים כנראה תתרום יותר לחדות מאשר קפיצה ברזולוציה, לא?
מה הולך לחכות לנו בעתיד? (קצב פריימים גדול יותר? רזולוציה גדולה יותר? תלת מימד עם כזה זויות צפיה?)
תקנו אותי אם אני טועה, אבל בשלב הזה הכפלת קצב הפריימים כנראה תתרום יותר לחדות מאשר קפיצה ברזולוציה, לא?
- טלHD
- גורו

בלינק שצרפתי כתוב בדיוק למה צריך נפח מוגדל.flsh כתב:אני חושב שמה שצריך לשאול זה לא מה השלב הבא במרוץ הנפח, אלא למה צריך כזה נפח.
תקנו אותי אם אני טועה, אבל בשלב הזה הכפלת קצב הפריימים כנראה תתרום יותר לחדות מאשר קפיצה ברזולוציה, לא?...
לצרכים מקצועיים, אחסון ארכיב בעל נפחים גבוהים וכד'
לצרכים מסחריים, סרטי 3D משולבים עם גירסה 2D על אותו דיסק.
אני לא מדבר על הלינק שלך אלא על הלינק שבפתיחת השרשור, בו מצויין שסוני מפתחת דיסק עם קיבולת של טרה בייט. גם שם אין כלום חוץ משגיאות דקדוק וספקולציות (IGN אחרי הכל) ונאמר שסוני לא הכריזה על מטרה לדיסק.טלHD כתב:בלינק שצרפתי כתוב בדיוק למה צריך נפח מוגדל.flsh כתב:אני חושב שמה שצריך לשאול זה לא מה השלב הבא במרוץ הנפח, אלא למה צריך כזה נפח.
תקנו אותי אם אני טועה, אבל בשלב הזה הכפלת קצב הפריימים כנראה תתרום יותר לחדות מאשר קפיצה ברזולוציה, לא?...
לצרכים מקצועיים, אחסון ארכיב בעל נפחים גבוהים וכד'
לצרכים מסחריים, סרטי 3D משולבים עם גירסה 2D על אותו דיסק....
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
ivanhoe888ivanhoe888 כתב:מחפשים יורש לבלוריי...מסכן, פורמט זקן כזה...
http://gear.ign.com/articles/110/1108505p1.html...
חברת סוני .. מביאה רק ברכה לעולם האלקטרוניקה הבידורית ......... כן ירבו עוד חברות כמותה
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
fish, מן הסתם אני מאמין שימצאו שימושים לזה, אני חושב שהנוחות של לקחת 1TB איתך בצורת דיסק הרבה יותר נוחה מאשר לקחת אותו ע"ג HDD. שימושים נוכל למצוא בעשרות, לאו דווקא לשימושי ק"ב, יכול להיות לעוד הרבה. לדעתי זו יוזמה ברוכה ומבוקשת.
Vocare Ad Regnum
-
ivanhoe888
-
- חבר ותיק

אכן, רק שילמדו מהשגיאות שעשו עם ה-PS3...9000es כתב:ivanhoe888ivanhoe888 כתב:מחפשים יורש לבלוריי...מסכן, פורמט זקן כזה...
http://gear.ign.com/articles/110/1108505p1.html...
חברת סוני .. מביאה רק ברכה לעולם האלקטרוניקה הבידורית ......... כן ירבו עוד חברות כמותה...
חוץ מזה, הבנתי שרוצים להשתמש בעוד נפח בשביל עוד פורמטים של אודיו ול"שפר" עוד את איכות הוידיאו...כמה אפשר? לראות את השערות באף של הדינוזאור...?
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

ivanhoe888, אני עובד עם ווידאו קונפרנס, זה התחום שלי. למה פתחתי את ההודעה שלי עם ההערה הזו ? כי זה רלבנטי.
הייתה לי שיחה בווידאו עם הנציג של החברה אותה אנחנו משווקים לפני כמה חודשים ושאלתי אותו שאלה דומה:
למה ממשיכים לפתח הלאה איכויות ווידאו ? הלא אין לרוב האנשים את רוחב הפס, ולאן כבר תגיעו ? יש עכשיו 1080p ועוד כל מיני.
התשובה שלו הייתה כזו:
כשיצא פורמט SD, זה היה טוב מספיק, אבל כשיצא HD כולם רצו אליו, כשיוצא 1080p גם אליו רצים. אם כל הזמן תגיד זה הכי טוב שיש ולא זה הכי טוב שיש עכשיו, בוא נעבוד על הדבר הבא - אתה תמצא את עצמך בנקודה בה אתה לא מתקדם בכלל, אלא הולך אחורנית.
כשיצאו נפחי האחסון בגודל 2 מגה, HDD עלה הון תועפות. צורבי CD במהירות כפול 4 עלו 3000 שקלים. במבט לאחור אנחנו מלגלגים על הטכנולוגיה ואומרים - מה הדבר הזה ? זה מיושן. אבל באותה נקודת זמן אותו דיסק אחסון של 600 מגה, היה נראה כמו ה1TB שמדברים עליו כאן. חייבים להמשיך לפתח הלאה, זו דרכו של עולם. אני עצמי בבית עם HDD של 80GB במחשב שמשמש את אשתי, למה ? כי זה מספיק טוב לה. אבל אם סביבת הפיתוח עליה היא עובדת תצריך נפח אחסון גדול יותר - יש לה לאן ללכת.
האפליקציות נהיות תובעניות יותר, הסאונד נהיה עשיר יותר ומכאן צורך יותר נפח מקום. רזולוציות ? מה עם 4K ? אני רק יכול לשער שהוא יתפוס נפח לא מבוטל. אולי יוציאו סרטים עם augmented reality וזה יתפוס כמות עצומה של מקום. לא יודע. אני רק יודע שבנקודה מסויימת, זה מועיל לנו.
הייתה לי שיחה בווידאו עם הנציג של החברה אותה אנחנו משווקים לפני כמה חודשים ושאלתי אותו שאלה דומה:
למה ממשיכים לפתח הלאה איכויות ווידאו ? הלא אין לרוב האנשים את רוחב הפס, ולאן כבר תגיעו ? יש עכשיו 1080p ועוד כל מיני.
התשובה שלו הייתה כזו:
כשיצא פורמט SD, זה היה טוב מספיק, אבל כשיצא HD כולם רצו אליו, כשיוצא 1080p גם אליו רצים. אם כל הזמן תגיד זה הכי טוב שיש ולא זה הכי טוב שיש עכשיו, בוא נעבוד על הדבר הבא - אתה תמצא את עצמך בנקודה בה אתה לא מתקדם בכלל, אלא הולך אחורנית.
כשיצאו נפחי האחסון בגודל 2 מגה, HDD עלה הון תועפות. צורבי CD במהירות כפול 4 עלו 3000 שקלים. במבט לאחור אנחנו מלגלגים על הטכנולוגיה ואומרים - מה הדבר הזה ? זה מיושן. אבל באותה נקודת זמן אותו דיסק אחסון של 600 מגה, היה נראה כמו ה1TB שמדברים עליו כאן. חייבים להמשיך לפתח הלאה, זו דרכו של עולם. אני עצמי בבית עם HDD של 80GB במחשב שמשמש את אשתי, למה ? כי זה מספיק טוב לה. אבל אם סביבת הפיתוח עליה היא עובדת תצריך נפח אחסון גדול יותר - יש לה לאן ללכת.
האפליקציות נהיות תובעניות יותר, הסאונד נהיה עשיר יותר ומכאן צורך יותר נפח מקום. רזולוציות ? מה עם 4K ? אני רק יכול לשער שהוא יתפוס נפח לא מבוטל. אולי יוציאו סרטים עם augmented reality וזה יתפוס כמות עצומה של מקום. לא יודע. אני רק יודע שבנקודה מסויימת, זה מועיל לנו.
Vocare Ad Regnum
-
ivanhoe888
-
- חבר ותיק

TANDBERG, אתה צודק ב-100%, אני פשוט לא רואה את התועלת הצרכנית בדברים כאלה, זה נראה לי קצת "קיצוני" למשתמש הביתי.
אני גם לא רואה את עצמי מתקדם למסך 3D, אני חושב שזו רק דרך נוספת לחברות להכניס כסף. (שלא לדבר על ההשלכות הלא ברורות מבחינה בריאותית). גם מבחינת המחשב שלי, כבר הפסקתי להחליף חלקים (כרטיסי מסך וכו'). יש גבול עד כמה סוג מסויים של טכנולוגיה יכול להועיל לנו, לא?
אני גם לא רואה את עצמי מתקדם למסך 3D, אני חושב שזו רק דרך נוספת לחברות להכניס כסף. (שלא לדבר על ההשלכות הלא ברורות מבחינה בריאותית). גם מבחינת המחשב שלי, כבר הפסקתי להחליף חלקים (כרטיסי מסך וכו'). יש גבול עד כמה סוג מסויים של טכנולוגיה יכול להועיל לנו, לא?
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.
- טלHD
- גורו

כל קידמה בטכנולוגיה יכולה להועיל לנו.ivanhoe888 כתב:TANDBERG, אתה צודק ב-100%, אני פשוט לא רואה את התועלת הצרכנית בדברים כאלה, זה נראה לי קצת "קיצוני" למשתמש הביתי.
אני גם לא רואה את עצמי מתקדם למסך 3D, אני חושב שזו רק דרך נוספת לחברות להכניס כסף. (שלא לדבר על ההשלכות הלא ברורות מבחינה בריאותית). גם מבחינת המחשב שלי, כבר הפסקתי להחליף חלקים (כרטיסי מסך וכו'). יש גבול עד כמה סוג מסויים של טכנולוגיה יכול להועיל לנו, לא?...
יש חלק מהאנשים שינצלו ויהנו מזה וחלק שלא...
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

טלHD, מסכים איתך לחלוטין. ניצול יכולת של טכנולוגיה הוא אינדיבידואלי לחלוטין, כל אחד עושה עם טכנולוגיה מה שהוא רואה לנכון. יש שמאמצים בחום ומנצלים הכל, יש שמנצלים חלקית ויש שדוחים אותה לחלוטין. כולנו לוקחים תפקיד במה שתיארתי בנקודות זמן ובמצבים שונים בחיים.
Vocare Ad Regnum