[פוצל] האם יש הצדקה לרכישת מקרן ביותר מ-5,000 ש"ח.

מקרנים קידמיים - Front Projector.
idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #41 

extremeblizz,

גם בנוגע לבחירה בסוג המקרן יש דעה שלי ברורה.
אם הפער בין היבוא האישי (חוקי כולל מיסים והובלה) לקנייה בחנות מתמחה שמספקת אחריות של יבואן רשמי שנותן 3 שנות אחריות למקרן + שנתיים אחריות למנורה (להבנתי, זה מה שהסוכן של אפסון נותן) הוא עד 30% ופחות מ-2,500 ש"ח אני ארכוש בארץ.
אם המקרן הסציפי לא עומד בקריטריון (עד 30% ועד 2,500 ש"ח) אז אני אעדיף להתפשר על המקרן ולא לייבא מחו"ל.
עדיף מקרן קצת פחות טוב + שקט נפשי מאשר להיות עם מקרן טוב יותר ולהתפלל שלא יהיו תקלות.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

עידן

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #42 

kingikra
די מפתיע אותי שהצלחת לשמוע רסיבר + 6 רמקולים ב-6,000 ש"ח שהרשים אותך אבל אם זה המצב אז סבבה.
למרות זאת בחרת שלא לרכוש סט זה (בגלל בעיית עוצמה שגם היא קריטית).
תן לי לנחש שהסט שלקחת שהוא ללא זוג רמקולים קדמיים (שאלה הרמקולים היקרים ביותר בסט) בלפחות 5,000 ש"ח.
...
ניחשת נכון, 12.5K

ד"א, אותו סט בדיוק, היום, עולה כבר 4 או פחות.

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #43 

kingikra,

I rest my case

ronensud,
קודם כל הייתי הולך בעצמי לצפות ב-TW2900 בתכנים שאני צופה באופן קבוע במקרן הקיים שלי בכדי לוודא שאכן השיפור שאני מקבל שווה את ההוצאה שאני הולך לבצע.
אם התשובה היתה חיובית (אצלי כאשר ראיתי את ה-HC3800 וה-A600 בחנות התשובה היתה שלילית), הייתי מנסה להשיג את ה-TW2900 בעד 9,000 ש"ח (אם זה אכן המקרן שאתה מעוניין) עם אחריות של היבואן הרשמי.
אם לא הייתי הולך על היבוא האישי מאמזון.

עופר,

מצידי אין בעיה שתבצע פיצול של השרשור, למרות שכבר מזמן, ולא רק בגללי, ישנה סטייה מנושא השרשור.

הייתי שמח לדעת באלו מהנושאים הבאים לא הצלחתי לשכנע אותך:
1. אין להסתמך רק על ביקורת באתר זה או באתר אחר בקניה של מוצר שהמבקר טוען שישנו שיפור משמעותי על דגם קודם / אחר שהוא זול יותר משמעותית מבלי לוודא זאת, בכדי להיות בטוח שהשיפור המשמעותי שראה המבקר נראה גם על ידך ומצדיק את ההוצאה שאתה מתכוון לעשות.
2. השיפור שמקבלים בחווית הסאונד בין מע' (רסיבר+5 רמקולים+סאב) בהגדלת תקציב מ-6,000 ש"ח ל-12,000 משמעותי יותר משיפור באיכות התמונה שנותן מקרן ב-12,000 ש"ח על מקרן ב-6,000 ש"ח.
3. השיפורים שהשיגו באיכות התמונה במקרנים החדשים לעומת דור ה-HC1100 אינם מצדיקים את ההפרש בעלויות (בטח כאשר לא מדובר במקרן ברכישה ראשונה אלא בשדרוג).

אם יש ביננו ויכוח לגבי נושאים 2 ו-3 אז זה לגיטימי.
אם יש ביננו ויכוח בסעיף 1 אז לדעתי יש פה בעייתיות מסויימת.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #44 

על 1 - ברור שאין ויכוח - זה המוטו תמיד - לך תבדוק בעצמך. הבעייה בקונספט שלך שאתה שוכח שהיום מסך זה לא רק הוידאו כפי שהוא נראה לעין.
בביקורת גם מתייחסים, לחיבוריות/פיצ'רים/שלט/יכולות רשת ועוד - דברים שבביקור קצר בחנות - אתה לא יכול לעמוד עליהם כמו בביקורת מעמיקה.
ביקורת מתייחסת גם למסך מכוייל ולצפייה בחושך מוחלט ככל שניתן - שזה לא בדיוק המצב ברוב החנויות.

ולגבי 2 ו3 - אתה מדבר כאילו התחום הזה זה מתמטיקה. סתם לדוגמא, רמקולים של אחד המנהלים באתר - שעלו כמה עשרות אלפים טובים - נשמעים טובים מאוד, אבל לא בכל סוגי המוסיקה - אז בהחלט יש מצב שמישהו יעדיף לקנות זוג רמקולים זולים יותר כי פשוט הם יישמעו לו יותר טוב. זה שמכשיר עולה X כסף לא אומר פי כמה הוא טוב - זה נכון בכל התחומים. הכל סובייקטיבי.

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1460
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #45 

ל-idan309
לפני כחצי שנה ביליתי כמה שעות טובות במלון פלאז'ה ת'א בשבוע ההשקה של מקרני אפסון .
התחלתי באפסון tw2900. אם לא הייתי צופה יותר מאוחר באפסון tw3800 הייתי אומר שה-2900 מקרן נחמד שחורים טובים חדות-בסדר.
אבל אח'כ צפיתי באמת ב-3800 עם ניגודיות של 1-18,000 וההבדל היה די ניכר לעין. צבעים, חדות, שחורים.

ולאחר שהעין כבר ''התרגלה'' ל-3800 והיתה די מבסוטה מהביצועים, לאחר כשעה צפיתי ב-5500 ושוב היתה עליית מדרגה די משמעותית
בכל אספקט של תמונה. מרהיב !

לגבי אישית,
מאוד מבסוט מהמיצו 6000 שיש לי אבל בטח אי אפשר להשוות לאפסון 5500. זו לא אותה ליגה.
אבל אם היה לי אפשרות כלכלית להוסיף עוד 7k , לא הייתי מהסס לרגע !!!
אף אחד לא יודע כמה הרבה עליו לדעת,
בכדי לדעת כמה מעט הוא יודע

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #46 

1. למי שיש אפשרות לצפות במקרנים (או לחוות מוצר בכלל) זה מומלץ ככלל תמיד. המאמרים כאן מיועדים לאפשר לאנשים לקבל חוות דעת מקצועית ולאפשר להם לזהות בעיות או דברים שאולי הם לא חשבו עליהם או לא הכירו לפני כן - כך שהם לא יתקלו בהם אח"כ לאחר שכבר אי אפשר להחזיר את המוצר לחברה.

2. אתה קובע כאן חוקי טבע שמה לעשות - הם סובייקטיביים לחלוטין. יש כאלה שבשביל עוד פרומיל של איכות תמונה מוכנים לשלם עשרות אלפי ש"ח ויש כאלה שמחפשים את המוצר הזול ביותר. אני מניח שרוב האנשים אי שם באמצע - יש להם תקציב פחות או יותר והם מחפשים את המוצר הטוב ביותר עבור אותו סגמנט של השוק.

עבורי, אם התמונה לא מושלמת אני אסבול מאוד. יתכן שהדברים שמציקים לי בעיניים (ושהביאו אותי לפתוח את האתר הזה, בין היתר) לא מטרידים את מרבית האנושות. זה ליגיטימי וסבבה. אבל אי אפשר לקבוע חוקים מהסוג הזה עבור כולם.

זה לא שיש מקרן מושלם שאם היית נותן לכולם את האפשרות בחירה, בסופו של דבר כולם היו בוחרים בו. לכל אחד יש סדרי עדיפות שונים ומכאן ההבדלים בתפיסה.

3. לא מסכים בעליל. הדוגמא הקלסית היא במעבר בין ה-TW5000 ל-5500. בפועל השתנה מעט מאוד - מנגנון ה-FI ושיטת הסגירה של האיריס. עבור מרבית האנשים זה מינורי מאוד, אבל עבורי זה היה ההבדל בין מקרן טוב למקרן מדהים. אחרי שראיתי את ה-5500 לא יכולתי לדמיין על פשרה על ה-5000 עבור עצמי.

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #47 

עופר,

1. סבבה
2. אני לא קובע שום חוקי טבע.
אני לוקח הנחה שהיא די מבוססת שרב האנשים הם לא עופר לאור שיהיו מוכנים בשביל יותר שחורים ופיצרים לשלם פי 4 כאשר ניתן לקבל תמונה איכותית וחדה בהרבה פחות.
האנשים שמוכנים בשביל עוד פרומיל של איכות תמונה לשלם עשרות אלפי ש"ח הם לא האדם הממוצע.
אני רוצה שאנשים יבינו שאפשר ממקרן של 5,000 ש"ח לקבל איכות תמונה טובה מאוד ושכאשר יש להם תקציב של מעל 10 אלף ש"ח לרכישת אמצעי צפייה שישקלו בחירה בפלזמה / LCD זולים לצפייה בשידורים רגילים ובמקרן בתקציב שנשאר, ולא יבחרו אוטומטית ב LCD / פלזמה בתקציב.

3. הדוגמא שלך ממש לא מתאימה.
גם אני אם הייתי חייב לבחור בין לרכוש TW5000 במחיר X (כאשר ב-X/3 ניתן לרכוש מקרן HDR) או להוסיף 3,000 ש"ח ולרכוש TW5500 הייתי בוחר ב-TW5500.

מקרנסקי,

שוב, את מה מה שאתה הרגשת לא יצא לי להרגיש במקרן של השכן שלי (וזה מאוד הפתיע אותי).
אבל אם להיות כנים, גם אם הייתי מרגיש הרגשה דומה לא הייתי מוכן להוציא סכום כל כך גבוה.
את הקריטריונים שלי לרכישת מקרן בסכום של 5 ספרות כבר הבהרתי בתחילת השרשור.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”