[פוצל] האם יש הצדקה לרכישת מקרן ביותר מ-5,000 ש"ח.

מקרנים קידמיים - Front Projector.
idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #1 

מידי פעם אני צופה יחד עם שכני במקרן ה-TW5500 שברשותו, שלהבנתי יש תמימות דעים שהוא המקרן המוביל בקטגוריה של עד 20,000 ש"ח.
אני מרגיש שיפור בקטעים כהים אך בקטעים אחרים לא מרגיש בשיפור כמעט בכלל ולעיתים לא מעטות אף הרגשתי שהתמונה ב-TW5500 אפילו פחות טובה (לדוגמא שידורי המונדיאל ב-1HD).
גם הפעלת כל התוספות (Iris, מנגנון התמונה הכפולה ששכחתי את שמו) + כיוונים בכל המקומות שמצאתי (ויש לא מעט) לא הראתה לי שיפור מורגש (שלא לדבר על משמעותי) בתמונה.

במקביל צפיתי למשך כשעתיים ב-HD20 שבכלל אכזב אותי (תמונה הרבה פחות טובה מה-HC1100) וב-AE4000 (גם כאן הרגשתי שהתמונה פחות טובה ברב התכנים).

עד שרכשתי בלו-ריי חשבתי שאולי אני באמת לא רואה טוב אבל ברגע שניגנתי את ההופעה של בוצ'לי בבלו-ריי וראיתי את השיפור המשמעותי ביחס לקובץ ה-MKV במקרן שלי הבנתי שכנראה אין לי בעיה בראייה.

הייתי שמח מאוד אם היתה מתארגנת ביקורת כזו בתוספת של מקרני 720P בסיסיים (כ-5,000 ש"ח) באזור הצפון בכדי שתראו לי מה אני מפספס בגלל שבמצב הנוכחי גם אם היתה לי אפשרות לשדרג את הHC1100 שלי ל-TW5500 ב-5,000 ש"ח לא הייתי עושה זאת.
נערך לאחרונה על ידי idan309 ב 27/07/2010 16:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

עידן, אם אתה לא מסוגל להבחין בהבדל, אני שמח מאוד בשבילך, אבל לוידאופילים ואפילו פחות, ההבדלים בין המקרנים הם מאוד משמעותיים. מכיוון שהביקורות נעשות על חשבון הזמן (שאין לנו), רובינו מעדיפים לבצע את הביקורות על ציוד שמעניין אותנו, ומקרני 720P לא נמנים עם ציוד כזה.

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

יש לי בעיה אם תשובות כמו שלך, תשובות שאין בהם שום הסבר מפורט אלא מילים כלליות וסיסמאות.

אם יש לי בעיה בראיה, כי הרי רק עיוור לא יוכל לראות את הפערים המשמעותיים באיכות התמונה בין TW5500 ל-HC1100 (מקרן שעולה יותר מפי 3 חייב להיות טוב בצורה קיצונית) איך בדיוק:
1. אני רואה שיפור משמעותי בין תכני MKV לתכני בלו-ריי גם במקרן ה"עלוב" שלי?
2. ראיתי את הפער המשמעותי בשידור המונדיאל בערוץ 5 HD לערוץ 1HD?
3. רואה בפירוש שידורי כדורגל ב-YESHD טוב יותר ב-HC1100 מאשר ב-TW5500?

אתה ואנשים כמוך, כל עוד לא הוכחתם לי אחרת, פשוט זורים חול בעיני אנשים שלא מבינים שמה שבאמת קובע את
איכות התמונה הוא לא סוג המקרן (במידה ואכן יש ברשותך מקרן שמתאים לקולנוע ביתי) אלא איכות התוכן המשודר.

אני עד כדי כך לא רואה הבדלים בכך שיש לי אפשרות לשדרג את המקרן שלי (שיש לו 1500 שעות צפייה) באחד המקרנים שהופיע ב-Shootout שעשיתם בעיסקה מצויינת (הרבה מתחת למחיר השוק) ואני מעדיף להשאיר את שלי ולהחליף מנורה בעוד כמה חודשים.

אני מזמין כל אחד מחברי הפורום ה"וידאופילים" שהשתתפו ב-Shootout לכוס קפה (אם ארוחת ערב תעזור אז בכיף) לקריות בכדי להראות לי בדיוק מה אני מפספס.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

idan309,
אף אחד לא אמר שאיכות התוכן לא משפיעה ואני אפילו אומר שבמקרים מסויימים אפילו משפיעה יותר מאשר החלפת המקרן במקרן שעלותו פי 5 גם.
הרי בסופו של דבר התוצאה הכוללת (כך גם באודיו) תלויה בחוליה החלשה בכל השרשרת.
אם התוכן הוא תוכן לא איכותי, ברור שהשיפור שלו ייתן קפיצת מדרגה.

זה שיש הבדלים בין מקרן כמו המיצובישי 7000 או האפסון 5500 למקרנים שהוצגו בכתבה הזו, אין על זה עוררין ואני חושב שגם אתה מסכים לזה, הויכוח אם כך, הוא על "כמה" ההבדל הזה משמעותי לך והאם הוא שווה לך את ההפרש.

לי, הוא שווה. ובסרגל האיכויות שלי הוא מוגדר כהבדל דרמאטי. אתה בהחלט יכול להגיד שלטעמך ההפרש הוא זניח ולא שווה את המחיר. זה לגיטימי לגמרי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

Re: אני פשוט לא מבין על מה אתם מדברים

שליחה #5 

idan309 כתב:מידי פעם אני צופה יחד עם שכני במקרן ה-TW5500 שברשותו, שלהבנתי יש תמימות דעים שהוא המקרן המוביל בקטגוריה של עד 20,000 ש"ח.
אני מרגיש שיפור בקטעים כהים אך בקטעים אחרים לא מרגיש בשיפור כמעט בכלל ולעיתים לא מעטות אף הרגשתי שהתמונה ב-TW5500 אפילו פחות טובה (לדוגמא שידורי המונדיאל ב-1HD).
גם הפעלת כל התוספות (Iris, מנגנון התמונה הכפולה ששכחתי את שמו) + כיוונים בכל המקומות שמצאתי (ויש לא מעט) לא הראתה לי שיפור מורגש (שלא לדבר על משמעותי) בתמונה.
.
...
אתה רציני ?

כבעליו הגאים של ה HC1100 , העיניים שלי יצאו מחוריהם בעת חשיפתי למקרן TW 5500 לפני כשלושה חודשים , בהקרנה בבית ניופאן בראשון לציון .

מאז אני שובר את הראש , איך לשכנע את האישה שהגיע הזמן לשדרג את המקרן !

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #6 

האפסון אצל השכן שלו פשוט לא מכוייל.

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

Mardor,

זה בדיוק מה שאני ציפיתי לראות ואין לך מושג כמה התאכזבתי.
אמרו לי, תבדוק תכני בלו-ריי ואז תראה את ההבדל. גם שם אני מוכרח לאמר שהרגשתי בתכנים לא כהים במיוחד כי ה-HC1100 אפילו עולה על ה-TW5500.
אני מתקשה להאמין שמדובר בכיול כי עברנו על כל התפריטים והכיוונים האפשריים ב-TW5500.
בגלל זה הייתי מאוד שמח שמישהו מהמומחים יגיע, אולי בעזרתו נגיע להבדלים שאמורים להיות או שאפילו יתברר כי המכשיר שקיבל שכני תקול, כי אני לא מאמין שכל המומחים טועים.
לא תהיה לי שום בעיה להודות שטעיתי וההבדלים אכן משמעותיים במידה ואכן אראה אותם במו עיני.

מרטין,

מה זאת אומרת שבמקרים מסויימים איכות התוכן קובעת יותר מאשר איכות המקרן.
בכל המקרים תוכן SD על מקרן הכי טוב בעולם יראה פחות טוב משמעותית מתוכן בלו-ריי על מקרן HD הכי פשוט שיש.
מהנסיון שלי, אם יש שיפור משמעותי בין תוכן הבלו ריי לMKV במקרן ה"עלוב" שלי (לעיתים ההפרש לא משמעותי)אותו התוכן בבלו-ריי נראה על הHC1100 טוב מתוכן MKV על מקרן TW5500 (דוגמאות: סלין דיון, בוצ'לי).

אני מזכיר שוב, ההשוואה שלי היא לא מול מקרן שעולה עוד 20-30%, זה מקרן שעולה יותר מפי 3 ואני מצפה ל"העיניים שלי יצאו מחוריהם" וזה ממש לא מה שהרגשתי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78912
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #8 

idan309,

דבר ראשון תרגע. אף אחד לא אמר שאתה עיוור ואף אחד לא ירד על המקרן שלך חוץ מאשר אתה בעצמך - זה מילים שאתה הכנסת לאחרים כאן לפה.

לגבי השוואה, כמובן שהתוכן מאוד משמעותי. אם התוכן אינו מספיק איכותי - הוא יראה רע על כל מקרן. יש גם תכנים שעלולים להיראות טוב יותר אולי על מקרן 720P אל מול מקרן 1080P (תאורטית, SD למשל אם המעבד של ה-720P מספיק טוב).

בנוסף, תוכן טוב כמו בלוריי יראה טוב על כל מקרן (HD טוב, מה לעשות, נראה טוב...). ה-DETAILS שרואים ב-1080P אל מול מקרן 720P טוב הם יחסית קטנים ודורשים הכירות של התוכן בשביל לזהות את מה שאתה מפספס.

שים לב שאנחנו עושים SHOOTOUT במיוחד כאשר כל המקרנים מקרינים על גבי אותו מסך. כאשר אתה משנה תנאים - תאורה סביבתית שונה, חדר שונה, מרחק צפיה והקרנה שונים, והרכב וגודל מסך שונים ובנוסף גם מסתמך על הזיכרון החזותי שלך (הרי לא צפית במקרן אצלך בבית באותם תנאים) אז זה לא ממש השוואה טובה. מעטים האנשים שאני מכיר שיכולים להשוות מסכים או מקרנים על בסיס צפיה בתוכן שונה, בסביבה שונה על גבי מסך שונה - זה פשוט לא בר ביצוע. את הבדיקות של המסכים למשל באתר שים לב שאנחנו עושים תמיד באותם תנאים - מאותו מרחק צפיה באותה סביבה בדיוק, עם אותו ציוד בדיקה ועם אותו תוכן שוב ושוב.

אם לא הוכית ב-WOW ממקרן מסויים, זה יכול להיות מאין ספור סיבות שונות ומשונות. זה לא מתפקידנו להוכיח לך שאנחנו צודקים ושאתה טועה. היצרנים ממשיכים לייצר מקרנים ברמות מחיר שונות מכיוון שמשום מה לא כולם חושבים באותה צורה (כך גם לגבי מכוניות) ויש מקום מסחרי לכל אחד ואחד מהמקרנים הללו. אנחנו לא פוסלים אף מקרן ואף יצרן אלא מנסים לתת הצצה למה יותר כדאי ומה תפקד טוב יותר בהשוואה זה לזה.

לגבי נושא ה-720P, זה נושא מיותר. כל התחום הזה בדרך להעלם. בין אם בצדק או לא בצדק - כל התחום של תצוגות כבר לא קיים מעשית ב-720P כיום ולא רחוק היום שלרכוש מקרן 720P יהיה פשוט בלתי אפשרי. השוק עבר כולו ל-1080P ומתקדמים הלאה כרגע לשלב הבא (4K ותלת מימד).

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

עופר,

קודם כל אני מאוד רגוע.
אני ממש לא חושב שהמקרן שלי "עלוב". מבחינת התמורה לכסף הוא היה בזמנו המקרן הטוב ביותר, וגם עכשיו, אם היה ניתן להשיגו עם אחריות של 3 שנים בעד 6,000 ש"ח, הייתי ממליץ לכל אחד ללכת עליו.
הכינוי "עלוב" הגיע מתשובת ride לבקשתי להשוואה ל-720P שזה לא מעניין אתכם.
יכול להיות שקצת הגזמתי בכינוי.

אני מוכרח לאמר שתגובתך לדעתי מצדיקה את טענותיי.

אם בכדי לראות הבדלים בין מקרן שעולה פי 3 מהאחר צריך לבצע בדיקה באותם תנאים באותו מקום, אז תסלח לי, אין שום סיכוי שהוא שווה פי 3.
אם כבר דיברת על מכוניות אז כל אדם נורמלי שינהג על BMW בכביש וינהג שבוע אח"כ על מזדה 3 ירגיש בהבדל משמעותי.

עידן

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

עידן ברגע שאתה מכניס מרכאות, אתה מצטט אותי. לא הוצאתי את המילה "עלוב" מפי. אני שב וחוזר, מקרני 720P זו הסטוריה ואני לא אקדיש מזמני היקר לסקירות כאלה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #11 

עידן - יש דברים - כמו למשל שחורים - שאתה יכול באופן יחסי להשוות, אבל עדיין לא במדוייק. אצלי בTW700 רואים בבירור שהשחור הוא אפרפר. ב5500 כשהיינו בחושך - היה קשה למדיי להבחין בין השחור למסגרת.

לגבי פרטים - כמו שעפר הסביר - אין מה לעשות - הHD בבסיס - נראה מעולה - כמו שעפר ציין. גם על הTW700 הוא נראה מעולה. אבל מה לעשות במקרן 1080P רואים עוד פרטים שלא רואים. קח סצינות למשל שרואים פנים של אנשים וכד' - תתבונן אצל השכן בפרטים שרואים בפנים של האנשים ותחזור לאותו הקטע אצלך - קרוב לוודאי שפתאום תראה שהפנים קצת יותר חלקים.
באפסון שמו דגש חזק ד"א כבר ב5000 על שחזור מתכות - כלומר משהו שעשוי כסף /זהב נראה מאוד אמיתי.

אבל הכי פשוט - אם אתה מאושר - זה הכי טוב. חבל גם כל פעם שיש השוואה או ביקורת למקרן להעלות את העניין.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78912
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #12 

idan309,

היחיד שאמר עלוב זה אתה, אתה מכניס ליניב ולי מילים לפה שמעולם לא אמרנו.

מה שאתה אומר זה שבגלל שאתה לא מעוניין ברמות שחורים גבוהות יותר, עיבוד תמונה גבוה יותר ולא מטריד אותך שחסרים פרטים שקיימים בתמונה - אז המסקנה היא שכל מקרן מעל שלך פשוט לא שווה.

יש לי רכב מעולה ב-20,000 ש"ח, הוא מביא אותי מנקודה A ל-B בלי אף תקלה. נכון, הוא מגיע רק ל-90 קמ"ש בעוד שיש רכבים שמגיעים למהירויות גבוהות יותר. המסקנה שלי היא שלא שווה לשלם ל-250,000 בשביל רכב על רק בגלל שהוא נוסע יותר מהר, או נראה יותר טוב, שקט יותר על הכביש ויש לו "פיצ'רים" טובים יותר.

לכל אחד תקציב ויכולת. אין לי ספק שאם היה לך את הכסף מתגלגל לא היית חושב פעמיים כנראה ולוקח את היקר יותר.

כפי שאבא שלי תמיד אומר, אנחנו מחליטים החלטות כמעט מיידית ומבזבזים אין סוף שעות בלנסות להצדיק את ההחלטות הללו כלפי אנשים אחרים וכמובן עצמנו.

אתה החלטת החלטה שהיא מתאימה לך, אין לי שום ויכוח שלפי התיאורים שלך, המקרן הזה מתאים לך כמו כפפה (אותך פחות מעניין יכולות עיבוד תמונה, שחור מול אפור כהה, יכולות כיול מתקדמות וכו') ולכן אתה מסיק שהוא לא רק מתאים לך אלא לכל העולם. אבל מה לעשות, יש אנשים שכן מפריע להם השחורים או עיבוד התמונה.

גם בתחום המסכים יש דבר דומה - מסכים רבים עושים את העבודה והם מאוד COST EFFECTIVE, ואז יש את האליטה שעולה הרבה יותר יקר ולאו דווקא מצליחה לשפר את איכות התמונה בשנות אור אלא באחוז קטן. זה חוק ה-90-10 (לפעמים קוראים לזה 80-20), בשביל להגיע ל-90% מהשחורים המקסימליים שאפשר להגיע אליהם היום ב-STATE OF THE ART, העלות יכולה להיות 10% מהמסך שמגיע אליהם...

המקרן הראשון שמבחינתי מגיע לדרישות שלי הוא ה-EPSON TW5500, הוא גם מצליח לראשונה לעשות עיבוד תמונה FI שאני יכול לחיות איתו במקרן וגם לשחורים שאני מוצא שהם מצויינים. עם זאת, אני לא מתכנן לרכוש אותו כי המקרן שאני ארכוש יהיה ככל הנראה עם יכולות תלת מימד...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #13 

עידן - כאילו במיוחד בשבילך - הגיעה אליי במייל הכתבה הזו:
http://www.avguide.com/blog/six-useful- ... c=Playback
מכילה 6 דיסקי בלוריי שיכולים לעזור להבחין באיכות.
עפר - יש שם איזה דיסק שצולם ב8K???? קוראים לו BARAKA.

עידן - מה שמוזר - כפי שפרטתי בתשובה לגבי השאלה למה לא עושים יותר מבחני השוואות - דווקא במקרנים - לפחות בהשוואות כמו שנעשות באתר - קל יותר להבחין בהבדלים. ייתכן ואם היית יושב ומשווה מקרן למקרן כפי שאנו עושים - אחרי כמובן כיול. היית חושב אחרת.
שחורים וגם לבנים - זה דבר מציק - תשים נרניה למשל - בקטעים של השלג. בכל המקרנים הבכירים של השנים האחרונות - אתה מצד אחד כמעט מסתנוור מהלבן של השלג - ממש כאילו היית בחוץ מול שלג אמיתי. ובאותו הזמן - הפרטים בשערו של הנער - שהינו כהה מאוד - עדיין נראה שחור למדיי.

אני מתקשה להאמין שהמקרן DLP שלך מצליח לעשות תרגילים שכאלה.

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

יניב,
כנראה המשפט שניסחתי לא היה ברור (למרות שכאשר אני רושם שאולי הגזמתי בכינוי לא קשה להבין שאני מתכוון שהכינוי נאמר על ידי).
אני אבהיר.
המילה "עלוב" נאמרה על ידי כתגובה למשפט שמקרן 720P לא מעניין.
כמו שאמרתי יכול להיות שהגזמתי בכינוי "עלוב" אבל בו נתעסק בעיקר.

עופר,
"אין לי ספק שאם היה לך את הכסף מתגלגל לא היית חושב פעמיים כנראה ולוקח את היקר יותר"
ההנחה שאתה מניח במקרה הזה לא נכונה.
מבחינה תקציבית הייתי יכול לעמוד ברכישה של מקרן ב-20,000 ש"ח. הבעיה היא שהשיפור לא מצדיק את העלות.
גם אם הייתי רואה את מה שאתה מדבר עליו (יותר שחורים / יותר פרטים) אין סיכוי שהייתי משלם 20,000 במקום 5,000 ש"ח. אולי כשיהיו תכני תלת מימד משמעותיים באיכות ראויה (בעיקר שיודרי ספורט) אני אחשוב אחרת.
כשראיתי שאני יכול לקבל חווית סאונד משופרת משמעותית בהשקעה של כ-7,000 ש"ח לא הססתי ושדרגתי את הרמקולים והרסיבר ואני ממש מרוצה.
כשראיתי שאני יכול לשדרג את חווית הצפייה ע"י רכישת כורסא של אמריקן קומפורט ב-3 אלף ש"ח עשיתי זאת.
מה לעשות שבשביל להוציא 15,000 ש"ח בשדרוג אני מצפה לקבל תמורה שתואמת את ההוצאה.

איתי,
אני מסכים איתך שאני מעלה את העניין לא מעט גם בגלל שמול דעתי עומדים רבים וטובים מחברי הפורום כאשר לצידי נראה שהרבה פחות, ובעיקר בגלל שאני מעוניין לגרום ל-2 דברים:
1. לתת לאנשים המתעניינים במקרן, שאין ברשותם הסכומים המתאימים, את הידיעה שהם לא חייבים לוותר על העניין. ניתן בסכומים סבירים להנות מאיכות תמונה מעולה בגודל של 100".
2. להעביר את דעתי כי עדיף לאנשים שיש להם תקציב מוגבל לקולונע ביתי (סביב 20,000 ש"ח) להשקיע את רב הסכום בסאונד (כיוון שמע' סראונד ב-12,000 ש"ח נותנת שיפור משמעותי למע' סראונד ב-6,000 ש"ח) כאשר בסכום דומה ואף גבוה יותר השיפור בתמונה יהיה נמוך בהרבה.

שיהיה לכולם שבת שלום,

עידן

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14359
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #15 

idan309 כתב:מבחינה תקציבית הייתי יכול לעמוד ברכישה של מקרן ב-20,000 ש"ח. הבעיה היא שהשיפור לא מצדיק את העלות.
גם אם הייתי רואה את מה שאתה מדבר עליו (יותר שחורים / יותר פרטים) אין סיכוי שהייתי משלם 20,000 במקום 5,000 ש"ח. אולי כשיהיו תכני תלת מימד משמעותיים באיכות ראויה (בעיקר שיודרי ספורט) אני אחשוב אחרת.
כשראיתי שאני יכול לקבל חווית סאונד משופרת משמעותית בהשקעה של כ-7,000 ש"ח לא הססתי ושדרגתי את הרמקולים והרסיבר ואני ממש מרוצה.
כשראיתי שאני יכול לשדרג את חווית הצפייה ע"י רכישת כורסא של אמריקן קומפורט ב-3 אלף ש"ח עשיתי זאת.
מה לעשות שבשביל להוציא 15,000 ש"ח בשדרוג אני מצפה לקבל תמורה שתואמת את ההוצאה.

עידן
...
טוב לדעת שיש עוד "משוגע" שעושה את ה"חישובים" הללו כמוני...
לאחר בדיקה שעשיתי, הבנתי ששיפור מהותי באיכות התמונה אקבל רק ממקרן שעולה יותר מכפול מהמקרן שרכשתי ( כ 10,000 ש"ח ) והעדפתי "להשקיע" את ה 10,000 ש"ח בספת שלישיה של אמריקאן קומפורט....
"חילקתי" את חוויית הצפיה בין המקרן לספה ואני לא מתחרט על כך לרגע.... :D

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

זה ברור שלכל אחד יש את השיקולים שלו. ההבדל בינכם טל - שאתה מבין שיש פה שדרוג משמעותי. רק שבתנאים שלך - העדפת ספה. לעומת זאת עידן אומר שגם אם היו לו 50K עכשיו בכיס להשקיע במערכת - הוא היה משנה הכל, חוץ מהמקרן. כלומר לא למקרנים של ה20K.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14359
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #17 

Itay_Pollak כתב:זה ברור שלכל אחד יש את השיקולים שלו. ההבדל בינכם טל - שאתה מבין שיש פה שדרוג משמעותי. רק שבתנאים שלך - העדפת ספה. לעומת זאת עידן אומר שגם אם היו לו 50K עכשיו בכיס להשקיע במערכת - הוא היה משנה הכל, חוץ מהמקרן. כלומר לא למקרנים של ה20K.
...
100% נכון (Y)
אני בכלל מאמין שאיזון נכון הוא המפתח לחווית צפיה טובה ו"נכונה" יותר.
כמו שלא קונים רמקולים ב 15K לרסיבר של 2K (או הפוך)...
כך גם לא קונים מקרן של 6K לציוד וסטאפ של ק"ב ב 50K....

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

אני מבקש לדייק.
לא אמרתי שאם היה לי 50 אלף ש"ח גם אז הוא לא היה רוכש מקרן ב-20,000 ש"ח.
אני אומר שגם אם היו לי 50 אלף ש"ח הייתי רוכש כרגע מקרן ב-6,000 ש"ח עד שיהיו מספיק תכנים ומקרנים איכותיים של תלת מימד (מעריך שייקח עוד 1.5 שנים לפחות) ואז הייתי משקיע את ה-20,000 ש"ח.
אני אומר שאם יש לי תקציב מוגבל הייתי מתחיל מהרמקולים והרסיבר. 3-4 ברסיבר, 7-11 ב6 רמקולים וסאב (לא לוותר על אף רמקול בשום מקרה), ובמה שנשאר מקרן + מסך (אפילו אם נשאר 4 עדיף ללכת על מקרן יד 2 במחיר של עד 3 אלף ש"ח).

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #19 

אתה סותר את עצמך אם שמת לב. אתה עדיין אומר שעכשיו לא היית קונה מקרן ב-20K.
תכנים מתאימים כבר יש.
לשיטתך - גם אם לפני חצי שנה (אולי קצת יותר) כלומר לפני שכל התלת מימד התרומם היה לך 50K, לא היית קונה מקרן כזה - בעוד אני מאמין - שרובנו - היינו קונים בלי לחשוב פעמיים

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

איתי,

תעזור לי קצת. אני לא רואה איפה הסתירה.
אמרתי שגם אם היו לי 50 אלף ש"ח לא הייתי רוכש היום מקרן ברמת מחיר של 20,000 ש"ח בגלל התמורה הנמוכה לטעמי שאני מקבל על ההוצאה.
גם אם הוצאה של 20,000 ש"ח למקרן היתה החלטה דומה מבחינתי לקנית 1 או 2 ק"ג גרעינים לא הייתי רוכש מקרן כמו TW5500 אלא הולך על מקרן טוב יותר.

במצבי הכלכלי הנוכחי רק כאשר 3 הנתונים הבאים יתקיימו ארכוש מקרן ב-20,000 ש"ח:
1. שידורי ספורט בתלת מימד בכמות דומה ובאיכות דומה לשידורי ה-HD בשנה האחרונה ב-YES/HOT.
2. כמות תכני ה-3D הזמין להורדה באיכות גבוהה תהיה סבירה.
3. אפשרות רכישה של מקרן ברמה דומה ל-TW5500 הכולל 3D ב-20,000 ש"ח.

להערכתי 3 נתונים אלה יתקיימו רק בעוד כשנתיים ועד אז אני נשאר עם ה-HC1100 (מקווה שיחזיק עד אז).

עידן

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”