התייעצות לגבי שיפור איכות הסאונד בדו-ערוצי
ברשותי רסיבר ק"ב של kenwood krf-9050D הרסיבר הזה הואTHX SELECT ונחשב בזמנו לסידרה הגבוהה שלהם, והוא גם עלה לא מעט. הוא מאוד חזק ולמעשה מספק 150RMS כפול 5 ערוצים.
לצערי הרב, הרמקולים אליהם הוא מחובר כעת הוא סט של אלטקס מילניום - 2 ריצפתיים גדולים, סנטר ו 2 אחוריים קטנים, אשר בסרטים עושים את העבודה לא רע בכלל, אך במוזיקה זה בלתי נסבל. אינני יודע לומר בוודאות מי אשם יותר הרסיבר או הרמקולים, אך למשל בהאזנה לדיסק מוסיקה ב DTS הסאונד ממש נעים, אבל בסטריאו הצליל אנמי, לא מפורט, חסר במה ולא מורגשת הפרדה טובה של הערוצים. ( אפילו עם SOURCE DIRECT )
ממש מעצבן, ברב ערוצי הוא מספק את הסחורה עם הרמקולים הפשוטים האלו.
מישהו מכיר את הרסיבר הזה ויש לו ניסיון בעיניין ?
האם כדאי לי להשיג רסיבר סטריאו נוסף ? או שאולי כדאי להשקיע בהחלפת הרמקולים ?
בתודה
סולו
לצערי הרב, הרמקולים אליהם הוא מחובר כעת הוא סט של אלטקס מילניום - 2 ריצפתיים גדולים, סנטר ו 2 אחוריים קטנים, אשר בסרטים עושים את העבודה לא רע בכלל, אך במוזיקה זה בלתי נסבל. אינני יודע לומר בוודאות מי אשם יותר הרסיבר או הרמקולים, אך למשל בהאזנה לדיסק מוסיקה ב DTS הסאונד ממש נעים, אבל בסטריאו הצליל אנמי, לא מפורט, חסר במה ולא מורגשת הפרדה טובה של הערוצים. ( אפילו עם SOURCE DIRECT )
בתודה
סולו
- Nir547
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 723
- שם מלא: nir547
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
יכול להיות שהרמקולים לא נשמעים טוב, ויכול להיות שהמגבר לא נשמע טוב בסטריאו.
אתה צריך לנסות בעצמך. תתחיל מהרמקולים.
לא מזמן החלפתי את הרסיבר של מרנץ (רמת כניסה - SR4400) במגבר דו ערוצי.
ההבדל בסטריאו גדול מאוד, כמעט כמו החלפת הרמקולים.
אתה צריך לנסות בעצמך. תתחיל מהרמקולים.
לא מזמן החלפתי את הרסיבר של מרנץ (רמת כניסה - SR4400) במגבר דו ערוצי.
ההבדל בסטריאו גדול מאוד, כמעט כמו החלפת הרמקולים.
יאפ
תודה על התגובה,
בעיקרון בגלל שהרמקולים נשמעים סבבה ב DTS נטיית הלב שלי היא לנסות קודם להחליף רסיבר,
למרות שברור לי שהרמקולים האלו רחוקים מלהיות איכות.
הבעיה שכל הניסיונות האלו מצריכים קניה של ציוד.
לכן בעצם רציתי להתייעץ כאן לגבי מה כדאי קודם.
בעיקרון בגלל שהרמקולים נשמעים סבבה ב DTS נטיית הלב שלי היא לנסות קודם להחליף רסיבר,
למרות שברור לי שהרמקולים האלו רחוקים מלהיות איכות.
הבעיה שכל הניסיונות האלו מצריכים קניה של ציוד.
לכן בעצם רציתי להתייעץ כאן לגבי מה כדאי קודם.
לא מכיר את הרסיבר, אבל את הרמקולים מכיר דיי מקרוב, היה לי את הסט הזה פעם מחובר לרסיבר יאמהה, התוצאה בסראונד הייתה לא רעה ובמוזיקה מסריחה, העפתי את הכל והתחלתי מאפס, הבאתי רמקולים רצפתיים של טאנוי ומגבר סטריאו של רוטל, לאחר מכן שידרגתי את המקור ורכשתי dac שהתחבר למחשבHan_solo כתב:ברשותי רסיבר ק"ב של kenwood krf-9050D הרסיבר הזה הואTHX SELECT ונחשב בזמנו לסידרה הגבוהה שלהם, והוא גם עלה לא מעט. הוא מאוד חזק ולמעשה מספק 150RMS כפול 5 ערוצים.
בתודה
סולו...
השיפור היה מידי, 20 רמות מעל האלטקס הגרועים, כיום אני עם אותו מגבר ושידרגתי רמקולים והוספתי סאב...
אין לזה סוף, אבל לדעתי תעיף את הרמקולים לפחות הקדמיים ותארגן זוג מדפיים/רצפתיים ברמה והשינוי יהיה מורגש, אם תרצה לשדרג עוד יותר תחליף כבר הגברה... אבל להחליף רמקולים כרגע יהיה הפיתרון הטוב ביותר כי להוציא מהם יותר מהרסיבר של הקנווד אי אפשר חבל סתם לבזבז כסף.
- sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
אני מסכים לחלוטין. כהבסיס רעוע אין טעם לנסות לתקן.yairf כתב:הייתי במקומך משליך הכל ומתחיל מחדש......
תמכור ביד 2 הכל, ותתחיל עם התקציב שתיכננת+מה שקיבלת עליהם לחפש משהו איכותי.
אגב, לא שזה משנה משהו, אבל ה150 וואט של קנווד לא באמת אומר משהו איכותי...
תודה על התגובות,
אני אכן אנסה להחליף את הרמקולים הקידמיים ובשלב מאוחר יותר להשיג איטגרייטד סבבה.
לזרוק את הכל זה לא בדיוק אופציה טובה, כי עדיין אני גם שומע הרבה מוזיקה ב DTS וסרטים,
ושם דווקא הרסיבר הזה דיי סבבה, ובכל מקרה, אצטרך כנראה גם אותו לרב ערוצי.
אני אכן אנסה להחליף את הרמקולים הקידמיים ובשלב מאוחר יותר להשיג איטגרייטד סבבה.
לזרוק את הכל זה לא בדיוק אופציה טובה, כי עדיין אני גם שומע הרבה מוזיקה ב DTS וסרטים,
ושם דווקא הרסיבר הזה דיי סבבה, ובכל מקרה, אצטרך כנראה גם אותו לרב ערוצי.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
לצערי היו לי הרמקולים האלה תקופה לא קצרה וסבלתי מאוד, יותר חמור הוא שהם עבדו בצוותא עם מגבר זבלי של JVC מדגם RX5022, העפתי את המגבר והבאתי פיוניר במקום ולפני חצי שנה העפתי את הרמקולים והבאתי אחרים והשיפור מורגש.
בקיצור תחליף את הרמקולים ותהיה מרוצה.
בקיצור תחליף את הרמקולים ותהיה מרוצה.
כן ברור לי שזה רמקולים לא משהו בכלל,CRAZYDIAMOND כתב:לצערי היו לי הרמקולים האלה תקופה לא קצרה וסבלתי מאוד, יותר חמור הוא שהם עבדו בצוותא עם מגבר זבלי של JVC מדגם RX5022, העפתי את המגבר והבאתי פיוניר במקום ולפני חצי שנה העפתי את הרמקולים והבאתי אחרים והשיפור מורגש.
בקיצור תחליף את הרמקולים ותהיה מרוצה....
האם הרגשת הבדל משמעותי כבר בהחלפת המגבר ? או שרק שהחלפת את הרמקולים ההבדל היה משמעותי יותר?
חבר שלי קנה לפניי שבוע בערך, מגבר אינטגרייטד ישן של אקאי ב400ש"ח, בסטריאו הוא נשמע טוב יותר מהרוב המוחלט של הרסיברים החדשים בשוק.... לשיקולך.
במידה ואתה מצליח להשיג עסקה טובה על אינטגרייטד איכותי, תשרשר אותו לרסיבר וכך תהנה משני העולמות.
כמובן ששדרוג הרמקולים הקידמיים הוא הכרחי, כשיתאפשר, יש לא מעט מציאות בכסף מועט, שיעניקו סאונד טוב בהרבה מהצעצועים הנוכחיים
יש לא מעט מציאות יד שניה, בהצלחה
במידה ואתה מצליח להשיג עסקה טובה על אינטגרייטד איכותי, תשרשר אותו לרסיבר וכך תהנה משני העולמות.
כמובן ששדרוג הרמקולים הקידמיים הוא הכרחי, כשיתאפשר, יש לא מעט מציאות בכסף מועט, שיעניקו סאונד טוב בהרבה מהצעצועים הנוכחיים
יש לא מעט מציאות יד שניה, בהצלחה
אה ומיותר לציין שאתה לא באמת מקבל 150וואט לערוץ, ההוכחה לכך נמצאת בגב הרסיבר שלך, איפה שמצויינת הצריכת חשמל שלו.....
תיאורתית, על מנת לספק 150 וואט לערוץ כפול 5 ערוצים, זה 750וואט, וזה בעולם דמיוני של 100% יעילות ברמת ההגברה, מה שרחוק מהמציאות אפילו בהגברה דיגיטאלית.
אז אל תייחס לזה חשיבות, כי אין לזה חשיבות
תיאורתית, על מנת לספק 150 וואט לערוץ כפול 5 ערוצים, זה 750וואט, וזה בעולם דמיוני של 100% יעילות ברמת ההגברה, מה שרחוק מהמציאות אפילו בהגברה דיגיטאלית.
אז אל תייחס לזה חשיבות, כי אין לזה חשיבות