כבל VGA <---> HDMI. האם קיימת חיה כזו?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
לפי המפרט יש לטלויזיה כניסת VGA...
באופן כללי - כבל פשוט לא יעזור, מכיוון שמדובר על המרת אות אנלוגי (VGA) לדיגיטלי (HDMI).
לכן, הפתרון הוא טרנסקודר שעולה כמה מאות שקלים.
באופן כללי - כבל פשוט לא יעזור, מכיוון שמדובר על המרת אות אנלוגי (VGA) לדיגיטלי (HDMI).
לכן, הפתרון הוא טרנסקודר שעולה כמה מאות שקלים.
uriler, תודה על העזרה.
לפי דבריך, (תקן אותי אם אני טועה) אין דרך בה אוכל להעביר אות דיגיטלי לטלוויזיה אם אין לי (לפחות) יציאת DVI מהלפטופ, מלבד רכישת טרנסקודר...
בעניין ה-upscale, והיה והלכתי על חיבור VGA, מה הרזולוציה המירבית שה-VGA יעביר לטלוויזיה, והאם הטלוויזיה תבצע upscale לרוזולוציה הטבעית שלה בעצמה, או שזה דורש התערבות כלשהי מצידי?
תודה מראש.
לפי דבריך, (תקן אותי אם אני טועה) אין דרך בה אוכל להעביר אות דיגיטלי לטלוויזיה אם אין לי (לפחות) יציאת DVI מהלפטופ, מלבד רכישת טרנסקודר...
בעניין ה-upscale, והיה והלכתי על חיבור VGA, מה הרזולוציה המירבית שה-VGA יעביר לטלוויזיה, והאם הטלוויזיה תבצע upscale לרוזולוציה הטבעית שלה בעצמה, או שזה דורש התערבות כלשהי מצידי?
תודה מראש.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
Musicman, אין שום הבדל מבחינתך בין אות דיגיטלי לאנלוגי, בהנחה שכרטיס המסך שלך מוציא רזולוציות גבוהות דרך ה VGA (וההגבלה היא בו, ה VGA עצמו כתקן תומך עד רזולוציות גבוהות בהרבה).
לגבי upscale, זה תלוי מה מוגדר לטלויזיה.
לגבי upscale, זה תלוי מה מוגדר לטלויזיה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לגבי DVI לא מחייב כי אות בהמחשב מספיק איכותית מבחינת דיארגמת צבעים כך שאין קשר בין העברה באנלוגי (VGA) או דיגיטאלי (DVI).MusicMan כתב:uriler, תודה על העזרה.
תודה מראש....
לגבי הרזולוציה של הVGA, תסתכל בספר של המסך איזו רזולוציה מירבית המסך יודע לקבל בחיבור VGA ולאיזה תדר לכוון. לרוב זה תלוי ברזולוציית הכרטיס של הלפטופ. אם הוא חדש, אז הטווח רחב יחסית למחשב ישן ששם המירבי שאתה יכול לקבל זה אולי 1280X768...
בטוח שיש לך כבל VGA איפשהו, תחבר בין הלפטופ למסך, "תשחק" אם אפשרויות תצוגה ותראה מה יותר טוב לך.
יש גם קשר ישיר בין אפשרויות שונות ברזולוציות לבין המסך שיש לך בלפטופ (יחס 16:9, 4:3 או WIDE אחר...).
חשבתי ששידור דיגיטלי איכותי יותר משידור אנלוגי.uriler כתב:Musicman, אין שום הבדל מבחינתך בין אות דיגיטלי לאנלוגי, בהנחה שכרטיס המסך שלך מוציא רזולוציות גבוהות דרך ה VGA (וההגבלה היא בו, ה VGA עצמו כתקן תומך עד רזולוציות גבוהות בהרבה)....
אכן, מצאתי כבל VGA זרוק באחת המגירות.JEXY כתב:[לגבי הרזולוציה של הVGA, תסתכל בספר של המסך איזו רזולוציה מירבית המסך יודע לקבל בחיבור VGA ולאיזה תדר לכוון. לרוב זה תלוי ברזולוציית הכרטיס של הלפטופ. אם הוא חדש, אז הטווח רחב יחסית למחשב ישן ששם המירבי שאתה יכול לקבל זה אולי 1280X768...
בטוח שיש לך כבל VGA איפשהו, תחבר בין הלפטופ למסך, "תשחק" אם אפשרויות תצוגה ותראה מה יותר טוב לך.
יש גם קשר ישיר בין אפשרויות שונות ברזולוציות לבין המסך שיש לך בלפטופ (יחס 16:9, 4:3 או WIDE אחר...)....
חיברתי, המחשב המליץ לי להשתמש ברזולוציה 800x600 משום מה, התעלמתי, ובחרתי 1366x768.
הטלוויזיה לא הוציאה אודיו, רק הלפטופ.
האם VGA מעביר גם אודיו, או שאני צריך חיבור אודיו נפרד?
תודה רבה.
נערך לאחרונה על ידי MusicMan ב 26/07/2010 23:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
VGA מעביר רק וידאו.
אות דיגיטלי שונה במהותו מאות אנלוגי אבל עבור המידע המדובר כאן (וידאו ברזולוציה הזו, בביטרייט הזה, ללא אודיו ולמרחק קצר) - אין שום הבדל מעשי.
אות דיגיטלי שונה במהותו מאות אנלוגי אבל עבור המידע המדובר כאן (וידאו ברזולוציה הזו, בביטרייט הזה, ללא אודיו ולמרחק קצר) - אין שום הבדל מעשי.
המחשב הוא מסוג Inspiron 1545, להלן החיבורים הקיימים:
האם יש דרך בה אוכל להעביר אודיו לטלוויזיה?נגישים מבחוץ
3 יציאות תואמות ל-USB 2.0 עם ארבעה פינים
מחבר וידאו VGA עם 15 פינים
מחבר רשת משולב 10/100 LAN (RJ45)
מחבר למתאם AC
שקעי שמע (line-out אחד, כניסת מיקרופון אחת)
חריץ של 34 מ"מ לכרטיס ExpressCard...