הסבר קצר על חישוב מרחקי צפייה
נראה שהרבה אנשים פה לא הפנימו למה אנחנו ממליצים על מסכים גדולים כלכך אז חשבתי להסביר.
הרזולוציה של עין עם ראיה 6/6 היא 1/60 של מעלה (זאת המשמעות של 6/6)
בשביל להיות מסוגל להבחין ב 1920 פיקסלים (רוחב המסך של FHD ) צריך שהמסך יתפוס לא פחות מ
1920/60=32 ז"א המסך צריך לתפוס לא פחות מ32 מעלות משדה הראיה, אם הוא תופס פחות מ 32 מעלות אנו מתחילים לאבד רזולוציה.
איך מחשבים את זוית הצפיה?
רוחב המסך בסנטימטרים הוא בערך 2.21 כפול האלכסון באינצים
לדוגמא רוחב מסך עם אלכסון 50'' יהיה 110 ס"מ
נקרא לרוחב המסך R (מלשון רוחב)
חישוב הזוית שהמסך תופס הוא:
arctan(R/2h)*2
כאשר h הוא המרחק בסנטימטרים מהמסך.
לפי זה אם h=200 זאת אומרת מרחק הצפייה 2 מטר יוצא שהזוית היא:
arctan(110/400)*2=30.75 ז"א שממרחק 2 מטר ומסך 50'' אנו כבר מאבדים רזולוציה כי הזוית היא קטנה מ32.
אם רוצים לחשב את גודל המסך כפונקציה של המרחק לאחר שמציבים הכל מקבלים
גודל מסך=מרחק בסנטימטרים כפול 0.26 בערך.
לפי זה אם המרחק הוא 2 מטר אז
200*0.26=52 ז"א שצריך מסך בגודל 52 אינץ' כדי להיות מסוגלים להבחין ב FHD ממרחק 2 מטר.
אני יודע שהרבה מחברי הפורום יודעים את זה אבל אני בטוח שהרבה לא יודעים מה החישוב המדוייק.
מקווה שזה עוזר למישהו.
אם יש עוד שאלות אני אשמח לענות
אושרי
הרזולוציה של עין עם ראיה 6/6 היא 1/60 של מעלה (זאת המשמעות של 6/6)
בשביל להיות מסוגל להבחין ב 1920 פיקסלים (רוחב המסך של FHD ) צריך שהמסך יתפוס לא פחות מ
1920/60=32 ז"א המסך צריך לתפוס לא פחות מ32 מעלות משדה הראיה, אם הוא תופס פחות מ 32 מעלות אנו מתחילים לאבד רזולוציה.
איך מחשבים את זוית הצפיה?
רוחב המסך בסנטימטרים הוא בערך 2.21 כפול האלכסון באינצים
לדוגמא רוחב מסך עם אלכסון 50'' יהיה 110 ס"מ
נקרא לרוחב המסך R (מלשון רוחב)
חישוב הזוית שהמסך תופס הוא:
arctan(R/2h)*2
כאשר h הוא המרחק בסנטימטרים מהמסך.
לפי זה אם h=200 זאת אומרת מרחק הצפייה 2 מטר יוצא שהזוית היא:
arctan(110/400)*2=30.75 ז"א שממרחק 2 מטר ומסך 50'' אנו כבר מאבדים רזולוציה כי הזוית היא קטנה מ32.
אם רוצים לחשב את גודל המסך כפונקציה של המרחק לאחר שמציבים הכל מקבלים
גודל מסך=מרחק בסנטימטרים כפול 0.26 בערך.
לפי זה אם המרחק הוא 2 מטר אז
200*0.26=52 ז"א שצריך מסך בגודל 52 אינץ' כדי להיות מסוגלים להבחין ב FHD ממרחק 2 מטר.
אני יודע שהרבה מחברי הפורום יודעים את זה אבל אני בטוח שהרבה לא יודעים מה החישוב המדוייק.
מקווה שזה עוזר למישהו.
אם יש עוד שאלות אני אשמח לענות
אושרי
יש לי שאלה בקשר לנושא.
לפי הלינק, בשביל לצפות בHDR ממרחק של 5 מטר צריך מסך בגודל של 90 אינצ' לפחות. (או 84, תלוב ברזולוציה המדוייקת)
עכשיו, לא שאני לא מאמין לזה, אבל בזמן המונדיאל, ראיתי אצל ההורים שיש להם פלזמה HDR במרחק צפיה של 5 מטר בערך הבדל, והבדל עצום בין שידורי הSD לHD.
אבל, בנסיון עם הHD של יס, במעבר בין ערוצי SD לHD ההבדל הורגש אבל פחות מאשר במעבר בין הערוצים של המונדיאל.
לפי האתר והחישוב, אני לא אמור לראות בכלל הבדל בין שידורי HD לSD במרחק והגודל הזה, אז מה כן ראיתי?
לפי הלינק, בשביל לצפות בHDR ממרחק של 5 מטר צריך מסך בגודל של 90 אינצ' לפחות. (או 84, תלוב ברזולוציה המדוייקת)
עכשיו, לא שאני לא מאמין לזה, אבל בזמן המונדיאל, ראיתי אצל ההורים שיש להם פלזמה HDR במרחק צפיה של 5 מטר בערך הבדל, והבדל עצום בין שידורי הSD לHD.
אבל, בנסיון עם הHD של יס, במעבר בין ערוצי SD לHD ההבדל הורגש אבל פחות מאשר במעבר בין הערוצים של המונדיאל.
לפי האתר והחישוב, אני לא אמור לראות בכלל הבדל בין שידורי HD לSD במרחק והגודל הזה, אז מה כן ראיתי?
תזכור שרזולוציה היא לא הכל.
מצלמות HD חדישות יותר ומספקות גם תמונת SD טובה יותר מאשר מצלמות מיושנות שערוץ 1 משתמש בד"כ.
אם אתה רוצה לעשות ניסוי, תיקח את אותו סרט בDVD ובבלוריי
שים את שניהם ותראה אם אתה חש בהבדל.
מצלמות HD חדישות יותר ומספקות גם תמונת SD טובה יותר מאשר מצלמות מיושנות שערוץ 1 משתמש בד"כ.
אם אתה רוצה לעשות ניסוי, תיקח את אותו סרט בDVD ובבלוריי
שים את שניהם ותראה אם אתה חש בהבדל.
יכול להיות שתקבל צריבה, כל אחד ועיניו הוא.שי-כ כתב:אני חושב שבת'כלס, החישובים האלה קצת מוגזמים. רוב האנשים רוכשים היום בין 42" ל 50". לפי כך צריך לשבת בין 1.5 ל 2 מטר. מי באמת ממקם את הספות בסלון במרחק כזה? לי אחרי שעת צפייה יצרבו העיינים...
אבל את העובדה שכנראה לא תוכל לראות FHD ממרחק גדול יותר לא תוכל לשנות.
אגב, בבתי קולנוע התקן לגודל המסך לעומת גודל האולם הוא שהמסך צריך לתפוס בין 26 ל 36 מעלות מזוית הראיה של הצופים.
זאת אומרת שמי שיושב באמצע יראה בערך30-32 מעלות וזה מתאים עם המרחקים שחושבו עבור טלויזיות.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
הבעייה היא שההבדל בין שידור המונדיאל בערוץ 11 לשידור בערוץ 511 הוא הבדל שמים וארץ. ובכלל הSD ביס דיי על הפנים. בנוסף, אל תשכח שהמסך צריך לעבד את האות לאיכות גבוהה יותר - וזה גם יכול לפגוע באיכות. בHD לרוב האיכות המקורית טובה יותר, וגם המסך לא צריך להעלות בעצמו את הרזולוציה.
מרחק צפייה 3מ'
שלום אושרי,
תודה על הדברים שלך,
רק בשביל שהדברים יהיו ברורים,ממרחק של 3 מ' עד 3.1 מ' אם אני צופה ב-"42" ברזולוציה של 1366*768
בתוכן 1080i ,לעומת אם הייתי צופה ב-"42" full hd ,לדעתך הייתי רואה הבדל בתמונה כמובן באותו תוכן 1080i ?
תודה
רובי.
תודה על הדברים שלך,
רק בשביל שהדברים יהיו ברורים,ממרחק של 3 מ' עד 3.1 מ' אם אני צופה ב-"42" ברזולוציה של 1366*768
בתוכן 1080i ,לעומת אם הייתי צופה ב-"42" full hd ,לדעתך הייתי רואה הבדל בתמונה כמובן באותו תוכן 1080i ?
תודה
רובי.
תודה לתגובתך,
נשמע הגיוני,כי בזמנו שקניתי את הטלוויזיה צפיתי בשתי טלוויזיות באותו גודל ממרחק זהה לאותו תוכן hd בו זמנית והייה קשה מאד להבחין באישהו הבדל,ויש לציין שראייתי טובה מאד 6/6 ובעברי התעסקתי עם מצלמות וידאו מהחברה המובילה בעולם.
נשמע הגיוני,כי בזמנו שקניתי את הטלוויזיה צפיתי בשתי טלוויזיות באותו גודל ממרחק זהה לאותו תוכן hd בו זמנית והייה קשה מאד להבחין באישהו הבדל,ויש לציין שראייתי טובה מאד 6/6 ובעברי התעסקתי עם מצלמות וידאו מהחברה המובילה בעולם.
דבר ראשון,
לפותח הנושא, כל הכבוד על ההשקעה!
דבר שני, אני אישית עם מסך 40' בבית, הספה נמצאת 3.5מ' מהטלוויזיה(כן, שקניתי אותה לא מדדתי, וחשבתי שיש שם 2.5מ') לי אישית זה רחוק מידי, אבל ממרחק כזה רואים הבדל בין 720P לSD
ושאני רואה מ2מ' אני רואה הבדל בין 720P ל1080P. ובוודאי שאני רואה הבדל בין SD ל720P
ולא יעזור חישובי המרחקים, אני רואה הבדל.
לפותח הנושא, כל הכבוד על ההשקעה!
דבר שני, אני אישית עם מסך 40' בבית, הספה נמצאת 3.5מ' מהטלוויזיה(כן, שקניתי אותה לא מדדתי, וחשבתי שיש שם 2.5מ') לי אישית זה רחוק מידי, אבל ממרחק כזה רואים הבדל בין 720P לSD
ושאני רואה מ2מ' אני רואה הבדל בין 720P ל1080P. ובוודאי שאני רואה הבדל בין SD ל720P
ולא יעזור חישובי המרחקים, אני רואה הבדל.
אולי לא הובנתי נכון, אני עשיתי חישוב של גודל המסך כך שכל הפיקסלים יוכלו להראות עבור תוכן 1080P.ariel-ro כתב:דבר ראשון,
לפותח הנושא, כל הכבוד על ההשקעה!![]()
ולא יעזור חישובי המרחקים, אני רואה הבדל....
עבור מסך 40'' המרחק הוא 1.58 מטר.
תוכן 720X1280 יכול להראות במלואו לא יותר רחוק מ 2.35 מטר על מסך 40''.
כל מרחק בין 2.35 ל 1.58 מטר תראה הבדל בין 720P ל 1080P אבל לא תוכל להבחין בכל הפיקסלים ותוכן 1080P יראה כמו משהו באמצע בין 1080P ל 720P.
למשל, ממרחק 2 מטר על מסך 40'' תוכן 1080P יראה כמו תוכן 850P וזה עדיין יותר מ 720P ולכן אפשר לראות הבדל מהמרחק הזה בין תוכן 1080P ל 720P אבל ההבדל קטן מכפי שהוא באמת.
יותר רחוק מ 2.35 לא תוכל להבחין כלל בין 720P ל 1080P על מסך 40''.
כמובן שהדבר נכון גם עבור SD ו HDR.
כל צפייה של תוכן 720P תהיה מורגשת (אם כי לא במלואה) אם מרחק הצפייה קטן מ4.2 מטר.
יותר רחוק מזה אי אפשר להבחין בין SD לHD בכלל.
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
כל החישובים האלו הם בעייתים מאוד בעיני.
אני מבין שהחישוב מראה בעצם באיזה מרחק צריכים לצפות באיזה מסך בכדי לראות הבדלים בין פיקסלים סמוכים.
אך במציאות, כאשר צופים בתמונת FHD במרחק שלפי החישוב הוא גדול מידי בשביל לראות את הפרטים, עדיין העין מקבלת את התחושה הכללית של התמונה.
כלומר, אפילו אם אני יושב רחוק מידי עבור FHD, במרחק הזה, תמונת HDR תיראה פחות טוב באופן כללי מאשר FHD. וזאת למרות שאולי לא אצליח לראות את זיפי הזקן (בבודדים...) של השחקן (נקווה שלא השחקנית
), עדיין התחושה הכללית של התמונה היא טובה יותר ב-FHD, וגם תחושת העומק המדומה נראה טוב יותר ב-FHD מאשר ב-HDR (כפי שציינתי - בהנחה שהמרחק הוא כזה שלפי החישובים לא אמורים להבחין בהבדלים).
אני מבין שהחישוב מראה בעצם באיזה מרחק צריכים לצפות באיזה מסך בכדי לראות הבדלים בין פיקסלים סמוכים.
אך במציאות, כאשר צופים בתמונת FHD במרחק שלפי החישוב הוא גדול מידי בשביל לראות את הפרטים, עדיין העין מקבלת את התחושה הכללית של התמונה.
כלומר, אפילו אם אני יושב רחוק מידי עבור FHD, במרחק הזה, תמונת HDR תיראה פחות טוב באופן כללי מאשר FHD. וזאת למרות שאולי לא אצליח לראות את זיפי הזקן (בבודדים...) של השחקן (נקווה שלא השחקנית
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab
אני חושב שיש בעייה בהנחת היסוד שעליה מתבסס החישוב .
החישוב מניח שיש צורך להפריד בין הפיקסלים כדי "להנות" מהרזולוציה, אבל עצם זה שהמוח מרכיב תמונה רציפה במקום לראות מטריצה של פיקסלים נובע מכך שאין הפרדה. כשאנו קרובים מידי למסך, אנו אומנם רואים תמונה מפוקסלת ולא רציפה.
אם אנו רואים 1920 פיקסלים אז אנו קרובים מידי.
צריך להיות מספיק רחוקים כדי שהפיקסלים יתמזגו.
החישוב מניח שיש צורך להפריד בין הפיקסלים כדי "להנות" מהרזולוציה, אבל עצם זה שהמוח מרכיב תמונה רציפה במקום לראות מטריצה של פיקסלים נובע מכך שאין הפרדה. כשאנו קרובים מידי למסך, אנו אומנם רואים תמונה מפוקסלת ולא רציפה.
צריך להיות מספיק רחוקים כדי שהפיקסלים יתמזגו.
משה
החישוב דואג לזה שתראה את התדר המקסימלי האפשרי בתמונה.moco כתב:אני חושב שיש בעייה בהנחת היסוד שעליה מתבסס החישוב .
צריך להיות מספיק רחוקים כדי שהפיקסלים יתמזגו....
אם אתה רוצה שפיקסלים יתמזגו ז"א שאתה רוצה לחתוך את התדרים הגבוהים ואז אפשר להחליף את התוכן המקורי עם תוכן לאחר lowpass וזה אומר שאפשר לדחוס אותו בצורה הרבה יותר טובה בצורה שזורקת את התדרים האלו מראש, למה לא עושים את זה? כנראה שחשוב לחלק מהאנשים לראות את כל הפיקסלים.
אגב, ישיבה קרובה מידי לא אומרת שתראה נקודות במקום תמונה אלא רק שתראה תמונה מטושטשת יותא ממה שאתה יכול לראות במצב אידיאלי.
השאלה היא אם אנחנו רוצים בכלל לראות את התדר המקסימלי ואם יש בכלל תוכן כזה.oshri8 כתב:החישוב דואג לזה שתראה את התדר המקסימלי האפשרי בתמונה.moco כתב:אני חושב שיש בעייה בהנחת היסוד שעליה מתבסס החישוב .
צריך להיות מספיק רחוקים כדי שהפיקסלים יתמזגו....
אם אתה רוצה שפיקסלים יתמזגו ז"א שאתה רוצה לחתוך את התדרים הגבוהים ואז אפשר להחליף את התוכן המקורי עם תוכן לאחר lowpass וזה אומר שאפשר לדחוס אותו בצורה הרבה יותר טובה בצורה שזורקת את התדרים האלו מראש, למה לא עושים את זה? כנראה שחשוב לחלק מהאנשים לראות את כל הפיקסלים.
אגב, ישיבה קרובה מידי לא אומרת שתראה נקודות במקום תמונה אלא רק שתראה תמונה מטושטשת יותא ממה שאתה יכול לראות במצב אידיאלי....
שים לב שתדר כזה יוצג על ידי סדרה של פיקסלים X,Y,X,Y,X וזה לא יתאר שום תמונה מציאותית.
בהחלט חשוב לראות את כל הפיקסלים אך לא כמופרדים, אלא כמתמזגים לתת את האשלייה של תמונה מהמציאות.
במילים אחרות, התדר המקסימלי שניתן לראות כשיקוף של תדר של תמונה מציאותית הוא נמוך מהתדר של הפיקסלים. מכאן גם שהמרחק המתאים הוא יותר רחוק ממה שחישוביך נתנו.
משה