חיבור רסיבר סטריאו עם שני רמקולים רצפתיים בנוסף למערכת 2.1
ברצוני ליצור את התצורה כפי שמופיעה באיור.
אני משתמש בכרטיס מסך מובנה בלוח אם שתומך ב7.1 ערוצים.
חיברתי כבל סטריאו מיציאת LINE OUT לרסיבר.
חיברתי את המערכת 2.1 ליציאת REAR והצלחתי להשמיע בהם צלילים שונים בחלון התוכנה Reltek HD Audio Manager.
אך כאשר ניסיתי לנגן כמה סרטים בפורמט AC3 שאמורים לנגן 5.1 ערוצים לא שמעתי שום דבר מהמערכת 2.1 אלא רק מהרסיבר.
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי,
תודה.
אני משתמש בכרטיס מסך מובנה בלוח אם שתומך ב7.1 ערוצים.
חיברתי כבל סטריאו מיציאת LINE OUT לרסיבר.
חיברתי את המערכת 2.1 ליציאת REAR והצלחתי להשמיע בהם צלילים שונים בחלון התוכנה Reltek HD Audio Manager.
אך כאשר ניסיתי לנגן כמה סרטים בפורמט AC3 שאמורים לנגן 5.1 ערוצים לא שמעתי שום דבר מהמערכת 2.1 אלא רק מהרסיבר.
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי,
תודה.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
לצערי אין פתרון חינמי שנגמר בהגדרות וינדוס.
עיין במדריך בלינק :
http://www.hometheater.co.il/vt76598
עיין במדריך בלינק :
http://www.hometheater.co.il/vt76598
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
במידה וחיברת הכל נכון, תפתח את ההגדרות של הכרטיס קול ותריץ TEST, אתה אמור לשמוע מכל הרמקולים.
אם אתה רואה סרט בAC3 ולא מצליח לשמוע, תבדוק בהגדרות המקודד לגבי שליחת הAC3 למעבד הצלילים של הכרטיס קול ופיענוח נכון.
אם אתה רואה סרט בAC3 ולא מצליח לשמוע, תבדוק בהגדרות המקודד לגבי שליחת הAC3 למעבד הצלילים של הכרטיס קול ופיענוח נכון.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
הוא חיבר את שתי נקודות הקצה ליציאות אנלוגיות -harari כתב:לצערי אין פתרון חינמי שנגמר בהגדרות וינדוס.
עיין במדריך בלינק :
http://www.hometheater.co.il/vt76598...
1. רסיבר ליציאת Front.
2. מערכת 2.1 ליציאת Rear.
במקרה כזה, Jexy צודק ומדובר בנושא של פענוח.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
הוא כתב שהוא משתמש בכרטיס מסך שתומך 7.1 - כנראה שהוא התבלבל בין כרטיס קול למסך ושאני הסקתי בטעות שהוא מחובר דיגיטלית לרסיבר בעזרת כרטיס המסך (HDMI). פספסתי את הקטע עם הLINE OUT.
i stand corrected
i stand corrected
harari לא הבנת אותי נכון.
אני אחדד, חיברתי לשתי יציאות של הכרטיס קול, אחת לLINE OUT - רמקולים קדמיים.
וחיבור שני לREAR.
כאשר עשיתי TEST היה תקין. אבל כאשר ניסיתי לנגן קובץ בפורמט AC3 לא הצלחתי לשמוע מהרמקולים שבערוץ REAR, המשניים.
אני אחדד, חיברתי לשתי יציאות של הכרטיס קול, אחת לLINE OUT - רמקולים קדמיים.
וחיבור שני לREAR.
כאשר עשיתי TEST היה תקין. אבל כאשר ניסיתי לנגן קובץ בפורמט AC3 לא הצלחתי לשמוע מהרמקולים שבערוץ REAR, המשניים.
אכן בעיית מקודדים. כדי לדעת בודאות שזו בעיית מקודדים הפעלתי את הסרט באמצעות VLC שהמקודדים שלו בנויים בפנים ואכן יש שימוש בכמה ערוצים.
לכן אני אצטרך לשחק עם המקודדים.
דבר נוסף, כרגע בהגדרות של הכרטיס מוגדר 5.1.
לי יש 2.0 (מחובר לרסיבר) + "2.1". המרכאות הם משום שהם לא באמת שלושה ערוצים נפרדים, במערכות ה2.1 השולחניות זה איזה מין משהו פיקטיבי, אז יוצא בעצם שהסאבוופר לא פועל בכלל?
לכן אני אצטרך לשחק עם המקודדים.
דבר נוסף, כרגע בהגדרות של הכרטיס מוגדר 5.1.
לי יש 2.0 (מחובר לרסיבר) + "2.1". המרכאות הם משום שהם לא באמת שלושה ערוצים נפרדים, במערכות ה2.1 השולחניות זה איזה מין משהו פיקטיבי, אז יוצא בעצם שהסאבוופר לא פועל בכלל?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מערכת 2.1 כזו בעצם מקבלת סיגנל סטריאו, את כל טווח הצלילים.
המגבר הפנימי (המובנה בסאב) חותך את הסיגנל ומפנה את הצלילים המתאימים ליעדיהם (טווח בינוני-נמוך לסאב, בינוני-גבוה לסטלייטים).
לגבי הקונפיגורציה אצלך, זו שאלה טובה, כי בעיקרון כשמגדירים 5.1 בכרטיס כזה, ערוץ הסאב מועבר ליציאה המסומנת סאב מאחורה, ואילו ה REAR אמורים לקבל רק את הסיגנל ה"אחורי" שהינו מוגבל לפי התוכן.
הסאב כן יעבוד אבל לא עבור מלוא טווח הצלילים, אלא רק לפי מה שיישלח אליו.
המגבר הפנימי (המובנה בסאב) חותך את הסיגנל ומפנה את הצלילים המתאימים ליעדיהם (טווח בינוני-נמוך לסאב, בינוני-גבוה לסטלייטים).
לגבי הקונפיגורציה אצלך, זו שאלה טובה, כי בעיקרון כשמגדירים 5.1 בכרטיס כזה, ערוץ הסאב מועבר ליציאה המסומנת סאב מאחורה, ואילו ה REAR אמורים לקבל רק את הסיגנל ה"אחורי" שהינו מוגבל לפי התוכן.
הסאב כן יעבוד אבל לא עבור מלוא טווח הצלילים, אלא רק לפי מה שיישלח אליו.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
עדיף לך לדעתי לעבוד עם נגן היודע לעבוד עם מקודדים חיצוניים, בו תגדיר ש-FFDShow (יש אותו בתוך חבילת המקודדים של Shark007 או אפשר להתקין גם בנפרד) ב-External Filters במצב Prefer.
בהגדרות ה-FFDShow יש את הפילטר Mixer, שם אפשר לעשות משחקים יפים עם הניתוב לרמקולים השונים.
לי אישית אין נסיון עם זה, אבל אני מניח שאתה תבין מה הולך שם.
בהגדרות ה-FFDShow יש את הפילטר Mixer, שם אפשר לעשות משחקים יפים עם הניתוב לרמקולים השונים.
לי אישית אין נסיון עם זה, אבל אני מניח שאתה תבין מה הולך שם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"