מסע לחיפוש סאב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
yarino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3438
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 220 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
לא היה לי נעים להכנס לשירשור של איציק ולכן פתחתי שרשור חדש שאולי יכול בסופו של דבר לשרת את שנינו.
גם אני בימים אלו מתחיל להתעניין בהחלפת הסאב שלי (Paradigm) בסאב אייכותי יותר, בכוונתי לשמוע את הסדרות השונות של Velodyne וגם לבדוק סאב ביבוא אישי.

לאחר קריאה מרובה ברשת על סאבים מחברות שונות שמתמחות בסאבים צדו את עייני שני סאבים שקיבלו ביקורות מעולות: Rythmik Audio ו Elemental Designs

Rythmik Audio
F12 Direct Servo subwoofer - Signature Edition
http://www.rythmikaudio.com/F12SE.html

Elemental Designs
A5 - 350 Subwoofer
http://www.edesignaudio.com/product_inf ... cts_id=618

הבעיה היחידה היא שאין לי אפשרות להאזין להם ובלי להאזין אין שום סיכוי שאקנה, אגב, גם Sunfire,SVS יכולים לבוא בחשבון.
הייתי מעוניין לשמוע חוות דעת על הסאבים האלו ואם ישנו חבר שמחזיק את אחד מהם הייתי שמח לקפוץ ולהאזין.
HazooM כתב:לא חשוב מה רוכשים בארץ בתקציב הזה, מחו"ל אפשר לקבל סאב ברמה יותר טובה. אם זה היה הכסף שלי לחדר
כזה הייתי שוקל מ Rythmik audio או E15 אחד או שני F15 (שני F12 אם אין מקום), מ HSU אחד ULS15 (שניים
יוצא מעבר לתקציב), ומ Epik שני Empire.
...
HazooM
מעניין אותי לדעת איך היית בוחר סאב לפי המבחר שציינת, הרי כל סאב נשמע אחרת, אפילו דגמים שונים מאותה חברה נשמעים שונה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #2 

yarino

גם אני הייתי בדילמה הזאת לרכישת סאב איכותי . אבל................. כמה שיספרו לי על סאב כזה וכזה . אין כמו להאזין לסאב ולדעת האם הוא לטעמך .

שים לב ............ לכל סאב שתאזין לו פשוט תדרוש לקחת אותו לניסיון בבית .. התנאים בחניות הם אחרים לגמרי . כל מוצר שמגיע הבייתה נשמע אחרת .

דעה אישית .......... אני לא רוכש שום מוצר דרך חוות דעת בלבד .

המלצה לגבי סאב איכותי במיוחד בלי כל הקישקושים מסביב . הכוונה מיקרופונים וכיול עצמי של הסאב B&W ASW-850 די יקר . פשוט מדהים .

יום טוב והרבה הצלחה ברכישה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

yarino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

אני בהחלט מסכים איתך שסאב צריך לשמוע בסביבה שלך,אני בטוח שישנם עוד סאבים מדהימים שם בחוץ מלבד ה B&W שציינת.
אגב, עניין הכיול לדעתי יכול רק להוסיף.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

yarino - לומר שכל סאב נשמע "אחרת" זה לא ממש נכון. לא מדובר פה על רמקולים שמפיקים ספקטרום רחב של
סאונד אלא כאלה שתקועים רק על הנמוכים. מה שאתה רוצה זה סאב שירד נמוך, יעשה את זה בעוצמה חזקה, יעוות
כמה שפחות, ולא יהיה בגודל של מקרר. חוץ מזה אל תשכח ש 50% ממה שאתה שומע עם סאבים זה החדר וכל
ההשפעות שנלוות לזה... כשאנשים שומעים סאב טוב ואומרים שהם לא אהבו את התוצאה זה בדר"כ בגלל החדר.
וכמובן לא נשכח את עניין המיקום בחדר. כל שינוי מיקום של הסאב מביא לשינויים ברורים בתוצאה.

כמובן שישנם הבדלים מסוימים והסאבים שכתבת הם דוגמאות קלאסיות - ה rythmik זה סאב בתיבה סגורה עם
שימוש ב servo וה ED זה סאב בתיבת ported. הם ישמעו מעט שונה אבל לא במובן של "זה יותר טוב מהשני".
לגבי ה rythmik הייתי מייעץ להתעלם מדגם ה 12 ולשקול רק את ה 15, גם ככה ההפרש במחיר קטן.

המלך
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6273
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #5 

אגב האם יש דבר כזה סאב אלחוטי?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46406
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #6 

המלך
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6273
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #7 

יפה,יש בארץ?
תמיד חשבתי על סאב אבל לא רציתי כבלים.

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #8 

ממליץ בחום על ה-SVS-PB13 ULTRA, סאב אימתני וסופר איכותי לכל הדעות!
אני גם דוגל בלשמוע לפני קניה, אך בסאבים העניין שונה, בדיוק מהסיבות שהזום תיאר.
בקיצור, אני הייתי מזמין כזה סאב בלי לשמוע ובלי לחשוב פעמיים 8)
בהצלחה.

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #9 

שכחתי משהו קטן אבל חשוב....
במידה ויש לך את המקום בחלל האזנה, וכמובן את התקציב, לך על שני סאבים!
ההבדלים הם עצומים, ולא בעוצמה, אלה בדיוק, וביכולת לבטל גלים עומדים בחלל, מומלץ ביותר :wink:

yarino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

HazooM
אני בדעה שונה מהרבה אנשים שחושבים שסאב טוב צריך להעיף את הבית, היה אפילו מי שהשווה את סרוין וגה לוולודיין.
אני גם לא הולך לשמוע בעוצמות שהשכנים שלי ישתגעו, לכן אני חושב שהמדידות שציינת פחות חשובים לי.

דוגמא קטנה למה שאני מתכוון, מתוך http://www.soundandvisionmag.com/tests- ... subwoofers

The SVS SB12-Plus is a small but capable performer. It cannot shake a house loose from its foundations, but it can provide a tight and musical bass line and shake the room during action movie scenes. Plus, its control features could save the day in a room with acoustic problems. The Klipsch RW-12d was good but not great. It had some impressive moments in which it really surprised me with the quantity of its bass output. But it also had some awkward moments in which the tonal quality just wasn't up to par. The Outlaw LFM-1EX can really kick it, with impressive extension and output. Used in moderation, it sounds really good, though, as is true for any subwoofer, really, sound quality can go downhill when it's pushed too hard. The Velodyne DLS-5000R was a musical delight. Its tonal balance was superb, and under normal conditions, it rarely sounded stressed. It moved more than enough air for movie playback and punched up the action sequences nicely. This is an all-around great-sounding subwoofer with the bonus of a remote control to help you dial it in. The Hsu VTF-3 MK3 is a very impressive subwoofer. Its roomy, robust cabinet makes it an ideal bass launching pad. With the added Turbo boost, it can successfully tackle almost any low-frequency challenge you throw at it. Moreover, it sounds musical, with a smooth tonal balance across its operating range. If you have enough room for its sizable cabinet, and you don't mind its look with the Turbocharger installed, this Hsu Research subwoofer will deliver the goods for you.

yarino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

אגב,
בהמלצות שנתת לא המלצת על SVS, האם ישנה סיבה לכך?

yarino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

gro111 כתב:ממליץ בחום על ה-SVS-PB13 ULTRA, סאב אימתני וסופר איכותי לכל הדעות!
אני גם דוגל בלשמוע לפני קניה, אך בסאבים העניין שונה, בדיוק מהסיבות שהזום תיאר.
בקיצור, אני הייתי מזמין כזה סאב בלי לשמוע ובלי לחשוב פעמיים 8)
בהצלחה.
...
למרות שהסלון שלי דיי גדול (8x6) אני חושב שה-SVS-PB13 ULTRA יהיה אמתני מדי (מתחשב בשכנים)

HazooM
כתב
כתב

שליחה #13 

yarino - מי אמר שסאב צריך להעיף את הבית? עדיף סאב חזק שעובד בחצי מהיכולת שלו מאשר סאב חלש שעובד
על המקסימום שלו. לגבי הציטוט - לא כל כך הבנתי למה אתה מתכוון...

לגבי SVS - אחלה סאבים אבל המחירים כבר לא כל כך פגז יחסית לתחרות. ה PB13 די מיותר לשימוש בדירה
עם שכנים. זה להיט בארה"ב שם לכל אחד יש בית פרטי ועוד עם חדר יעודי.

tomerz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #14 

אני יכול לתת לך לשמוע בבית את F12 Direct Servo subwoofer - Signature Edition

יש לי אותו בבית דבר איתי בפרטי (f)
תומר TOMER

yarino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

הציטוט אומר שה Velodyne מפיק יותר הנאה מוסיקלית.

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #16 

יאיר,
לפני שרכשתי את ה Velodyne שלי השוותי אותו לסאב של REL שנחשב למוסיקלי לא פחות מה Velodyne. היתרונות של ה Velodyne היו בתחום ההגברה 1000W מול 300W, יכולת כיול, שלט רחוק וגודל פיסי. ה Velodyne היה קטן משמעותית מה REL ולהנהלה היה יותר קל לקבל אותו מאשר את "שולחן הקפה" של REL...
ליאור

yarino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

על איזה דגם מדובר?

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #18 

Velodyne SPL-1000R שכרגע הוחלף ע"י דגם Velodyne SPL-1000 Ultra

yarino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

התכוונתי לשמוע את הדגם הזה, הבעיה היא שאצל אבי יפה לא ניתן לשמוע את הדגם הזה.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #20 

yarino כתב:הציטוט אומר שה Velodyne מפיק יותר הנאה מוסיקלית.
...
תיקח את מה שאומרים במגזינים בעירבון מוגבל.

LiorDrZ - סאב מוסיקלי? בפעם המיליון לא קיים דבר כזה. סאבים זה לא rocket science וליצור כזה שעושה
עבודה טובה זו לא בעיה. הבעיה היא כמה היצרן מוכן להשקיע בזה וכמה הוא רוצה להרוויח מזה.

yarino - בתור אחד שלא רוצה לרכוש לפני האזנה כדאי שקודם תלך להאזין לכמה סאבים כדי להבין מה מול מה.
ואולי אז יהיה לך יותר קל להגיע לכיוון שאתה רוצה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”