שמח מאוד לראות אותך כאן איתנו. אתה מוזמן לקחת חלק פעיל בכל הדיונים, ולא רק בדיוני מטחנות. תגלה מהר מאוד שאנחנו אוהבים אנשים שאוהבים קפה
אשמח לשמוע עוד פרטים על ליין המטחנות החדש שאתם משחררים בקרוב. אם אפשר גם תמונות - אז בכלל טוב!
אני מפצל את ההודעה הזו לשרשור חדש, כדי שנוכל להמשיך שם במקום בשרשור ההיכרות.
אחת הבעיות בציוד קפה היא שציוד טוב באמת הוא ציוד מקצועי. גם במכונות וגם במטחנות. זה מהווה בעיה לפריקים שנאלצים להציב על השיש ציוד בגודל תנור ממוצע ומראה לא מלבב.
ואם כבר יש יצרן מטחנות דובר עברית, אז הנה רשימת הדרישות למטחנה הביתית המושלמת. מי יודע, אולי נצליח לעשות כאן שינוי?
לפי סדר חשיבות, מהחשוב ביותר לחשוב פחות
- איכות הטחינה. כאן לא מתפשרים, וכאן הבעיה. יש מטחנות ביתיות לא רעות, אף אחת מהן לא מספיק טובה בפרמטר זה. מי שרוצה משהו טוב, צריך מפלצת מקצועית (או מקצועית שהוסבה לביתית וזה רחוק ממושלם)
- דוזרלס. בבית טוחנים מנה אחת פעם בכמה שעות. מחלק מנות מבזבז הרבה קפה ודורש הרבה התעסקות בבית. הבעיה עם מטחנות דוזרלס היא הגושים, נחמד היה אם היו מפתחים איזה התקן ששובר את הגושים בדרך לפילטר.
- רעש. מטחנת קפה בסביבה ביתית היא מטרד לא קטן, משתמשים בה פעמיים שלוש ביום, והיא מפריעה לכל דיירי הבית. הייתי רוצה מטחנה שקטה לגמרי.
- גודל פיזי. יותר מרוקי לדוגמה זה מהווה בעיה. אפילו חסם.
- כוונון - עדיף צעדים עם שילוב של רציף לכוונון עדין
- מהירות טחינה. איטיות כשאתה רוצה עכשיו את הקפה שלך יכולה להטריף.
- לכלוך. רבים נרתעים ממטחנה ביתית בגלל לכלוך סביבתי פוטנציאלי.
- אמינות ותחזוקה. אסור שמטחנה ביתית תבלה הרבה בתיקונים יקרים. זה אמנם הפרמטר האחרון בחשיבותו, אך זה לא אומר שהוא לא חשוב, ומכשיר בעייתי יעלם מהר מאוד.
הייתי מרחיב את "דוזרלס" שבמקום השני, ל-"דוזרלס שאוגרת מינימום קפה". כמעט כל המטחנות הטובות אוגרות קפה טחון ישן בתוכן, כי כפי שנאמר כאן הן מטחנות תעשייתיות שהומרו לעבודה בבית. בבית-קפה אין בעיה של קפה טחון שנשאר בגוף המטחנה. בבית זו בעיה קשה.
המטחנה היחידה שעומדת בגבורה כמעט בכל הסעיפים האלה היא ה-Vario. יש לכך סיבה: המתכננים ב-Mahlkonig ו-Baratza תכננו מטחנה חדשה לגמרי, כשהם חושבים על המשתמש הביתי. לכן, למשל, ה-Vario כמעט ולא אוגרת קפה בתוכה, היא Stepped אבל בצורה כזו שמאפשרת כיוונון ממש עדין של הקפה.
בנוסף, אני חושב שאפשר גם לייצר רשימה של "הקלות" או פיצ'רים שלא חשוב שיהיו במטחנה ביתית, מול האחיות המסחריות שלה:
- אמינות לאורך זמן: בניה של מטחנה מאסיבית כמו המאצר, למשל, עולה כסף, מדובר בחומרים אחרים, רמת גימור אחרת ובדיקות QA שונות. זה מתורגם למחיר גבוה של מטחנה. אין שום בעיה, לדעתי, לייצר מטחנה שתחזיק פחות. מטחנה כמו המאצר מיני, בשימוש ביתי, תחזיק עד אחרי הנכד של הקונה המקורי שלה. אם אוכל לקנות מטחנה שתמות לי תוך 5 שנים, אבל תעלה רבע מהמאצר - אני ארכוש אותה בשמחה, בידיעה שעוד 5 שנים גם ככה כבר יצא דגם אחר שארצה.
- מיכל פולים: לא חובה שהמטחנה תגיע בכלל עם מיכל פולים. אפשר לשבור את הפרדיגמה הזו בקלות, בשימוש ביתי. אני יודע שיש משתמשים שמעדיפים (כמוני), אבל אם הייתי מקבל מטחנה איכותית מאוד, והייתי צריך להכניס בכל פעם מנת קפה מדוייקת שהיתה נטחנת עד סופה - לא הייתי מתנגד. היתרון ברור: המטחנה יכולה להיות נמוכה יותר, וכך להתאים לשימוש ביתי. עוד יתרון: אפשר בקלות להחליף בין סוגי קפה, משהו שלא קורה בשום בית קפה, אבל בשימוש ביתי הוא לפעמים נפוץ.
- עמידה בכמויות: לרוב האנשים, בשימוש ביתי, אין שום בעיה עם מגבלה כמו "מותר לטחון 20 שניות ואז צריך לחכות חצי דקה" או אפילו יותר. בשימוש מקצועי כמובן שחייבים להיות יכולים לטחון דקות ארוכות, כי צריך למלא דוזר.
- חיבור HDMI: אין שום סיבה שמטחנה תתמוך ביציאת וידאו דיגיטלית, ובאמת שאין צורך בתמיכה בפורמטים המתקדמים האלה. חיבור S-VIDEO רגיל, יעשה את העבודה לרוב המשתמשים.
לגבי גודל המטחנה:
- מבחינת הגובה, אין ספק שלמיכל הפולים יש השפעה גדולה. בהמשך למה שמוטי הציע, לדעתי צריך שתהיה לצרכן אפשרות לבחור בין מיכל סטנדרטי (כמו שמגיע כמעט עם כל מכונה היום) לבין מיכל קטן מאוד שמספיק למנה אחת או שתיים לכל היותר. אני בהחלט הייתי הולך עליו.
- אני חושב שרוחב המטחנה הוא פרמטר חשוב יותר מהגובה, כי בסופו של דבר זה מה שתופס יותר מקום על השיש, ושטחי נדל"ן פנויים על השיש הם חשובים כמו שטחי הנדל"ן שהולכים ואוזלים בגוש דן.
הרוקי, לדוגמא, היא צרה יחסית ועל זה אני מברך.
אופציונלי - גישה נוחה ומהירה לסכיני המטחנה לצורך ניקוי. לא מזיק אם יהיה משהו כזה.
אני חושב שמטחנה טובה באמת היא כזאת שאתה לא צריך לגעת בה , טוחנת לבד, ממלאת את הפורטפילטר, מכניסה אותו למכונה ואז גם מגישה לשולחן, הבעיה שלמחטנה הזאת קוראים "בית קפה".
ואז אתה עושה שקלול של כמה עולה לך כוס קפה בבית קפה, הרי משם זה הגיע למשרדים ומשם לבתים, ואתה מבין שהעלויות הן זניחות ביחס לתוצאה ולעובדה שאפשר לשתות אספרסו/קפוצ'ינו איכותי בבית בכל פעם שרוצים וזה לא מובן מאליו.
כן, רצוי שיהיה ציוד ביתי ברמה סופר-מקצועית לחלוטין, בעלות של "עד 1000 ש"ח גג", כפי שמתחיל כל תקציב בעולם, אבל כשמחזיקים על השיש 15000 אלף ש"ח ויותר, יודעים שציוד טוב באמת שווה את הכסף ומעבר.
מוטי מציע להתחיל לבנות מטחנות שנזרקות לפח אחרי 5 שנים ולמלא את העולם בפסולת. אני לא מסכים כי זה כבר קיים, ומי שבונה ציוד כזה גם מוכר אותו ב"גרושים". הבעיה היא שכל הפרמטרים שעידו מזכיר לא מתקיימים בציוד הזה, לכל היותר אחד מהם.
המכונות הפשוטות יותר תמיד ירעישו יותר, יהיו פחות עמידות וכו', זה באמת עניין של איכות חומרים ובנייה שמשתקללים למחיר גבוה יותר.
- ההשוואה לבתי קפה איננה קשורה כאן. כולנו כאן בגלל התחביב, לא בגלל חסכון כלכלי.
- אתה כותב בציניות:
Alex_Neni כתב:כן, רצוי שיהיה ציוד ביתי ברמה סופר-מקצועית לחלוטין, בעלות של "עד 1000 ש"ח גג"
...
אבל על כך בדיוק השרשור וגם התגובה הראשונה שלי, למעלה. אני טוען שההגדרה של "סופר מקצועית" לבית שונה לחלוטין מ-"סופר מקצועית" לבית קפה.
- כתבת:
Alex_Neni כתב:הבעיה היא שכל הפרמטרים שעידו מזכיר לא מתקיימים בציוד הזה, לכל היותר אחד מהם.
...
וזה פשוט לא נכון בעליל. ה-Baratza Vario היא המטחנה הראשונה שיוצרה לפלח השוק שלנו - Prosumers. היא עומדת באופן כמעט מושלם בכל אחד מהפרמטרים שצויינו, למעט סעיף הרעש (שבו היא פשוט כמו כל שאר המטחנות). היא עולה בדיוק חצי ממאצר מיני דוזרלס, ועדיפה עליה בכל הפרמטרים הראשונים שעידו ציין (עד וכולל "כוונון"). רק בסעיף האמינות עדיין אין מספיק נתונים - למרות שהיא בשוק כבר שנתיים ובינתיים נראה שהיא מדלברת את הסחורה.
הקומפאק K3 עולה 1600 - פחות מרוקי ועולה עליה בכל פרמטר.
היא לא תיזרק לפח גם עוד 50 שנה.
מחיר גבוה לא תמיד מצביע על איכות יותר גבוהה - עובדה שבקבוצות קנייה המחיר נופל פלאים.
הכל עניין של תחרות.
Alex_Neni כתב:הבעיה היא שכל הפרמטרים שעידו מזכיר לא מתקיימים בציוד הזה, לכל היותר אחד מהם.
...
וזה פשוט לא נכון בעליל. ה-Baratza Vario היא המטחנה הראשונה שיוצרה לפלח השוק שלנו - Prosumers. היא עומדת באופן כמעט מושלם בכל אחד מהפרמטרים שצויינו, למעט סעיף הרעש (שבו היא פשוט כמו כל שאר המטחנות). היא עולה בדיוק חצי ממאצר מיני דוזרלס, ועדיפה עליה בכל הפרמטרים הראשונים שעידו ציין (עד וכולל "כוונון"). רק בסעיף האמינות עדיין אין מספיק נתונים - למרות שהיא בשוק כבר שנתיים ובינתיים נראה שהיא מדלברת את הסחורה.
...
בדיוק נכנסתי כדי לציין את הVARIO, שברמת עומדת יפה ברוב הפרמטרים שעידו ציין.
מאוד רציתי לרכוש אותה. אם היה יבואן מסודר שלה לארץ, הייתי מוכן לשלם עליה כ-500 ש"ח יותר מאשר על הקומפאק.
moti_r כתב:
- עמידה בכמויות: לרוב האנשים, בשימוש ביתי, אין שום בעיה עם מגבלה כמו "מותר לטחון 20 שניות ואז צריך לחכות חצי דקה" או אפילו יותר. בשימוש מקצועי כמובן שחייבים להיות יכולים לטחון דקות ארוכות, כי צריך למלא דוזר.
- חיבור HDMI: אין שום סיבה שמטחנה תתמוך ביציאת וידאו דיגיטלית, ובאמת שאין צורך בתמיכה בפורמטים המתקדמים האלה. חיבור S-VIDEO רגיל, יעשה את העבודה לרוב המשתמשים.
...
שתי שאלות צצו לי:
1. בשימוש ב- K3 יש צורך להזהר מזמן עבודה ממושך מדי?
moti_r כתב:
...
2. מה זה 'חיבור וידאו' למטחנה
...
אחד משני דברים:
1. בדיחה של מוטי על חשבון "אתר האב" של קבוצת HT
2. בדיקה של מוטי אם אנשים באמת קוראים את ההודעות שלו עד הסוף...
moti_r כתב:
...
2. מה זה 'חיבור וידאו' למטחנה
...
אחד משני דברים:
1. בדיחה של מוטי על חשבון "אתר האב" של קבוצת HT
2. בדיקה של מוטי אם אנשים באמת קוראים את ההודעות שלו עד הסוף...
doron_boogie כתב:אני קורא את כל ההודעות של מוטי עד הסוף
...
יפה מאוד!
ואני חשבתי לעצמי שאחכה עד הערב, ואז אכתוב שלא ברור לי איך אף אחד לא התייחס לעניין היציאה הדיגיטלית
אורי - זה היה שניהם, גם בדיקה שאכן קוראים וגם הסתלבטות קלה על HT
פעם, בתחילת דרכי בהייטק כשהייתי ב-R&D, הכריחו אותי לכתוב SPEC של פיצ'ר קטן שהייתי צריך לפתח. התווכחתי שעות עם הבוס שלי, שאין שום סיבה הגיונית לכתוב 15 עמודי טקסט מלאים, כשרק אני אקרא אותם בסוף ואני יודע שהם יאושרו בחותמת גומי כי דיברתי כבר עם כולם והגדרנו בדיוק מה צריך לעשות. אבל זה לא עזר לי, הכריחו אותי לכתוב.
אז כתבתי. ושילבתי באמצע פסקה שלמה על איך שאנשים לא קוראים מסמכים וסתם חותמים עליהם, עם חישובים של כמה כסף המדינה כולה מפסידה מהשטויות האמריקאיות האלה. קינחתי אפילו במשפט שהבהיר לאומה את דעתי על דונלד-דק והעובדה שהוא לא לובש מכנסיים בכלל.
מיותר לציין ש*כולם* חתמו על המסמך, כולל סמנכ"ל הפיתוח, בלי שאף אחד התייחס לפסקה הזו
הסיבה היחידה שאני נותן למפתחים לכתוב ספקים זה כי אני רוצה שהם יחשבו מול וורד ולא כשהם מתכנתים - תאמין לי זה עובד
אגב 15 דפים, פעם דרשו ממני פי 10 לפרוייקט קטנטן עבור חברה חיצונית, ותוך יומיים. אני ועוד אחד מצאנו את עצמנו יושבים ביום שישי מול המחשב וכותבים שטויות שברור שאיש לא יקרא. אח"כ הבנו למה - כשמישהו לא באמת רוצה שתעשה משהו הוא ינסה עליך כל מיני דברים...
ואם נחזור לענייננו, שמעתי על הואריו, אבל שמעתי גם על בעיות מסויימות שקשורות להנעת הרצועה שלה.
ואם היא מרעישה, זה לא מה שאני מחפש. כמה מסובך לבנות מטחנה שקטה?
חוצמזה, חשבתי על זה, ואפשר אולי לעשות במטחנה שני מצבים, האחד איטי ושקט והשני מהיר ורועש.