פופקורן קפא חלקית בזמן delete על ספרייה

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
menif פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

נתלקתי ב"קפאון" חלקי של הפופקורן כאשר ניסיתי לבצע מחיקה של ספריה עם קובץ (MKV בגודל של 4גיגה) ...
המקרה קרה רק פעם אחת בלבד, ומעבר לזה אני מרוצה מהמכשיר ומצורת העבודה שלו (ואני ממש "קורע" אותו)

ההגדדרה שלי לקפאון חלקי - העיגול של פעולה שנעשית מסתובב ,שום דבר לא קורה ואין סיום של התחלת הפעולה , אולם המכשיר הגיב ללחיצה(ארוכה) על כפתור CLOSE בשלט.

בצעתי סגירה מלאה של המכשיר דרך השלט (לא standby) , וכאשר חזרתי הספריה היתה קיימת ,אולם התוכן של הקבצים שלה עומד על 0 ולא ניתן למחוק אותה על ידי לחיצה על כפתור ה DELETE בשלט... (לחיצה על מחיקה בשלט מביאה הודעה של permission denied)

1. מישהו נתקל בבעיה דומה ויודע מה הסיבה ?
2. האם צריך לעשות משהו אחר מעבר למה שעשיתי במידה וזה קורה בשנית ?
3. איך אני מצליח למחוק את הספריה הסוררת (לא ניסיתי לנקת את הדיסק עדיין ולחבר ישירות למחשב אך האם זה הכרחי) ?
4. איך אפשר לעשות hard reset למכשיר במידה והוא קופא לגמרי וכפתור ה close לא מגיב ?

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #2 

לא כתבת איך ניסית למחוק את הקובץ - דרך הפופקורן עצמו או דרך הרשת בצורה קווית/אלחוטית, ואם הדיסק מפורמט בNTFS או EXT3.
המצב עכשיו הוא שהספריה שניסית למחוק נפגמה ולא תוכל "לגשת" אליה בדרכים הרגילות. אם לא דחוף לך למחוק אותה אתה יכול להשאיר את זה ככה אבל אם זה הכרחי הפתרון שמצאתי הכי טוב(במידה ויש לך XP והדיסק בNTFS) הוא לחבר את הפופקורן למחשב בUSB Slave כמובן ולנסות למחוק את הספריה. אם אתה מקבל הודעת "אין אפשרות..." כלשהי תפעיל מחדש את המחשב. XP מזהה שיש בעיה בדיסק הקשיח, עושה לו Disk check(אל תבהל מהמסך הכחול) ומתקן את האינדקסים הפגומים במידה והוא מוצא כאלה. אחרי זה הספריה שוב תהיה נגישה לקריאה ולמחיקה ואם הפופקורן כבר מחובר למחשב זאת כידוע הדרך הכי נוחה ומהירה למחוק קבצים.
יכול להיות שבWIN7 יש דרכים יותר פשוטות. אולי פשוט צריך לחבר את הפופקורן והתיקון נעשה במקום. אני לא יודע...
הסיבה לתקלה הזאת במקרה שלי לפחות(לדעתי הלא מקצועית) היא התמיכה הלא מושלמת של NMT בNTFS.
אם אתה רוצה דוגמא זה קרה לי כשניסיתי למחוק תיקיית בלוריי דרך ישר מהפופקורן.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #3 

תשמע, בלי להיכנס ליותר מדי פרשנויות (ראיתי שלמעלה נתנו לך מענה מקיף), לא קרה כלום, פשוט תעשה אתחול מלא למכשיר ותחזור על הפעולה, אם המכשיר לא מגיב, תוציא מהחשמל ותדליק אותו מחדש.

menif פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

Roi232 כתב:לא כתבת איך ניסית למחוק את הקובץ - דרך הפופקורן עצמו או דרך הרשת בצורה קווית/אלחוטית, ואם הדיסק מפורמט בNTFS או EXT3.
המצב עכשיו הוא שהספריה שניסית למחוק נפגמה ולא תוכל "לגשת" אליה בדרכים הרגילות. אם לא דחוף לך למחוק אותה אתה יכול להשאיר את זה ככה אבל אם זה הכרחי הפתרון שמצאתי הכי טוב(במידה ויש לך XP והדיסק בNTFS) הוא לחבר את הפופקורן למחשב בUSB Slave כמובן ולנסות למחוק את הספריה. אם אתה מקבל הודעת "אין אפשרות..." כלשהי תפעיל מחדש את המחשב. XP מזהה שיש בעיה בדיסק הקשיח, עושה לו Disk check(אל תבהל מהמסך הכחול) ומתקן את האינדקסים הפגומים במידה והוא מוצא כאלה. אחרי זה הספריה שוב תהיה נגישה לקריאה ולמחיקה ואם הפופקורן כבר מחובר למחשב זאת כידוע הדרך הכי נוחה ומהירה למחוק קבצים.
יכול להיות שבWIN7 יש דרכים יותר פשוטות. אולי פשוט צריך לחבר את הפופקורן והתיקון נעשה במקום. אני לא יודע...
הסיבה לתקלה הזאת במקרה שלי לפחות(לדעתי הלא מקצועית) היא התמיכה הלא מושלמת של NMT בNTFS.
אם אתה רוצה דוגמא זה קרה לי כשניסיתי למחוק תיקיית בלוריי דרך ישר מהפופקורן.
...
מהמחיקה נעשתה דרך הפופקורן (לחיצה על כפתור DELETE בשלט) , כאשר הדיסק החיצוני מחובר אליו.
מדובר בדיסק חיצוני מפורמט ב NTFS עם קבצי MKV (בגודל של 4-20 גיגה),הקובץ שנמחק היה בגודל 6 גיגה.

כמו שרשמתי , זאת הפעם הראשנה שנתקלתי בתופעה הנ"ל , ובמחיקות אחרות וזהות (של ספריות עם קבצים זהים בגודל או גדולים יותר) לא נתקלתי בזה.

menif פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

Irus כתב:תשמע, בלי להיכנס ליותר מדי פרשנויות (ראיתי שלמעלה נתנו לך מענה מקיף), לא קרה כלום, פשוט תעשה אתחול מלא למכשיר ותחזור על הפעולה, אם המכשיר לא מגיב, תוציא מהחשמל ותדליק אותו מחדש.
...
הוצאה מהחשמל לא ממש פתרה את הבעייה (אני אנסה את התיקון דרך הוינדוס מאוחר יותר) , אולם איך בדיוק אני עושה אתחול מלא למכשיר?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”