בהתחלה חשבתי ללכת על הגאג'יה אבולושן (שעדיין אפשר להשיג בסביבות ה-1000 ש"ח אחרי המכרז בממון של ידיעות אחרונות) - אבל חלק אמרו לי שהיא קצת צעצוע ופלסטיקית. מה דעתכם?
אם אני לא הולך על האבולושן זה יהיה או סילביה או קלאסיק.
נראה שיש פה יותר מדי באזז על הסילביה בזמן האחרון אז הייתי רוצה לשמוע באמת אם היא שווה את התוספת מחיר או שאפשר ללכת על הקלאסיק שקצת יותר זולה?
לגבי מטחנה - הכיוון הוא לקומפאק K3, כנראה שזה מה שיירכש.
סילביה.
לגאג'יה יש דוד אלומיניום קטן פי - 2 מהסילביה זה גורם לכח הקצפה נמוך הרבה יותר (לכן יש בה פנרלו).
לגאג'יה יש שסתום תלת כיווני אבל הוא לא בין הדוד לראש אלא בין המשאבה לדוד (לא מנקז לחץ מהראש בזמן הקצפה).
איכות החומרים וההרכבה נמוכה ביחס לסילביה שבנויה כולה על פליז, נחושת.
לסילביה יש גם ידית 58מ"מ סטנדרטית מה שמאפשר לך שידרוגים עם הרבה מכונות אחרות (ידיות, סלסלות, טמפרים וכו').
שתיהן לא מלכות היופי אבל גם פה הסילביה עדיפה בעיני.
הייתי מציע לבדוק גם את הלה-פבוני צ'ליני אבל אין לי כרגע ניסיון איתה.
אפשר להסתבך עם עוד מושגים ולהגיד שיש בסילביה גם OPV (דואג שלא תחלוט מעל 9 באר).
אבל זה תלוי גם בתקציב שלך.
יש לך עוד אפשרות - אסקסו. בין גאג'יה לסילביה מבחינת מבנה ויכולות.
תבדוק בחנות קפה כמו קופיטיים - יש להם כמה סוגים ותוכל גם לקבל הדגמה.
הפרמטר החשוב ביותר הוא התקציב
הכי חשוב מטחנה טובה, כאלף, ועוד טמפר כ 200 , ומכאן אפשר להמשיך לפי מה שנשאר:
המבצע של גאגיה מעולה ואני מאוד ממליץ עליו. גאגיה היא מכונת אספרסו אמיתית בלי שטיקים ובמקרה הזה במחיר מצוין.
גם לאסקסו יש מה להציע אבל הן לא זולות, לעתים יש דיל של מכונה + מטחנה בדיל משתלם.
הסילביה היא הטובה מכולן ממה שאני מכיר. מקווה להכיר את הצ'ליני של לה-פבוני בקרוב, אולי היא אלטרנטיבה?
בגדול ההבדל בין אסקסו לסילביה, מלבד המראה, הוא עקומת הלימוד. האסקסו קלה יותר לתפעול ויציבה מאוד בתוצאה. הסילביה לאחר לימוד מפיקה תוצאות משובחות, ברמה הגבוהה ביותר. לך הייתי ממליץ על הסילביה, אם כי זה תלוי גם במחיר השוק שאיני יודע מהו כרגע.
הקלאסיק מכונה מיותרת למי שמעניין אותו הקפה ולא מראה המכונה...נכון, האבולושיין פלסטיקית מבחוץ, אך למעט שסתום תלת-כיווני שאפשר ממש בקלות לחיות בלעדיו מבפנים הן מכונות זהות.
כפי שציינו יש לך כיום שלוש אופציות בהתאם לתקציב שאתה מוכן להשקיע, וכל אחת תיתן לך תמורה בהתאם לתקציב: גאג'ה אבולושיין שסוף סוף ניתן להשיג במחיר שבה ניתן להמליץ עליה בחום רב, אסקסו וסילביה.
מטחנה טובה כפי שהשכלת להבין היא חובה, והקומפאק זו מטחנה שלעולם לא תצטרך לשדרג.
האוסקר מכונה עדיפה על הסילביה (ויש שאולי אפילו יאמרו שליגה שלמה מעל) - היא מאפשרת חליטת קפה והקצפה בו זמנית, בעלת דוד גדול משמעותית (למעשה, דוד גדול יותר מרוב המכונות הביתיות) ויציבות טמפרטורה עדיפה לחלוטין.
יש רק שתי בעיות עם האוסקר:
1. היא גדולה מהותית מהסילביה. לגבי עיצוב - טעם וריח... אבל אני לא כ"כ אוהב את העיצוב שלה.
2. אוסקר מאוד נפוצות בפיצוציות. לכן, יש סיכוי די טוב שאתה מקבל מכונה שעברה התעללות במשך פרק זמן לא קצר. זה שיש אחריות - זה נחמד, אבל אם צריך ללכת למעבדה כל פרק זמן קצר, או שאיכות הקפה לא אידיאלית ואתה אפילו לא יודע את זה - אז זו בעיה. ממליץ לך לבדוק ולשאול טוב טוב מאיפה המכונה הגיעה אל הספק, ולוודא שהוא אמין ולא מעגל פינות.
הייתי אומר שנפלת על דיפלומט...
אוסקר היא מכונה עם מחליף חום אז על פניו היא עדיפה, אבל בגלל שהיא משומשת כדאי לך לבדוק קודם את השרשור של elisha על המכונה שלו עם כל האבנית...
אם זאת מכונה בת עשר שנים הייתי חושב פעמיים מה גם שביחס למכונות מחליף חום אחרות היא לא היי אנד.
(אהבת את העיצוב של האוסקר?)
אוסקר היא בליגה או יותר מעל ומזכירה מכונות מסחריות טובות ומתקרבת מאוד לטוב ביותר שחובב קפה ממוצע רוצה וצריך
יש חלפים בשפע לא יקרים במיוחד.
NOVA היא חברה שמרכיבה מכונות מחלקים שייצרנים אחרים מייצרים למרות זאת משתמשים במכונות שלה ב WBC
אים אתה צריך לחבר אותה ל טיימר צריך להוסיף שובר ווקום וזה יעשו בשבילך או לבד.
בברכה
הוואקום נוצר בדוד ולא במחליף חום.
benk ו elisha שמו שובר וואקום באוסקר שלהם על היציאה של ברז הקיטור אם אני לא טועה.
אני שמתי בפונטה ווקיו על מפצל שהוספתי לפרסוסטאט.