מכיוון שאין שקע רשת בסלון אני מעוניין למשוך כבל רשת משקע הטלפון שבחדר שינה ולהוציא אותו לשקע הטלפון שבסלון על מנת לחבר את הסטרימר למחשב.
1. יש לי סטלבנד, האם להכניס אותו קודם מחדר השינה ולקוות שיצא בסלון או ההיפך, האם בכלל יש קשר בין הצינור בחדר לבין הצינור בסלון או שמא כל אחד מהם מגיע לקופסאת הסתעפות כלשהי?
2. מהו הקוטר המינימלי של הצינור שצריך כדי להשחיל את כבל הרשת ובנוסף להשאיר את כבל הטלפון הקיים ואיך אני מוודא שיש לי את הקוטר הנדרש?
כל נקודות הטלפון אמור להיות מורכזות למקום מסויים בבית,
שם יהיה לך בלוק קרונה ויציאות לחדר שינה,סלון, חדר אחר.
בד"כ מושחלים צינורות 16 מ"מ אבל ללא שום בעייה ניתן להעביר עוד כבל בתוכם, במיוחד כמושחל כבר כבל טלפון.
נסה להשחיל מחדר השינה לריכוז (מומלץ לשים טיפה סבון כלים על ראש הסטלבנד לסיכוך טוב)
אם הוא ייצא לך בריכוז תמשיך אותו לסלון עם סטלבנד שהשחלת שוב מהסלון לריכוז.
אהבתי את ה - לא אמורה להיות בעייה בכלל להעביר. ואז ההערה - שיותר חשובה - אם בנו את התשתית.
יש סיכוי שזה יעבור ויש שלא. אי אפשר לדעת.
בכל מקרה כמו שאמרו קרוב לוודאי שזה מחובר דרך נקודת ריכוז.
יש לך מחשב בחדר שינה???
תשקול לשים בכלל SWITCH בנקודת ריכוז ולחבר אליה גם את המחשב באשר הוא וגם המזרימדיה.
ככה גם אם יום יבוא ותרצה להוסיף עוד ציוד - תצטרך להשחיל עוד כבל ולחברו לסוויטץ' וזהו.
דבר ראשון אתה חייב כבל מסוכך FULL SHILEDED.
דבר שני כבלי חשמל תופסים יותר מקום בצינור מה שמשאיר פחות לכבל נוסף.
דבר שלישי כבלי חשמל בקיר הם בד"כ גידים קשיחים ולא כבל "רך" יחיד אז זה אומר שלושה כבלים בתוך הצינור שהסיכוי שהכבל שתוסיף יסתבך ביניהם.
אכן יש מחשב בחדר העבודה/שינה שאותו אני מעוניין לחבר בתקשורת חוטית לסטרימר החדש בסלון.
אני לא מאמין שאצטרך בעתיד לחבר עוד כבל מאיפשהו בבית לכיוון הסלון כיון שזהו המחשב היחיד שעליו יושב כל אוסף המדיה שיושב בחדר העבודה/שינה.
בכל זאת יש המלצה לסוויץ'? האם הוא יכנס בתיבת הריכוז שיש בדירות החדשות שבונים היום?
pixies כתב:גם לא באין ברירה. זה מאוד מסוכן. בשום פנים ואופן לא להעביר כבל רשת בצינור בו עוברים חוטים עם 220 וולט!
בצינורת של כבלים וטלפון כמובן שמותר ואפשרי.
...
אז בתשתית של הכבלים זה אפשרי - יופי.
שאלה נוספת - האם כאשר אני מעביר מחדר המחשב זה עובר לאיזשהו ארון תקשורת ומשם אני אמור להעביר את זה לחדר שינה? האם יש מעבר בין חדר לחדר או שהכול מצטלב באיזשהו מקום מרוכז?
הבנתי - הדירה שלי היא די חדשה (כ 3 שנים) ויש בה ריכוז לחשמל (ארון חשמל פנימי בתוך הדירה). בנוסף אני חושב שיש איזשהו מקום שבו עוברים הכבלים של YES/HOT (אבל אני צריך לברר את זה).
אז בעצם הכבל יעבור מחדר העבודה אל הריכוז הזה ומשם אני אצטרך לנתב אותו לכיוון חדר השינה - נכון?