נפח החלב בסוף ההקצפה
ברוב המקומות שקראתי, צויין שהחלב אמור להכפיל את ניפחו. נפח כפול אומר שהחלב עשיר באוויר (גם עם מדובר ב microfoam). מניסיונות שערכתי, המשקל הסגולי של החלב בתצורה זו קל מידי, ומתקבל כתם לבן בעת ניסיונות לבצע latte art. עלייה של 1/2 מהנפח הראשוני מניבה תוצאות טובות בהרבה. אני סקרן לדעת אם נתקלתם בתופעה דומה, או שאני מפספס משהו?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה יותר מדי פי - 2. מכסימום לגדול בשליש וזה גם יותר מדי קצף ללאטה ארט.
כשהחלב מוקצף טוב הוא מבריק במרקם סמיך - לא נראה שבהקצפה פי 2 זה יקרה.
מקציפי בזק כאלה מגיעים לפי 2 ושם זה אף פעם לא נראה ממש טוב.
כשהחלב מוקצף טוב הוא מבריק במרקם סמיך - לא נראה שבהקצפה פי 2 זה יקרה.
מקציפי בזק כאלה מגיעים לפי 2 ושם זה אף פעם לא נראה ממש טוב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בכל מקרה שיש יותר מדי קצף אפשר למזוג לכוס ממרחק גבוה יותר.
ככל שהכד גבוה יותר יישפך פחות קצף (אבל יהיה קשה יותר לעשות לאטה ארט)
לא מדדתי אבל נראה לי שאצלי הנפח גדל בדרך כלל ב 50% בערך (יותר משליש אם אני זוכר נכון
ככל שהכד גבוה יותר יישפך פחות קצף (אבל יהיה קשה יותר לעשות לאטה ארט)
לא מדדתי אבל נראה לי שאצלי הנפח גדל בדרך כלל ב 50% בערך (יותר משליש אם אני זוכר נכון
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אם זה רק בשביל לשתות, אני ממש לא חושב שזה נושא של 'טוב' או 'לא טוב', אלא מה שאתה אוהב: הרבה קצף או פחות.אייסמן כתב:בשני המקרים אני מקבל מרקם מצויין (קטיפתי ועשיר), פשוט כשהנפח נמוך יותר, המרקם מעט נוזלי יותר וה-latte art מצליח. אם אתה אומר שליש, אז כנראה שההמלצות לנפח כפול לא טובות.
תודה...
אם אתה מנסה לעשות לאטה ארט, אז דבוטאנט צודק לדעתי, יהיה לך קשה יותר עם קצף אוורירי מדי (נפח כפול).
בכל מקרה לפני תתן כמה מכות קלות עם הכד על השיש להוציא את הבועות ותמיד תערבב היטב את החלב, ממש עד לרגע המזיגה, אחרת הקצף והחלב נפרדים.