ק"ב בתקציב של עד 6000 ש"ח
שלום,
אני צריך את עצת המקצוענים,
יש לי סלון באורך של 4 מטר (מנקודת הישיבה ועד לקיר - שעליו תיתלה הטלויזיה).
ראשית שאלה לבעלי נסיון: האם טלויזיה 42' תעשה את העבודה או שללכת על 46'?
שנית,
אני מחפש להוסיף לטלויזיה מערכת (עד 6000 ש"ח) שתכלול רסיבר ורמקולים (בתצורה 5.1 לכל הפחות) ואני לא מעוניין במערכות הפשוטות של הדיוטי פרי ב-200$, אני מחפש משהו יותר מקצועי - לצרכים של סרטים ומוזיקה.
אשמח להמלצות ולהתייחסות כללית לשאלה, האם התקציב נמוך/גבוה מדי?
תודה,
נמרוד.
אני צריך את עצת המקצוענים,
יש לי סלון באורך של 4 מטר (מנקודת הישיבה ועד לקיר - שעליו תיתלה הטלויזיה).
ראשית שאלה לבעלי נסיון: האם טלויזיה 42' תעשה את העבודה או שללכת על 46'?
שנית,
אני מחפש להוסיף לטלויזיה מערכת (עד 6000 ש"ח) שתכלול רסיבר ורמקולים (בתצורה 5.1 לכל הפחות) ואני לא מעוניין במערכות הפשוטות של הדיוטי פרי ב-200$, אני מחפש משהו יותר מקצועי - לצרכים של סרטים ומוזיקה.
אשמח להמלצות ולהתייחסות כללית לשאלה, האם התקציב נמוך/גבוה מדי?
תודה,
נמרוד.
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
עדיף 47 ומעלה למרחק צפיה מעל 3 מטר.
בהקשר לרמקולים אין פה העדפה מיוחדת לחברה זו או אחרת.
הרבה תלוי אם אתה מוכן לשים ריצפתיים בסלון (אפשר גם סטליטים, מדף, או שקועים בקיר). לטעמי רצפתיים יתנו לך מגוון רחב יותר של אפשרויות.
עצם זה שאתה קונה סט + מגבר יאפשר לך לקבל מחירים טובים לאחר השוואת מחירים בחנויות השונות.
כמה טיפים:
1. לא להסתמך על המחירים בזאפ, הם מנופחים. בחנויות תקבל מחיר טוב יותר.
2. לא להתפשר על רסיבר זול, וחובה שיתמוך בפורמטים החדשים (DTS-HD, DTS-TRUEHD וכדומה)
3. הפורום הוא עזר, אבל אתה האוזן היא הקובעת . לך לחנות תשמע סטים-עדיף לשמוע עם אותו רסיבר שיהיה לך בבית, ואז תמקד את השאלות.
בחנויות הם אוהבים לשאול מה התקציב שלך. תגיד עד 10 אלף (גם ככה המוכר והיבואן גוזר 3K רק מהשאלה הזאת, זה בערך היה ההפרש בין החנויות השונות בין המערכת שלי למה שהציעו לי בחנות X), כשבפועל אתה יכול להביא משהו מכובד ב7K כולל רסיבר ועוד יישאר עודף לסאב בעוד שנה.
מומלץ לשים את שם הדגם בגוגול+REVIEW כדי לקרוא קצת גם דעות מקצועיות באתרים בחו"ל.
למשל רמקול פולק אודיו TSI300 שעולה 200$ באמזון, נמכר כאן ב3000-3.500 שח.
זה רמקול טוב, אבל המחיר שלו בארץ מנופח יתר על המידה וב3.5 אפשר להביא משהו הרבה יותר איכותי.
הכוונה היא שלא ידחפו לך ציוד מיושן (באודיו זה לא פקטור אבל להפטר מסחורה במחסן ללקוח שלא מבין עניין זה כן) שהמחיר שלו בארהב ברצפה, ויגידו לך שזה הדיל הכי משתלם שתקבל.
בארהב המחירים הוא מדד אמין יותר לשווי שוק מאשר בארץ.
הרבה תלוי אם אתה מוכן לשים ריצפתיים בסלון (אפשר גם סטליטים, מדף, או שקועים בקיר). לטעמי רצפתיים יתנו לך מגוון רחב יותר של אפשרויות.
עצם זה שאתה קונה סט + מגבר יאפשר לך לקבל מחירים טובים לאחר השוואת מחירים בחנויות השונות.
כמה טיפים:
2. לא להתפשר על רסיבר זול, וחובה שיתמוך בפורמטים החדשים (DTS-HD, DTS-TRUEHD וכדומה)
3. הפורום הוא עזר, אבל אתה האוזן היא הקובעת . לך לחנות תשמע סטים-עדיף לשמוע עם אותו רסיבר שיהיה לך בבית, ואז תמקד את השאלות.
בחנויות הם אוהבים לשאול מה התקציב שלך. תגיד עד 10 אלף (גם ככה המוכר והיבואן גוזר 3K רק מהשאלה הזאת, זה בערך היה ההפרש בין החנויות השונות בין המערכת שלי למה שהציעו לי בחנות X), כשבפועל אתה יכול להביא משהו מכובד ב7K כולל רסיבר ועוד יישאר עודף לסאב בעוד שנה.
מומלץ לשים את שם הדגם בגוגול+REVIEW כדי לקרוא קצת גם דעות מקצועיות באתרים בחו"ל.
זה רמקול טוב, אבל המחיר שלו בארץ מנופח יתר על המידה וב3.5 אפשר להביא משהו הרבה יותר איכותי.
הכוונה היא שלא ידחפו לך ציוד מיושן (באודיו זה לא פקטור אבל להפטר מסחורה במחסן ללקוח שלא מבין עניין זה כן) שהמחיר שלו בארהב ברצפה, ויגידו לך שזה הדיל הכי משתלם שתקבל.
בארהב המחירים הוא מדד אמין יותר לשווי שוק מאשר בארץ.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני ממליץ שתתן לנו את העלות הכוללת של הציוד שאתה רוצה לרכוש - זה יקל את העבודה
למרחק של 4 מ' - באילו תכנים מדובר? על פניו - היית צריך בסביבות ה-60" ואף יותר - אבל אני יכול רק לשער שזה מעבר לתקציב. לכן הייתי ממליץ על 50-55" בהתאם לתקציב
למרחק של 4 מ' - באילו תכנים מדובר? על פניו - היית צריך בסביבות ה-60" ואף יותר - אבל אני יכול רק לשער שזה מעבר לתקציב. לכן הייתי ממליץ על 50-55" בהתאם לתקציב
אין לי בעיה רצפתיים, השאלה היא על איזה פרמטרים אני צריך לשים דגש כשאני מחפש רמקולים, הרי יש פרמטרים מסויימים שעלולים לייקר מוצר למרות שאין לי צורך ברמה כזו או אחרת.sheva23 כתב:עדיף 47 ומעלה למרחק צפיה מעל 3 מטר.
כמה טיפים:
בארהב המחירים הוא מדד אמין יותר לשווי שוק מאשר בארץ....
אני מנסה להמנע ממצב שאני קונה משהו שהוא "טוב מדי" לסלון שלי.
אני אשמח לקבל המלצות לדגמים או חברות של רמקולים.
אותו כנ"ל גם לגבי רסיברים - מה טווח המחירים של רסיבר טוב?
תודה!
בהתחלה חשבתי על מקרן אבל מכיוון שמתלוות לו הרבה הוצאות נוספות (מנורה, מסך, זרועה וכו') וגם בגלל שאני מעדיף את היכולת שלצפות בטלויזיה גם ביום ירדתי מהרעיון.Itay_Pollak כתב:אני ממליץ שתתן לנו את העלות הכוללת של הציוד שאתה רוצה לרכוש - זה יקל את העבודה
למרחק של 4 מ' - באילו תכנים מדובר? על פניו - היית צריך בסביבות ה-60" ואף יותר - אבל אני יכול רק לשער שזה מעבר לתקציב. לכן הייתי ממליץ על 50-55" בהתאם לתקציב...
לא חסרות היום טלויזיות גדולות בחירים סבירים, העניין הוא שאני לא מזמן ראיתי Samsung 650 (אם אני זוכר נכון את הדגם) ופשוט אהבתי את החדות שה-100Hz נותן למסכים האלה ביחס למסכים אחרים...
אז ככה שאני מנסה לכוון למסך שעובד 100Hz...
התקציב שלי הוא עד 6K למסך 46' ומעלה (עם עדיפות ל-100Hz, כמצוין).
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
יש הרבה פרמטרים שאפשר להסתכל עליהם ברמקולים, כמו עוצמה (ככל שיש לו יותר כוח כך יהיה פחות צעקני בחדר...לכן לא ממש מדוייק להגיד שתיקח משהו שיהיה יותר מדי בשבילך, 200 וואט זה MUST לדעתי), טווח תדרים, חברה ידוע, חומרים , אחריות, איך הרמקול נשמע ביחס לאחרים ובמה הוא מצטיין יותר באסים,ק"ב, מוסיקה. איך הוא משתלב עם מגבר יעודי לק"ב.
יש הרבה חברות טובות, כל אחד יגיד לך שאצלו בבית הרמקולים שלו נשמעים מעולה.
זה כמו טלויזיות, לך תבחר בין סמסונג,פיליפס, פנסוניק,שארפ,סוני, LG ...לכל אחד יש העדפות.
רסיברים (יש עכשיו סקר בפורום), יאמהה,אונקיו,פיוניר,הרמן
אני מה שעושה בד"כ זה רשימה של מספר דגמים, קורה עליהם ביקורות בחו"ל, קובע לעצמי כמה אני מוכן להשקיע ואז הולך לשמוע בחנות עם רשימה מוכנה.
לאחר מכן , עושה סקר שוק בין חנויות ולוקח את מי שנתן לי שירות טוב ומחיר טוב (לאו דווקא הזול ביותר). מצד שני לא משנה כמה השירות יהיה טוב, אם המחיר יהיה מנופח מכמה אלפים אז אומרים תודה ועוברים הלאה.
תעבור פה על שרשורים בפורום , תקרא קצת ויכוחים ושאלות.
יש הרבה חברות טובות, כל אחד יגיד לך שאצלו בבית הרמקולים שלו נשמעים מעולה.
זה כמו טלויזיות, לך תבחר בין סמסונג,פיליפס, פנסוניק,שארפ,סוני, LG ...לכל אחד יש העדפות.
רסיברים (יש עכשיו סקר בפורום), יאמהה,אונקיו,פיוניר,הרמן
אני מה שעושה בד"כ זה רשימה של מספר דגמים, קורה עליהם ביקורות בחו"ל, קובע לעצמי כמה אני מוכן להשקיע ואז הולך לשמוע בחנות עם רשימה מוכנה.
לאחר מכן , עושה סקר שוק בין חנויות ולוקח את מי שנתן לי שירות טוב ומחיר טוב (לאו דווקא הזול ביותר). מצד שני לא משנה כמה השירות יהיה טוב, אם המחיר יהיה מנופח מכמה אלפים אז אומרים תודה ועוברים הלאה.
תעבור פה על שרשורים בפורום , תקרא קצת ויכוחים ושאלות.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/