האם טחינת קפה לפורטפילטר רותח - מעשה נכון?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
Lorenb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שבוע טוב לכולם,
רציתי לדעת האם טחינת קפה לפורטפילטר רותח - מעשה נכון? האם הדבר לא גורם לכך שהקפה הטחון "נשרף" איכשהוא?
ראיתי באינטרנט שיש אנשים שטוחנים לפורטפילטר קר ומציינים שלא כדאי לחמם את המכונה כאשר הוא בפנים.
האמנם?

שבוע טוב

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

בדרך כלל כשהפוטהפילטר קר יוצא קפה חמוץ.
אני גם ראיתי ביוטיוב שמישהו אמר את זה אבל הוא נראה לי קשקשן והיתה לו מכונת טרמובלוק שלא יציבה בטמפרטורה ומתחממת יותר מדי.
צריך לטחון, להדק, לשים בראש וישר להפעיל את המכונה. בלי לחכות שעות בין לבין.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #3 

יש בזה בהחלט משהו אבל לא בכזו קיצוניות. צריך שהPF יהיה חם, אבל בחלק מהמכונות הוא אכן עלול להיות חם מדי, ואז יש לקרר אותו מעט.

בגאג'ה לדוגמא, במשך מספר חודשים לא הצלחתי להבין איך תמיד יש טעם קצת מר ושרוף לקפה למרות שעשיתי הכל לפי הספר והשתמשתי בקפה טוב וטרי. בסוף הבנתי שהPF פשוט היה חם מדי ואכן שרף את הקפה. אבל צריך להבין שהוא היה יוצא ממש רותח, כלומר נגיעה בו במשך שנייה היתה מובילה לכוויה, אז תמיד קיררתי אותו טיפה לפני הטחינה אליו.
במכונה הנוכחית אין לי בעיה כזו.

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #4 

כמו כל דבר בחיים - תלוי...
פרוטפילטר יצוק וכבד עלול להוריד את טמפרטורת החחליטה של הקפה בכמה מעלות - וזה משהו שאנו מנסים למנוע. משום כך הפורטפילטר צריך להיות חם.
מאידך, אם הפורטפילטר לוהט, הוא אכן עלול לשרוף את הקפה. פיסיקלית איני מבין איך טמפרטורת הפורטפילטר יכולה להיות גבוהה יותר מטפרטורת החליטה.
אני דואג שהפורטפילטר יהיה חם. הקפה שלי לא יוצא שרוף. מצד שני הפורטפילטר החם (גם לאחר שמוזרמים דרכו מים מהמכונה) אינו כזה שגורם לי לכווייה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”