הגיע הזמן לשדרג ? אפסון 8500 או פנסוניק 4000 ?
כבר יותר מ- 4 שנים משרת אותי נאמנה הפנסוניק 900, לאחרונה חשבתי אולי לשדרג.
המקרן אצלי משמש להקרנת תכני HD / SD, למעשה אני רואה טלוויזיה באופן קבוע במקרן.
מרחק ההקרנה הוא 6 מטר והתמונה שאני מקרין היא 120".
שיקולי בבחירת המקרן הם:
איכות תמונה בחושך מוחלט
איכות תמונה כשאין אפשרות לחושך מוחלט (האם יש פה יתרון למקרן מסויים?)
התמודדות עם SD (אני מניח שב-HD שניהם מעולים)
רעש (נושא זה קריטי עבורי)
אמינות
קראתי בעבר על iris רועש באפסון 5000, האם זה נפתר ?
האם מישהו בעל אפסון 8500 יכול לתת חוות דעת על נושא הרעש (חשוב לי מאוד שקט מוחלט מהמקרן)
מקור הקניה עבור שני המקרנים יהיה ארה"ב.
הקנייה, אם תתבצע, תהיה בשבועיים הקרובים.
תודה מראש עבור כל התייחסות,
תומר.
המקרן אצלי משמש להקרנת תכני HD / SD, למעשה אני רואה טלוויזיה באופן קבוע במקרן.
מרחק ההקרנה הוא 6 מטר והתמונה שאני מקרין היא 120".
שיקולי בבחירת המקרן הם:
איכות תמונה בחושך מוחלט
איכות תמונה כשאין אפשרות לחושך מוחלט (האם יש פה יתרון למקרן מסויים?)
התמודדות עם SD (אני מניח שב-HD שניהם מעולים)
רעש (נושא זה קריטי עבורי)
אמינות
קראתי בעבר על iris רועש באפסון 5000, האם זה נפתר ?
האם מישהו בעל אפסון 8500 יכול לתת חוות דעת על נושא הרעש (חשוב לי מאוד שקט מוחלט מהמקרן)
מקור הקניה עבור שני המקרנים יהיה ארה"ב.
הקנייה, אם תתבצע, תהיה בשבועיים הקרובים.
תודה מראש עבור כל התייחסות,
תומר.
לפי מה שאני מבין ה 8500 בארה"ב אינו זהה לחלוטין ל 5500 שנמכר כאן, ה 8500 וה 4000 בארה"ב עולים
כמעט אותו הדבר ובמצב הזה הייתי רוכש את האפסון ללא היסוס. קראתי שהרעש של האיריס באפסון נפתר
בדגם הנוכחי אבל לא שמעתי בעצמי. דבר נוסף זה שאוטוטו המקרנים האלו הולכים להיות מוחלפים אז אם יש
קצת סבלנות אולי שווה לחכות.
כמעט אותו הדבר ובמצב הזה הייתי רוכש את האפסון ללא היסוס. קראתי שהרעש של האיריס באפסון נפתר
בדגם הנוכחי אבל לא שמעתי בעצמי. דבר נוסף זה שאוטוטו המקרנים האלו הולכים להיות מוחלפים אז אם יש
קצת סבלנות אולי שווה לחכות.
הגיע ה- 8500 
הוא ממש גדול יחסית... ממש כמעט פי שתיים מהפנסוניק 900 שלי... וגם כבד פי שתיים.
חשבתי שאוכל להשתמש באותו מתקן תלייה וכנראה שלא...
המתקן הקיים שלי הוא:
http://www.galil-slg.co.il/?categoryId=8689&itemId=9902
הוא קטן מדי למידות האפסון, קראתי פה בפורום שהמתקן של ברקן מרגיש מצ'וקמק למשקל של האפסון 5000.
יש משהו אחר מומלץ ?
תודה,
תומר.
הוא ממש גדול יחסית... ממש כמעט פי שתיים מהפנסוניק 900 שלי... וגם כבד פי שתיים.
חשבתי שאוכל להשתמש באותו מתקן תלייה וכנראה שלא...
המתקן הקיים שלי הוא:
http://www.galil-slg.co.il/?categoryId=8689&itemId=9902
הוא קטן מדי למידות האפסון, קראתי פה בפורום שהמתקן של ברקן מרגיש מצ'וקמק למשקל של האפסון 5000.
יש משהו אחר מומלץ ?
תודה,
תומר.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
החלפת מנורה בדרך? אם לא, איך החזקת 4 שנים כשאתה גם רואה טלויזיה?
אני במצב דומה לשלך. יש לי את הפאנא 900 3 שנים והוא עבר כבר את ה 1000 שעות. אני רואה בו 95% סרטים ו 5% ספורט. ברגע שהמנורה תלך, אני אלך על הפאנא 4000 או אפסון 5000\5500. לא מאמין שבעוד שנה מהיום, כשיגיע זמני להחליף, יהיה אפשר לקנות מקרן 3D טוב במחיר שפוי.
אם המנורה תחזיק עוד שנתיים, זה כבר יהיה סיפור אחר לגמרי.
תהנה
אני במצב דומה לשלך. יש לי את הפאנא 900 3 שנים והוא עבר כבר את ה 1000 שעות. אני רואה בו 95% סרטים ו 5% ספורט. ברגע שהמנורה תלך, אני אלך על הפאנא 4000 או אפסון 5000\5500. לא מאמין שבעוד שנה מהיום, כשיגיע זמני להחליף, יהיה אפשר לקנות מקרן 3D טוב במחיר שפוי.
אם המנורה תחזיק עוד שנתיים, זה כבר יהיה סיפור אחר לגמרי.
תהנה
החלפתי נורה פעם אחת אחרי קצת יותר מ-2000 שעות.
ההחלפה הייתה יזומה, הנורה המקורית עדיין עבדה...
גם עכשיו המקרן עובד והכל בסדר, פשוט הייתה לי אפשרות להביא מקרן מארה"ב... מה שקונים שם ב-2000$ קונים פה ביותר מכפול...
אני אשמח לשמוע מבעלי מקרני אפסון 5000/5500/8500/9500 באיזה מתקן תליה הם משתמשים והיכן נרכש ?
תודה שוב,
תומר
גם עכשיו המקרן עובד והכל בסדר, פשוט הייתה לי אפשרות להביא מקרן מארה"ב... מה שקונים שם ב-2000$ קונים פה ביותר מכפול...
אני אשמח לשמוע מבעלי מקרני אפסון 5000/5500/8500/9500 באיזה מתקן תליה הם משתמשים והיכן נרכש ?
תודה שוב,
תומר
כל מתקן סטנדרטי יעשה את העבודה.byoyo כתב:החלפתי נורה פעם אחת אחרי קצת יותר מ-2000 שעות.
תודה שוב,
תומר...
לי יש את זה
אתה צריך משהו שיש לו עכביש גדול הסטנדרטים לא מתאימים.Nba כתב:כל מתקן סטנדרטי יעשה את העבודה.byoyo כתב:החלפתי נורה פעם אחת אחרי קצת יותר מ-2000 שעות.
תודה שוב,
תומר...
לי יש את זה...
לי יש את הנ"ל עם אפסון 5000 והוא מתאים וחצי.