מישהו מכיר כבר את PIXXEL ? על הנייר זה נראה מציאה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני דיברתי על זה בעבר אבל קיוותי שבנתיים מישהו ראה ....
נראה לי שהBENQ והPIXXEL מיוצרות באותו מקום
PIXXEL זה שם שהמציאו קרט ישראל - זה "מוצר מדבקה"
PIXXEL זה שם שהמציאו קרט ישראל - זה "מוצר מדבקה"
אין פה עניין של בטחון או לא, אם ההית יודע איך העסק עובד ההית מבין זאת.
מה ההגיון שחברת סמסונג תמכור מסכים מהדור האחרון שעליהם היא שקדה ועבדה לחברות מדבקה שמוכרות את המוצרים שלהם בכמה אלפים פחות , זה קצת לירות לעצמך ברגל , לא ? אם ההית מנ"כל סמסונג ההית עושה זאת ?
מה ההגיון שחברת סמסונג תמכור מסכים מהדור האחרון שעליהם היא שקדה ועבדה לחברות מדבקה שמוכרות את המוצרים שלהם בכמה אלפים פחות , זה קצת לירות לעצמך ברגל , לא ? אם ההית מנ"כל סמסונג ההית עושה זאת ?
גם אני חושב שהמסכים
האלה מתקדמים מאד ואם הייתי מנכל סמסונג הייתי מוכר מסכים לכל החברות שמוכרים מוצרי מדבקה.
אם סמסונג לא תמכור אז lg תמכור ואם לא lg אז שרפ או יצרנים אחרים.היום השוק פתוח ויש תחרות.
לפני שבוע ראיתי את המכשיר של בנקיו .התמונה חלקה ומדהימה.השידור היה של הוט.אני פשוט מחכה ל42 אינץ.
כשיהיו שידורים היי דיפינישין התמונה אמורה להיות עוד יותר טובה.התמונה היום כל כך טובה שאיני מבין מה יהיה השיפור.
אם סמסונג לא תמכור אז lg תמכור ואם לא lg אז שרפ או יצרנים אחרים.היום השוק פתוח ויש תחרות.
לפני שבוע ראיתי את המכשיר של בנקיו .התמונה חלקה ומדהימה.השידור היה של הוט.אני פשוט מחכה ל42 אינץ.
כשיהיו שידורים היי דיפינישין התמונה אמורה להיות עוד יותר טובה.התמונה היום כל כך טובה שאיני מבין מה יהיה השיפור.
למרות חוסר ההבנה הבסיסי שלי בשאלה " איך העסק הזה עובד ", תרשה לי לחזור על מה שלימדו אותי פעם. הבחירה במוצר נובעת גם, אם לא בעיקר, מנימוקים רגשיים. כך לדוגמה, אנשים ישלמו על מותג עשרות מונים יותר מאשר על מוצר זהה מבחינת איכותו, אך עלום מבחינת שמו. עוד נקודה חשובה שזכורה לי מאותו שעור נשכח, היא ככל שהמוצר חסר יוקרה מותגית, כך הצרכן יהיה מוכן להשלים פחות עם איכות נמוכה. זאת מכיון שהנימוק הרגשי שהוזכר, הופך להיות מאוד שולי והמרכיב המרכזי הוא חישוב של עלות/תועלת. לכן, אם הייתי מנכ"ל "סמסונג" הייתי מוכר את המסכים המתקדמים ביותר שלי לחברות ה"מדבקה", בלי שום היסוס והייתי פשוט מרוויח יותר, בלא לפגוע במכירות של מוצריי המוגמרים. זאת ועוד בתור מנכ"ל "סמסונג" אני לא מחזיק קווי ייצור ישנים אלא מסב אותם למוצרים החדשים שלי. אבל כמו שטענת ובצדק רב, אני לא ממש מבין בתחום.lironk כתב:אין פה עניין של בטחון או לא, אם ההית יודע איך העסק עובד ההית מבין זאת.
מה ההגיון שחברת סמסונג תמכור מסכים מהדור האחרון שעליהם היא שקדה ועבדה לחברות מדבקה שמוכרות את המוצרים שלהם בכמה אלפים פחות , זה קצת לירות לעצמך ברגל , לא ? אם ההית מנ"כל סמסונג ההית עושה זאת ?...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
רועי,
נכון לכרגע אין כל ביטחון מה איכות המסכים שנמכרים לחברות שונות. כאשר מדובר בחברה שמייצרת פאנלים, אז לפחות אתה מודע לכך שזה כרגע שיא הטכנולוגיה.
החברות שמייצרות את הפאנלים אוגרות כמויות אדירות של פאנלים ומוכרות אותן למרבה במחיר. מי שרוצה פאנל מהדור האחרון (למשל פיליפס שרוכשת פאנלי LCD מחברת SHARP) משלם יותר. ככל שהפאנל עתיק יותר, או שהחברה רוכשת בכמויות גדולות יותר, המחירים יורדים. זה שיטת מסחר מקובלת בכל העולם.
לכן, חברות גדולות יותר (ע"ע BENQ) מסוגלות לרכוש פאנלים מתקדמים יותר במחיר זול יותר, ולכן חברות קטנות ועלומות שם יכולות לרכוש במחירים זולים פאנלים זולים (קרי: ישנים יותר בטכנולוגיה).
איזה פאנלים אתה מקבל בסופו של דבר? קשה לדעת כי אתה פשוט לא יודע באיזו עסקה סיבובית החברות רכשו את הפאנלים. לכן, אני אישית הולך רק על החברות הגדולות שמייצרות פאנלים, פשוט בגלל שאני יודע שמדובר בטכנולוגיה האחרונה ולא משהו מלפני שנתיים (ההבדל הוא אכן משמעותי).
נכון לכרגע אין כל ביטחון מה איכות המסכים שנמכרים לחברות שונות. כאשר מדובר בחברה שמייצרת פאנלים, אז לפחות אתה מודע לכך שזה כרגע שיא הטכנולוגיה.
החברות שמייצרות את הפאנלים אוגרות כמויות אדירות של פאנלים ומוכרות אותן למרבה במחיר. מי שרוצה פאנל מהדור האחרון (למשל פיליפס שרוכשת פאנלי LCD מחברת SHARP) משלם יותר. ככל שהפאנל עתיק יותר, או שהחברה רוכשת בכמויות גדולות יותר, המחירים יורדים. זה שיטת מסחר מקובלת בכל העולם.
לכן, חברות גדולות יותר (ע"ע BENQ) מסוגלות לרכוש פאנלים מתקדמים יותר במחיר זול יותר, ולכן חברות קטנות ועלומות שם יכולות לרכוש במחירים זולים פאנלים זולים (קרי: ישנים יותר בטכנולוגיה).
איזה פאנלים אתה מקבל בסופו של דבר? קשה לדעת כי אתה פשוט לא יודע באיזו עסקה סיבובית החברות רכשו את הפאנלים. לכן, אני אישית הולך רק על החברות הגדולות שמייצרות פאנלים, פשוט בגלל שאני יודע שמדובר בטכנולוגיה האחרונה ולא משהו מלפני שנתיים (ההבדל הוא אכן משמעותי).
רועי51
לא תמיד הדברים שנלמדים בתאוריה הם גם מיושמים בשטח.
בתחום הוידאו אין יותר מידי חוכמות או שהתמונה טובה או שלא ובפועל ההפרשים באיכות התמונה בין מוצרי מדבקה למוצרים ממותגים גדולה מאוד , אפשר לדבר עד מחר על נימוקים רגשיים אבל בתחום הזה אין חוכמות עובדה שיש חברות מאוד ידועות וממותגות שלא מוצלחות בתחום הפלזמות למשל וכך גם נראות המכירות שלהן.
לגבי ההפרשים במחירים זה כבר נושא מאוד אינדיבידואלי יתכן ואתה שתראה הפרשים בתמונה בין מסכים מסוימים תאמר שההפרש לא מוצדק ומצד שני אני על כל הפרש הכי קטן יהיה מוכן להוסיף אלפי שקלים.
לא תמיד הדברים שנלמדים בתאוריה הם גם מיושמים בשטח.
בתחום הוידאו אין יותר מידי חוכמות או שהתמונה טובה או שלא ובפועל ההפרשים באיכות התמונה בין מוצרי מדבקה למוצרים ממותגים גדולה מאוד , אפשר לדבר עד מחר על נימוקים רגשיים אבל בתחום הזה אין חוכמות עובדה שיש חברות מאוד ידועות וממותגות שלא מוצלחות בתחום הפלזמות למשל וכך גם נראות המכירות שלהן.
לגבי ההפרשים במחירים זה כבר נושא מאוד אינדיבידואלי יתכן ואתה שתראה הפרשים בתמונה בין מסכים מסוימים תאמר שההפרש לא מוצדק ומצד שני אני על כל הפרש הכי קטן יהיה מוכן להוסיף אלפי שקלים.
סתם כדי לסכם את דעתי המאוד פרטית.
לו הייתי רואה את ההבדלים שאתה כנראה רואה בין מסכים ממותגים לבין כאלו שאינם, לא הייתי מטריח אותך ואולי אחרים, בתשובתי שלמעלה. דווקא הסיבה שההבדלים שאני רואה בין מסכים שונים, אין לה שום קשר למוניטין היצרן, היא זו שהניעה אותי להתייחס לעניין. מכל מקום אני מחזיק בשלי. לי אין את אותו בטחון לפיו כל מסך עלום שם חזקה עליו שהוא מיושן. התזכורת הכלכלית שהעזתי להביא, נועדה פשוט להבהיר שמנכ"ל " סמסונג " לא בהכרח פועל כפי שאתה היית מצפה ממנו. ואידך זיל גמור.
אין לי מושג אילו מסכים ראית ובין אילו השווית ואולי מן הראוי שתאמר על אילו מסכים אתה מדבר כי הדיון הזה הוא סתם בעלמא אלא אם אתה טוען שלדוגמא לא ראית הבדלים בין מדבקות למסך של הפיליפס ה 9830 .
שוב אני לא יודע אם אתה בתור מנהל מפעל ההית מוכר מוצר שהוא הפיתוח האחרון שלך ומבחינתך שיא הטכנולוגיה לחברה אחרת שתמכור אותו בחצי ממה שאתה מוכר , זה לירות לעצמך ברגל ובעצם איזו הצדקה יש לשם של החברה שלך , מה עוד שגם מבחינת המחיר העניין קצת לא הגיוני.
שוב אני לא יודע אם אתה בתור מנהל מפעל ההית מוכר מוצר שהוא הפיתוח האחרון שלך ומבחינתך שיא הטכנולוגיה לחברה אחרת שתמכור אותו בחצי ממה שאתה מוכר , זה לירות לעצמך ברגל ובעצם איזו הצדקה יש לשם של החברה שלך , מה עוד שגם מבחינת המחיר העניין קצת לא הגיוני.
ראיתי פיליפס
ולמען האמת התמונה מאוד מצאה חן בעייני. איני זוכר את הדגם אך למיטב זכרוני, הוא היה מסדרת פיקסל + או +2. מאידך ראיתי מסכים של סמסונג ושרפ שמהם סרבתי להתלהב יותר ממסך של מרנץ שהיה נחות מהם רק במחירו. גם ראיתי מסך פלזמה של פיוניר, שלהבנתי הוא הרולס רויס בתחום הפלסמות ( והמחיר מצדיק את ההשוואה לאוטו ההוא ). ולא ממש התרשמתי. זהו מדגם זניח שאינו ממצה את כל שראיתי. די אם אחזור ואומר כי המסקנות שאני הגעתי אליהן הן אלו שפרטתי קודם לכן. באשר למדיניות המכירות של מנכ"ל " סמסונג ", כנראה שלא הצלחתי להסביר את דעתי באופן בהיר מספיק. עובדה שהוא ממשיך לירות לעצמו ברגל ולכן אני נשמט בזה הרגע מהויכוח.