זה משנה אם אני מחבר את ה XBOX 360 ב Component או HDMI ?
- ViruzZ
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 790
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
הקומפוננט מגיע ל FHD רק בטלויזיות שתומכות בזה. זאת אומרת תומכות ב FHD דרך קומפוננט ולא רק ב HDMI
HDMI תמיד עדיף, וגם VGA. תבדוק את שתיהם, לדעתי VGA יותר מהיר (פחות LAG) בגלל שבחיבור VGA טלויזיה לא משתמשת במעבדי תמונה
שהם טובים לסרטים אבל ממש מזיקים למשחקים.
אחרי שעבדתי עם HDMI קרוב לשנה, חזרתי לVGA ולדעתי משחקים נראים יותר CRISP, ודי דומע לתמונה של מחשב...
אבל תבדוק את שניהם ותחליט, מה שבטוח זה ש בקומפוננט לא כדי להישתמש.
HDMI תמיד עדיף, וגם VGA. תבדוק את שתיהם, לדעתי VGA יותר מהיר (פחות LAG) בגלל שבחיבור VGA טלויזיה לא משתמשת במעבדי תמונה
שהם טובים לסרטים אבל ממש מזיקים למשחקים.
אחרי שעבדתי עם HDMI קרוב לשנה, חזרתי לVGA ולדעתי משחקים נראים יותר CRISP, ודי דומע לתמונה של מחשב...
אבל תבדוק את שניהם ותחליט, מה שבטוח זה ש בקומפוננט לא כדי להישתמש.
לא נכון וירוז - VGA הוא שוב חיבור אנלוגי - ואחד יחסית רגיש. ברוב המקרים עם כבל טוב קומפוננט טוב - הוא שווה ערך או נחות מקומפוננט.
לא רק זה - רוב הכבלי VGA מהמחשב הם די *** עופות כשעובדים ברזולוציות גבוהות וREFRESH RATE נורמאלי.
בקשר למעבדי תמונה - אם יש לך טלוויזיה מעפנה - אז אתה צודק (כל מני טושיבות בשקל 20 למיניהן) - מבחינת איכות התמונה אפילו.
אבל ברוב הטלוויזיות עם המעבדי תמונה הטובים (שארפ סוני , דגמים טובים של סמסונג , פיונירים למיניהם) - התמונה עדיפה עם HDMI.
לגבי עניין הצבעים - זה קורה בגלל הבדלים בכיוונון ואי דיוקים בצבעים (שוב אם זה בטלוויזיה פשוטה או במסך מחשב לדוגמא - אז במעבדי תמונה)
בכלליות מילה לגבי מעבדי תמונה שמשמשים כDIGITAL VIDEO CONVERTER - כמו DAC באודיו - בכל מקרה - המרה כזו מבוצעת - או ע"י המכשיר לקומפוננט / VGA (שבהם הכבל משנה כבר - לא היציאה כניסה) או ע"י הטלוויזיה (במקרה של HDMI) - ככה שלהגיד שאחד יוצר יותר LAG מהשני - זה תלוי גם במכשיר וגם בטלוויזיה.
ליביו
לא רק זה - רוב הכבלי VGA מהמחשב הם די *** עופות כשעובדים ברזולוציות גבוהות וREFRESH RATE נורמאלי.
בקשר למעבדי תמונה - אם יש לך טלוויזיה מעפנה - אז אתה צודק (כל מני טושיבות בשקל 20 למיניהן) - מבחינת איכות התמונה אפילו.
אבל ברוב הטלוויזיות עם המעבדי תמונה הטובים (שארפ סוני , דגמים טובים של סמסונג , פיונירים למיניהם) - התמונה עדיפה עם HDMI.
לגבי עניין הצבעים - זה קורה בגלל הבדלים בכיוונון ואי דיוקים בצבעים (שוב אם זה בטלוויזיה פשוטה או במסך מחשב לדוגמא - אז במעבדי תמונה)
בכלליות מילה לגבי מעבדי תמונה שמשמשים כDIGITAL VIDEO CONVERTER - כמו DAC באודיו - בכל מקרה - המרה כזו מבוצעת - או ע"י המכשיר לקומפוננט / VGA (שבהם הכבל משנה כבר - לא היציאה כניסה) או ע"י הטלוויזיה (במקרה של HDMI) - ככה שלהגיד שאחד יוצר יותר LAG מהשני - זה תלוי גם במכשיר וגם בטלוויזיה.
ליביו
- ViruzZ
-
- חבר פעיל במיוחד

מה אתא אומר, ומה תגיד אל סמסונג C8000 ו C7000 לדוגמה? טלויזיה מעפנה???liviur כתב:לא נכון וירוז - VGA הוא שוב חיבור אנלוגי - ואחד יחסית רגיש. ברוב המקרים עם כבל טוב קומפוננט טוב - הוא שווה ערך או נחות מקומפוננט.
ליביו...
ה LAG מגיע ל 104MS ללא גיים מוד, ועם גיים מוד יורד ל40MS, ומה גיים מוד עושה? מכבה מעבדי תמונה!
לי יש 2 סמסונגים בבית, והם ממש לא מעפנים ול שתיהם יש גיים מוד ב HDMI אבל ב VGA אין צורך כי מעבדי תמונה לא עובדים עם VGA בגלל שזה חיבור מחשב
VGA הוא חיבור אנלוגי אבל הוא עוקף קומפוננת בסיבוב, ותומך ברזולוציה ש קומפוננט רק יכול לחלום אליה
2048x1536px @85 Hz. תבדוק מפרט של VGA, הוא חיבור מצויין..
זה שיש כבלים *** זה ממש לא קשור לחיבור עצמו, ל אקסבוקס צריך כבל מיוחד בכול מקרה, ועם לא תתקמצן וקח כבל של MS הוא יעבוד במו שצריך.
אתה עדיין לא קורא מה שאני כותב עד הסוף וחבל.
אם אתה משתמש בVGA - עדיין צריך מעבד תמונה - ובמקום זה של הטלוויזיה - זה של הXBOX יפעל.
מה שאתה מדבר עליו לגיים מוד זה כיבוי אופציות נוספות של עיבוד תמונה - כי המרה בסיסית מדיגיטלי לאנלוגי מתקיימת.
זה כמו לדבר על האם להעביר סאונד דיגיטלי (אופטי או קואקסיאלי) מול מפוענח אנלוגית (בRCAים ככמות הערוצים) - הDAC - ההמרה מדיגיטלי לאנלוגי קוראת פשוט במקום אחר - אבל עדיין מישהו עושה אותה.
ליביו
אם אתה משתמש בVGA - עדיין צריך מעבד תמונה - ובמקום זה של הטלוויזיה - זה של הXBOX יפעל.
מה שאתה מדבר עליו לגיים מוד זה כיבוי אופציות נוספות של עיבוד תמונה - כי המרה בסיסית מדיגיטלי לאנלוגי מתקיימת.
זה כמו לדבר על האם להעביר סאונד דיגיטלי (אופטי או קואקסיאלי) מול מפוענח אנלוגית (בRCAים ככמות הערוצים) - הDAC - ההמרה מדיגיטלי לאנלוגי קוראת פשוט במקום אחר - אבל עדיין מישהו עושה אותה.
ליביו
- ViruzZ
-
- חבר פעיל במיוחד

אני מדבר אל Picture Enhancers כל מיני שיפורי צבע ועוד מלה דברים שיש בטלויזיות משוכללות.liviur כתב:אתה עדיין לא קורא מה שאני כותב עד הסוף וחבל.
ליביו...
לגבי מה שאתה עומר, עדיף שעבוד תמונה יהי בצד של קונסולה ככה לא יהיה LAG.
אתה באמת מפספס את הנקודה שבשניהם יש LAG?
הדלתא ביניהם היא מינורית.
היא גבוהה אם אתה משתמש בכל מני אלגוריתמים לשיפור תמונה בטלוויזיה אולי , אבל במצב "נקי" - אתה כנראה לא תוכל לראות הבדל - ואז עדיף ללכת על החיבור המדויק והזול יותר.
(כבל HDMI בסיסי - 50 ש"ח למטר וחצי - איכות מקסימלית , כבל קומפוננט / VGA שיהיה באותה רמת תמונה - 200 ש"ח ומעלה למטר וחצי , ואני עדין)
ליביו
היא גבוהה אם אתה משתמש בכל מני אלגוריתמים לשיפור תמונה בטלוויזיה אולי , אבל במצב "נקי" - אתה כנראה לא תוכל לראות הבדל - ואז עדיף ללכת על החיבור המדויק והזול יותר.
(כבל HDMI בסיסי - 50 ש"ח למטר וחצי - איכות מקסימלית , כבל קומפוננט / VGA שיהיה באותה רמת תמונה - 200 ש"ח ומעלה למטר וחצי , ואני עדין)
ליביו
- ViruzZ
-
- חבר פעיל במיוחד

אני לא מתוכך איתך אל זה ש עם גיים מוד זה עובד טוב אבל לא בכול טלויזיה יש.liviur כתב:אתה באמת מפספס את הנקודה שבשניהם יש LAG?
ליביו...
ועם תשתמש בכבל VGA זה בעצם כמו גיים מוד בטלויזיה נורמלית.
חיפוש קצר בגוגל ותראה שמלה אנשים מתלוננים אל LAG ב HDMI ורובם עברו ל VGA
תבדוק פה, השווה בין HDMI, HDMI +GM ו VGA
http://blog.arogan.com/2008/09/lcd-hdtv ... tests.html
לVGA יש הרבא פחות LAG גם מול HDMI+GM
אני מתווכח על הדרך שבודקים את הטיימלאג.
אם המכשיר מפענח בעצמו - את הטיימלג של המפענח תמונה של המכשיר אתה לא תראה בבדיקות האלו (כי הזמן הזה כבר "נכלל" אחרי ההמרה הראשונה).
השורה התחתונה - מול שלט אמצעי שליטה בקונסולה - ההבדל יהיה ברמת הלא קיים מול טלוויזיה מודרנית טובה.
הסיכויים לאיכות תמונה נמוכה יותר בVGA/קומפוננט לעומת זאת - מוחשיים משמעותית.
ליביו
אם המכשיר מפענח בעצמו - את הטיימלג של המפענח תמונה של המכשיר אתה לא תראה בבדיקות האלו (כי הזמן הזה כבר "נכלל" אחרי ההמרה הראשונה).
השורה התחתונה - מול שלט אמצעי שליטה בקונסולה - ההבדל יהיה ברמת הלא קיים מול טלוויזיה מודרנית טובה.
ליביו
- ViruzZ
-
- חבר פעיל במיוחד

מה שאמרתה במשפט ראשון זה מאוד נכון, אבל זה לא מה שקורה עם חיבור HDMIliviur כתב:אני מתווכח על הדרך שבודקים את הטיימלאג.
ליביו...
ב HDMI הטלויזיה מפענחת הכול ומוסיפה LAG.
לדוגמה, אנשים מתלונמים שיש DELAY ב אודיו במקרה של חיבור נפרד ל רסיבר ו HDMI ישירות לטלויזיה?
הטלויזיה מוסיפה LAG משמעותי ופוטרים את זה ב הגדרות Audio delay ברסיבר.
זה מה שקורה עם משחקים רק במקום אודיו עם שלט.
אבל רגע, תחשוב אל מצב של LAG כפול, האודיו שלי מחובר עם כבל אופטי ל אוזניות סוראונד, אז אני גם שומע סאונד ב דיליי שלילי, זאת אומרת שאני שומע ואז אחרי שהטלויזיה מעבדת טמונה בדיליי של 100MS או יותר רואה שמישהוא מדבר, ובנוסף השלט גם בדיליי.
זה כן , אבל מאסתי מלהתווכח.
במקרה של פיצול בין הסאונד - תמיד יש אי דיוקים - ולכן במשחקים שזה חשוב (משחקי קצב ומוסיקה) - תמיד יש אופציה לכוון.
ובכל מקרה יש לך כ"כ הרבה לאגים שאתה לא חושב עליהם - שלט דרך יחידת BT , אינטרנט - ב1000 מקומות שונים , העיניים והמהירות תגובה שלך (כי לצלם זה נחמד - אבל לא ככה אתה משחק נכון?)... מה שחשוב זה השורה התחתונה - ובשורה התחתונה - המקרים שבהם הLAG הזה משנה - או יותר נכון התוספת לאג הזו - אפסיים.
לפי מה שאתה אומר - כל הגיימרים בעולם חייבים לעבוד עם VGA - כי DVI = HDMI = LAG .... בפועל - זה לא קורה נכון?
גם בלי שלטים אלחוטיים - כי זה LAG
ומערכות קול אנלוגיות - כי זה LAG
וצגי CRT - כי LCD איטיים יותר וזה... ניחשת נכון - LAG...
קיצר להעלות את זה כשיקול בכלל זה די מגוכך.
בעניין איכות הצבעים עוד תוספת.
תשאל חברים גרפיקאים - האם הם עובדים עם VGA או עבדו עם VGA.
התשובה תיהיה לא - עבדו עם קומפוננט (תעיף מבט במאחורה של צגי CRT של EIZO לדוגמא מלפני 10 שנים) ועברו ישירות לדיגיטלי בשביל הדיוק.
ליביו
במקרה של פיצול בין הסאונד - תמיד יש אי דיוקים - ולכן במשחקים שזה חשוב (משחקי קצב ומוסיקה) - תמיד יש אופציה לכוון.
ובכל מקרה יש לך כ"כ הרבה לאגים שאתה לא חושב עליהם - שלט דרך יחידת BT , אינטרנט - ב1000 מקומות שונים , העיניים והמהירות תגובה שלך (כי לצלם זה נחמד - אבל לא ככה אתה משחק נכון?)... מה שחשוב זה השורה התחתונה - ובשורה התחתונה - המקרים שבהם הLAG הזה משנה - או יותר נכון התוספת לאג הזו - אפסיים.
לפי מה שאתה אומר - כל הגיימרים בעולם חייבים לעבוד עם VGA - כי DVI = HDMI = LAG .... בפועל - זה לא קורה נכון?
גם בלי שלטים אלחוטיים - כי זה LAG
ומערכות קול אנלוגיות - כי זה LAG
וצגי CRT - כי LCD איטיים יותר וזה... ניחשת נכון - LAG...
קיצר להעלות את זה כשיקול בכלל זה די מגוכך.
בעניין איכות הצבעים עוד תוספת.
תשאל חברים גרפיקאים - האם הם עובדים עם VGA או עבדו עם VGA.
התשובה תיהיה לא - עבדו עם קומפוננט (תעיף מבט במאחורה של צגי CRT של EIZO לדוגמא מלפני 10 שנים) ועברו ישירות לדיגיטלי בשביל הדיוק.
ליביו
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1639
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 110 פעמים
אני רק אזרוק כאן את ה-2 סנט שלי.
כול מי שמשתמש ב-GAME MODES הוא דביל.
מדובר בגימיק שיווקי ותו לא.
אני מעדיף לתת לעין שלי לעשות את הקליברציה למסך מאשר אלגוריתם שברוב המקרים או משחיר או מלבין מדי את המסך.
אני מעדיף לתת לעין שלי לעשות את הקליברציה למסך מאשר אלגוריתם שברוב המקרים או משחיר או מלבין מדי את המסך.
- ViruzZ
-
- חבר פעיל במיוחד

אין לך מוסג אל מה אתה מדבר, Game Mode לא בה לשפר תמונה אלה להפחית LAG.9xcalibur9 כתב:אני רק אזרוק כאן את ה-2 סנט שלי.
אני מעדיף לתת לעין שלי לעשות את הקליברציה למסך מאשר אלגוריתם שברוב המקרים או משחיר או מלבין מדי את המסך....
לדוגמה:
[left]Gaming was a decent experience on the Samsung UE46C8000. In its normal mode, there is enough input lag to make games completely unplayable, but thankfully, “Game mode” shaves this figure down to a much better 32ms. This is not an amazing figure, but it’s pretty standard for an LCD display and should please most users.
Since a good number of upcoming 3D games are likely to use the “Side by Side” method, we also tested the input lag in this mode. Input lag here measured at 41ms.
[/left].
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung- ... 529695.htm
והאתר הזה מדד LAG עם או בלי Game Mode בדגמים שונים של טלויזיות:
http://blog.arogan.com/2008/09/lcd-hdtv ... tests.html