למה קוקה קולה של 500CC נמכרת יותר יקר מליטר וחצי?
-
זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
הקיטנה של קבוצת הכדורגל הסתיימה והוטל עליי לארגן שתיה
לטיול קבוצתי מסכם עם ההורים.
כשהילדים התעקשו על המשקה רק באריזה אישיתשל 500 סמ"ק.
הלכתי למרכול והמחיר של אריזה אישית היה שווה ערך כמעט לאריזה
של ליטר וחצי.
ניסיתי במרכולים נוספים ואף ספק סיטונאי,ומצאתי שהמחיר של האריזה
האישית גבוה עוד יותר בלי שום פרופרציה.
האם יש פיקוח או סובסידיה כלשהיא למחיר אבסורדי כזה?
פתרון שמצאתי זה כמובן תחליפים זולים של חברות לא מוכרות
,אך איך מרצים את הילדים ,שיודעים להבחין בזיוף של נייק או נעל מדבקה
כבר בגיל צעיר?
לטיול קבוצתי מסכם עם ההורים.
כשהילדים התעקשו על המשקה רק באריזה אישיתשל 500 סמ"ק.
הלכתי למרכול והמחיר של אריזה אישית היה שווה ערך כמעט לאריזה
של ליטר וחצי.
ניסיתי במרכולים נוספים ואף ספק סיטונאי,ומצאתי שהמחיר של האריזה
האישית גבוה עוד יותר בלי שום פרופרציה.
האם יש פיקוח או סובסידיה כלשהיא למחיר אבסורדי כזה?
פתרון שמצאתי זה כמובן תחליפים זולים של חברות לא מוכרות
,אך איך מרצים את הילדים ,שיודעים להבחין בזיוף של נייק או נעל מדבקה
כבר בגיל צעיר?
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
-
זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
לפי התגובות יוצא שזאת חלק מהתבנית שלשלם על מוצר זהה לחלוטין
ועוד באריזה מוקטנת בשליש זה נורמטיבי לחלוטין.
מרכז המבקרים בבני ברק עוד גובה 20 שקלים על הזכות
להבין איך האושר/עושר הזה מתנהל.
ועוד באריזה מוקטנת בשליש זה נורמטיבי לחלוטין.
מרכז המבקרים בבני ברק עוד גובה 20 שקלים על הזכות
להבין איך האושר/עושר הזה מתנהל.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
דבר ראשון זה המחיר מכיוון שזה המחיר (היצע וביקוש).
מבחינתם הם צודקים, אחוז מאוד קטן מהמחיר של הקולה שאתה רוכש הוא בפועל הקולה עצמה. הרי יש שם מים וחנקן דו פחמני עם כמה צבעי מאכל וטעם.
חלק גדול מזה הוא האריזה, העבודה, הסוד והמותג. על זה אי אפשר ממש לתת מחיר.
מבחינת עבודה, זה בדיוק אותה עבודה לייצר בקבוק של 500CC מול בקבוק 1.5L - אותה הובלה, אותה פרוצדורה, אותם מערכות ניוד, ייצור, מילוי, אבטחת איכות וכו'...
לשם השוואה, נניח ואני תוכניתן, ונניח שלכתוב תוכנה מסובכת לוקח לי יום עבודה. נניח גם שלכתוב תוכנה פשוטה לוקח לי (בגלל Q/A או כל סיבה אחרת) כמעט יום - נניח 7 שעות במקום 8 שעות.
האם המחיר יהיה דרמטית שונה?
מבחינתם הם צודקים, אחוז מאוד קטן מהמחיר של הקולה שאתה רוכש הוא בפועל הקולה עצמה. הרי יש שם מים וחנקן דו פחמני עם כמה צבעי מאכל וטעם.
מבחינת עבודה, זה בדיוק אותה עבודה לייצר בקבוק של 500CC מול בקבוק 1.5L - אותה הובלה, אותה פרוצדורה, אותם מערכות ניוד, ייצור, מילוי, אבטחת איכות וכו'...
לשם השוואה, נניח ואני תוכניתן, ונניח שלכתוב תוכנה מסובכת לוקח לי יום עבודה. נניח גם שלכתוב תוכנה פשוטה לוקח לי (בגלל Q/A או כל סיבה אחרת) כמעט יום - נניח 7 שעות במקום 8 שעות.
האם המחיר יהיה דרמטית שונה?
לפי ההגיון הזה שישיה של קולה צריכה לעלות כמו בקבוק אחד.oferlaor כתב:דבר ראשון זה המחיר מכיוון שזה המחיר (היצע וביקוש).
האם המחיר יהיה דרמטית שונה?...
לפי הטיעון הזה משטח מלא בקולה צריך לעלות כמו בקבוק אחד.
- oferlaor
- מנהל

nir11,
יש לך כנראה הגיון מעט שונה משלי... איך הגעת ממה שכתבתי למסקנה המוזרה הזו?
אני אומר שההפרש במרכיבים של ייצור בקבוק קולה 500CC מול 1.5L הוא זניח (כמה אגורות לכל היותר).
זה לוקח את אותה עבודה, ההבדל בייצור הקולה עצמה זניח למדי, וכמות הפלסטיק גם זניח.
כלומר, המחיר הוא פר יחידה יותר מאשר עבור כמות שתיה.
אם מחר הם היו מייצרים בקבוק של 4L, מחיר הייצור שלו היה כמעט זהה ל-0.5L...
לגבי התמחור של זה, אני מעריך שהמחיר של זה יהיה יותר יקר, אבל מסיבות שיווקיות, לא בגלל שהוא באמת עולה יותר יקר לייצר, להוביל או למכור.
יש לך כנראה הגיון מעט שונה משלי... איך הגעת ממה שכתבתי למסקנה המוזרה הזו?
אני אומר שההפרש במרכיבים של ייצור בקבוק קולה 500CC מול 1.5L הוא זניח (כמה אגורות לכל היותר).
זה לוקח את אותה עבודה, ההבדל בייצור הקולה עצמה זניח למדי, וכמות הפלסטיק גם זניח.
כלומר, המחיר הוא פר יחידה יותר מאשר עבור כמות שתיה.
אם מחר הם היו מייצרים בקבוק של 4L, מחיר הייצור שלו היה כמעט זהה ל-0.5L...
לגבי התמחור של זה, אני מעריך שהמחיר של זה יהיה יותר יקר, אבל מסיבות שיווקיות, לא בגלל שהוא באמת עולה יותר יקר לייצר, להוביל או למכור.
עופר,
להערכתי אתה טועה בגדול.
משקה קוקה קולה עשוי ממרכבים שונים, כגוון חומצה זרחתית, צבעי מאכל, ועוד כל מני חומרים שיש שם, אין לי כרגע מדבקה מול העינים. את החומרים האלה קונים לפי משקל (או נפח), והעלות שלהם נגזרת מזה. ליטר וחצי משקה עולה בדיוק פי 3 מחצי ליטר משקה.
אני ממליץ לך לבקר במרכז המבקרים של המפעל ולהתרשם.
הטענה שחצי ליטר, וליטר וחצי, עולים כמעט אותו דבר היא טענה שממוטתת את ההגיון הכלכלי שאני מכיר, אלא אם כן אתה טוען שלא צריך פי 3 חומר לפי 3 משקה. אני מקבל את האמירה שלך לגבי השוני האפשרי בהגיון של שנינו.
להערכתי אתה טועה בגדול.
משקה קוקה קולה עשוי ממרכבים שונים, כגוון חומצה זרחתית, צבעי מאכל, ועוד כל מני חומרים שיש שם, אין לי כרגע מדבקה מול העינים. את החומרים האלה קונים לפי משקל (או נפח), והעלות שלהם נגזרת מזה. ליטר וחצי משקה עולה בדיוק פי 3 מחצי ליטר משקה.
אני ממליץ לך לבקר במרכז המבקרים של המפעל ולהתרשם.
הטענה שחצי ליטר, וליטר וחצי, עולים כמעט אותו דבר היא טענה שממוטתת את ההגיון הכלכלי שאני מכיר, אלא אם כן אתה טוען שלא צריך פי 3 חומר לפי 3 משקה. אני מקבל את האמירה שלך לגבי השוני האפשרי בהגיון של שנינו.
- roeitag
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 238
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
עופר, לא ברור לי למה אתה חושב שמחיר ההובלה הוא זהה עבור בקבוק חצי ליטר ועבור בקבוק ליטר וחצי. אם במכולה אחת (או משאית אחת) נכנסים X בקבוקים של ליטר וחצי, אז כנראה שיכנסו יותר מ-2X בקבוקים של חצי ליטר, מה שמוזיל את מחיר ההובלה וההפצה שלהם בכמעט 50%...
- oferlaor
- מנהל

nir11,
כמה לדעתך עולה המשקה עצמו בתוך בקבוק ליטר וחצי?
אני מכיר את הנושא היטב (בגלל תחום העיסוק שלי).
עלות ייצור של פחית קולה למשל (הפחית עצמה ללא המשקה) זה בסביבות 15 סנט באירופה (מצחיק כי ה-DEPOSIT שם הוא בסביבות 25 סנט אירופי - כך שהם יכולים להרוויח פשוט מלהחזיר את הפחיות ישר למחזור במקום למכור משקה ועדיין להרוויח כסף...).
כמה לדעתך עולה המשקה בתוך הפחית?
בד"כ פחות מסנט אחד (הרוב זה מים ופחמן דו חמצני).
לכן אם זה יעלה סנט עבור פחית מול שני סנט עבור בקבוק 1.5L, זה לא משנה מהותית את העלויות...
העלויות הגדולות הן של המותג - שם המותג, הדפסה, פרסום, והרווח שהם רוצים לעשות על כל זה.
כמה לדעתך עולה המשקה עצמו בתוך בקבוק ליטר וחצי?
אני מכיר את הנושא היטב (בגלל תחום העיסוק שלי).
עלות ייצור של פחית קולה למשל (הפחית עצמה ללא המשקה) זה בסביבות 15 סנט באירופה (מצחיק כי ה-DEPOSIT שם הוא בסביבות 25 סנט אירופי - כך שהם יכולים להרוויח פשוט מלהחזיר את הפחיות ישר למחזור במקום למכור משקה ועדיין להרוויח כסף...).
כמה לדעתך עולה המשקה בתוך הפחית?
בד"כ פחות מסנט אחד (הרוב זה מים ופחמן דו חמצני).
לכן אם זה יעלה סנט עבור פחית מול שני סנט עבור בקבוק 1.5L, זה לא משנה מהותית את העלויות...
העלויות הגדולות הן של המותג - שם המותג, הדפסה, פרסום, והרווח שהם רוצים לעשות על כל זה.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
זורו44, אין סובסידיה על מוצרים שאינם מוצרי יסוד כגון לחם, חלב וכדומה. קוקה קולה יכולים לשחק עם המחירים כאוות נפשם.
אגב - בארה"ב, כאשר השיקו כוס של ליטר היא עלתה פחות מכוס של חצי ליטר (או משהו כזה), אחרי שכולם התרגלו אליה עלו את המחיר, אנשים עדיין המשיכו לצרוך כרגיל את הליטר במחיר גבוה יותר.
למה מתמחרים גבוה יותר ? יכול להיות שעלויות השיווק וההפצה נרחבות יותר, כי זה הולך גם לקיוסקים, אין כמעט סופרים שמחזיקים חצי ליטר, רק אלו כמו מגה בעיר או שופרסל שלי. או שהם נמכרים במזנונים של סופרים גדולים. זה לא אבסורד אלא עניין של שיווק גרידא. לא משנה עלויות, משנה מה השוק מוכן לשלם. במונחם של שיווק זה נקרא אפלית תמחור של מוצר. בצורתו כבקבוק חצי ליטר הוא עולה שנוה מאותו מוצר באריזה של ליטר וחצי או של פחית.
באופן אישי נקטתי באסטרטגיה מקדימה שהיא לתת לילדי בן השנתיים וחצי לטעום קולה - לירוק אותה החוצה (גם פנטה וספרייט לאחר כבוד) ושיקבל את הרושם שזה לא מתאים לו. משקה תפוזים, מים וכדומה מתקבלים בברכה. אני כמעט ולא שותה את המשקה הזה, פשוט לא מסוגל יותר מ200 מ"ל, וזה כאחד שפעם היה גומע שישה ליטרים בשבוע בכיף.
אגב - בארה"ב, כאשר השיקו כוס של ליטר היא עלתה פחות מכוס של חצי ליטר (או משהו כזה), אחרי שכולם התרגלו אליה עלו את המחיר, אנשים עדיין המשיכו לצרוך כרגיל את הליטר במחיר גבוה יותר.
למה מתמחרים גבוה יותר ? יכול להיות שעלויות השיווק וההפצה נרחבות יותר, כי זה הולך גם לקיוסקים, אין כמעט סופרים שמחזיקים חצי ליטר, רק אלו כמו מגה בעיר או שופרסל שלי. או שהם נמכרים במזנונים של סופרים גדולים. זה לא אבסורד אלא עניין של שיווק גרידא. לא משנה עלויות, משנה מה השוק מוכן לשלם. במונחם של שיווק זה נקרא אפלית תמחור של מוצר. בצורתו כבקבוק חצי ליטר הוא עולה שנוה מאותו מוצר באריזה של ליטר וחצי או של פחית.
באופן אישי נקטתי באסטרטגיה מקדימה שהיא לתת לילדי בן השנתיים וחצי לטעום קולה - לירוק אותה החוצה (גם פנטה וספרייט לאחר כבוד) ושיקבל את הרושם שזה לא מתאים לו. משקה תפוזים, מים וכדומה מתקבלים בברכה. אני כמעט ולא שותה את המשקה הזה, פשוט לא מסוגל יותר מ200 מ"ל, וזה כאחד שפעם היה גומע שישה ליטרים בשבוע בכיף.
Vocare Ad Regnum
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אני לא רוצה להשמין.erezsolan כתב:נו, אז מה מונע ממך לממש את החלום?zovirax כתב:החלום שלי הוא למלא את המקרר
מדף אחד פחיות קולה
מדף שני פחיות פאנטה
מדף שלישי בירה טובורג בבקבוק
ודף רביעי כל השאר.......
צריך לצמצם את השתייה של קולה
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
ד"א - שלא יהיה לכם ספק, השיטה הזו היא לא לגמרי אוניברסלית. אישתי (ויאטנמית) למשל גם הופתעה פעם ראשונה שהיא רצתה לרכוש בקבוק מים מינרליים קטן וחייבו אותה מחיר גבוה יותר מבקבוק מים מינרליים גדול. בארצה הדבר הזה לא קיים.
למה זה קורה? כמו שענו פה - היצע וביקוש. רב הלקוחות שרוצים שתייה "ניידת" (נניח לקחת בתיק, לשתות בנסיעה ברכבת, לשתות עם מנה שווארמה שרכש וכו) לא ירכשו בקבוק גדול עקב חוסר הנוחות שבדבר. היצרנים מבינים את זה היטב ולכן הם מרשים לעצמם לתמחר את המוצר הקטן במחיר גבוה יותר ממחירו של המוצר הגדול. אתה משלם פה נטו על "ניידות".
השוואה שמתאימה היטב לאתר הזה היא ההשוואה בין סמארטפון למחשב נייד. במחשב נייד תקבל חומרה חזקה פי עשרות מונים, מכשיר שיודע לעשות (כמעט) כל מה שסמארטפון יודע לעשות והרבה יותר. אבל אם תבדוק את מחירו של סמארטפון חדש מול מחירו של נייד חדש תגלה שבמחיר של נייד בסיסי (שעדיין הרבה יותר חזק מסמארטפון הכי חזק בשוק) לא תוכל לרכוש סמארטפון חזק חדש. אותו דבר כשתשווה מחשב שולחני למחשב נייד. במחיר של מחשב נייד בסיסי תוכל לרכוש מחשב שולחני חזק בכמה רמות. למה? "ניידות". אתה משלם על המיזעור. נקודה.
ולגבי מה שעופר ניסה להבהיר - למי שלא יודע עלות הייצור של משקאות קלים (מבחינת חומרי הגלם) היא ממש אבל ממש קטנה. המוצר מורכב מאחוז עצום של מים וגזים וכמות מיזערית של חומרים כימיים (סוכר, צבעי מאכל וטעם וכן). לכן לייצר בקבוק של חצי ליטר עולה כמעט אותו הדבר כמו לייצר בקבוק של ליטר וחצי - ההבדל בעלויות ייצור והשינוע זניח כמעט לחלוטין.
הנה ההרכב המשוער של קוקה קולה:
[left]
* Carbonated water
* Sugar (sucrose or high-fructose corn syrup depending on country of origin)
* Caffeine
* Phosphoric acid v. Caramel (E150d)
* Natural flavorings[37]
A can of Coke (12 fl ounces/355ml) has 39 grams of carbohydrates (all from sugar, approximately 10 teaspoons.[38]), 50 mg of sodium, 0 grams fat, 0 grams potassium, and 140 calories.[39][/left]
למה זה קורה? כמו שענו פה - היצע וביקוש. רב הלקוחות שרוצים שתייה "ניידת" (נניח לקחת בתיק, לשתות בנסיעה ברכבת, לשתות עם מנה שווארמה שרכש וכו) לא ירכשו בקבוק גדול עקב חוסר הנוחות שבדבר. היצרנים מבינים את זה היטב ולכן הם מרשים לעצמם לתמחר את המוצר הקטן במחיר גבוה יותר ממחירו של המוצר הגדול. אתה משלם פה נטו על "ניידות".
השוואה שמתאימה היטב לאתר הזה היא ההשוואה בין סמארטפון למחשב נייד. במחשב נייד תקבל חומרה חזקה פי עשרות מונים, מכשיר שיודע לעשות (כמעט) כל מה שסמארטפון יודע לעשות והרבה יותר. אבל אם תבדוק את מחירו של סמארטפון חדש מול מחירו של נייד חדש תגלה שבמחיר של נייד בסיסי (שעדיין הרבה יותר חזק מסמארטפון הכי חזק בשוק) לא תוכל לרכוש סמארטפון חזק חדש. אותו דבר כשתשווה מחשב שולחני למחשב נייד. במחיר של מחשב נייד בסיסי תוכל לרכוש מחשב שולחני חזק בכמה רמות. למה? "ניידות". אתה משלם על המיזעור. נקודה.
ולגבי מה שעופר ניסה להבהיר - למי שלא יודע עלות הייצור של משקאות קלים (מבחינת חומרי הגלם) היא ממש אבל ממש קטנה. המוצר מורכב מאחוז עצום של מים וגזים וכמות מיזערית של חומרים כימיים (סוכר, צבעי מאכל וטעם וכן). לכן לייצר בקבוק של חצי ליטר עולה כמעט אותו הדבר כמו לייצר בקבוק של ליטר וחצי - ההבדל בעלויות ייצור והשינוע זניח כמעט לחלוטין.
הנה ההרכב המשוער של קוקה קולה:
[left]
* Carbonated water
* Sugar (sucrose or high-fructose corn syrup depending on country of origin)
* Caffeine
* Phosphoric acid v. Caramel (E150d)
* Natural flavorings[37]
A can of Coke (12 fl ounces/355ml) has 39 grams of carbohydrates (all from sugar, approximately 10 teaspoons.[38]), 50 mg of sodium, 0 grams fat, 0 grams potassium, and 140 calories.[39][/left]
- יוני_א
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 848
- שם מלא: יוני
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
דרך אגב, למי שאוהב את הדיון כאן, אני ממליץ על הספר "למה קשה לתפוס מונית בימים גשומים" -
http://www.ybook.co.il/htmls/page_5527. ... &bsp=13394
http://www.ybook.co.il/htmls/page_5527. ... &bsp=13394