האם הורדת משחק חינמי הינה חוקית?
-
sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
אתמול בעודי מוריד את *alien משהו * מsteam (כאמור משחק שניתן בחינם) עלתה בי מחשבה: האם משחק שהוא חינמי יעלה גם לאתרי שיתוך הקבצים.
כמובן שהוא עלה, ואז עולה השאלה:
האם הורדת משחק שניתן בחינם מסטים מאתר של הורדות כאלו או אחרות נחשבת חוקית? כלומר, האם משחק שניתן בחינם יש זכויות יוצרים עבורו?
כמובן שהוא עלה, ואז עולה השאלה:
האם הורדת משחק שניתן בחינם מסטים מאתר של הורדות כאלו או אחרות נחשבת חוקית? כלומר, האם משחק שניתן בחינם יש זכויות יוצרים עבורו?
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73352
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
אני די בטוח שלא - מסיבה אחת מובנת ופשוטה, היוצרים מחלקים את המשחק חינם על מנת לפרסם את הפלטפורמה שלהם (ואני מדבר ספציפית על המקרה שהבאת, אני מכיר לפחות 2 אנשים שהורידו STEAM רק בשביל המשחק הזה). החברה אומרת לעצמה "בואו נחלק את המשחק חינם, אנשים יורידו STEAM ואולי ירכשו משחקים אחרים בעתיד דרכו".
נא לא לבלבל בין המושג "חינמי" לבין המושג "חופשי".
משחק חינמי - משחק שהיצרן שלו לא גובה בעבורו תשלום.
משחק חופשי - משחק שהיצרן שלו מרשה להפיצו מחדש, ואולי אף לשנות את קוד המקור שלו.
זה שהמשחק הוא חינמי ב-steam בכלל לא אומר שהוא חופשי. הדרך היחידה לדעת אם המשחק חופשי או לא הוא לקרוא את ה-EULA שלו.
משחק חינמי - משחק שהיצרן שלו לא גובה בעבורו תשלום.
משחק חופשי - משחק שהיצרן שלו מרשה להפיצו מחדש, ואולי אף לשנות את קוד המקור שלו.
זה שהמשחק הוא חינמי ב-steam בכלל לא אומר שהוא חופשי. הדרך היחידה לדעת אם המשחק חופשי או לא הוא לקרוא את ה-EULA שלו.
You are never fully dressed without a smile
את זה תצטרך לבדוק בהסכם של המשחק שאתה מאשר לפני התקנה, או שתעשה חיפוש האינטרנטsagyle כתב:אז לפי הגדרות של shed , המשחק חינמי אך לא חופשי?...
אין הגדרה ברורה לכלל המשחקים, כל מתכנת ומפיצה מחליטים מה הם רוצים לעשות, ואיזה סוג של רישיון הם נותנים