תגובות למבחן השוואה -Shootout מקרנים עד 9999 ש"ח - 2010

מקרנים קידמיים - Front Projector.
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #2 

עפר,
אני לא מבין משהו.
בשני מקרנים המיצובישי והאפסון, נתקלתם בתופעות שאתם לא יכולים להסביר אבל אתם פותרים אותם במשפט "יחידה תקולה".
זה לא נשמע לי סביר. 2 מקרנים מתוך 5 שנבדקו תקולים זה הרבה יותר מחריג סטטיסטי לא ?

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6605
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

ליאור,

מניסיון זה נדיר אבל קורה. את הויוטק שבדקתי (בדוק במאמר) הייתה בעיית OVERSCAN שלא הייתה קיימת ביחידה שבדקנו ב SHOOTOUT הנוכחי. את הבעייה שראינו באפסון אני בספק רב שמישהו היה מבחין בזמן הקרנה והיא הייתה די זניחה. לעומת זאת הבעייה במיצובישי הייתה מאוד מציקה (אפילו חשבנו לפתוח יחידה חדשה שהייתה בחנות, אבל מפאת חוסר זמן ויתרנו)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78877
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #4 

מכיוון שאלה תופעות שהיבואנים לא מכירים ושאין להם עדות בשטח, אנחנו מניחים שמדובר בתקלות. הערנו בכל מקרה עליהם למקרה שזה משהו שאחרים יראו ובמקרה כזה יתכן וזה לא תקלה אלא התנהגות נורמלית.

קשה לי להאמין שזו התנהגות נורמלית ויותר סביר שאלה בעיות מקומיות במקרנים הספציפים הללו.

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #5 

ביקורת יפה ומרנינה, בהחלט מעניין לקורא לאיזה כיוון הרוח נושבת, והמסקנה שהכי אהבתי היא, שהיום עבור הרבה אנשים, היכולת לשדרג את חווית הצפייה בהחלט תהיה בהישג יד.
עופר ויניב, ישר כוח!
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #6 

צריך יותר בקורות השוואתיות כאלה, גם לגבי מוצרים אחרים, כמו מסכים, ומזרימי מדיה. ישר כוח.

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #7 

ביקורת מעולה ומאוד פרקטית לרוכש הממוצא (שלא הולך להשקיע בכיול מתקדם).

מהירות גלגל הצבע במציבושי נמוכה יחסית X4 הרגשתם בקשתות כשצפתים בו או במקרנים האחרים? (למעט האפסון כמבון)

בשנים האחרונות לא רק שמקרני LCD הדביקו את הפער עם DLP אלה עקפו אותם בהרבה ועכשיו ה DLP נשארו מאחור...

קצת מפחידות התקלות האלה, אני רק חושב על מסכת הייסורים שלקוח רגיל יעבור בלהסביר ליבואן מה התקלה (במיוחד שהיא לא מוכרת).
שחר

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6605
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

spacedude,

למיצו ולאופטומה גלגל צבע בעל שישה מקטעים במהירות כפול 4. לא הרגשנו בקשתות. לויויטק גלגל צבע גם כן בעל שישה מקטעים ובמהירות X3 וגם בו לא הבחנו בתופעת הקשתות

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #9 

דבר ראשון, כל הכבוד על העבודה וההשקעה. מבחני shootout הם אחד הכלי הכי טובים שאפשר לקבל כצרכן.
דבר שני, אני מבין שהתופעות שנתקלתם בהן היו חריגות וללא מופעים אצל אנשים נוספים, אולם אחוז התקלות נשמע קצת גדול מדי. האם יש רגישות מיוחדת לתקלות במקרנים?

ושוב, סקירה מצויינת (Y)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

יופי של מבחן, בהחלט מעודד לשמוע ששוק המקרנים הטובים כבר לא בשמיים מבחינה תקציבית.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #11 

כתבה מפתיעה ומעניינת, אכן לא פשוט להשוות כזו כמות גדולה של מקרנים. תודה ליניב, עופר וכל המתנדבים שהגיעו לעזור.

נחמד לראות שמקרן FHD ברמה סבירה כבר נמצא בהישג יד.
עושה תיאבון להוסיף מקרן לסלון. :pizza:
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78877
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #12 

כמה הערות,

לא הרגשנו בעיה כלשהי עם גלגל הצבע של המיצובישי. אני רגיש לנושאי גלגל צבע ועייפות עיניים וזה לא הטריד או הפריע בשום אופן.

לגבי התקלות - שימו לב, מדובר ביחידות הדגמה (כך שסביר להניח שהן מתניידות יותר ממכשירים אחרים). בנוסף, אי אפשר להסיק מסקנות לגבי % תקלה משני מקרנים שהגיעו משני יבואנים שונים. זה מזל, ובמקרה שלנו מדובר במזל פחות טוב.

לא הייתי מסיק מסקנות כלשהן לגבי מקרנים בכלל ובוודאי לא על סוגי המקרנים הללו מתוך אנקדוטה כזו.

לגבי SHOOTOUTS של מוצרים אחרים, במקרנים זה יחסית קל כי הפיצ'רסט די דומה ואתה משווה בעיקר איכות תמונה. אני למשל לא יודע לעשות השוואה בין מזרימדיות - ששם לכל מכשיר יש פיצ'רים אחרים וכו'. שם הבדיקות צריכות להיות אבסלוטיות ואפשר להשוות באופן יעיל יותר על ידי השוואת תוצאות הביקורות שלנו.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #13 

עזבו אתכם מפיצ'רים כמו חיבוריות לרשת, טיונר DTT מובנה ומזרימדיה מובנית במסך/מקרן וכו, את זה כל אחד ישווה בעצמו, יתייעץ וכו.

הכי חשוב לדעתי זה להשוות את איכות המסך/מקרן עצמם, ללא מדידות צבע וגרפים, ואפשר לדעתי להצטמצם לתכני HD בלבד. פשוט להתרכז באיכות התמונה, עיבוד התמונה/וידאו, מריחות, Judder וכו בלבד בניגון כמה קטעי HD נבחרים.

אגב, רעיון ל-Shootout יחסית פשוט מבחינה לוגיסטית של מסכים דקים - אולי אפשר לעשות את זה בשיתוף פעולה עם אחת מהחנויות המתמחות עם כמה מסכים שכבר תלויים זה לצד זה על הקיר, כאשר החנות מאפשרת למומחים לעשות כיול כמו שצריך למסכים (ולא Demo mode או Store mode).

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #14 

אכן חוויה מהנה זו הייתה, למרות שנאלצתי לחתוך מוקדם מידיי.
מקרנים זה המקום שהכי "קל" לעשות השוואה כי מדובר בציוד שקל יחסית לרכז באותו המקום (תחשבו שישבנו בחדר המקרנים של העולם הדיגיטלי עם 5 מקרנים, חמישה אנשים). בנוסף, באמצעות שיטה החצי מסך שאנו לעתים משתמשים בה, ניתן על אותו המסך להשוות תמונה. כמו כן, כאן - בסה"כ המכשיר מדידה דיי מוסכם על כולם - העיניים\ בניגוד נניח לאודיו - שם האוזניים של כל אחד מעדיפות משהו אחר.
לבדוק את רוב הציוד האחר יש קושי לא קטן גם בזמן הנדרש בכדי לבדוק כל מוצר.

בתור אחד שכבר כ-3-4 שנים עם מקרן - זה תענוג צרוף. המסקנה היא דיי פשוטה - הגודל שווה גם אם מפסידים (במקרנים הפחות טובים) חלק מהאיכות האפשרית במסכים דקים.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #15 

pixies,
א. יש עדיין אנשים שרואים הרבה SD ולכן רוצים לדעת איך ייראו תכני יס והוט.
ב. לגבי חנויות מתמחות - הן לרוב בדיוק ההפך מחדר הבדיקה העיקרי של האתר - כלומר מוארים למדיי.

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #16 

אחלה ביקורת, אני בהחלט אשמח לראות עוד SHOOTOUTS באתר,

עופר לגבי השוואת מזרימדיות, אפשר להשוות פיצ'רים משותפים ובסיסיים, לנגן כמה קבצים מסוגים שונים (לבדוק איך מתמודדים עם BITRATES שונים, MKV וריפים שלBD), יכולות רשת (ניגון תכנים אונליין, ומגוון), מהירות עבודה כללית (תפריטים, עליהואפילו העתקת קבציםבין עם מחשב ובין עם מהמשק של המכשיר), JB שזה הדברים הבסיסיים שיש (או שאמור להיות) בכל מזרים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #17 

א. צודק, אם כי בסופו של עניין הכי חשוב זה לדעת איך המסך מתמודד עם תכני HD. הרעיון היה להקל ככל האפשר על הבדיקה שהיא גם ככה מסובכת. אם נשאר מספיק זמן וכוח לבודקים שבל נשכח שהם עושים את זה בהתנדבות, בהחלט אפשר גם להריץ קטע SD אחד או שניים.
ב. בהנחה שהבדיקה נעשית בערב אחרי שהחנות נסגרת, מה הבעייה לכבות את האורות?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

ב. - אפשרי אני מניח.

לגבי השוואת מזרימדיות - תבדקו מול זיו כמה תכנים הוא מריץ. לדעתי גם מזרימדיות זה אחד הדברים הכי מוזר להשוות כי בכל נקודת זמן בערך, המזרימדיות החדשות ביותר בשוק מחזיקות איזה FIRMWARE או שניים רלבנטיים, חלק במצב עובד, חלק בפחות.
בקיצור - מזרימדיות צריך ללכת לפי המחיר ולקרוא ביקורות.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #19 

(Y) (Y)
יפה מאוד, הרבה התקדמות בתחום, מקרני 1080P בפחות מ-10K...

ykaul
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #20 

מאיפה נלקחו המחירים?
סתם לדוגמה, האפסון, שאצלכם פחות מ-10,000 - לפחות לפי זאפ (http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=EH-TW2900) יקר יותר, בלפחות 500 שקל. האם אלו 'מחירי רחוב'?

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”