ניוד כתובות מייל: משרד התקשורת יוצא בשימוע
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
http://it.themarker.com/tmit/article/11628
המשרד מבקש לבחון את עמדות הצדדים לקראת הכרעה בנושא; לפי הצעת החוק הנוכחית כי ספקיות האינטרנט הננטשות יאפשרו גישה בחינם לחשבון הדוא"ל של הגולש, ובתום התקופה יידרש לשלם עבור השירות.
המשרד מבקש לבחון את עמדות הצדדים לקראת הכרעה בנושא; לפי הצעת החוק הנוכחית כי ספקיות האינטרנט הננטשות יאפשרו גישה בחינם לחשבון הדוא"ל של הגולש, ובתום התקופה יידרש לשלם עבור השירות.
אני משתמש בשלי. יש פורומים באינטרנט שלא מקבלים כתובות דואר של ג'ימייל, יאהו, הוטמייל וכל שאר החינמיים. בשביל להרשם לפורומים האלה אתה צריך דואר של ספקית אינטרנט או אוניברסיטה או דואר פרטי שלך (או כל דומיין שהוא לא חינמי, למעשה). היתרון הגדול בפורומים האלה הוא שהרבה פחות אנשים הם טרולים בגלל שיש להם רק הזדמנות אחת לפתוח חשבון.
אני לא הולך לנטוש את שלי כל עוד פורומים שאני אוהב משתמשים בשיטת הרשמה כזאת.
אני לא הולך לנטוש את שלי כל עוד פורומים שאני אוהב משתמשים בשיטת הרשמה כזאת.
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
בשלב הבא: לקחת רכב מליסינג ל3 שנים והתקופה נגמרה? תקבל את הרכב לחודש נוסף חינם עד שתשכור רכב חדש.
אני ממש לא בעל אינטרסים אבל לדעתי החוק במדינה עובר מקיצוניות אחת של פגיעה בצרכן לקיצוניות שניה של פגיעה בבעלי העסקים, קשה למצוא איזון?
אני ממש לא בעל אינטרסים אבל לדעתי החוק במדינה עובר מקיצוניות אחת של פגיעה בצרכן לקיצוניות שניה של פגיעה בבעלי העסקים, קשה למצוא איזון?
-
Huber
- חבר במועדון HT

Nunatak - קראת את הכתבה? הציעו איזון הוגן לחלוטין, תקופה קצרה ללא תשלום - מי שרוצה יותר מזה ישלם. אני בעד.
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

איפה פה האיזון? הצרכן מקבל שירות בחינם, לא בתשלום סמלי וגם ההגבלה היא לחצי שנה ולא לתקופה קצרה וסבירה.
אולי גם ימשיכו לתת חיבור לאינטרנט בחינם עד שהלקוח הנוטש ימצא ספקית אחרת? גם אם לכאורה האימייל של הספקית הוא בחינם, בפועל הוא עולה כסף והוא חלק מהעסקה כולה.
חוק הגנת הצרכן קובע ש"מתנה" שניתנה ב"חינם" ללקוח כחלק מעסקה כלשהי היא חלק בלתי נפרד ממנה והחוק מתייחס אליה כפי שהוא מתייחס למוצר שנרכש במחיר מלא והוא לא "מתנה", אז למה כשזה על חשבון העסקים כן עושים הבדלה כזאת?
אולי גם ימשיכו לתת חיבור לאינטרנט בחינם עד שהלקוח הנוטש ימצא ספקית אחרת? גם אם לכאורה האימייל של הספקית הוא בחינם, בפועל הוא עולה כסף והוא חלק מהעסקה כולה.
חוק הגנת הצרכן קובע ש"מתנה" שניתנה ב"חינם" ללקוח כחלק מעסקה כלשהי היא חלק בלתי נפרד ממנה והחוק מתייחס אליה כפי שהוא מתייחס למוצר שנרכש במחיר מלא והוא לא "מתנה", אז למה כשזה על חשבון העסקים כן עושים הבדלה כזאת?
נערך לאחרונה על ידי Nunatak ב 22/07/2010 11:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.
-
Huber
- חבר במועדון HT

הצרכן מקבל שירות ללא תשלום לתקופה קצרה - חצי שנה, מעבר לזה בתשלום. סמנטיקה. זה נותן לצרכנות עוד כלי המאפשר לו לעבור לנותן תשלום אחר ללא חשש וללא עכבות. מבחינתי כצרכן - מבורך.
-
Huber
- חבר במועדון HT

מה יש פה "לספוג"? אתה עושה מכל הסיפור טררם גדול - מבחינת הספקית זו הוצאה זניחה עד לא קיימת. לעשות קידום של מייל מספק לספק זה שליחה של מידע בתוך הארץ (אין צורך ברוחב פס לחו"ל שזו ההוצאה המשעותית), אין כמעט תשלום נלווה לספקית עצמה אז במטותא ממך - תפסיק לרחם עליהן. ההתנגדות שלהן נובעת אך ורק מהצורך שלהם בכלים להחזיק אותך כצרכן שבוי.
זה בהחלט מאוזן. אם זה היה חינם קבוע זה לא היה מאוזן. זמן קצר בחינם ואח"כ בתשלום (שעליו יש להן רווח ד"א) זה בהחלט מאוזן.
זה בהחלט מאוזן. אם זה היה חינם קבוע זה לא היה מאוזן. זמן קצר בחינם ואח"כ בתשלום (שעליו יש להן רווח ד"א) זה בהחלט מאוזן.
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

גם אם אין כאן עלויות אז זה נותן להן תירוץ להעלאת המחירים הבאה.
חצי שנה זה לא קצר בכלל ואתה מקבל שירות שלא שילמת עליו. שיהיה אפס עלות, למה מה קרה שמישהו צריך לתת לך משהו בחינם? המחוקק מתערב הרבה יותר מדי ופוגע בשוק החופשי במקום לעודד את האזרח להיות צרכן חכם, אם כבר היו מחייבים אותם להודיע לכל לקוח חדש שיש לו אפשרות לפתוח תיבת אימייל קבועה בשירות חינמי כמו gmail.
חצי שנה זה לא קצר בכלל ואתה מקבל שירות שלא שילמת עליו. שיהיה אפס עלות, למה מה קרה שמישהו צריך לתת לך משהו בחינם? המחוקק מתערב הרבה יותר מדי ופוגע בשוק החופשי במקום לעודד את האזרח להיות צרכן חכם, אם כבר היו מחייבים אותם להודיע לכל לקוח חדש שיש לו אפשרות לפתוח תיבת אימייל קבועה בשירות חינמי כמו gmail.
-
Huber
- חבר במועדון HT

בוא נסכים שלא להסכים. אתה חושב שחצי שנה זה הרבה - אני לא, אתה חושב שעל כל שירות צריך לגבות כסף - אני לא, אתה חושב שהחברות מסכנות - אני לא, והבעייה הכי גדולה אתה חושב שהצרכן הממוצע הוא חכם - אני (ולמזלנו גם המחוקק) יודע שלא.
לחברות יש הרבה מאוד כח ביד כיום מול הצרכן, בגלל שאין ממש תחרות אמיתית (ובטח ובטח לא "שוק חופשי" כהגדרתך) בארץ לצרכן אין יותר מידיי מה לעשות בנידון - לכן אני חושב שזה מבורך שיש מישהו שמתערב.
לחברות יש הרבה מאוד כח ביד כיום מול הצרכן, בגלל שאין ממש תחרות אמיתית (ובטח ובטח לא "שוק חופשי" כהגדרתך) בארץ לצרכן אין יותר מידיי מה לעשות בנידון - לכן אני חושב שזה מבורך שיש מישהו שמתערב.
רעיון דבילי למדי , ביננו היום מי משתמש בכתובת הספק? במקום שישקיעו בפיתוחים אחרים ועידוד תקופות התחייבות קצרות בלבד שלא עולות על 6 חודשים, הורדת מחירים גם ללא התחייבות, עידוד פתיחה של חברות נוספות, לאפשר ולצמצם את המנופול של קבוצת בזק (אינטרנט, ADSL טלפון, טלווזיה (יס)) אז משרד התקשורת עם כל הכבוד מתעסק בכתובות מייל טיפשיות.
תעודדו תחרות בין החברות האלה וכרגע המצב שקיים הוא שצרכן רודף אחרי החברות ולא ההפך.
תעודדו תחרות בין החברות האלה וכרגע המצב שקיים הוא שצרכן רודף אחרי החברות ולא ההפך.
LCD 32
SAMSUNG T220P
logitech x-530
CPU I-5 2500
8GB RAM
750GB SAMSUNG
XTREMER
העלאת תמונות
רקעים יפים
SAMSUNG T220P
logitech x-530
CPU I-5 2500
8GB RAM
750GB SAMSUNG
XTREMER
העלאת תמונות
רקעים יפים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
יש כאן בעיות אחרות לחלוטין.
אם עכשיו חשבון הדואל משתתף בפעולות לא חוקיות (למשל SPAM, או הטרדה וכו'), מה הספקית יכולה לעשות?
אם עכשיו חשבון הדואל משתתף בפעולות לא חוקיות (למשל SPAM, או הטרדה וכו'), מה הספקית יכולה לעשות?
-
Huber
- חבר במועדון HT

מה הכוונה? כל עוד זה יושב בשרתים שלהם היא יכולה לעשות בדיוק מה שהיא יכלה לפני. זה שהם עושים העברת מיילים לא אומר שהשליטה יוצאת מהידיים שלהם.oferlaor כתב:יש כאן בעיות אחרות לחלוטין.
אם עכשיו חשבון הדואל משתתף בפעולות לא חוקיות (למשל SPAM, או הטרדה וכו'), מה הספקית יכולה לעשות?...
-
Huber
- חבר במועדון HT

drorar כתב:ומה עם תמיכה טכנית?
דודה רחל פירמטה את המחשב והיא רוצה להגדיר אותו מחדש, מי עוזר לה?...
ה ISP החדש. מה שאתה מגדיר אצלך במייל הוא הכתובות של ה ISP אליו עברת, כל מה שה ISP הישן אמור לעשות זה לעשות העברה של המיילים שלך מהאמייל הישן לחדש ותו לא.