מהי כמות פולי הקפה שאפשר להשאיר במטחנה?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
נכון והשקיות עם השסתום (כמו של קפה אנין) עושות עבודה מצוינת ב 10 הימים הראשונים של הקפה והן מספיק אטומות וחסינות לאור ולחות.
ביננו מי קולה בבית ומחזיק קפה קלוי מעבר לזה ? הרי זה בד"כ נגמר תוך שבוע גג ופה הנוחות של השקיות (פתיחה וסגירה של זיפ בניגוד לקופסת ואקום עם משאבה) באה לידי ביטוי כי ממש אפשר להוציא כל פעם 20 גר' ולסגור את השקית בשניה.
ביננו מי קולה בבית ומחזיק קפה קלוי מעבר לזה ? הרי זה בד"כ נגמר תוך שבוע גג ופה הנוחות של השקיות (פתיחה וסגירה של זיפ בניגוד לקופסת ואקום עם משאבה) באה לידי ביטוי כי ממש אפשר להוציא כל פעם 20 גר' ולסגור את השקית בשניה.
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
אצלי נרכשו ב-22/2/2008 20 שקיות ב-12.5$ . מצב השחיקה פרופורציונלי לשימוש. זוכר שאחד זרקתי עקב בלאי, +אחד אצל דעה (נעלמה???) ואחד אצל יונתן. הייתרה, בשימוש, וצריך לחדש מלאי.
אדי
אדי
יפה
אם הבנתי נכון , נאמר פה שניתן לטחון את הקפה ישר לאחר הקלייה כדי לתת לו להתישן.
גם אצלי במטחנה יש כרגע פולים טריים מקלייה מלפני יומיים במכשיר פופקורן , ובגלל שאין לי סבלנות לחכות אני שותה . למרות שהטעם מריר מדי זה עדיף על נסקפה או שחור.
לגבי הקרמה חבל לי להוציא אותה למרות שהיא הורסת את הטעם
רק בסוף הכוס אני מצליח להרגיש את הטעמים השונים.
גם אצלי במטחנה יש כרגע פולים טריים מקלייה מלפני יומיים במכשיר פופקורן , ובגלל שאין לי סבלנות לחכות אני שותה . למרות שהטעם מריר מדי זה עדיף על נסקפה או שחור.
לגבי הקרמה חבל לי להוציא אותה למרות שהיא הורסת את הטעם
רק בסוף הכוס אני מצליח להרגיש את הטעמים השונים.
ניתן לטחון, זה מאיץ את ההתישנות ושעתיים שלוש באויר הפתוח יאפשרו שתיה גם אם הקפה נקלה לא מזמן.
אבל עדיף לתכנן כך שתשתמש נאמר החל מ 5 ימים אחרי הקליה.
קרמה טובה מוסיפה המון לאספרסו (וקרמה רעה גורעת והיא גם סממן לבעיה כלשהי בהכנה)
אבל עדיף לתכנן כך שתשתמש נאמר החל מ 5 ימים אחרי הקליה.
קרמה טובה מוסיפה המון לאספרסו (וקרמה רעה גורעת והיא גם סממן לבעיה כלשהי בהכנה)
what's next?
טוב,
לאחר ניסוי של כמה ימים אני יכול להגיד שהקפה יוצא טוב מאוד פעם אחר פעם כאשר אני מוזג בכל פעם כמות מדודה של פולי קפה לתוך המטחנה וטוחן את כולה לתוך הפורטה פילטר.
לא רק שהקפה יוצא טוב, אלא שאין גם צורך לשנות את עובי הטחינה בגלל הלחות ושינויי הטמפרטורה.
לאחר ניסוי של כמה ימים אני יכול להגיד שהקפה יוצא טוב מאוד פעם אחר פעם כאשר אני מוזג בכל פעם כמות מדודה של פולי קפה לתוך המטחנה וטוחן את כולה לתוך הפורטה פילטר.
לא רק שהקפה יוצא טוב, אלא שאין גם צורך לשנות את עובי הטחינה בגלל הלחות ושינויי הטמפרטורה.
לא ברור לי כיצד ניתן לטחון כמות מדודה בלבד
כבעל איבריטל "הפולים האחרונים" שנשארים במיכל נטחנים בהחלט בדרך שונה.כיוון שאין משקל מעליהם הם קצת מתברברים ,הטחינה לא רציפה ולא נראה שהיצרן תכנן את המטחנה למשטר עבודה כזה.אלא אם כן אתם משתמשים במשקולת כלשהיא?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מסכים ב 100%, זה גם מה שאני עושה לאחרונה ובאמת שאין צורך להזיז את רמת הטחינה (רק כשמחליפים תערובת).detailer כתב:טוב,
לא רק שהקפה יוצא טוב, אלא שאין גם צורך לשנות את עובי הטחינה בגלל הלחות ושינויי הטמפרטורה....