מהי כמות פולי הקפה שאפשר להשאיר במטחנה?
הקפה הטעים ביותר יוצא לי כאשר אני מכניס פולים טריים למטחנה.
אני מכניס פחות או יותר כמות לארבע כוסות של דאבל אספרסו שאני מחסל ביום וחצי, יומיים.
נראה לי שהקפה הטעים ביותר הוא הקפה הראשון עם הפולים הטריים כמובן ,אבל זה נראה לי קצת מוגזם לפתוח את צינצנת הוואקום ולשפוך פולים למטחנה בכל פעם שאני רוצה קפה.
אני מודע לזה שאפשר לחלק את קילו הקפה לאריזות קטנות יותר אבל אין לי כל כך כח לזה.
השאלה שלי אם זה הגיוני שפולי הקפה במטחנה מאבדים מטריותם כעבור 10 שעות או שיכול להיות שהחום והלחות שמפיצה הסילביה יכולים להשפיע על פולי הקפה במטחנה הצמודה?
אני מכניס פחות או יותר כמות לארבע כוסות של דאבל אספרסו שאני מחסל ביום וחצי, יומיים.
נראה לי שהקפה הטעים ביותר הוא הקפה הראשון עם הפולים הטריים כמובן ,אבל זה נראה לי קצת מוגזם לפתוח את צינצנת הוואקום ולשפוך פולים למטחנה בכל פעם שאני רוצה קפה.
אני מודע לזה שאפשר לחלק את קילו הקפה לאריזות קטנות יותר אבל אין לי כל כך כח לזה.
השאלה שלי אם זה הגיוני שפולי הקפה במטחנה מאבדים מטריותם כעבור 10 שעות או שיכול להיות שהחום והלחות שמפיצה הסילביה יכולים להשפיע על פולי הקפה במטחנה הצמודה?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא כזה מומחה, אבל אני בספק שהסילביה מייצרת יותר חום ולחות ממה שיש במטבח ישראלי ממוצע גם ככה...
התחושה שלי היא שמדובר פה בעניין פסיכולוגי לחלוטין, שווה לך לעשות ניסוי double blind שמישהו אחר ינהל (אתה לא תדע ממתי הקפה שם, ותראה מתי אתה מרגיש הבדלים).
התחושה שלי היא שמדובר פה בעניין פסיכולוגי לחלוטין, שווה לך לעשות ניסוי double blind שמישהו אחר ינהל (אתה לא תדע ממתי הקפה שם, ותראה מתי אתה מרגיש הבדלים).
פה ושם אני שופך במיכל של המטחנה פולים שמספיקים לכמה ימים, ואני לא מרגיש פגיעה בטעם. הקפה מקליה ביתית, לאחר הקליה אני נותן לו לנוח כיום וחצי שניים באויר הפתוח, אחכ אוטם ופותח שבוע אחרי הקליה. באמצע אני פותח פעם פעמיים את הקופסא כדי שהאויר הספוג ב CO2 יתחלף. מרגע זה הקפה מצויין לפחות שבוע, גם אם אני שופך אותו למיכל הפולים.
what's next?
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 540
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
לא הבנתי למה לך לשפוך 100 גרם פולים טריים לתוך מיכל המטחנה ולהשאיר אותם להתחמצן באוויר הצח במשך יומיים. השאר אותם בשקית הוואקום, טוב להם שם, וגם לחך. החשבון שלפיו פתיחת שקית הוואקום 4-5 פעמים תחמצן את הפולים יותר מאשר השארתם במיכל הפולים של המטחנה במשך יומיים, תמוה בעיניי.
Hosq, כשאתה אומר "האוויר הספוג ב-CO2" -- לא הבנתי: האם אתה שומר את הפולים בשקיות ואקום בעלות שסתום חד-כיווני? אם כן, האם לא די באותו חריר שטבוע ע"ג השקית כדי לשחרר את כל עודפי ה-CO2? או שמא אתה לא מסתפק בזה ורוצה "לעזור" ל-CO2 להשתחרר? ואיך אתה לא פוחד שהפולים יתחמצנו בכל פעם שאתה פותח את השקית במהלך אותו שבוע ראשון שאחרי הקליה?
Hosq, כשאתה אומר "האוויר הספוג ב-CO2" -- לא הבנתי: האם אתה שומר את הפולים בשקיות ואקום בעלות שסתום חד-כיווני? אם כן, האם לא די באותו חריר שטבוע ע"ג השקית כדי לשחרר את כל עודפי ה-CO2? או שמא אתה לא מסתפק בזה ורוצה "לעזור" ל-CO2 להשתחרר? ואיך אתה לא פוחד שהפולים יתחמצנו בכל פעם שאתה פותח את השקית במהלך אותו שבוע ראשון שאחרי הקליה?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
גם אני עושה את אותו הדבר בדיוק. שופך לתוך המיכל ושוכח מזה.
בקליות האחרונות התחלתי במשהו אפילו עוד יותר קיצוני - יום לאחר הקליה, אני כבר שופך אותה לתוך המיכל, מעל הקליה הקודמת. גם ככה לוקח 3-4 ימים לקליה הקודמת להסתיים, אז הקפה "מתיישן" יפה בתוך המיכל.
כמובן שזה לא אידיאלי, כי אני מניח שהקפה מתערבב ואני מקבל תערובת של חדש וישן.
חדוות העצלנים!
בקליות האחרונות התחלתי במשהו אפילו עוד יותר קיצוני - יום לאחר הקליה, אני כבר שופך אותה לתוך המיכל, מעל הקליה הקודמת. גם ככה לוקח 3-4 ימים לקליה הקודמת להסתיים, אז הקפה "מתיישן" יפה בתוך המיכל.
כמובן שזה לא אידיאלי, כי אני מניח שהקפה מתערבב ואני מקבל תערובת של חדש וישן.
חדוות העצלנים!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני גם הפסקתי לשים כל פעם כמה שאני שותה.
אני ממלא כל יומיים בערך.
אבל לפני כל הפעלה אני באמת טוחן קצת לפח את מה שהיה בקנה.
אני ממלא כל יומיים בערך.
אבל לפני כל הפעלה אני באמת טוחן קצת לפח את מה שהיה בקנה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה לא שאין הבדל בין קפה שהוצאת מהוואקום לזה שישב יומיים במטחנה - יש הבדל.uriler כתב:לא, אתה היחיד שנותן למוח שלו להשפיע על טעם הקפה בפרמטר הזה.פלנש כתב:גם יומיים במטחנה זה המווווווןן!מה, אני היחיד ששותה פה קפה טוב?
......
אבל כל רגע לשאוב וואקום זה מייגע.
בבריקה יהיה פחות הבדל מאספרסו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
מניסיוני - 3 ימים
לאחר 3 ימים שהקפה שוהה במטחנה ניתן לראות הבדל של ממש הן בקרמה והן בזמן החליטה. במילים אחרות: טחינה באותה מידה ושל אותה כמות מתנהגת שונה בקפה טרי וקפה (פולים) ששהה במטחנה מעל 3 ימים. כמובן שהפיין-שמייקרים יאמרו יום ואפילו שעות ספורות...
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

אתה מדבר על קפה שגילו הקלוי הוא מעל שבוע וחצי, ולכן אותו יש לשמור בשקיות-ואקום ולשאוב. אני מדבר על קפה במהלך השבוע-וחצי הראשונים לאחר הקליה, ששמירתו היא בשקיות-אטימה בעלות שסתום חד-כיווני ליציאת CO2. אני לא שומר קפה קלוי יותר משבוע וחצי.דבוטאנט כתב:זה לא שאין הבדל בין קפה שהוצאת מהוואקום לזה שישב יומיים במטחנה - יש הבדל.uriler כתב:לא, אתה היחיד שנותן למוח שלו להשפיע על טעם הקפה בפרמטר הזה.פלנש כתב:גם יומיים במטחנה זה המווווווןן!מה, אני היחיד ששותה פה קפה טוב?
......
אבל כל רגע לשאוב וואקום זה מייגע.
בבריקה יהיה פחות הבדל מאספרסו....
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
אולי לא נעים לשמוע
אבל לי טעים יותר הקפה ששהה בחוץ והתאוורר. כבר נכתב רבות על הקרמה וחסרונותיה, ואכן הקפה המעוטר בקרמה כבדה, נראה במיטבו, אך לי עדיף שחרור מבוקר של דו תחמוצת הפחמן, ושיפור הטעם על חשבון המראה. ב-3 ימים הראשונים אני מעדיף שהקפה הטחון יתאוורר, וטעמו ישתפר כך. מהיום הרביעי מעדיף שהפולים יהיו פתוחים, והאיוורור ישפר אותם במשך יומים-3. אחרי 10 ימים, נדיר מאוד אצלי, אבל אז צריך איטום.
אדי
אדי
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

אז בוא נעשה חשבון מסודר, לפי דבריך (אנא תקן אותי אם אני טועה):
* 3 ימים ראשונים לאחר הקליה -- הפולים נמצאים באוויר הפתוח.
* ימים 4-6 -- הפולים.. שוב נמצאים באוויר הפתוח... (הבנתי אותך נכון?)
* יום 7 והלאה -- לשימוש חופשי (כנראה שומר בשקית ללא ואקום?).
* יום 10 והלאה (נדיר) -- איטום ואקום.
* 3 ימים ראשונים לאחר הקליה -- הפולים נמצאים באוויר הפתוח.
* ימים 4-6 -- הפולים.. שוב נמצאים באוויר הפתוח... (הבנתי אותך נכון?)
* יום 7 והלאה -- לשימוש חופשי (כנראה שומר בשקית ללא ואקום?).
* יום 10 והלאה (נדיר) -- איטום ואקום.
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
ימים נספרים מהקליה
והפולים אצלי בשקית עם נשם וזיפ. השהייה ה"פתוחה " היא או במיכל האיכסון של המטחנה, או במחלק מנות. ב-יומיים שלושה הראשונים אני טוחן ומשתדל לאוורר ע"י הורדה וטעינה מחדש של מחלק המנות. לאחר מכן המיכל יהיה מלא וזמן השהייה במחלק מנות הולך ומתקצר. כל הזמן, יתר הפולים נשמרים בשקיות של חצי קילו עם נשם (כמו של קפה אנין) אצלי יש 15 שקיות רב פעמיות מסומנות לפי המוצא. בשום שלב לא יושבים אצלי הפולים פתוחים לגמרי ולא תחת ואקום. קצב הצריכה אצלנו מאוד גבוה ולכן נתקלים בפולים טריים מידי וכמעט לא נתקלים בפולים שעברו 10 ימים.
אדי
אדי
הבעיה עם שמירה באויר פתוח לגמרי עשויה להיות האור - גם האור דופק את הקפה. גם לחות וטמפ' גבוהה יהרסו את הקפה, ובאויר פתוח הקפה חשוף להכל.
המסקנה לדעתי מהת'רד הזה והשני שמתנהל במקביל, היא שקפה טרי לחלוטין לאחר קליה לא ממש צריך אחסון באטימה טוטאלית אם ידוע שהוא יסתיים תוך פחות משבועיים.
המסקנה לדעתי מהת'רד הזה והשני שמתנהל במקביל, היא שקפה טרי לחלוטין לאחר קליה לא ממש צריך אחסון באטימה טוטאלית אם ידוע שהוא יסתיים תוך פחות משבועיים.
what's next?