Audyssey מציגה את ה MultEQ XT 32

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46372
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #1 

חברת Audyssey מציגה אלגוריתם חדש RC אשר יקרא MultEQ XT 32.
אלגוריתם MultEQ XT כבר קיים כיום בשלל רסיברים ועובד על ידי תיקוני היענות תדר ו Time Domain לאורך כמה מאות נקודות מעל ציר התדרים השמיע. האלגוריתם המשופר, MultEQ XT 32, מרחיב את מספר הנקודות ל 10000 על ידי שימוש באותו כח עיבוד, אך באלגוריתם חכם יותר.

האיכות הסופית של התיקון אמורה להיות ברזולוציה של פי 32 מדוייקת יותר מהאלגוריתם הנפוץ כיום ברסיברים ומעבדי קול אשר מכילים את אלגוריתם ה MultEQ XT הקודם.

יש לציין כי קשה להוסיף שיפורים לאלגוריתם מכיוון שקיים חסם עליון של כח העיבוד הקיים כיום במעבדים המותקנים כיום ברסיברים.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #2 

החסם האמיתי הוא שיפור האלגוריתם בלי להאריך את זמן הכיול בצורה משמעותית.
אתה יכול לבצע אלגוריתם יותר מסובך עם מעבד מוגבל ביותר זמן, למשל שעה במקום עשר דקות.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

מעניין עד כמה זה גם יהיה מדוייק.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #4 

opv,
אתה פשוט הארכת את מה שכתבתי. זמן של שעה עבור כיול הינו גדול מידי למשתמש ביתי ועד שהמעבד ביחידה לא יהיה חזק יותר, הוא החסם.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

Itay_Pollak כתב:מעניין עד כמה זה גם יהיה מדוייק.
...
כשאתה מתחיל להתעסק עם מודלים שמכילים המון פרמטרים, אז אתה יכול לקלוע יפה למודל של החדר בזמן הכיול, הנקודה היא שכל שינוי בחדר כמו פתיחת חלון הזזת כסא או עוד אדם בחדר יגרמו לכך שהמודל כבר לא יהיה מדויק ותוספת הפרמטרים לחסרת משמעות.
אותי מענין מתי יתחילו להפעיל מערכות דינאמיות בחוג סגור כשהמיקרופון מחובר כל הזמן והמערכת מתקנת כל הזמן, זה יותר מענין מלהוסיף עוד פרמטרים וכיול סטאטי.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

רעיון מעניין - שהמיקרופון יהיה מחובר על הזמן. מעבד ייעודי ושהרסיבר יתקן כל הזמן.
יאללה - מתקשרים לאודיסי?
זיו - לא יודע למה זמן כיול של שעה הוא יותר מידיי? אנשים עושים הרצה של שעות לפלאזמה, צופים ושומעים במערכת שעות על גבי שעות.
זה גם יכול לעזור למערכת לפעול טוב יותר - כי אנשים לא יישבו לצפות בזה.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #7 

Itay_Pollak,
אם התהליך יקח יותר ממספר דקות בודד, אנשים לא יבצעו את התהליך. אני מדבר על כלל האוכלוסיה שכן טורח ומבצע את הכיול.
אתה יכול לא להסכים, אבל עובדה כי שחברות הרסיברים נוטות לכיוון מדידה שנמשכת דקות בודדות ולא יותר.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

ziv_r כתב:opv,
אתה פשוט הארכת את מה שכתבתי. זמן של שעה עבור כיול הינו גדול מידי למשתמש ביתי ועד שהמעבד ביחידה לא יהיה חזק יותר, הוא החסם.
...
אין ויכוח.
אגב, ברסיברים של פיוניר יש אופציות מתקדמות יותר מאשר AUTO MACC , שבהן אתה צריך להזין את מבנה החדר דרך תכנה יעודית.
בצורה דומה אפשר לתת אופציה לכיול מתקדם יותר של שעה למשתמשים מתקדמים יותר וברירת המחדל תישאר כמה דקות.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

Itay_Pollak כתב:רעיון מעניין - שהמיקרופון יהיה מחובר על הזמן. מעבד ייעודי ושהרסיבר יתקן כל הזמן.
יאללה - מתקשרים לאודיסי?
זיו - לא יודע למה זמן כיול של שעה הוא יותר מידיי? אנשים עושים הרצה של שעות לפלאזמה, צופים ושומעים במערכת שעות על גבי שעות.
זה גם יכול לעזור למערכת לפעול טוב יותר - כי אנשים לא יישבו לצפות בזה.
...
אם המערכת תהיה מחוברת כל הזמן תוכל להוסיף אופציות מתקדמות של ביטול אקטיבי של רעש בצורה אדפטיבית ולטפל ברעש מהמזגן או המאוורר של המקרן\מחשב.

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #10 

opv כתב:
...
כשאתה מתחיל להתעסק עם מודלים שמכילים המון פרמטרים, אז אתה יכול לקלוע יפה למודל של החדר בזמן הכיול, הנקודה היא שכל שינוי בחדר כמו פתיחת חלון הזזת כסא או עוד אדם בחדר יגרמו לכך שהמודל כבר לא יהיה מדויק ותוספת הפרמטרים לחסרת משמעות.
אותי מענין מתי יתחילו להפעיל מערכות דינאמיות בחוג סגור כשהמיקרופון מחובר כל הזמן והמערכת מתקנת כל הזמן, זה יותר מענין מלהוסיף עוד פרמטרים וכיול סטאטי.
...
ואיפה ישימו את המיקרופון, על הראש של המאזין?
המיקרופון אמור להיות בנקודת ה sweet spot מחובר לחצובה.
גם ככה אני נאלץ לשים את המיקרופון על חצובה לפני הספה אצלי בבית וזה יוצא כמעט מטר לפני הנקודה. (לצערי אין לי בום של מיקרופון)

ועוד דבר לגבי זמן הכיול, מחירי DSP/ASIC/FPGA יורדים כל הזמן והביצועים עולים ככה שאני לא מבין את הטענה.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

Adix כתב:
opv כתב:
...
...
ואיפה ישימו את המיקרופון, על הראש של המאזין?
המיקרופון אמור להיות בנקודת ה sweet spot מחובר לחצובה.
גם ככה אני נאלץ לשים את המיקרופון על חצובה לפני הספה אצלי בבית וזה יוצא כמעט מטר לפני הנקודה. (לצערי אין לי בום של מיקרופון)

ועוד דבר לגבי זמן הכיול, מחירי DSP/ASIC/FPGA יורדים כל הזמן והביצועים עולים ככה שאני לא מבין את הטענה.
...
מה שמטריד אותך זה איפה לשים את המיקרופון?
למקם שבעה רמקולים וסאב זה קל, אבל למקם מיקרופון קבוע זה מסובך...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

אפשר לשים את המיקרופון על משקפי התלת מימד :)
OPV - תעשה טובה קטנה - תחתוך את הציטוט או תרשום פשוט כמוני את שם המשתמש. - סתם מנפח את השרשור.
וזה נכון כפליים בשרשורים שהשיחה בהם "דלה" באופן יחסי :)
ד"א - אני שם את החצובה על הספה פשוט - לא יותר הגיוני? וגם מביא את המיקרופון למיקום של הראש.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

איתי, (זה יותר טוב? מה רע בלנפח שרשורים?!)
אין שום בעיה לספק מיקרופון אלחוטי שאפשר לתלות אותו באופן קבוע ולעבוד בחוג סגור, שזו תהיה הבעיה...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

מעולה :)
כן - אני מאמין שאפשר לפתור את הבעייה בכל מיני דרכים.

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

ומה עם רעידות

שליחה #15 

Itay_Pollak כתב:אפשר לשים את המיקרופון על משקפי התלת מימד :)
OPV - תעשה טובה קטנה - תחתוך את הציטוט או תרשום פשוט כמוני את שם המשתמש. - סתם מנפח את השרשור.
וזה נכון כפליים בשרשורים שהשיחה בהם "דלה" באופן יחסי :)
ד"א - אני שם את החצובה על הספה פשוט - לא יותר הגיוני? וגם מביא את המיקרופון למיקום של הראש.
...
לדעתי החצובה צריכה להיות יציבה ככל האפשר, הצבת החצובה על הספה תגרום באופן ברור לויברציות בתדרים הנמוכים.
בתאוריה זה אמור לגרום לפידבק בעייתי.
אני מודה שלא ניסיתי לבצע 2 כיולים, אחד על הספה ואחד ליד הספה כאשר החצובה יציבה.
לחלופין אפשר להשוות את שני הכיולים הבאים: כיול אחד כאשר חצובה פשוטה מונחת על הספה ושני על ידי שימוש בסטנד כבד ויציב למיקרופון שנמצא על הרצפה והמיקרופון נמצא על זרוע שממוקמת בנקודת ההאזנה.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

ADIX , אני חושב שאיתי התלוצץ בקשר למשקפי התלת מימד, למרות שמבחינת ביטול רעשים דווקא מאוד הגיוני שיהיו מקרופונים שקרובים לכל מאזין, כך אפשר לדאוג לNULL של הרעש בנקודות האלו ופחות להתייחס למקומות פחות חשובים.
לדעתי הפתרון היותר נכון הוא לתלות כמה מיקרופונים אלחוטיים קטנים וקבועים בחדר.

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

opv כתב:ADIX , אני חושב שאיתי התלוצץ בקשר למשקפי התלת מימד, למרות שמבחינת ביטול רעשים דווקא מאוד הגיוני שיהיו מקרופונים שקרובים לכל מאזין, כך אפשר לדאוג לNULL של הרעש בנקודות האלו ופחות להתייחס למקומות פחות חשובים.
לדעתי הפתרון היותר נכון הוא לתלות כמה מיקרופונים אלחוטיים קטנים וקבועים בחדר.
...
ברור, בקצב הזה יהיו מפוזרים בחדר 11.2 רמקולים, פלזמה, מקרן, מסך, מערכת שליטה ועוד כמה מיקרופונים.
וזה עוד לא כולל את הפרוססור, מגבר, מקור וכו'.

שחכתי משהוא?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

ADIX , לא שכחת כלום. קטן עלינו לא?!

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #19 

Adix - אתה בטוח שהמיקרופון של הכיול יציב כ"כ? הרי זה חתיכת פלסטיק מצחיקה. אתה באמת חושב שזה יושפע אם החצובה תשב על הספה?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #20 

ziv_r כתב:Itay_Pollak,
אם התהליך יקח יותר ממספר דקות בודד, אנשים לא יבצעו את התהליך. אני מדבר על כלל האוכלוסיה שכן טורח ומבצע את הכיול.
אתה יכול לא להסכים, אבל עובדה כי שחברות הרסיברים נוטות לכיוון מדידה שנמשכת דקות בודדות ולא יותר.
...
אחרי שביצעתי כיול בRXV-767 YAMAHA, אני באמת תמהה על כך שאין אופציה נוספת לבצע כיול "עמוק" ומפורט יותר (שגם יקח יותר זמן כמובן) למשתמשים "מתקדמים"....

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”