איך מכוונים אקולייזר?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אין חוקים ויש שיהיו לגמרי נגד שימוש באקולייזר, מכיוון שהוא מעוות את הצליל המקורי בצורות שאליהן לא התכוון המלחין / מבצע.
אם את רוצה להשתמש באקולייזר - תשתמשי לפי האוזן שלך ואיך שאת נהנית (יותר באסים או פחות וכן הלאה).
אם את רוצה להשתמש באקולייזר - תשתמשי לפי האוזן שלך ואיך שאת נהנית (יותר באסים או פחות וכן הלאה).
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
בגדול שאת מסתכלת על האיקולייזר ובהנחה שיש לך במכשיר 15 זחלנים ובעצם גם 12 יכולים להיות,אז הימניים הם הטרבלים
כלומר צלילים גבוהים והשמאליים הם הבסים בהנחה שאת אוהבת בס,מעלה את הזחלן כלפי מעלה יותר בס,מורידה פחות בס
בדיוק כעיקרון מכבסת תולה,מכבסת תולה-את זחלני האמצע תשאירי באמצע כעיקרון
כלומר צלילים גבוהים והשמאליים הם הבסים בהנחה שאת אוהבת בס,מעלה את הזחלן כלפי מעלה יותר בס,מורידה פחות בס
בדיוק כעיקרון מכבסת תולה,מכבסת תולה-את זחלני האמצע תשאירי באמצע כעיקרון
אמן מייסר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78879
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
תלוי גם מה המטרה של האיקוולייזר.
אם המטרה היא להדגיש איזור מסויים (למשל קולות אדם, או באסים), או להפחית משהו אחר (למשל טרבל) או לקזז תופעות לוואי של הסביבה (בגלל החלל שהמערכת נמצאת בה).
אם המטרה היא להדגיש איזור מסויים (למשל קולות אדם, או באסים), או להפחית משהו אחר (למשל טרבל) או לקזז תופעות לוואי של הסביבה (בגלל החלל שהמערכת נמצאת בה).
ברמה העקרונית אקלוייזר משמש לשני דברים: או לשחק עם התוצאה כדי לקלוע יותר לטעם אישי או לשחק
עם התוצאה על מנת לקבל עקומת היענות יותר שטוחה וניטרלית (זה לא תמיד עובד).
עם התוצאה על מנת לקבל עקומת היענות יותר שטוחה וניטרלית (זה לא תמיד עובד).
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
יש רק חוק אחד - איך מתחשק לך לשמוע. וזה משיב גם על שאלתך השניה.Eff כתב:מה החוקים? ואיך משתנה מסוג מוזיקה אחת לשנייה?
(בעברית אם אפשר) , תודה ....
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78879
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
אם מדובר ביישור הקו בגלל תנאי סביבה, אפשר להשתמש ב-PINK NOISE ואז עם מד דציבלים למדוד את עוצמת הרעש בכל מקטע (ככל הנראה לא ברמת מתג אחד, אלא לפי איזורים).
זה מסובך למדי ולא ממש פרקטי (RC יעבוד הרבה יותר טוב לצרכים כאלה).
זה מסובך למדי ולא ממש פרקטי (RC יעבוד הרבה יותר טוב לצרכים כאלה).
-
Eff
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
לא התכוונתי ליישורי קווים - תנאי סביבה - ובטח שלא רוצה ל"שפר" את התוצאה הסופית של האאמן\להקה -
הכוונה הייתה לאקולייזר מובנה בסוגים שונים של מכשירים , ששם חייבים לכוון . תמיד עושה כיוון לפי האוזן , רק שזה משתנה לי השמיעה מסוג מוזיקה אחת לשנייה . וזה כבר לא הגיוני כל פעם לכוון מחדש , אז חשבתי שיש איזה דפוס מוסכם שיגמול אותי מכיוון האקולייזר כי נימאס כבר
הכוונה הייתה לאקולייזר מובנה בסוגים שונים של מכשירים , ששם חייבים לכוון . תמיד עושה כיוון לפי האוזן , רק שזה משתנה לי השמיעה מסוג מוזיקה אחת לשנייה . וזה כבר לא הגיוני כל פעם לכוון מחדש , אז חשבתי שיש איזה דפוס מוסכם שיגמול אותי מכיוון האקולייזר כי נימאס כבר
GO VEGAN
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
מניסיוני השימוש באקולייזר ב-3 שנים האחרונות לא עזר הרבה, יש לי 3 מכשירים ואף אחד לא ממש תרם לצליל אלא עיוות אותו. הכי טוב להשתמש במה שהמגבר מציע ואם צריך לכוון.