תגובות לכתבה: 3 צבעי יסוד אינם מספיקים - Sharp LC-46LE820E

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46415
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5083 פעמים

שליחה #1 

תגובות, הערות ושאלות לכתבה.
3 צבעי יסוד אינם מספיקים - Sharp LC-46LE820E

תמונה

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #2 

כרגיל , יופי של סקירה (f)

אין צורך להרחיב במילים על סקירותיו של עפר , הנאה ורכישת ידע מובטחת מראש (b)

לעניין המסך , אני כן לוקח בחשבון את הרעיון של "צבע רביעי" , אך כמובן לא ניתן להתרשם מעל צג האינטרנט ...

אולי לחדר שינה ה-"40 נראה כדאי .

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #3 

עופר עוד ביקורת פגז מפרי ידך (Y)
סוף סוף יש יצרנית שמחדשת משהוא כל כך בסיסי וחשוב בעניין התצוגה, בדיוק שכל היצרניות קופצות על טרנדים של תלת מימד וכו.
זאת הביקורת השלישית (מתוך 3) שקראתי על המסך (בנוסף לביקורת שעלתה ב Dtown ו AVS) שמהללים אותו על יכולת הצבעים המצויינת והתמונה שהוא מצליח לייצר.

מעניין לראות את המחיר של ה LE810E שמכיל קצת פחות פיצ'רים (שלדעתי יהיהו מיותרים לרוב האנשים).

אני אישית אהבתי את העיצוב של המסך אם כי החלק התחתון עבה מידי וקצת מוריד מהסקסיות של המסך, אבל לא קריטי מידי.

ד"א, יש צפי לגבי זמינות בארץ ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78929
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #4 

ההשקה הרשמית היתה היום (ולכן הביקורת עלתה רק היום, רצינו להיות פיירים ולא לפרסם לפני המועד הרשמי).

לפי מה שהבנתי הזמינות היא בקרוב מאוד. הם מאמינים שה-810 תהיה פופולרית יותר (בעצם היא בלי TIME SHIFT, מדיה ועם מגרעת -BEZEL, אך עם מעט פחות רפלקטיביות במסך).

כדאי לשים לב שבהגדרות מסויימות המסך נותן צבעים מאוד לא טבעיים (הגדרות VIVID למינהם), כך שאם רואים שהצבעים משונים, כדאי לבדוק את ההגדרות באולם התצוגה.

oshri8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 794
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #5 

סקירה נהדרת, תודה רבה.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #6 

עופר-רמה גבוהה ביתר של מאמר-הרגשתי שאני קורא בפופולר סיינס או בכל מגזין מדעי אחר

כל הכבוד (Y) (Y)
אמן מייסר

April
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 341
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #7 

שאלה -
לפי מה שהבנתי, בעזרת שני צבעים ניתן להשיג כל צבע שנמצע על הקו המחבר אותם בדיאגרמה, עם 3 צבעים אפשר ליצור את כל הצבעים שנמצאים בתוך המשולש שהם מרכיבים.
אז למה במדידות הסתפקת בGAMUT משולש אם הוא בעצם מרובע?

sdekalo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #8 

מישהו יכול להסביר לי למה ירוק הוא צבע בסיס?
הרי הוא שילוב של כחול וצהוב.

oshri8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 794
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #9 

sdekalo כתב:מישהו יכול להסביר לי למה ירוק הוא צבע בסיס?
הרי הוא שילוב של כחול וצהוב.
...
תלוי באיזו פלטת צבעים חיבורית או חיסורית
פלטת צבעים חיבורית= סכום כל הצבעים לבן
פלטת צבעים חיסורית = סכום כל הצבעים שחור
תקרא את זה:
http://en.wikipedia.org/wiki/Primary_co ... _primaries

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #10 

ביקורת מעולה (Y)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35092
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #11 

ביקורת מצויינת,
מעניין לאן ייקחו הלאה את הנושא של צבע נוסף בעתיד.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #12 

עוד ביקורת מעולה.
עפר - אין להם בכלל מסך עם LOCAL DIMMING? או שאין להם בארץ? או...?

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #13 

ביקורת מעולה (Y)

למוצר שעובד בטכנולוגיה הכי חדישה שיש . תוספת של עוד צבע יסוד .

פשוט מדהים . (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

guyezra,

לא לשכוח שיש עוד שני צבעי משנה אפשריים (אם כי CYAN צריך להיות הבא בתור אם רוצים מקסימום תוצאות).

אחרי זה יש לנו EDGE FULL LED, אחרי זה יש לנו תלת מימד, כמובן ש-4K, שאחריו יש 4K עם תלת מימד ללא משקפיים ואחריו 8K תלת מימדי ללא משקפיים.

אל חשש - יש עוד הרבה מקום להתקדמות בעשור הקרוב.

itay_pollak,

שאלתי את השאלה הזו בדיוק באירוע ההשקה שלהם הבוקר. הם אומרים שכרגע אין מודל כזה למרות שהיה להם FULL LED (זה השם ככל הנראה שאנשים צריכים להכיר כמותג ה-LOCAL DIMMING החדש...). להערכתי גם זה יגיע.

אגב, באותה הזדמנות הם עכשיו מביאים מסכים עם LED החל מגדלים ממש קטנים (פחות מ-32").

תלת המימד יושק באירופה עם ה-QUATTRON בתערוכת IFA הקרובה (ספמט') כך שלדעתי לפני ינואר לא ראלי שנראה QUATTRON תלת מימדי בארץ.

דרור3
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 786
שם מלא: דרור יונתן
נתן תודות: 84 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #15 

סוף סוף משהו שנראה כמו פריצת דרך ,מעניין מה יהיה המחיר בחנויות ,וחבל שראלקו לא עושים השקה לחברי האתר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

דרור3,

הם בקרוב יתחילו עם פרסומות בטלויזיה. ראיתי את הפרסומת והיא קורעת מצחוק (עם אותו הבחור מהפרסומת של שוקו יטבתה - מיכאל משהו).

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

אכן זה נראה כמו פריצת דרך, אך יש לי שאלה קטנה.
צבעי היסוד הם אדום, ירוק וצהוב, כאשר השילוב ביניהם יכול לתת לנו את השחור, מכוון שאין צורך בצבע שחור במסך אלא רק כיבוי של הפיקסלים, משתמשים בצבעי יסוד העיקריים בשביל התצוגה אשר חיבור בין האדום לירוק יתן לנו את הצהוב.
בצבעי היסוד צהוב אדום ירוק משתמשים בדפוס וכן אני חושב שמתכנני המסך רוצים להגיע לתמונה כמה שיותר קרובה למציאות על ידי הכנת עוד צבע יסוד נוסף והשילוב בינהם יצור איזשהי הפרדה ברורה יותר בין הצבעים, יתן ערבוב צבעים אמיתי ונכון יותר וכמו כן יתן תוצאה כמה שיותר קרובה למה שהעין האנושית יכולה לראות.

מי שרוצה לשחק עם הקטע של הצבעים, פעם עשיתי ניסוי, חיברתי למברגה 3 פסים של הצבעים (כמו סמל של מרצדס) והפעלתי את המברגה, התוצאה מדהימה. אותו דבר גם עם צבעים אחרים (צהוב, אדום, ירוק).

עד כמה זה ישים? תלוי, לא בטוח ששידור PAL יהיה יותר איכותי על מסך FHD רגיל עד כדי כך מורגש שיוכל לפסול את המסכים האחרים מהמדפים.
עד כמה השוק הישראלי מוכן לזה? באמת לא יודע, עדיין אני רואה ששוק הLCD בוער אחריו הפלאזמות ואחריו הLED.

מה שכן המסך כמעט לא שוקל כלום, תקן VESA הוא 20X20 כך שכל מתקן\זרוע יתאימו להתקנה.

בהצלחה בארץ הקודש...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

dude69il
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 774
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #18 

עופר היקר!!!

סקירה מאלפת!!! קראתי גם סקירה על אותו מסך במקום אחר (לא אזכיר את המקום מפאת כבודו).
איזה הבדל איזו מקצוענות ועל הגינות גם יש לי להגיד מילה או שתיים ..............אבל אשתוק :wink: .

עופר כל הכבוד, יישר כח
גם אם לא תמיד הסכמתי איתך, אין עוררין על המקצוענות והמקצועיות.
תודה
(Y) (Y) (Y)

MrMoris
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #19 

קודם כל - כל הכבוד על הסקירה המעמיקה והמדעית ! מרשים מאוד.

קראתי מספר מאמרים בספרות המדעית (אני עושה תואר שני בתחום קרוב מאוד) על מסכי LCD בעלי 5 צבעים - RGBYC, כולל מאמר שאחד ממחבריו מחברת גנואה הישראלית ואני קצת מאוכזב מהמסך ששרפ הציגו. ציפיתי לקפיצת דרך יותר משמעותית ולא עוד קצת שיפור בצבעים.
השאלה האם מסך כזה לא אמור לקבל במקור אות וידאו מותאם אליו, אבלזה מצריך תקנים ושאר פרוצדרות ארוכות שנים
האמת שלא בדקתי אם יש התפתחות בתחום מרחב הצבע והוספת צבעים נוספים במצלמות דיגיטליות שזה יכול להיות מעניין מאוד. ממה שאני זוכר, במצלמות וידאו כל פיקסל מתחלק לארבע תתי פיקסלים - שנים ירוקים, אחד אדום ואחד כחול וזאת כדי לחקות את התנהגות ספקטרום הראייה האנושי.
April כתב:שאלה -
לפי מה שהבנתי, בעזרת שני צבעים ניתן להשיג כל צבע שנמצע על הקו המחבר אותם בדיאגרמה, עם 3 צבעים אפשר ליצור את כל הצבעים שנמצאים בתוך המשולש שהם מרכיבים.
...
עקרונית כנראה ככה SHARP רצו, הם לא רצו שיתקבל GAMUT מרובע אלא משולש.
אל תשכח שהגרף של הGAMUT לא מכיל מידע על העוצמה של כל צבע אלא על הצבעים המתקבלים. ע"י הוספת הצבע הנוסף, אפשר לקבל צבעי ביניים באופן טוב יותר וזה כנראה מה שהם כיוונו אליו.

April
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 341
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #20 

MrMoris כתב:קודם כל - כל הכבוד על הסקירה המעמיקה והמדעית ! מרשים מאוד.

קראתי מספר מאמרים בספרות המדעית (אני עושה תואר שני בתחום קרוב מאוד) על מסכי LCD בעלי 5 צבעים - RGBYC, כולל מאמר שאחד ממחבריו מחברת גנואה הישראלית ואני קצת מאוכזב מהמסך ששרפ הציגו. ציפיתי לקפיצת דרך יותר משמעותית ולא עוד קצת שיפור בצבעים.
השאלה האם מסך כזה לא אמור לקבל במקור אות וידאו מותאם אליו, אבלזה מצריך תקנים ושאר פרוצדרות ארוכות שנים
האמת שלא בדקתי אם יש התפתחות בתחום מרחב הצבע והוספת צבעים נוספים במצלמות דיגיטליות שזה יכול להיות מעניין מאוד. ממה שאני זוכר, במצלמות וידאו כל פיקסל מתחלק לארבע תתי פיקסלים - שנים ירוקים, אחד אדום ואחד כחול וזאת כדי לחקות את התנהגות ספקטרום הראייה האנושי.
April כתב:שאלה -
...
עקרונית כנראה ככה SHARP רצו, הם לא רצו שיתקבל GAMUT מרובע אלא משולש.
אל תשכח שהגרף של הGAMUT לא מכיל מידע על העוצמה של כל צבע אלא על הצבעים המתקבלים. ע"י הוספת הצבע הנוסף, אפשר לקבל צבעי ביניים באופן טוב יותר וזה כנראה מה שהם כיוונו אליו.
...
זה לא כל כך משנה מה הם רצו, הGAMUT מתקבל מחיבור נקודות - באופן עקרוני ניתן לחשב את הערכים הקיצוניים שמפיק כל פיקסל (RGBY) ולחבר אותם - אם מתקבל GAMUT משולש אין צורך ב4 פיקסלים מספיקים 3.
במקרה הזה אני מניח שהבעיה היא ציוד המדידה, כנראה שהמדידה לא לוקחת בחשבון 4 פיקסלים או שהיא נעשתה בשביל לבדוק את הערכים שמתקבלים ביחס לתקן.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”