3 צבעי יסוד אינם מספיקים - Sharp LC-46LE820E

תלוי באיזו פלטת צבעים חיבורית או חיסוריתsdekalo כתב:מישהו יכול להסביר לי למה ירוק הוא צבע בסיס?
הרי הוא שילוב של כחול וצהוב....

עקרונית כנראה ככה SHARP רצו, הם לא רצו שיתקבל GAMUT מרובע אלא משולש.April כתב:שאלה -
לפי מה שהבנתי, בעזרת שני צבעים ניתן להשיג כל צבע שנמצע על הקו המחבר אותם בדיאגרמה, עם 3 צבעים אפשר ליצור את כל הצבעים שנמצאים בתוך המשולש שהם מרכיבים.
אז למה במדידות הסתפקת בGAMUT משולש אם הוא בעצם מרובע?...
זה לא כל כך משנה מה הם רצו, הGAMUT מתקבל מחיבור נקודות - באופן עקרוני ניתן לחשב את הערכים הקיצוניים שמפיק כל פיקסל (RGBY) ולחבר אותם - אם מתקבל GAMUT משולש אין צורך ב4 פיקסלים מספיקים 3.MrMoris כתב:קודם כל - כל הכבוד על הסקירה המעמיקה והמדעית ! מרשים מאוד.
קראתי מספר מאמרים בספרות המדעית (אני עושה תואר שני בתחום קרוב מאוד) על מסכי LCD בעלי 5 צבעים - RGBYC, כולל מאמר שאחד ממחבריו מחברת גנואה הישראלית ואני קצת מאוכזב מהמסך ששרפ הציגו. ציפיתי לקפיצת דרך יותר משמעותית ולא עוד קצת שיפור בצבעים.
השאלה האם מסך כזה לא אמור לקבל במקור אות וידאו מותאם אליו, אבלזה מצריך תקנים ושאר פרוצדרות ארוכות שנים
האמת שלא בדקתי אם יש התפתחות בתחום מרחב הצבע והוספת צבעים נוספים במצלמות דיגיטליות שזה יכול להיות מעניין מאוד. ממה שאני זוכר, במצלמות וידאו כל פיקסל מתחלק לארבע תתי פיקסלים - שנים ירוקים, אחד אדום ואחד כחול וזאת כדי לחקות את התנהגות ספקטרום הראייה האנושי.עקרונית כנראה ככה SHARP רצו, הם לא רצו שיתקבל GAMUT מרובע אלא משולש.April כתב:שאלה -
לפי מה שהבנתי, בעזרת שני צבעים ניתן להשיג כל צבע שנמצע על הקו המחבר אותם בדיאגרמה, עם 3 צבעים אפשר ליצור את כל הצבעים שנמצאים בתוך המשולש שהם מרכיבים.
אז למה במדידות הסתפקת בGAMUT משולש אם הוא בעצם מרובע?...
אל תשכח שהגרף של הGAMUT לא מכיל מידע על העוצמה של כל צבע אלא על הצבעים המתקבלים. ע"י הוספת הצבע הנוסף, אפשר לקבל צבעי ביניים באופן טוב יותר וזה כנראה מה שהם כיוונו אליו....