קפה חדש אצל פאהום
-
coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
קיבלתי רמז מחבר שפאהום "צבע את ההר בכחול". הרמז ברור, פאהום הביא "בלו מאונטיין". לפני כמה שנים הוא הביא קפה וקרא לו "בלו מאונטיין", וגרם לגיחוך בפורום תפוז. הקפה אכן לא היה מג'מייקה, אבל איכותו הייתה מעל ומעבר למקובל במגזר. אז היה לו מחיר של 50 שקל לקילו, כאשר כל סוגי הקפה הסטנדרטי נמכרו בין 15-20 שקל.
היום הרמתי טלפון לחאלד מפאהום, והוא הסביר לי שלמרות שלא כתוב ג'מייקה על השק, הוא השיג 200 שקים של קפה שמישהו הביא, ולא הבין איזו סחורה הייתה לו. אראה את השקים, או שיוסי יראה אותם לפני ויצלם, אבל לפי התיאור זה קפה גורמה, ששוה פי 2 מהסוגים הסטנדרטיים שלו. הוא התחיל לשלב אותו בתערובת שלו (200 שקים לוקח הרבה זמן להעביר דרך מכירת קפה ירוק). נבדוק ונדווח. אגב הפעם הקודמת היו לו 2 שקים, ולקח לו שנה וחצי למכור אותם, אבל אז עוד קלינו במנה של 80 גרם, היום 300, ולפחות פי 10 יותר אנשים בעסק.
בברכה
אדי
היום הרמתי טלפון לחאלד מפאהום, והוא הסביר לי שלמרות שלא כתוב ג'מייקה על השק, הוא השיג 200 שקים של קפה שמישהו הביא, ולא הבין איזו סחורה הייתה לו. אראה את השקים, או שיוסי יראה אותם לפני ויצלם, אבל לפי התיאור זה קפה גורמה, ששוה פי 2 מהסוגים הסטנדרטיים שלו. הוא התחיל לשלב אותו בתערובת שלו (200 שקים לוקח הרבה זמן להעביר דרך מכירת קפה ירוק). נבדוק ונדווח. אגב הפעם הקודמת היו לו 2 שקים, ולקח לו שנה וחצי למכור אותם, אבל אז עוד קלינו במנה של 80 גרם, היום 300, ולפחות פי 10 יותר אנשים בעסק.
בברכה
אדי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
השרשור הזה נשמע כמו:
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אותו דבר רק רבע מחיר בדולצ'ים אורגינל
אגב, ראית שבפתח תקווה ליד הקניון פתחו איזה חנות ש קולים שם קפה ?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
איפה זה בבניין החדש הזה מול הקניון (בכניסה המערבית)?
יש שם פיצוצייה גדולה כזאת.
אורינאם לא ראיתי.
יש שם פיצוצייה גדולה כזאת.
אורינאם לא ראיתי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
תביא נטעם.
בפעם הקודמת אם זכור לי, הבלו מאונטיין שלו היה מקוסטריקה,אבל איכותי.
אגב,צמחי הקפה הראשונים הובאו לקוסטריקה מג'אמייקה,ומכאן הבלבול .
בטעם של הבלו מאונטיין לא ניתן לטעות,אפילו לא לכבד פה וכבד לשון שכמותי,טעם מאוד מיוחד נכון,מלהיב?,עניין של טעם.
בפעם הקודמת אם זכור לי, הבלו מאונטיין שלו היה מקוסטריקה,אבל איכותי.
אגב,צמחי הקפה הראשונים הובאו לקוסטריקה מג'אמייקה,ומכאן הבלבול .
בטעם של הבלו מאונטיין לא ניתן לטעות,אפילו לא לכבד פה וכבד לשון שכמותי,טעם מאוד מיוחד נכון,מלהיב?,עניין של טעם.
קוראים למקום רוזמרין
באמת נרראה כמו פיצוציה גדולה ולא משהו שמתמחה בקליית קפה.
גם לא נכנסתי , רק ראיתי מבחוץ.
גם לא נכנסתי , רק ראיתי מבחוץ.
נכון,אבל קפה הוא יודע לקלות,מכין תערובות לא רעות לאספרסו על בסיס קפה קנייתי (לפחות בעבר),הוא גם משווק קפה עם הל שנחשב ללא רע בהתחשב בעובדה שרוב הקפה עם הל שמשווקים בארץ אגרסיבים במיוחד.
צמוד לחנות יש גם בית קפה ששייך לו,והוא מגיש שם גם אספרסו לא רע ,שווה לנסות.
צמוד לחנות יש גם בית קפה ששייך לו,והוא מגיש שם גם אספרסו לא רע ,שווה לנסות.
-
coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
נפתרה התעלומה
ביקרתי אצל פאהום והקפה החדש הוא PNG. מחירו 40 שקל לקילו. אני מראה לבחור שכתוב Papua New Guinea על השק, ומצד שני כתוב ש.י. עולם הכסף (באנגלית כמובן). הוא אומר כן מפפואה שבג'מאיקה. מעניין מי זה ש.י. עולם הכסף, ואיזה כמויות הוא מייבא. רכשתי 2 קילו, ונבדוק אם אכן טעמו מצדיק את השם.
אדי
אדי
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
זה אי בים הקרח הצפוני, לא? זה לא אדמירל סקוט שגילה אותו? כשהוא חיפש את איי הודו המערבית? רגע - התבלבלתי, סקוט זה זה שטיפס על האוורסט. אז איך קראו לאסטרונאוט שנחת על הירח - קולומבוס, לא? זה שאמר - "צעד קטן לאדם - אין זו אגדה!"
(אפשר להמשיך...)
(אפשר להמשיך...)
Everything should be made as simple as possible, but not simpler