בעיה בהגדרת סאונד מכרטיס קול משני

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #1 

מחובר עם emu1212 אנלוגית, ועם כבל HDMI לכרטיס מסך radeon 4350. כרטיס המסך ממותג דרך הרסיבר. הוידאו מועבר כראוי. ניסיתי להגדיר שהסאונד יצא מה-4350 במדיה פלייר ובנגן ה-DIVX, לא שמעתי כלום. ה-VLC הוא היחיד שניגן סאונד, אבל גם זה היה PCM.

מה אני מפספס? ניסיתי לעבור על ההגדרות, לא הצלחתי למצוא בשום מקום איך אני עושה את זה כראוי. אשמח לעזרה.
תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

איזו מערכת הפעלה? איזה מקודדים מותקנים לצורך ניגון במדיה פלייר?
את ה-VLC אני פחות מכיר. מה לגבי MPC HC? נסה להתקין אותו על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD".

אתה צריך להגדיר במקודד שיעשה passthrough לתכני DD ו-DTS.
כמו כן, בהנחה שהורדת והתקנת דרייבר ATI עדכני (Catalyst מלא), הגדרת במערכת ההפעלה ב-Playback devices שה-HDMI הוא זה שמוציא אודיו, והגדרת נכון גם את המקודדים ועדיין לא עובד, ייתכן שצריך להוריד ולהתקין דרייבר נוסף שנקרא Realtek ATI HDMI Audio.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

מערכת ההפעלה היא ווינדוס XP. לא הגדרתי בפלייבק דיוויסז את ה-HDMI משום שאני מעוניין שה-EMU יהיה הראשי, ורק התוכנה שמנגנת את הוידאו תוגדר לקבל את הסאונד מה-HDMI.
לגבי המקודדים, מותקן הקודק פאק של HAALI.
אנסה עכשיו להתקין את ה-MPC HC.

על הדרך אגב, ניסיתי להפעיל היום לראשונה סרט ב-1080P. הסרט כל הזמן נתקע. היה פשוט נוראי.
מה אני יכול לעשות בנושא?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

עד כמה שידוע לי, לא ניתן להוציא אודיו בו זמנית משני כרטיסי קול בבת אחת אלא עם תוכנת עזר בתשלום (אני בטוח לגבי ויסטה ו-7, לא סגור לגבי XP).
בכל מקרה, אתה בבעייה - גם עם תוכנה בתשלום, אי אפשר בבת אחת להוציא סטריאו לכרטיס האנלוגי ו-DD/DTS לכרטיס אחר.
לדעתי אתה סתם מסתבך. למה שלא תיתן לרסיבר שלך לפענח את האודיו האנלוגי? פשוט תתחבר ליציאות ה-Line Out (או Monitor Out) האנלוגיות שלו. הרבה יותר פשוט והגיוני.

לגבי קרטועים ב-1080P, זה ככל הנראה בגלל שפענוח החומרה אצלך לא מופעל. MPC HC כולל תמיכה מובנית בזה (שים לב היטב למדריך, כולל התקנת DirectX 9.0c ולא 10 או 11 והגדרת VMR 9 עבור XP).

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

מה אומר כניסות הליין אאוט? ואיך אני בעצם אקבל משם סאונד למחשב?
עובד עם אונקיו 308.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0

פוסט קודם בנושא. הוסבר לי שם שאוכל פשוט להגדיר מאיזה כרטיס קול לקבל את הסאונד. אשמח להבין איך זה נעשה מעשית.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

התכוונתי שלא תוכל בו"ז. למתג ביניהם, כמובן שתוכל.
את המיתוג עושים בהגדרות ה-Playback Devices בקונטרול פאנל-Sound (נדמה לי שככה קוראים לזה ב-XP, לא זוכר בדיוק, זה היה מזמן... 8) ).
בנוסף, תצטרך כל פעם לשנות את הגדרת המקודד בין קידוד לסטריאו לבין passthrough של 5.1 לצורך צפייה בסרטים.
ייתכן שיש תוכנות שעושות את זה יותר קל (המיתוג). תנסה לגגל קצת בנושא.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

האמת היא שכשניסיתי לעבור על התקני השמע שלי, לא ראיתי את ההתקן של כרטיס המסך. יכול להיות שבכלל לא מוגדר לו לקבל סאונד דרך ה-HDMI?

שאלה נוספת, כשאני מחובר דיגיטלית בין הרסיבר לבין ה-DVD, מופיע לי דולבי דיגיטל בתצוגה של הרסיבר וה-DVD, אבל אני לא שומע את זה מעשית. למה זה? אם זה משנה משהו, יש לי רק 4 רמקולים כרגע, ללא סנטר.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

ככל הנראה, אתה צריך להתקין Realtek ATI HDMI Audio - תעתיק לגוגל, ובתוצאה הראשונה, אחרי שאתה מקליק על Accept/Next, תוריד את הדרייבר המסומן באדום שם.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”