הצילו -- משאבה יונקת אוויר! מה זה?
-
פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 540
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
הצילו!
מאז שהחזרתי את המכונה מטיפול אבנית שורשי ב"קדמה", אני עד חי לתופעה שלא זכיתי לה בעבר! מדי פעם, כשהמכונה דולקת נגיד שעתיים-שלוש ללא הפעלת משאבה (לא נוגע), ואז אני מפעיל את המשאבה -- אני שומע יניקת אוויר על-ידי המשאבה ולא יורדים מים מראש-החליטה! רק אדים. המשאבה משמיעה רעש של.. נו.. "גררררררר" כזה של יניקת אוויר (כמו טרקטור..).
יש לציין שהמיכל מלא במים! והללו לא נשאבים! לאחר מספר נסיונות לכבות-להדליק-להפסיק-משאבה-להפעיל-משאבה, המשאבה איכשהו "מתעשתת" ומתחילה לחזור לשאיבת מים רגילה מן המיכל.
מה זה אמור להיות??...
מאז שהחזרתי את המכונה מטיפול אבנית שורשי ב"קדמה", אני עד חי לתופעה שלא זכיתי לה בעבר! מדי פעם, כשהמכונה דולקת נגיד שעתיים-שלוש ללא הפעלת משאבה (לא נוגע), ואז אני מפעיל את המשאבה -- אני שומע יניקת אוויר על-ידי המשאבה ולא יורדים מים מראש-החליטה! רק אדים. המשאבה משמיעה רעש של.. נו.. "גררררררר" כזה של יניקת אוויר (כמו טרקטור..).
יש לציין שהמיכל מלא במים! והללו לא נשאבים! לאחר מספר נסיונות לכבות-להדליק-להפסיק-משאבה-להפעיל-משאבה, המשאבה איכשהו "מתעשתת" ומתחילה לחזור לשאיבת מים רגילה מן המיכל.
מה זה אמור להיות??...
- espressotech
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 42
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
- יצירת קשר:
כנראה כיס אויר בין המשאבה לדוד במצב כזה יש לפתוח ברז קיטור/מים חמים ולחכות שיצאו מים,וכמובן להוציא מים אחרי כל הקצפה.
גיא צור
אספרסוטק
אספרסוטק
- espressotech
- עוסק בתחום קפה

- יצירת קשר:
מברז המים על מנת למלא את הדוד במים חדשים היות שהמים שהיו בו הפכו רובם לאדים לצורך הקיטור .
גיא צור
אספרסוטק
אספרסוטק
- espressotech
- עוסק בתחום קפה

- יצירת קשר:
הדוד מתמלא כשהמשאבה עובדת כל עוד לא גרמת לה לעבוד הוא לא יתמלא .
זה לא דוד של מכונה מסחרית עם חיישן גובה מים שכאשר המים יורדים מתחת לגובה מסוים החיישן מפעיל את המשאבה אוטומטית, פה אתה אחראי להפעלת המשאבה.
זה לא דוד של מכונה מסחרית עם חיישן גובה מים שכאשר המים יורדים מתחת לגובה מסוים החיישן מפעיל את המשאבה אוטומטית, פה אתה אחראי להפעלת המשאבה.
גיא צור
אספרסוטק
אספרסוטק
- espressotech
- עוסק בתחום קפה

- יצירת קשר:
חשבתי שמדובר במכונה ביתית איזה דגם מדובר? האם החיישן נקי מאבנית?
גיא צור
אספרסוטק
אספרסוטק
- espressotech
- עוסק בתחום קפה

- יצירת קשר:
ראה דיון בהום בריסטה, אולי משהו עדיין חסום בראש e 61
http://www.home-barista.com/espresso-ma ... 4.html[url]
[/url]http://www.home-barista.com/espresso-ma ... t8426.html
בכל מקרה כנראה שאין למים איך לצאת ולכן הם גם לא נשאבים כמו שצריך והמשאבה עובדת על ריק.
http://www.home-barista.com/espresso-ma ... 4.html[url]
[/url]http://www.home-barista.com/espresso-ma ... t8426.html
בכל מקרה כנראה שאין למים איך לצאת ולכן הם גם לא נשאבים כמו שצריך והמשאבה עובדת על ריק.
גיא צור
אספרסוטק
אספרסוטק
-
פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 540
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
אתה מן הסתם לא יודע זאת, אבל השואל ופותח השרשור בקישור השני שנתת ל-HB, זה אנוכי. 
הבעיה שבעטיה פניתי לפורום HB לפני כשנה (אז לא היה פורום htcafe
), הייתה קשורה אמנם לאבנית במכונה אבל לא לבעיה הנוכחית. תופעת "יניקת אוויר" מהדוד לא הייתה לי מעולם עד לפני 3 חודשים בערך כשהמכונה יצאה מחוטאת מאבנית מ"קדמה". מה שאתה אומר עושה לי חשק להתקשר אליהם, ליידע אותם בסוגיה ולתת להם לשבור ת'ראש...
הבעיה שבעטיה פניתי לפורום HB לפני כשנה (אז לא היה פורום htcafe
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
מצטרף להמלצה. הנסיון שלי עם קדמה מלמד שהם אנשים הגונים ואם קרתה תקלה בניקוי/תיקון הם יתקנו אותה. בסך הכל גם אנשים מקצועיים ועם כל הרצון הטוב טועים לעיתים. המבחן הוא אם הם מוכנים להודות בכך ולתקן.eliavbe כתב:בהתחשב בעובדה שהיא רק יצאה מתיקון- כדאי שתחזיר להם את המכונה שיבדקו מה הם פספסו
בעת הניקיון / הרכבת המכונה...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler