פירוק דוד של אוסקר בת 10 - זהירות תמונות קשות
אחרי תקופה ארוכה של קפה גרוע וניסיונות לפתור את בעיות טמ"פ חליטה בכל מני דרכים החלטתי לפרק את הדוד של מכונת האוסקר שלי. המכונה נקנתה יד שנייה לפני שנתיים מקהולי ולפי הסימונים אליה היא בערך בת 10.
התגלתה תמונה קשה מאוד, כל החלק התחתון של מבנה המתכת של המכונה חלוד ומתפורר, מחליף החום סתום לגמרי באבנית ומים שחורים יצאו מהדוד ששטפתי אותו. עכשיו צריך לנקות ולהרכיב. קראתי ב-HB להשרות במלח לימון בריכוז של 20% ובמים חמים, מה אתם אומרים?
התגלתה תמונה קשה מאוד, כל החלק התחתון של מבנה המתכת של המכונה חלוד ומתפורר, מחליף החום סתום לגמרי באבנית ומים שחורים יצאו מהדוד ששטפתי אותו. עכשיו צריך לנקות ולהרכיב. קראתי ב-HB להשרות במלח לימון בריכוז של 20% ובמים חמים, מה אתם אומרים?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני אומר שאין לך מה להפסיד.
זילבר השרה את הלה פבוריטה שלו (בת 40) כמעט שבוע במלח לימון והוציא מעל 2 קילו אבנית (דוד של אולי 8 ליטר) ובסוף זה הסתדר לו.
את השילדה הוא שייף, צבע וריתך מה שהיה צריך.
אולי זה יעזור לך: http://www.francescoceccarelli.eu/La_Pa ... e_rust.htm
מה הבעיה להתחיל לעבודו לנסות? מכסימום תצליח.
זילבר השרה את הלה פבוריטה שלו (בת 40) כמעט שבוע במלח לימון והוציא מעל 2 קילו אבנית (דוד של אולי 8 ליטר) ובסוף זה הסתדר לו.
מה הבעיה להתחיל לעבודו לנסות? מכסימום תצליח.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אני יודע שאין לי מה להפסיד, אבל רציתי לדעת באיזה ריכוז מלח לימון כדאי? קראתי על ריכוזים בין כף מלח לימון לליטר ועד 20 כפות לליטר, מים חמים או קרים ?דבוטאנט כתב:אני אומר שאין לך מה להפסיד.
מה הבעיה להתחיל לעבודו לנסות? מכסימום תצליח....
כרגע אני לא מצליח לפרק את הגוף חימום בגלל אבנית בהברגה, כדאי לנסות לפתוח אחרי השרייה אחת או להשאיר סגור?
אשמח לשמוע עם מישהו עשה משהו דומה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

צור קשר עם זילבר zylber :
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... le&u=28963
בזמנו קופיאדיקט כתב כף לליטר מלח לימון להסרת אבנית בטיפול רגיל. אני הייתי ממיס כף מלח לימון בכוס מים חמים (נמס מהר יותר) ומוהל במים קרים (יותר נוח לעבודה).
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... le&u=28963
בזמנו קופיאדיקט כתב כף לליטר מלח לימון להסרת אבנית בטיפול רגיל. אני הייתי ממיס כף מלח לימון בכוס מים חמים (נמס מהר יותר) ומוהל במים קרים (יותר נוח לעבודה).
עם סילביות ומכונות סינגל בוילר למיניהן קשה יותר להגיע למצב כזה - תחלופת המים נמוכה יותר, והטמפרטורות נמוכות יותר משמעותית. במכונה עם HX הטמפרטורה הקבועה היא באזור ה 120 מעלות מה שמשחרר מהמים הרבה יותר משקעים.
לא תאמינו, קלטתי עכשיו שמקנן לי בתוך הלפטופ קן נמלים קטנות וכתומות - הזוי
לא תאמינו, קלטתי עכשיו שמקנן לי בתוך הלפטופ קן נמלים קטנות וכתומות - הזוי
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

גם אני בעניין של לראות את זה.geva כתב:שים עוד תמונות, זה נראה פרוייקט מעניין
...
עדכון קטן, בצעתי ניקוי של הדוד בתמיסת מלח לימון (400 גרם מלח לימון בנפח של 9 ליטר מים) בהשרייה של 26 שעות. כפי שרואים הדוד יצא מבריק ומחליף החום נקי לגמרי. המון "גיפ'ה" יצא מהדוד ששטפתי אותו לאחר ההשרייה.
אני מקווה לחבר את הדוד חזרה במהלך השבוע ואעדכן שוב.
נוצרו לי שתי בעיות בזמן הניקוי:
1. בהתחלה חשבתי ששברתי את השסתום אלחוזר שמחובר לדוד, אחר כל הבנתי שהוא רק התפרק ולא הרכבתי אותו נכון בהתחלה. כרגע הוא מסודר.
2. בניקוי בתמיסת מלח לימון נפל לי התרמוסטט בטחון ואני צריך לקנות חדש.
בנושא של חלפים אני רוצה לציין לרעה את המשווק של האוסקר בארץ (קופיטים) שלא מוכן בשום פנים ואופן למכור לי חלפים לדוד מאחר וזה רכיבים פנימיים והוא לא מוכן שאני אבצע את ההרכבה, הם טוענים שעלול להיות נזק לדוד ואפילו עלול לגרום לפיצוץ שלו ולכן אינו מוכן למכור לי חלקים כמו שסתום אלחוזר. הם אומרים שזה עלול לסבך אותם עם מכון התקנים לגבי אישור המכונה ולמרות שאמרתי לו שאין שום קשר ואני לוקח את כל האחריות עלי הם לא מוכנים.
ובהקשר הזה, אתם יודעים איזה טכנאי מכונות קפה יהיה מוכן למכור לי תרמוסטט בטיחות של אוסקר, מצאתי בחו"ל אבל הם לא שולחים לארץ.
אני מקווה לחבר את הדוד חזרה במהלך השבוע ואעדכן שוב.
נוצרו לי שתי בעיות בזמן הניקוי:
1. בהתחלה חשבתי ששברתי את השסתום אלחוזר שמחובר לדוד, אחר כל הבנתי שהוא רק התפרק ולא הרכבתי אותו נכון בהתחלה. כרגע הוא מסודר.
2. בניקוי בתמיסת מלח לימון נפל לי התרמוסטט בטחון ואני צריך לקנות חדש.
בנושא של חלפים אני רוצה לציין לרעה את המשווק של האוסקר בארץ (קופיטים) שלא מוכן בשום פנים ואופן למכור לי חלפים לדוד מאחר וזה רכיבים פנימיים והוא לא מוכן שאני אבצע את ההרכבה, הם טוענים שעלול להיות נזק לדוד ואפילו עלול לגרום לפיצוץ שלו ולכן אינו מוכן למכור לי חלקים כמו שסתום אלחוזר. הם אומרים שזה עלול לסבך אותם עם מכון התקנים לגבי אישור המכונה ולמרות שאמרתי לו שאין שום קשר ואני לוקח את כל האחריות עלי הם לא מוכנים.
ובהקשר הזה, אתם יודעים איזה טכנאי מכונות קפה יהיה מוכן למכור לי תרמוסטט בטיחות של אוסקר, מצאתי בחו"ל אבל הם לא שולחים לארץ.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

תבדוק באברהמי - זה משהו מיוחד לאוסקר? בדרך כלל אלו דברים סטנדרטים.
סחתיין על העבודה.
סחתיין על העבודה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
כל הכבוד, נראה מעולה
כמה מסובך זה לפרק דוד?
חשבתי אולי לפרק את הדוד של אניטה בעצמי ולעשות ניקוי. לא כדי לחסוך, אלא כדי ללמוד על הדרך.
אבל אני מפחד לגרום נזק...
כמה מסובך זה לפרק דוד?
חשבתי אולי לפרק את הדוד של אניטה בעצמי ולעשות ניקוי. לא כדי לחסוך, אלא כדי ללמוד על הדרך.
אבל אני מפחד לגרום נזק...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -