בעיה מרגיזה בצורב של NEC, האם מישהו נתקל, יכול לעזור?
-
logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הי כולם. ברשותי צורב של NEC, דגם ND-3520AW.
הנ"ל החליט בוקר בהיר אחד שהוא לא קורא יותר דיסקי DVD-R (להבדיל מ DVD+R).
כשמכניסים דיסק כזה לכונן הוא קורא אותו כריק. כלומר הוא מסוגל לקרוא אותו, אבל לא רואה בו שום קובץ.
כמו כן, הכונן מסוגל, באמצעות תוכנת NERO, לצרוב קבצים על דיסקים כאלו, וניתן לראות את הקבצים ולנגנם ממכשיר אחר, אבל הכונן עצמו לא רואה את הקבצים שהוא עצמו צרב.
מדובר בדיסקים שבעבר נקראו כמו שצריך. ביצעתי עדכון FIRMWARE, לא עזר.
יצויין גם שבין לבין התקנתי מחדש את מערכת ההפעלה. הייתכן שחסר בה משהו?
רעיונות, מישהו?
הנ"ל החליט בוקר בהיר אחד שהוא לא קורא יותר דיסקי DVD-R (להבדיל מ DVD+R).
כשמכניסים דיסק כזה לכונן הוא קורא אותו כריק. כלומר הוא מסוגל לקרוא אותו, אבל לא רואה בו שום קובץ.
כמו כן, הכונן מסוגל, באמצעות תוכנת NERO, לצרוב קבצים על דיסקים כאלו, וניתן לראות את הקבצים ולנגנם ממכשיר אחר, אבל הכונן עצמו לא רואה את הקבצים שהוא עצמו צרב.
מדובר בדיסקים שבעבר נקראו כמו שצריך. ביצעתי עדכון FIRMWARE, לא עזר.
יצויין גם שבין לבין התקנתי מחדש את מערכת ההפעלה. הייתכן שחסר בה משהו?
רעיונות, מישהו?
לי היתה בעיה קצת שונה אבל ...
הי ,
לא מזמן היתה לי בעיה שהכונן קרה אך לא הסכים לצרוב , היה מודיע לי מדיה שהכנסתי אינה ניתנת לצריבה או אינה רקה.
לאחר בדיקות רבות הסתבר , שהבעיה היתה בכבל המחבר אליו.
נסה להחליף קבל/יציאה .
בהצלחה
לא מזמן היתה לי בעיה שהכונן קרה אך לא הסכים לצרוב , היה מודיע לי מדיה שהכנסתי אינה ניתנת לצריבה או אינה רקה.
לאחר בדיקות רבות הסתבר , שהבעיה היתה בכבל המחבר אליו.
נסה להחליף קבל/יציאה .
בהצלחה
היי רוי,
ממש במקרה ה NEC שלי התחיל לעשות בעיות בתקופה זו,
הוא צורב על מדיות זולות אך לא מצליח לקרוא חלק מהצריבה,מסתבר שהוא נחשב רגיש למדיות זולות.
מניסיון עם צורבים בכלל - זה הזמן להחליף
בכל מקרה נסה להחליף למדיה אחרת ולראות האם הוא מגיב שונה.
נסה verbatim או taiyo yuden. ותדאג שזה יהיה X4
ממש במקרה ה NEC שלי התחיל לעשות בעיות בתקופה זו,
הוא צורב על מדיות זולות אך לא מצליח לקרוא חלק מהצריבה,מסתבר שהוא נחשב רגיש למדיות זולות.
מניסיון עם צורבים בכלל - זה הזמן להחליף
בכל מקרה נסה להחליף למדיה אחרת ולראות האם הוא מגיב שונה.
נסה verbatim או taiyo yuden. ותדאג שזה יהיה X4
===========================
סטטיסטיקאי טבע בנהר שעומקו הממוצע 10 ס"מ...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46409
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
היתה לי בעיה זהה עם כונן מדגם שונה.
זה נפתר על ידי צריבה כ UDF.
זה נפתר על ידי צריבה כ UDF.
-
logankungfu
- חבר ותיק

תודה חברים, וכן-
ASS1, החלפת כבלים היתה הדבר הראשון שניסיתי. ניסיתי גם לשנות את הג'ימפור. זה כנראה לא העניין. כמו כן, הכונן כן מסוגל לצרוב, אך לא לקרוא את מה שצרב (או מישהו אחר צרב) על DVD-R אחרי שכן עשה זאת בעבר.
לוצ'י, להחליף מה? את המדיה או את הצורב? מבחינת מדיה, ניסיתי שתי מדיות שונות, כאשר אחת מהן היא של DVD-R שהצורב קרא בעבר בלי בעיות ועוד עשיתי ממנו דיסקיי אודיו. להחליף את המדיה אני אחליף בכל מקרה, אבל יש לי כמה דיסקים צרובים שאני רוצה להיות מסוגל לקרוא אותם!
וזיו, האם פתרון זה איפשר לכונן לקרוא רק את מה שנצרב מעתה ואילך באופן זה, או גם מדיות קודמות שהכונן סירב לקרוא? נראה לי שפתרון זה הוא צופה פני מדיה שתיצרב מעתה ואילך אבל לא יעזור למדיות שכבר נצרבו.
וגם לא כ"כ בא לי להחליף צורב אחרי שקניתי את זה לא מזמן..
ASS1, החלפת כבלים היתה הדבר הראשון שניסיתי. ניסיתי גם לשנות את הג'ימפור. זה כנראה לא העניין. כמו כן, הכונן כן מסוגל לצרוב, אך לא לקרוא את מה שצרב (או מישהו אחר צרב) על DVD-R אחרי שכן עשה זאת בעבר.
לוצ'י, להחליף מה? את המדיה או את הצורב? מבחינת מדיה, ניסיתי שתי מדיות שונות, כאשר אחת מהן היא של DVD-R שהצורב קרא בעבר בלי בעיות ועוד עשיתי ממנו דיסקיי אודיו. להחליף את המדיה אני אחליף בכל מקרה, אבל יש לי כמה דיסקים צרובים שאני רוצה להיות מסוגל לקרוא אותם!
וזיו, האם פתרון זה איפשר לכונן לקרוא רק את מה שנצרב מעתה ואילך באופן זה, או גם מדיות קודמות שהכונן סירב לקרוא? נראה לי שפתרון זה הוא צופה פני מדיה שתיצרב מעתה ואילך אבל לא יעזור למדיות שכבר נצרבו.
וגם לא כ"כ בא לי להחליף צורב אחרי שקניתי את זה לא מזמן..
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני משתמש במדיות של RW, לכן אני לא יכול להגיד לך לגבי צריבות ישנות.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
תופעה נפוצה, אצלי יש בעיה דומה, יום בהיר אחד הוא (צורב של סוני מסרב לקרוא דיסקי CD מכל הסוגים...)
כנראה לרכוש צורב חדש (זו דעתי לפחות)logankungfu כתב: לוצ'י, להחליף מה? את המדיה או את הצורב? מבחינת מדיה, ניסיתי שתי מדיות שונות, כאשר אחת מהן היא של DVD-R שהצורב קרא בעבר בלי בעיות ועוד עשיתי ממנו דיסקיי אודיו. להחליף את המדיה אני אחליף בכל מקרה, אבל יש לי כמה דיסקים צרובים שאני רוצה להיות מסוגל לקרוא אותם!
וגם לא כ"כ בא לי להחליף צורב אחרי שקניתי את זה לא מזמן.....
הפתרון של זיו כמובן לא יכול לעבוד עם מדיות שכבר נצרבו,זה רק שינוי שיטת הצריבה
שהצליחה לעקוף את הבעיה אצלו ,
מבדיקה קטנה שערכתי ממליצים על LG GSA-4167B כצורב טוב שלא עושה בעיות עם מדיות שונות,מחירו 260 בערך.
קניתי ופתאום אני מצליח לקרוא את כל הדיסקים שאי אפשר היה לקרוא עם ה NEC בשבוע האחרון
Philips 1628 נחשב גם הוא צורב טוב מאוד , לא יודע לגביי בעיתיות עם מדיות מסוגים שונים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

איך זה ישפיע על המדיות שנצרבו כבר והצורב לא רוצה לקרוא אותם ?ziv_r כתב:תנסה לצרוב כ UDF, זה בטח יותר זול מלקנות צורב חדש....
-
logankungfu
- חבר ותיק

קצת מבאס לקנות צורב חדש על אף המחיר הזול- מה, כל פעם שהוא יקבל את החפפה אחליף אותו? לא נשמע לי כ"כ כלכלי.
ועופר, האם מצאת איזה בדל פתרון לבעיה?
גירסת הנירו שלי היא 6 נקודה משהו, זו שהגיעה עם הצורב כשקניתי אותו, פלוס עדכוני גירסה מהאינטרנט. אבל הבעיה, כאמור, אינה בצריבה.
WINDOWS לא רואה את הקבצים שעל הדיסק בפתיחת חלון רגילה, הדיסק נראה כריק.
גירסת הנירו שלי היא 6 נקודה משהו, זו שהגיעה עם הצורב כשקניתי אותו, פלוס עדכוני גירסה מהאינטרנט. אבל הבעיה, כאמור, אינה בצריבה.
WINDOWS לא רואה את הקבצים שעל הדיסק בפתיחת חלון רגילה, הדיסק נראה כריק.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

זה לא ישפיע, אבל עכשיו logankungfu יוכל כנראה לצרוב ולקרוא מה שהוא צרב, שזה עדיף על קניית צורב חדש.איך זה ישפיע על המדיות שנצרבו כבר והצורב לא רוצה לקרוא אותם...
אני יכול לתת עצה אחת.
התייחסו לצורבים של היום כאל מוצרים מתכלים שצריך להחליף כל שנה וחצי.
ניסיתי מכל המינים וכל הסוגים.
הצורבים הישנים שגם היו עולים הון תועפות עובדים במשך מספר רב של שנים, אולם את אלה של היום קונים בשבריר מחיר. רואים את זה מתבטא באיכותם.
התייחסו לצורבים של היום כאל מוצרים מתכלים שצריך להחליף כל שנה וחצי.
ניסיתי מכל המינים וכל הסוגים.
הצורבים הישנים שגם היו עולים הון תועפות עובדים במשך מספר רב של שנים, אולם את אלה של היום קונים בשבריר מחיר. רואים את זה מתבטא באיכותם.
זה לא windows לא רואה , זה הצורב כנראה.logankungfu כתב:קצת מבאס לקנות צורב חדש על אף המחיר הזול- מה, כל פעם שהוא יקבל את החפפה אחליף אותו? לא נשמע לי כ"כ כלכלי.
WINDOWS לא רואה את הקבצים שעל הדיסק בפתיחת חלון רגילה, הדיסק נראה כריק....
לפניי כמה זמן קנית ? אם זה לא מזמן יש לך אחריות ...
אם אתה רוצה להיות בטוח שזה חומרה ולא תוכנה, תביא את הצורב איתך כשאתה בא ונבדוק.
(ומדיות שהוא לא קורא)
-
logankungfu
- חבר ותיק

רעיון לא רע.
אם יש לך סבלנות לפתוח את המחשב ולהתקין וכל זה, ואם לא אמצא פתרון עד אז, אביא אותו.
אם יש לך סבלנות לפתוח את המחשב ולהתקין וכל זה, ואם לא אמצא פתרון עד אז, אביא אותו.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8259
- נתן תודות: 416 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
luchy כתב:יש דווחים שלא כל הפיליפס 1628 הם REBAGGED BENQ ולכן צריך לבדוק היטב.logankungfu כתב: Philips 1628 נחשב גם הוא צורב טוב מאוד , לא יודע לגביי בעיתיות עם מדיות מסוגים שונים....
לפותח הטרד, תנסה להכנס ל DEVICE MANAGER להעיף את ה IDE ולתת לווינדוס לעלות מחדש ולזהות ולהתקין הכל מחדש....
-
logankungfu
- חבר ותיק

תודה, אבל ניסיתי..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים